Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Κόνιτσας: Ευχαριστίες στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

 


Ο Δήμαρχος Κόνιτσας εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας για δωρεάν έλεγχο Rapid test του Covid -19 στο γενικό πληθυσμό του Δήμου μας.

 Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία αυτή, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα.

 Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των συμπολιτών μας, συνδράμοντας στη μάχη που δίνει η χώρα μας.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι σήμερα, 1.690 νέα κρούσματα

 


35  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πέντε νέοι θάνατοι, 1.690 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4.083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Λειτουργία υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου

 

Λειτουργία υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.

 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 18318/13-3-2020 και το υπ. υπ. αρ. 60249/22-09-20 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών.

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε σε δια περιφοράς τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την 03η Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη & ώρα 10.00 π.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Τροποποίηση της αρ. 170/2020 Α.Ο.Ε. με θέμα «Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, καθορισμός όρων διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης στο Δήμο Πωγωνίου για το έργο “Thematic Tourism Development Through The Preservation Of Polyphonic Music, Unique Element Of The Cross - Border Cultural Heritage” (ακρωνύμιο POLYPHONIA), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Interreg IPA Cross-border Cooperation ProgrammeGreeceAlbania2014-2020”», προϋπολογισμού 128.271,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

2. Συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης: «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΥΚΛΙΩΝ» που εμπίπτει στις διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων μελετών της περίπτωσης α΄της παρ. 9 , του άρθρου 221, του Ν.4412/2016.

3. Σχετικά με αποδοχή ή μη γνωμοδότησης που αφορά την από 17/7/20 αγωγή του Ε. Δημούτση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά του Δήμου Πωγωνίου.

H διαδικασία της «δια περιφοράς» λήψης απόφασης θα γίνει ως εξής:

Tα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη να αποστείλουν με e-mail την ψήφο τους επί κάθε θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη έως την καθορισμένη ώρα της συνεδρίασης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση.

Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας της

Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου ήτοι:

στο e-mail της Μπόνια Αθανασίας (mpoatha@pogoni.gr ) με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο γενικό e-mail του Δήμου Πωγωνίου dimospogoniou@pogoni.gr

Μέλη που δεν διαθέτουν email μπορούν να ενημερώσουν για την ψήφο τους τον Πρόεδρο τουοργάνου με γραπτό μήνυμα sms τηλ. 6944442717, ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2653360103, ή να συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο ολογράφως έως την καθορισμένη ώρα της συνεδρίασης.

Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόκληση κάθε συνεδρίασης.

Τα μέλη που δεν αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντες).

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά την λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού COVID-19.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Σύλληψη ενός λαθροθήρα στην Φούρκα Κόνιτσας

 


Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός λαθροθήρα που ασκούσε θήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακήτης Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δασική περιοχή της ΤΚ Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας. Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή εντόπισε τις νυχτερινές ώρες σε δασικό δρόμο μεταξύ της Φούρκας και της Ι.Μ. Κλαδόρμης ένα Ι.Χ φορτηγό να κινείται ύποπτα.

Το όχημα τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και λίγη ώρα αργότερα σε σήμα στάσης που έγινε στον οδηγό βρέθηκε εντός της καμπίνας του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, με φυσίγγια στη θαλάμη του, έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του κατόχου σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθείται η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία, σε βάρος του για την παράνομη άσκηση θήρας σε ώρα που απαγορεύεται και με τρόπο επίσης που δεν είναι σύννομος.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους, τους λίγους ευτυχώς, που αμαυρώνουν την κυνηγετική οικογένεια, ότι τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους τη συντονισμένη δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Ταυτόχρονα όμως βρίσκουν απέναντί τους και το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας, που το πρώτο τους μέλημα δεν είναι να θηρεύσουν, αλλά να βοηθήσουν στην αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της πανίδας.

Κάθε άλλη συμπεριφορά θα ελέγχεται και θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

ΜΗΝΑΣ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/2020

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Εξιχνιάστηκαν κλοπές δικύκλων που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

 


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανήλικος ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμα ανήλικοι συνεργοί του

Όπως προέκυψε από την έρευνα εμπλέκονται, μεμονωμένα ή από κοινού, σε -8- κλοπές δικύκλων

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών δικύκλων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, χθες (29-10-2020) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επίσης, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι δύο ανήλικοι ημεδαποί, συνεργοί του συλληφθέντα.

