Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Ιωαννίνων για «μη κανονικό» δείγμα πετρελαίου κίνησης


Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών  ελέγχων για την  ασφάλεια και την  ποιότητα καυσίμων που διενεργεί,  και σε συνεργασία με τη  Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας έλαβε δείγμα πετρελαίου  κίνησης diesel best action το οποίο βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ επειδή είχε χαμηλό σημείο ανάφλεξης [50,0º C αντί του ελάχιστου  επιτρεπομένου ορίου 55 º] και το οποίο χαρακτηρίζεται  εύφλεκτο και ως εκ τούτου επικίνδυνο και αποκλείεται από την κατανάλωση βάσει της Νομοθεσίας.
Το δείγμα ελήφθη από Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, επί της Οδού    ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ 1-ΙΩΑΝΝΙΝΑ. 
Με την αριθ. 4729/-03-10-2018   Απόφαση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ιωαννίνων επιβλήθηκε στην εταιρεία ΜΑΚΡΑΙΩΝ ΑΕ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΕΔΡΑ: ΜΑΡΟΥΣΙ, ΟΔΟΣ: ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 12Α  πρόστιμο πέντε χιλιάδων  ευρώ (5.000,00€.
Επισημαίνεται ότι η κατοχή, διακίνηση και εμπορία ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ   τιμωρούνται με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 5 του Ν.4177/13 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 83 του Ν.4413/2016.   
Οι διοικητικές  κυρώσεις  που επιβάλλονται υπολογίζονται σύμφωνα με τα ειδικώς καθοριζόμενα στο άρθρο 1, παράγραφος 8, εδάφιο 8.1, στοιχείο (ii) της ΥΑ  Δ19/Φ. 11/οικ 13098/1156/ 7.7.2010.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ρεμάτων σε Ηγουμενίτσα-Άρτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης


Δύο έργα για διευθέτηση ρεμάτων σε  Ηγουμενίτσα και Άρτα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 3,4 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Δικαιούχοι είναι αντίστοιχα οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Άρτας.
Πρόκειται για τις πράξεις:
«Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας» Δήμου Ηγουμενίτσας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.819.268,39 €
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, για συνολικό μήκος 318m με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας συνολικού μήκους 208 m. Επιπλέον στο εν λόγω υποέργο προβλέπεται και η κατασκευή μίας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18Χ18 m2 καθώς και η κατασκευή οδού πρόσβασης προς το ρέμα πλάτους 5m και μήκους 32 m, η οποία θα χρησιμοποιείται από τα μηχανήματα-οχήματα καθαρισμού.
«Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 595.014 ευρώ
Την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ρεμάτων σε  Ηγουμενίτσα– Άρτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης   Αλ. Καχριμάνης
Δύο έργα για διευθέτηση ρεμάτων σε  Ηγουμενίτσα και Άρτα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 3,4 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Δικαιούχοι είναι αντίστοιχα οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Άρτας.
Πρόκειται για τις πράξεις:
«Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 595.014 ευρώ
Η πράξη αφορά τη διευθέτηση σε οριοθετημένο τμήμα υδατορέματος, συνολικού μήκους 344 μ. (θέση Μαλαμή έως θέση Καλόγηρος) εντός του οικισμού Αμμοτόπου, της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων. Καθώς το υδατόρεμα παραμένει αδιαμόρφωτο, σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης υπερχειλίζει με αποτέλεσμα τα ύδατα να διαχέονται και να πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή βρίσκοντας διόδους ακόμα και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού. Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα και δυσχεραίνουν σημαντικά την προσπέλαση στον παράπλευρο δρόμο ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων. Το έργο αποτελείται από δυο τμήματα: 1ο τμήμα από θέση Μαλαμή ως θέση Γκαρτζώνη, μήκους 155 μ. και 2ο τμήμα από θέση Γκαρτζώνη ως θέση Καλόγηρος, μήκους 189 μ. Τα δυο τμήματα επικοινωνούν με υφιστάμενο επαρκές τεχνικό διαστάσεων 2,00 Χ 2,00.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλλογος Αρετιωτών Πωγωνίου: 6η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.


Συγχωριανοί και φίλοι, σας προσκαλούμε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου το βράδυ στην 6η Γιορτή Τσίπουρου που θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα, πολύ τσίπουρο και παραδοσιακές πίτες από τις συγχωριανές μας.
Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε, όπως κάθε χρόνο, μέχρι το πρωί.

