Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Άρτα: Σύλληψη τριών ημεδαπών για απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κρύπτες στον κήπο του σπιτιού της οικογένειας

Κατασχέθηκαν  (101,10) γραμμάρια ηρωίνης, (99) ναρκωτικά χάπια, δύο ζυγαριές και το χρηματικό ποσό των (7.530) ευρώ

Συνελήφθησαν, σήμερα (19-04-2016) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 74, 44 και 42 ετών, (πατέρας και γιοί), οι οποίοι κατηγορούνται για απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της  Άρτας.
Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα του σπιτιού της οικογένειας στην πόλη της Άρτας, όπου σε κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα μπουκάλι που περιείχε τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη,  συνολικού βάρους  (101,10) γραμμαρίων και το οποίο βρέθηκε θαμμένο στον κήπο του σπιτιού
(99) ναρκωτικά χάπια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, που βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο
το χρηματικό ποσό των (7.530) ευρώ, που βρέθηκε σε άλλο σημείο του κήπου
ιδιόχειρες πρόχειρες σημειώσεις και μία ψαλίδα με υπολείμματα ηρωίνης, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.
Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης

Το τελευταίο διάστημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ επικρατεί  «οργασμός εργασίας» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πριν το Πάσχα, δηλαδή μέχρι τη Μεγάλη  Τετάρτη, αναμένεται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης με τα ποσά του υπολοίπου της, ύψους 100 εκ. ευρώ καθώς και για το «πρασίνισμα» ύψους 550 εκ. ευρώ, ποσό συνολικά, 650 εκατομμυρίων ευρώ, πανελλαδικά.
Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε πάνω από 720.000 σε όλη τη χώρα.

Επίσης, σήμερα θα ανοίξουν οι πύλες για την ενεργοποίηση των νέων δικαιωμάτων που θα δέχονται αιτήσεις έως τις 16 Μαΐου. 
Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι οι αγρότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με την ενεργοποίηση, εάν το κάνουν μόνοι τους, για να μην υπάρχουν λάθη, διαφορετικά θα πρέπει να απευθύνονται σε πιστοποιημένους φορείς.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεχίζονται οι πρόβες της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού

Με σεβασμό στην παράδοση συνεχίζονται οι πρόβες της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού του Δήμου Πωγωνίου.
Ο ομάδα, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικολογίας κ. Κώστα Λώλη, αφού πήρε τα πρώτα ιστορικά μαθήματα για το πολυφωνικό τραγούδι, ξεκίνησε τις πρόβες σε κομμάτια που έχει συγκεντρώσει ο Δήμος, σε μία προσπάθεια διατήρησης της μουσικής ιστορίας της περιοχής.
Η περιοχή είναι γνωστή για τα πολυφωνικά της ακούσματα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει το πολυφωνικό τραγούδι η «ταυτότητα» του Δήμου Πωγωνίου. «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη μουσική παράδοση της περιοχής που είναι μοναδική. Το πολυφωνικό τραγούδι είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Πωγωνίου και οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξή του» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Τα πολυφωνικά τραγούδια χαρακτηρίζονται ως μουσικά θαύματα και λάτρεις της μουσικής επισκέπτονται τις περιοχές διατήρησής τους προκειμένου να απολαύσουν και να ανακαλύψουν αυτή τη μουσική παράδοση. Κάθε πολυφωνικό τραγούδι μεταφέρει τη δική του ιστορία, δεδομένου ότι τα περισσότερα αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα ή προσωπικές ιστορίες.

Στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 16-17 Απριλίου το 25ο International Meeting “Cardiology Today” με τη συμμετοχή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 25ο International Meeting “Cardiology Today” πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, στο διάστημα 16-17 Απριλίου 2016 με τη συμμετοχή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και άλλων Καρδιολογικών Εταιρειών όπως εκείνες της Ρωσίας και του Ισραήλ.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Pinto και ο Πρόεδρος της Ελληνικής κ. Φούσας αντάλλαξαν επιστημονικές απόψεις σχετικά με την Καρδιολογία, ενώ δεν παρέλειψαν να επικεντρωθούν και σε διεθνή ζητήματα όπως το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό, αλλά και σε θέματα πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, μιας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας είναι Πορτογάλος.

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Pinto, τον πρόεδρο της Κυπριακής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Αντωνιάδη και τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αγαθαγγέλου.

Ανατροπές και μειώσεις μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μειώσεις μισθών μεσοσταθμικά αγγίζουν τα 40 ευρώ τον μήνα.

Επί των πάσης φύσεως αποδοχών τους θα καταβάλλουν εισφορές από τον Ιανουάριο του 2017 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με το ασφαλιστικό σχέδιο.
Η πρόβλεψη αυτή οδηγεί σε μειώσεις μισθών που σύμφωνα με εκτιμήσεις, μεσοσταθμικά αγγίζουν τα 40 ευρώ τον μήνα.
Μάλιστα, με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς, και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, οι ίδιοι αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι, όταν λάβουν σύνταξη, θα δουν τις παροχές τους μειωμένες έως και 30%.
Oι συντάξεις όσων δημοσίων υπαλλήλων αποχωρούν από την υπηρεσία τους μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου ασφαλιστικού θα υπολογίζονται με βάση τα όσα ίσχυαν έως τις 31/12/2014.

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας

Δράστης είναι ο 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη από αστυνομικούς την 15.04.2016

Σε συνέχεια του από 16.04.2016 Δελτίου Τύπου μας , σχετικά με σύλληψη 24χρονου υπηκόου Αλβανίας για κλοπές στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκε ακόμη μία υπόθεση κλοπής από σπίτι.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι ο 24χρονος εμπλέκεται και σε άλλη μία υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 15-04-2016, απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί διάφορα είδη ένδυσης ενώ είχαν προκληθεί και φθορές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Παρασκευή 22 Απριλίου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 π.μ. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1 Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών –καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών του Δήμου Πωγωνίου (για την Δ.Ε. Καλπακίου) και των Νομικών Προσώπων του.
2 Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών –καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου.
3 Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών –καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου Δήμου Πωγωνίου.
4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών –καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών Δ.Ε. Δελβινακίου Δήμου Πωγωνίου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ανοίγουν 7.692 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, μουσεία

Προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, μουσεία με συμβάσεις από δύο ως και οκτώ μήνες.
Το προσωπικό που ζητούν οι δήμοι, οι περιφέρειες, αλλά και οι αρμόδιοι των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων είναι:
οδηγοί,
χειριστές μηχανημάτων,
εργάτες,
υδρονομείς,
βρεφονηπιοκόμοι,
ναυαγοσώστες,
συντηρητές,
αρχαιολόγοι.
Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι:
Αρχαιολογικοί χώροι: 3.564
Μουσεία:728
Δήμοι: 250
Περιφέρειες: 900
Κατασκηνώσεις: 450
Τα κριτήρια για την πρόσληψη είναι:
βαθμός βασικού τίτλου σπουδών,
εμπειρία,
χρόνος ανεργίας,
πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας,

τριτεκνία ή τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου το Δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 22 Απριλίου θα πληρωθεί το Δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους δικαιούχους ανέργους ενώ θα προπληρωθεί το επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες δικαιούχους.
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει το Δώρο Πάσχα την Παρασκευή ενώ θα πληρώσει το επίδομα ανεργίας νωρίτερα σε όσους ανέργους είναι να λάβουν το επίδομα ανάμεσα στο διάστημα 22 Απριλίου και 8 Μαΐου.
Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Παρακάλαμος: Λαϊκή βραδιά μετά την Ανάσταση στο «Πέτρινο»