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 30-07-2020 έως 29-10-2020, αφαίρεσαν από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, τρεις (3) δίκυκλες μοτοσικλέτες και πέντε (5) δίκυκλα μοτοποδήλατα.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν σε υπαίθριους χώρος, κοντά στα σπίτια των δραστών, τρία από τα κλεμμένα δίκυκλα καθώς και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 18 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε  την 18χρονη, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

Δέκα επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (44.279) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

·  (200) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

·  (146) στην Αττική,

·  (39) στη Θεσσαλονίκη,

·  (5) στην Κεντρική Μακεδονία,

·  (4) στην Ήπειρο,

·  (2) στη Θεσσαλία,

·  (2) στη Στερεά Ελλάδα και

·  (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.584) σχετικές παραβάσεις.

· (4) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.036) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (82) άτομα.

·  (1.357) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o     (720) στην Αττική,

o     (174) στη Θεσσαλονίκη,

o      (94) στη Στερεά Ελλάδα,

o      (60) στη Θεσσαλία,

o      (56) στα Ιόνια Νησιά,

o      (54) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (41) στην Κρήτη,

o      (28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (28) στην Πελοπόννησο,

o      (26) στη Δυτική Μακεδονία,

o      (25) στο Βόρειο Αιγαίο,

o      (20) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (17) στην Ήπειρο και

o      (14) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30.020) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (29.999) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (21) των (300) ευρώ.\Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

 


Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου όπως έκανε γνωστό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά)».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά».

Σπύρος Ριζόπουλος: Η απόγνωση της κακοδιαχείρισης οδηγεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές του Περιφερειάρχη στο ζήτημα του κορωνοϊού

 


O επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου" κ. Σπύρος Ριζόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Αν και η επομένη μιας εθνικής επετείου, ημέρας που βρίθει μηνυμάτων περί ενότητας και εθνικής πανστρατιάς, δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση, επιλέγω σκόπιμα να παρέμβω τούτη την ώρα και να απευθυνθώ σε κάθε προοδευτική και δημοκρατική φωνή, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, γιατί η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στη Γιαννιώτικη κοινωνία ο πανικός του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη θα είναι πολύ μεγάλη αν δεν υπάρξει ακαριαία αντίδραση από όλους μας.

Δε θα μιλήσω για δικαίωση της παράταξής μας, ούτε ασφαλώς επιχαίρω που η τοπική οικονομία της περιοχής θα κλείσει, κάτι που όμως, αν είχε γίνει όταν το είχαν  προσδιορίσει οι Ορίζοντες Ηπείρου τα Ιωάννινα δεν θα ήταν καν στο «πορτοκαλί» και σήμερα θα ξεκινούσε η αντιστροφή της ανάπτυξης.

Είναι τραγικό ωστόσο και συνάμα άκρως επικίνδυνο το ότι τις τελευταίες ώρες, ο επικεφαλής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακάλυψε τον αποδιοπομπαίο τράγο για το τοπικό lockdown, στο πρόσωπο μεταναστών που εργάζονται στις μεγάλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων.

Από την Τρίτη και λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση Χαρδαλιά, ο κ. Καχριμάνης επαναλαμβάνει πως για την επιβολή του lockdown φταίνε οι μετανάστες!

Είναι άκρως πολιτικά ανήθικο και ανακόλουθο ο άνθρωπος που απαιτούσε απειλώντας με μηνύσεις,  να μη στοχοποιούνται συγγενείς του για τη διασπορά της νόσου, έπειτα από ένα κοινωνικό γεγονός που αποτέλεσε εστία μετάδοσης του ιού, να χρεώνει σήμερα σε μια κοινωνική ομάδα το υγειονομικό πρόβλημα των Ιωαννίνων!

Θυμίζω ότι άπαντες στο πολιτικό κατεστημένο της Ηπείρου καταδικάσαμε την προσπάθεια προσωπικής σπίλωσης. Συνεπώς στην πολιτική δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν αφορά εμάς δηλαδή να ενοχλούμαστε αλλά όταν αφορά κάποιον άλλο να μη μας νοιάζει.

