Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Αλλαγές και μείωση έως και 96% του ΕΝΦΙΑ σε 396 περιοχές

Πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση μετά από τα απίστευτα λάθη που σημειώθηκαν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. 
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά σε κούρεμα του φόρου ακινήτων για οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουλάχιστον 396 περιοχές της Ελλάδας που δεν αποκλείεται να αγγίξει και το 96%.
Έτσι λοιπόν, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν την λυπητερή για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού τα νέα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο φόρο αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISNET μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (08-08-2014) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα και στην Άρτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 64 και 54 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα , στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ο 64χρονος, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (400.911,05) ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Άρτα ο 54χρονος, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους (72.707,66) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) δραστών, για ληστεία σε βάρος ημεδαπού στο Μορφάτι Θεσπρωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (08-08-2014) το μεσημέρι, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το μεσημέρι, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο καφενείο που διατηρεί ο 72χρονος ημεδαπός και αφού τον ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν τα κλειδιά του σπιτιού του. Στη συνέχεια εισήλθαν στο σπίτι του, που βρίσκεται πάνω από το κατάστημά του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 72χρονος κατάφερε να αποδεσμευτεί και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού στη Στεφάνη Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος υπήκοος Πακιστάν

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, υπόθεση ληστείας σε βάρος 22χρονου υπηκόου Πακιστάν, που είχε γίνει τα ξημερώματα της 28-07-2014 στη Στεφάνη Πρέβεζας.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 31χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και οπλοχρησία.
Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα της 28-07-2014 στη Στεφάνη Πρέβεζας, ο 31χρονος δράστης με χρήση μαχαιριού κουζίνας και σωματικής βίας, αφού τραυμάτισε ελαφρά τον 22χρονο, μέσα στο σπίτι του, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λούρου όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

ΕΝΦΙΑ: Σε ένα μήνα η νέα εκκαθάριση και πληρωμή στις 30 Σεπτεμβρίου

Παράταση για όλους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει, επισήμως, η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές, πρώτες ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μετά τις 26 Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ισχύσουν και επισήμως οι νέοι όροι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς τότε ξανανοίγει η Βουλή.
Με τα δεδομένα αυτά, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις όπου είχαν διαπιστωθεί τραγικά λάθη υπολογισμού των τιμών της εφορίας.
Αμέσως μόλις διορθώσει η κυβέρνηση τα λάθη της για τους 4.000 οικισμούς της χώρας, θα ανοίξει και η εφαρμογή στο Taxisnet για διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9.

ΣΙΤΑΡΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Αυγούστου

Στην Παναγιά της Σιταριάς θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό τραπέζι  την Παρασκευή 15 Αυγούστου.
Το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής 16 Αυγούστου, το γλέντι θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για νέα έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, συντήρησης μνημείων, καθώς και τη μεταφορά μαθητών έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα,
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας – Α' φάση», προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ (Ανάδοχος: Εργοδομή Ηπείρου Α.Ε.)
«Στερέωση – Αποκατάσταση Ι.Μ. Αγ. Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ (Ανάδοχος: Έντι Ραφτη)
«Συντηρήσεις – Ασφαλτοστρώσεις σε οδικά τμήματα στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 142.700 ευρώ (Ανάδοχος: Κοινοπραξία Ηλία Κατσιμπόκη – Κων/νου Κωστα ΕΔΕ).