Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πλειστηριασμοί και με την «βούλα»!

Στη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών για τους πλειστηριασμούς, δίνεται έμφαση  στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες.
Προστασία δύο ταχυτήτων για την α΄ κατοικία, με το 25% των δανειοληπτών να εντάσσεται αυτόματα στον νόμο Κατσέλη, αρκεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 170.000 ευρώ
Ειδικότερα, αυτόματη και οριζόντια προστασία θα έχει μόνο το 25% των δανειοληπτών, εφόσον όμως το ύψος της αντικειμενικής αξίας του σπιτιού τους φθάνει έως τα 170.000 ευρώ και το μικτό φορολογητέο εισόδημα δεν ξεπερνά τα:
•8.180 ευρώ (ένα άτομο)
•13.917 ευρώ (δύο άτομα)
•20.639 ευρώ (4μελή οικογένεια).
Σε αυτά τα ποσά υπάρχει προσαύξηση ορίων/παιδί, η οποία «κλειδώνει» στα 3.361 ευρώ.
Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το καθεστώς προστασίας αυτού του 25% των δανειοληπτών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός… κουμπαρά, με κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ημερίδα για τους αμπελώνες της Ηπείρου, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Du Lac"

Ημερίδα με θέμα «Ο Αμπελώνας της Ηπείρου – Αξιοποιώντας την Ορεινή μας καταγωγή» διοργανώνει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Ηπείρου στο ξενοδοχείο "Du Lac".
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων»  (ακρωνύμιο: WINE-NET).
Πρόγραμμα Ημερίδας
19.00 Προσέλευση – Εγγραφές
19.15-19.30 Κιτσάκη Γεωργία - Συντονίστρια του έργου Ήπειρος Α.Ε: Παρουσίαση υλοποίησης Προγράμματος Επικεφαλής Εταίρου
19.30-19.45 Μπακασιέτας Κων/νος - Msc Γεωπονίας & Αμπελουργίας: Εγκατάσταση σύγχρονου Αμπελώνα - Προϋποθέσεις βιωσιμότητας
19.45-20.00 Χατζηλουκάς Ευστάθιος - Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Μοριακή Ταξινόμηση και Ταυτοποίηση Γηγενών Ποικιλιών Αμπέλου της Ηπείρου» η σημασία και το μέλλον των ποικιλιών μας
20.00-20.15 Γραμματικός Διονύσιος - Γεωπόνος Π.Ε. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ελληνική Αμπελουργία – Παρόν... Μέλλον
20.15-20.30 Προβολή Ντοκυμαντέρ «Αμπέλων Χρώματα»
20.30-20.45 Διάλειμμα
20.45-21.00 Μάνης Ηλίας - Γεωπόνος Π.Ε. - Περιφέρεια Ηπείρου: Ορεινή Ήπειρος και Ανάπτυξη του Οινικού Τουρισμού
21.00-21.15 Εκπρόσωποι Ιταλών Εταίρων - (Δήμος Guagnano–Δήμος Cellino San Marco): Παρουσίαση υλοποίησης Προγράμματος των Ιταλών Εταίρων
21.15-21.30 Παπασπύρου Ανδρέας - Δήμαρχος Κόνιτσας: Παρουσίαση υλοποίησης Προγράμματος στο Δήμο Κόνιτσας
21.30-21.45 Κουλελής Ιωάννης – Wine & Spirit Professional Center WSPC: Οίνος και Αποστάγματα - Υποστηρίζοντας τη γνώση