Βράβευση του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, στο 8ο Φεστιβαλ "Bylis 2018" Αλβανίας


Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την βράβευση του στο 8ο Φεστιβαλ "Bylis 2018" με το ειδικό βραβείο για την πολύτιμη συμβολή του στην διατήρηση και καλλιέργεια της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης και για εξαιρετική καλλιτεχνική ερμηνεία του Ελληνικού Πολυφωνικού Τραγουδιού.
...
Συμμετείχαν: Σταύρος Βιρβίλης, Χρήστος Γκόγκος, Σωτήρης Δέσσης, Ελευθερία Γκούβα, Πηνελόπη Βεντουρή, Αθανασία Καλογήρου, Ιωάννα Ζώτου, και ο εξαιρετικός δάσκαλός μας Κωνσταντίνος Λώλης!

Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί στο «1ο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ. στο Μνημείο του Μαχητή

Δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Σεπτέμβριο


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (679) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -439- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -56-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -16-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -13-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -2-
Για πλαστογραφίες: -10-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -43-
Για ενδοοικογενειακή βία: -5-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
Για ανυποταξία: -3-
Για παραβάσεις Ν. «Περί προστασίας των ζωών»: -1-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -3-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -7-
Για συκοφαντική δυσφήμηση - ψευδή ανώμοτη κατάθεση - ψευδή καταμήνυση: -20-
Για λαθρεμπόριο: -3-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -27-

Διάλεξη του κ. Στέφανου Φούσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 20:00

Ο πατήρ Αντώνιος υποψήφιος για το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη


Ανάμεσα στους 3 εθνικούς νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκαταλέγεται ο π. Αντώνιος Παπανικολάου και η Κιβωτός του Κόσμου.
Συγκεκριμένα, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές και η φετινή απονομή θα γίνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου.
Το βραβείο θα διεκδικήσουν 50 πρόσωπα και οργανώσεις, ανάμεσα σε αυτά, είναι τρεις οργανώσεις από την Ελλάδα.
Πρόκειται για τις οργανώσεις «Κιβωτός του Κόσμου», «HOPEgenesis» και «Άνεμος Ανανέωσης».
Ανάμεσα στους 3 εθνικούς νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκαταλέγεται ο π. Αντώνιος Παπανικολάου και η Κιβωτός του Κόσμου.
Στόχος του βραβείου είναι να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία, προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ποιος είναι ο πατήρ Αντώνιος, υποψήφιος για το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη
O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως  εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό.
Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα.
Η περιοχή είναι, από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, αφού δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών.

Tο Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές και η φετινή απονομή θα γίνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου.
Ο ίδιος, παρατηρούσε καθημερινά  παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη.
Σιγά σιγά, τα πλησίασε μέσω του μπάσκετ και της αποδοχής, ανθρώπινα, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους  για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσον, χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί και κυρίως να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους.
Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

Σε αυτό του τον αγώνα, πάντα στο πλάι του η σύντροφος και αρωγός, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, με την οποία τότε, όπως και τώρα θυσιάζονται και μοιράζονται τις αγωνίες, τις δυσκολίες και φυσικά την ικανοποίηση του εγχειρήματος.
Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του.

O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Βλέποντας πως τα παιδιά αντί να πηγαίνουν σχολείο, επιλέγουν έναν άλλον, σκοτεινό δρόμο, αποφάσισε να ιδρύσει την Κιβωτό του Κόσμου.
Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να έρχονται ο ένας μετά τον άλλο και εθελοντικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δάσκαλοι άρχισαν να έρχονται και να κάνουν μαθήματα στα παιδιά, νοικοκυρές της περιοχής άρχισαν να φέρνουν πράγματα από τα σπίτια τους, τρόφιμα και ρούχα που δεν χρειάζονταν πια οι δικές τους οικογένειες.
Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους».
Καθώς ο πληθυσμός που ζητούσε βοήθεια αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς, ο πατέρας Αντώνιος βλέποντας τα παιδιά και τις ανάγκες ολοένα να αυξάνονται, θέλησε να στεγάσει την προσπάθεια σε ένα πρώην καφενείο και άρχισε να δημιουργεί προγράμματα υποστήριξης, με πρώτο στόχο να βοηθήσει τα μεγαλύτερα παιδιά της περιοχής να επιστρέψουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους.
Σε αυτό τον βοήθησαν οι κάτοικοι. Δάσκαλοι άρχισαν να έρχονται και να κάνουν μαθήματα στα παιδιά, νοικοκυρές της περιοχής άρχισαν να φέρνουν πράγματα από τα σπίτια τους, τρόφιμα και ρούχα που δεν χρειάζονταν πια οι δικές τους οικογένειες.
Η υποστήριξη, εκτός των Ελλήνων αλλά και των μεταναστών, αποτέλεσε σημαντικό ζήτημα προβληματισμού για πολλούς πολίτες αλλά και φορείς της ευρύτερης περιοχής, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι οι προσπάθειες του ιερέα θα πρέπει να εστιάζονται αποκλειστικά στους Έλληνες που έχουν ανάγκη και όχι στους αλλοδαπούς.
Η αγκαλιά της «Κιβωτού» όμως μέχρι και σήμερα δέχεται όλους όσους έχουν την ανάγκη της ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία.