Η  στοχοποίηση  λοιπόν σε μια τέτοια στιγμή είναι ότι πιο αφερέγγυο και επικίνδυνο για αυτό και ζητώ την καταδίκη από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και φορέων. 

Το πρώτο βιβλίο – μαρτυρία για το νέο κορωνοϊό: «3πλο Τζακ Ποτ» του Αλέξη Αλεξίου

 


Στις 30 Οκτωβρίου 2020, θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο - μαρτυρία για το νέο κορωνοϊό από τις εκδόσεις Φερενίκη, με πρόλογο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το βιβλίο του Αλέξη Αλεξίου ''3πλο Τζακ Ποτ''.

Λίγα λόγια:

Η περίπτωση του συγγραφέως μοναδική, καθότι νόσησε απ' τους πρώτους στη χώρα μας με COVID-19 και ταυτοχρόνως γρίπη τύπου Β, με πνευμονία μαζί. Μια περιπέτεια υγείας που τον βρήκε αναπάντεχα καθώς πρόκειται για ένα υγιές, αθλούμενο και χωρίς υποκείμενα νοσήματα άτομο. Η αναμέτρηση με τους ιούς εξελίχθηκε σε ένα καθημερινό αγώνα ζωής που δεν ήξερε ποιος θα βγει ο νικητής. Η λεπτομερής καταγραφή των όσων βίωσε αποκαλύπτονται σταδιακά στις σελίδες του βιβλίου και αποτελούν αντικείμενο ιατρικής μελέτης. Η όλη πορεία του από τη διάγνωση, την εκδήλωση, την κατάπτωση και την ίαση, καθηλώνουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

Μοιράζεται τα πρωτοφανή γεγονότα αλλά και τα συναισθήματα απέναντι στο άγνωστο, ένα προς ένα. Η συμπαράσταση των δικών του ανθρώπων, αλλά και των ιατρών και νοσηλευτών πολύτιμη. 



Η θέλησή του για ζωή καθοριστική. Ένα ανάγνωσμα που σκιαγραφεί την ανθρώπινη πάλη επί της ασθένειας και αποτελεί μία νίκη της ελπίδας επί της παραιτήσεως. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και βιώνεται σαν θρίλερ.

Ακολουθούν 3 κοινωνικά spot που δημιούργησε επίσης ο Αλέξης Αλεξίου με αποκλειστικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

https://vimeo.com/452910973

https://vimeo.com/466896170

https://vimeo.com/469015096    (με φυσικό ήχο από το Θριάσιο)

 

Στοιχεία επικοινωνίας Αλέξη Αλεξίου:

Κιν. 6944 308897, email: alexis@alexalex.gr

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 42 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, με συνοδηγό την 42χρονη, μετέφεραν έναν 20χρονο και μία 11χρονη, για τους οποίους η 42χρονη κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το όχημα.

Ρίζες υδροξυλίου: Τα απολυμαντικά της φύσης που καταπολεμούν τους ιούς

 


Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η θερμοκρασία, κλεινόμαστε ολοένα περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους οι οποίοι, όταν δεν έχουν συνεχή και επαρκή φυσικό αερισμό, γεμίζουν εύκολα με κάθε είδους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Στα παθογόνα αυτά συμπεριλαμβάνονται ιοί, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα, που άλλοτε αιωρούνται στον αέρα και άλλοτε καταλήγουν στις επιφάνειες των αντικειμένων και μπορεί να προκαλέσουν από μικρά έως και πολύ μεγάλα προβλήματα στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε κατά μέσο όρο το 87% της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους. Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε σε αυτούς είναι καθοριστική για την υγεία μας, γιατί εισπνέουμε 6-10 λίτρα αέρα κάθε λεπτό ή 15.000 λίτρα αέρα την ημέρα. Σύμφωνα όμως με άλλες έρευνες, που πραγματοποίησε την τελευταία 20ετία ο αμερικανικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency), ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους συχνά φέρει περισσότερους ρύπους απ' ό,τι αυτός στους υπαίθριους. Μάλιστα η ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων αποτελεί έναν από τους πέντε κυριότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.