Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, όπλων – πυρομαχικών, ναρκωτικών καθώς και κλοπιμαίων

Σε έρευνα στο σπίτι των δραστών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος αρχαιολογικών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο και πυρομαχικά
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, χθες (08-06-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ένας 37χρονος ημεδαπός και μία 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών καθώς και διακεκριμένες κλοπές.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (08-06-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, διότι αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ διάφορα προϊόντα, ενώ όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από 19-05-2015 έως 02-06-2015, είχαν αφαιρέσει από το ίδιο κατάστημα και άλλα προϊόντα.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι όπου διαμένουν οι δύο δράστες στα Ιωάννινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αρχαία αντικείμενα:
ένα πήλινο μυροδοχείο
τρία μίκυλλα αγγεία
δύο λυχνάρια
δύο βάσεις αγγείων
δύο βάσεις και μία λαβή αμφορέα
επτά λίθινα εργαλεία
τρία απολιθώματα
δύο οστά
δεκατέσσερα αδιάγνωστα αντικείμενα
τρία κομμάτια πετρώματος
τμήμα λίθου
ένα όστρεο
έντεκα πόρπες μεταλλικές
δεκαπέντε κοσμήματα σε θήκη
ένα μεταλλικό περιλαίμιο
μία μεταλλική ζώνη και δύο μεταλλικές θήκες ζώνης
ένα ημικυκλικό έλασμα
τέσσερα τμήματα πόρπης
μία χάλκινη βάση
Επίσης, κατά την διάρκεια της έρευνας στο σπίτι των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία κασετίνα κοσμημάτων, την κατοχή της οποίας δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
κλεμμένα προϊόντα από σούπερ μάρκετ
ένα πολεμικό τυφέκιο
ένας κάλυκας πολυβόλου
πέντε φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 6,5 mm
μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου G 3 με τρία φυσίγγια και δύο αβολίδωτα φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος
ένας κάλυκας περιστρόφου διαμετρήματος 0,38 special
πέντε βολίδες και μία αμπούλα αεροβόλου όπλου
δύο τσεκούρια
τρία μαχαίρια
επτά ναρκωτικά χάπια
ένα πλαστό διαβατήριο Αλβανίας
Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα αρχαιολογικής σημασίας θα παραδοθούν στην 8η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των συλληφθέντων.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες Ρομά για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν, χθες (08-06-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 47 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε μονοκατοικία 85χρονου ημεδαπού στην Άρτα και τον ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από τον γιό του 85χρονου και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς στο σημείο.
 Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί τ o Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα

Συνελήφθη, χθες (08-06-2015) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Ιράκ, μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, ένας 29χρονος άνδρας και τρείς γυναίκες, ηλικίας 18, 24 και 60 ετών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 28χρονος διακινητής και όπως διαπιστώθηκε μετά από τον έλεγχο, μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Κατά τον έλεγχο, ο 28χρονος διακινητής κατείχε και επέδειξε τόσο για τον ίδιο όσο και για τους μη νόμιμους αλλοδαπούς πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, ενώ ο ίδιος κατείχε και πλαστή άδεια ικανότητας οδηγήσεως επίσης βουλγαρικών αρχών.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τον 28χρονο χθες (08-06-2015) το πρωί από το Περιστέρι Αττικής, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ έκαστος σε έτερο υπήκοο Ιράκ, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, ο οποίος είχε οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της λαθρομεταφοράς τους.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Βουλγαρικές πινακίδες, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
πέντε πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας
ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης
έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια
ένα κινητό τηλέφωνο
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΟΜΑΔΑ ΙΩΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ: Μπορείς ν’ αντιδράσεις, μπορείς να συμμετέχεις, κάνε κάτι … για σένα, για την περιουσία σου αλλά κυρίως … για τα παιδιά σου

Βασίλης Τσίρκας: «Επιδιώκουμε συμφωνία-λύση που θα κρατάει ανοιχτό τον ορίζοντα της κοινωνίας και της χώρας για μια εναλλακτική προοπτική»

Ο βουλευτής Νομού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βασίλης Τσίρκας μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Live U» για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Ο βουλευτής μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εμείς επιδιώκουμε συμφωνία – λύση που θα κρατάει ανοιχτό τον ορίζοντα της κοινωνίας και της χώρας για μια εναλλακτική προοπτική. Ας πάρει ο καθένας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Το σχετικό βίντεο: 