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Διαβεβαιώσεις Κουρουμπλή για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στο Υπουργείο Εργασίας.
Αίτημα των εργαζόμενων είναι να παραταθεί το πρόγραμμα και πέραν του 2015, καθώς έληγε στο τέλος του έτους. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.
«Τα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος, 55 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν εξασφαλιστεί στα πλαίσια των μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2019. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και μια σειρά από εκκρεμότητες που κουβαλάει το πρόγραμμα θα αντιμετωπιστούν. Το πρόγραμμα θα κυλήσει κανονικά μέχρι τις 31/12/16», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να διευρυνθεί με πόρους του ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις των εργαζόμενων που λήγουν.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν, χθες (16-11-2015) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Ένας 24χρονoς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν, μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2. Ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν, μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (400) ευρώ, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός ο οποίος, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τρεις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (16-11-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31, 46 και 50 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ελεούσα Άρτας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για ρευματοκλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (16-11-2015) το μεσημέρι στην Ελεούσα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Μπανγκλαντές, κατηγορούμενοι για ρευματοκλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι είχαν παρέμβει σε στύλο της ΔΕΗ και προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να ηλεκτροδοτούν παράνομα παράπηγμα, στο οποίο διέμεναν.
Επίσης, όπως εξακριβώθηκε, οι δύο αλλοδαποί διέμεναν παράνομα στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στην ημέρα μνήμης των ηρώων του Πολυτεχνείου, σήμερα Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Δόση  και τους Κώστα Κωνή Αντιπρόεδρο, Ελευθερία Σιαμέτη Γενική Γραμματέα, Διονύση Τσούτση Ειδικό Γραμματέα, Ηλέκτρα Κίκη, Μαρίνα Τζάκου, Χριστόφορο Ευθυμίου, μέλη του Δ.Σ., και τον αειθαλή αγωνιστή και υποστηρικτή της ηπειρώτικης παράδοσης και πολιτισμού Κώστα Μπατσή, με την ευκαιρία του εφετινού εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, κατέθεσε τη Τρίτη το πρωί 17 Νοέμβρη 2015, στεφάνι απότισης τιμής στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Με την κατάθεση αυτή υλοποιείται και φέτος,  η ομόφωνη πάγια απόφαση της ΠΣΕ, η οποία δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο τιμά και χαιρετίζει τις θυσίες και τους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας και την εξέγερση του Ελληνικού λαού κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου του '67, για Δημοκρατία και Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, πρόοδο και προκοπή, αγώνες που στοίχισαν ζωές και αντιπάλεψαν βασανιστήρια, διώξεις και απάνθρωπες συμπεριφορές εκ μέρους της ξενοκίνητης Χούντας και των πειθήνιων γραικύλων συνεργών της.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης σε δήλωση του ανέφερε ότι, ''οι εκπρόσωποι της Ηπειρώτικης αποδημίας θεωρούν ότι, οι αγώνες αυτοί και η θυσία των παιδιών του Πολυτεχνείου δεν πήγαν χαμένοι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή ούτε η πλήρης δικαίωσή τους, πράγμα που τους καθιστά καθοδηγητικούς φάρους στους τωρινούς αγώνες για ανατροπή της υπάρχουσας κρίσης που γονατίζει τη χώρα και την πλειοψηφία του λαού μας, αγώνες και πάλι για ψωμί και γράμματα, ανεξαρτησία, δημοκρατία καθώς και για το δίκιο.
Η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παράλληλα υπόσχεται πως, ακολουθώντας τις παρακαταθήκες της γενιάς του Πολυτεχνείου, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη βελτίωση της ζωής των Ηπειρωτών και όλων των Ελλήνων αλλά και κάθε συνανθρώπου που υποφέρει από το άδικο, τον ξενιτεμό, την προσφυγιά, τη φτώχεια, από τυραννικά καθεστώτα και πολέμους, από την άσκηση βίας και γενικά απ' την κατίσχυση της δυστυχίας. Προ πάντων θα σταθεί στο πλευρό της σύγχρονης νεολαίας για την πραγμάτωση των ονείρων τους''.

Με την νέα παραγωγή της «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, συνεχίζονται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 7:30 το απόγευμα, οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

Ο καταξιωμένος Γουίλιαμ Κέντριτζ σκηνοθετεί την περιβόητη femme fatale του Μπεργκ που ερμηνεύει η σοπράνο Μαρλίς Πέτερσεν και έχει ενθουσιάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με την ερμηνεία της. Η Σούζαν Γκράχαμ συμμετέχει, επίσης, σε ένα λαμπρό καστ, που περιλαμβάνει τους Ντάνιελ Μπρένα και Γιόχαν Ρόυτερ.
Κομβικό σημείο της πλοκής είναι η δύναμη της αισθησιακής απόλαυσης, ενσαρκωμένης στο πρόσωπο της Λούλου, που διεισδύει σε όλους τους χαρακτήρες άντρες και γυναίκες με απρόβλεπτες και τελικά τραγικές συνέπειες. Η αιώνια γυναίκα καταδυναστεύει συναισθηματικά τους άντρες και τελικά γίνεται το θύμα.
Η όπερα «Λούλου» ακολουθεί τους κανόνες του δωδεκαφθογγισμού, τεχνικής που εισήγαγε ο Σαίνμπεργκ. Έμεινε ημιτελής όταν ο Μπεργκ πέθανε το 1935 και ολοκληρώθηκε μόλις το 1979 από τον Αυστριακό συνθέτη Φρήντριχ Τσέρχα, μετά την άρνηση του Σαίνμπεργκ να ενορχηστρώσει την τρίτη πράξη και την απροθυμία της γυναίκας του Μπεργκ να την αναθέσει σε κάποιον άλλο.

Η «Λούλου» είναι το παιδί μιας εποχής αλλαγών. Είναι η εποχή του Φρόυντ, του Μπρεχτ, του Κάφκα, αλλά και η εποχή που η μουσική είδε την βίαιη αποδόμηση των παλιών ιδεών για τη μελωδία και την αρμονία. Μια εποχή επαναστατική, πνευματικά ενδιαφέρουσα αλλά και ασταθής. Το λιμπρέτο βασίστηκε στα απαγορευμένα την εποχή τους θεατρικά του Γερμανού Φρανκ Βέντεκιντ "Το πνεύμα της Γης" και "Το κουτί της Πανδόρας".
Η όπερα έχει τρεις πράξεις και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Live in HD.
Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ θα πραγματοποιούνται και αυτή τη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Δήμος Πωγωνίου: Αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου της 16-11-2015

Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  16-11-2015 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 12/16-11-2015]
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  247
2. Επιβολή τελών Φωτισμού & καθαριότητας έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  248
3. Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων  & κοινόχρηστων χώρων έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  249
4. Επιβολή τελών εμπορίας πόσιμου ύδατος έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  250.
5. Επιβολή ΤΑΠ έτους 2016. ΑΠΟΦΑΣΗ 251
6. Επιβολή ετήσιου δικαιώματος βοσκής έτους 2016. ΑΠΟΦΑΣΗ  252.
7. Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Πωγωνίου έτους 2016. ΑΠΟΦΑΣΗ  253.
8. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ  254.
9. Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000003
  «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και  λοιπού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2013ΕΠ03000011)» για  το υποέργο: «Aποκατάσταση οδού Κτισμάτων». ΑΠΟΦΑΣΗ  255.
10. Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000003 «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και  λοιπού  οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2013ΕΠ03000011)» για το υποέργο: «Aποκατάσταση οδού πρόσβασης προς Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Κάτω Μερόπης».  ΑΠΟΦΑΣΗ  256.
11. Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000007  «Aντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2010ΕΠ03000014)» για το υποέργο: «Ενίσχυση ύδρευσης Δ.Ε. Κεφαλοβρύσου (προμήθεια υλικών)»  ΑΠΟΦΑΣΗ  257.
12. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου έτους 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ  258.
13. Αντικατάσταση μελών Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης. ΑΠΟΦΑΣΗ  259.
14. Αντικατάσταση μέλους Δ.Ε. Κληροδοτήματος Χ. Λώλη.  ΑΠΟΦΑΣΗ  260.
15. Διαγραφή προσαυξήσεων μισθώματος Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Βασιλικού. ΑΠΟΦΑΣΗ  261.
16. Διαγραφή προστίμου για παράνομη βόσκηση που είχε υποβληθεί στο Μεντή Δήμο, από τον πρώην Δήμο Άνω Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  262.
17. Επί αιτήσεων καταναλωτών ύδρευσης για τη μείωση ή διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  263.

Τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας 2016

Με τροπολογία σήμερα θα κατατεθούν στην βουλή οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 όπου αλλάζει το σκηνικό για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με τους περισσότερους να βλέπουν το ειδοποιητήριο του Taxisnet να έρχεται αυξημένο.
 Οι μόνοι που δεν θα πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 ή θα δουν μειώσεις θα είναι περίπου 4.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με ρύπους κάτω από 90 γραμμάρια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τέλη, ενώ όσοι έχουν αυτοκίνητο άνω των 10 ετών και άνω των 1.400 κυβικών θα δουν μια μικρή έκπτωση από 5% ως 10%.
 Τα τέλη για τα παλιά αυτοκίνητα που εκτελωνίστηκαν πριν το 2006 και είναι έως 1.400 κυβικά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα τέλη. Όλοι οι υπόλοιποι είτε θα δουν τα τέλη τους να αυξάνονται είτε για πρώτη φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αν και αγόρασαν αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητο.
Οι πίνακες με τις νέες τιμές
 
 

Όσοι έχουν αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και οι ρύποι τους είναι από 90 ως 99 γραμμάρια θα πληρώσουν τέλη, για παράδειγμα κάποιος ιδιοκτήτης του οποίου το αυτοκίνητο έχει μετρηθεί στα 95 γραμμάρια θα πληρώσει τέλη 86 ευρώ.

Έως 20% «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου

Έτσι όχι μόνο οι σημερινοί συνταξιούχοι του Δημοσίου απειλούνται με περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, τα μερίσματα αλλά και τα εφάπαξου, αλλά και αυριανοί συνταξιούχοι απειλούνται όχι να χάσουν μέρος από τις παραπάνω παροχές που δικαιούνται αλλά και από τις κύριες συντάξεις τους.
Έως και κατά 1/5  μειωμένη σύνταξη  θα λάβουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν στη σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015 με βάση την έκδοση της εγκυκλίου του αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Γιώργου  Χουλιαράκη.
Έτσι όχι μόνο οι σημερινοί συνταξιούχοι του Δημοσίου απειλούνται με περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, τα μερίσματα αλλά και τα εφάπαξ του,  αλλά και αυριανοί συνταξιούχοι απειλούνται όχι να χάσουν μέρος από τις παραπάνω παροχές που δικαιούνται αλλά και από τις κύριες συντάξεις τους.
Προς δικαστική επίλυση παραμένει, ίσως, το ζήτημα ότι με τις προγενέστερες διατάξεις μόνο εκείνοι που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 01/01/2015 θα ενέπιπταν κανονικά στις ρυθμίσεις του νέου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, ο οποίος επιβλήθηκε αιφνιδιαστικά και βίαια ακόμη και σε άτομα που, ενώ θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι 31/12/2014, σκοπίμως ή αναγκαστικώς παρέμεναν στην Υπηρεσία τους (λόγω οικονομικών αναγκών, λόγω λήψης ενός ακόμη βαθμού στο μισθολογικό τους κλιμάκιο, λόγω ιεραρχίας κλπ.).