Με επιτυχία διεξήχθη το πρόγραμμα «Πρόληψη» του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ


Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το πρόγραμμα δράσης του θεραπευτηρίου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ «Πρόληψη», που πραγματοποιήθηκε στα χωριά της Εύβοιας Άγιος Δημήτριος, Καλλιανοί και Πόθυ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης'
Το κλιμάκιο γιατρών που συμμετείχε και αποτελείτο από καρδιολόγο, αγγειοχειρουργό, ορθοπαιδικό και χειρουργό, εξέτασε τους κατοίκους των περιοχών το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και όσους εντόπισε με παθολογικά ευρήματα τους παρέπεμψε στις κατά τόπους υγειονομικές μονάδες για περαιτέρω διερεύνηση.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του συνδημότη από το Γεροπλάτανο Πωγωνίου


Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του συνδημότη που αγνοούνταν  από το Γεροπλάτανο Πωγωνίου, καθώς βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το εποχικό επίδομα


Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων  στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται όπως οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις. Στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. έχει, ήδη,  ξεκινήσει η διαδικασία από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2018.
Ο Ο.Α.Ε.Δ. θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος ύψους έως 916 ευρώ είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα:
Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Πέτρα στα νεφρά: Νέα, επαναστατική μέθοδος για «δύσκολα» περιστατικά


Μια νέα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος  επιτρέπει στους χειρουργούς ουρολόγους να υποβάλουν σε επεξεργασία τις μεγάλες ή πολύπλοκες πέτρες των νεφρών, αποφεύγοντας τη μεγάλη τομή, τη μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, που εγκυμονούν οι μέθοδοι του παρελθόντος.
Οι πέτρες των νεφρών είναι σκληρές συλλογές αλάτων και μετάλλων που αποτελούνται από ασβέστιο ή ουρικό οξύ. Σχηματίζονται μέσα στο νεφρό και μπορεί να «ταξιδέψουν» σε άλλα μέρη του ουροποιητικού συστήματος. Το μέγεθός τους διαφέρει και μπορεί να είναι από πολύ μικρές έως τόσο μεγάλες όσο να καταλαμβάνουν ολόκληρο το νεφρό.
Η μίνι-διαδερμική  νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL) είναι η θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση σκληρών λίθων, μεγαλύτερων από 2.5 εκ., που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στην εξωσωματική λιθοτριψία καθώς και λίθων σε ασθενείς με δυσμορφία του σκελετού τους ή με παχυσαρκία. Η μέθοδος αποτελεί την εξέλιξη της κλασικής διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας και εγγυάται απόλυτη ασφάλεια.
«Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση  που πραγματοποιείται μέσω μικροσκοπικής τομής -εντομής  στο δέρμα, μέσω της οποίας, υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, δημιουργείται ένα στενό κανάλι κατευθείαν στην αποχετευτική μοίρα του νεφρού και στο σημείο το οποίο βρίσκεται ο λίθος. Η μέθοδος αποτελεί σημαντική πρόοδο που παρακάμπτει την ανοικτή χειρουργική με τις συχνές και σοβαρές επιπλοκές, ενώ οι ασθενείς έχουν ταχύτατη ανάρρωση και  απαλλάσσονται ταχύτατα από το πρόβλημά τους», αναφέρει ο Δρ. Στυλιανός Κοντός, MD, PHD, FEBU, FLapS, FES, χειρουργός ουρολόγος με 3ετή εξειδίκευση στη λιθίαση του ουροποιητικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ενδο-Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.