Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Ηπειρώτικη βραδιά τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων (Πλατεία Ηρώων – Δημαρχείο).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μία σπάνια συνάντηση δύο ζωντανών θρύλων του κλαρίνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων (Πλατεία Ηρώων – Δημαρχείο). Ο 88χρονος Γρηγόρης Καψάλης, από το Ζαγόρι και ο 72χρονος Σταύρος Καψάλης από τη Ζίτσα ανταμώνουν μετά από 40 χρόνια για μια και μοναδική φορά. Η τιμητική αυτή «Ηπειρώτικη βραδιά» οργανώνεται από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, έναν από τους πλέον δραστήριους συλλόγους Ηπειρωτών σε πανελλήνιο επίπεδο, με την αρωγή του Δήμου Φυλής και του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα».
Μαζί τους θα συμπράξουν τρεις επίσης ζωντανοί θρύλοι του τραγουδιού της Ηπείρου: ο Σάββας Σιάτρας, η Παγώνα Αθανασίου και ο Γιάννης Παπακώστας που μαζί με τους δύο εξαίρετους εκφραστές της νέας γενιάς του ηπειρώτικου τραγουδιού τον Κώστα Μήτση και τη Λευκοθέα Φιλιππίδη θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές τους στα μονοπάτια του ηπειρώτικου τραγουδιού.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους στη μουσική παράδοση της Ηπείρου οι Γρηγόρης και Σταύρος Καψάλης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτό για τον κόσμο γλέντι με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ένα γλέντι που στόχο έχει να μεταφέρει στον αστικό ιστό την ενέργεια και τη δυναμική των πανηγυριών του καλοκαιριού της Ηπείρου, να μας δώσει την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους σπουδαίους καλλιτέχνες και παράλληλα να δημιουργήσει βιώματα και μνήμες στους νέους της ηπειρώτικης διασποράς.