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σάββατο 6  Ιουνίου 2015 η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και ειδικά οι συμβασιούχοι με εξάμηνη σύμβαση για πενταετή θητεία.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι ευθύνες των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν επέφεραν την υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος και την κατάτμηση του προσωπικού σε διάφορες ομάδες με διαφορετικά καθήκοντα και διαφορετικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η αποτελεσματική λειτουργία του σώματος και οι όποιες δυσκολίες να ξεπερνιούνται με την αυτοθυσία και την υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών, μόνιμων και συμβασιούχων.
Στη συνάντηση τέθηκαν και τα θέματα της άμεσης ομογενοποίησης του προσωπικού με μονιμοποίηση των συμβασιούχων,  της κάλυψης των υφιστάμενων θέσεων από τη λίστα επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και της χορήγησης του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος.

''Ήπειρος-Χαϊδάρι μαρτυρικοί τόποι. 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών. Ο Αντιφασιστικός αγώνας τότε και τώρα''. H εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου

'' Ήπειρος-Χαϊδάρι μαρτυρικοί τόποι. 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών. Ο Αντιφασιστικός αγώνας τότε και τώρα''. 
Συνδιοργάνωση: Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Δήμος Χαϊδαρίου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Προλόγισμα Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων Δήμου Χαϊδαρίου Βαρυτιμιάδου Μαρία
 Χαιρετισμοί:
- Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκου
- Προέδρου Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου κ. Δημήτρη Σούκη
- Προέδρου Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργου Δόση
Μοιριολόι της Παραμυθιάς «Λαλητάδες»
Προβολή: η εισαγωγή από τα «Μαρτυρικά χωριά»
(παραγωγή της Π.Σ.Ε., 2007)
Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Οι φόβοι του καθεστώτος», «Το κάψιμο των βιβλίων»
«Γερμανικό Εγχειρίδιο πολέμου» (Θάνου Μικρούτσικου, Μπ. Μπρεχτ)
Μουσικό σύνολο Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου
Οδυσσέα Ελύτη: «Το οικόπεδο με τις τσουκνίδες»
Προβολή: «Κομμένο Άρτας» (από τα «Μαρτυρικά Χωριά»)
«Κλαίνε θρηνούνε τα πουλιά» «Λαλητάδες»
Γιάννη Ρίτσου: «Οι γειτονιές του κόσμου» (απόσπασμα)
ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Θανάσης Μπαμπούσκας Λυγκιάδες Ιωαννίνων
«Άσμα Ασμάτων» (Μίκη Θεοδωράκη, Ιάκωβου Καμπανέλλη)
πιάνο: Λίνα Τσεκούρα, τραγούδι: Αλίκη Γκανά
Ιάκωβου Καμπανέλλη: Μαρτυρία για το Μαουτχάουζεν
«Ο Αντώνης» (Μίκη Θεοδωράκη, Ιάκωβου Καμπανέλλη)
πιάνο: Λίνα Τσεκούρα, τραγούδι: Αλίκη Γκανά
Φώτη Αγγουλέ: «Φασίστες ήρθανε στον τόπο μας»
Προβολή: «Παραμυθιά» (από τα «Μαρτυρικά Χωριά»)
Απαγγελία του ποιητή Μήτς Μήτση: «Αντάμωμα στη χιονισμένη Πίνδο»
ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ντούσιας Αργύρης Κρυοπηγή Πρέβεζας
Προβολή: «Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων» (από τα «Μαρτυρικά Χωριά»)
Μοιρολόι για τη Μουσιωτίτσα Δημήτρης Δήμος
Γιάννη Ρίτσου: «Σκοπευτήριο Καισαριανής»

Με ρυθμούς «χελώνας» συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Μόνο το 10% έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση

 Μόνο έναν στους 10 φορολογούμενους να την έχει καταθέσει την φορολογική του δήλωση, ενώ η κανονική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου.
Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή είχαν υποβληθεί 542.193 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.
Προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με καθυστερήσεις στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών, των δόσεων εξόφλησης δανείων των φορολογούμενων καθώς και άλλων στοιχείων που πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά από τράπεζες και φορείς προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η αιτία για τους χαμηλούς ρυθμούς υποβολής των δηλώσεων.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1040) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -809- (εκ των οποίων -10- διακινητές)
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης: -10-
Για ληστεία: -4-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -30-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -3-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -3 2 -
Για πλαστογραφίες: -9-