Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα στο οποίο εμπλέκονται και βαθμοφόροι Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε, χθες βράδυ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, μικτού κλιμακίου προσωπικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στην περιοχή «ΦΤΕΛΙΑ» Θεσπρωτίας και ακολούθως στις ακτές της Κέρκυρας.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνεχούς παρακολούθησης και ερευνών διαπιστώθηκε, ότι στο κύκλωμα μετείχαν ενεργά δύο (02) βαθμοφόροι του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., (Επικελευστές Λ.Σ.) 35 και 36 ετών αντίστοιχα, υπηρετούντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και τρεις (03) αλλοδαποί 35, 22 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες και έχουν συλληφθεί.
Η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών γινόταν από την Αλβανία με την εισαγωγή αυτών στις ακτές Σαγιάδας Ηπείρου και στην συνέχεια στις ακτές της Κέρκυρας. Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς συνελήφθησαν στις ακτές Σαγιάδας Ηπείρου, ενώ ένας 24χρονος αλλοδαπός που διέφυγε την σύλληψη στην περιοχή «ΑΛΥΚΕΣ» Κέρκυρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τρεις (03) σάκοι, οι οποίοι περιείχαν πενήντα έξι (56) δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους πενήντα εννέα κιλών και τριακοσίων εβδομήντα οκτώ γραμμαρίων (59,378 κιλών), ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εν λόγω συλληφθέντες βαθμοφόροι του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Η κυβέρνηση εκβιάζει το λαό"

O πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου   απευθύνοντάς του το ερώτημα: “επιτέλους τι στόχο έχετε κ. Παπανδρέου, να διαλύσετε την Ελλάδα;”.

Κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι “έβαλε την χώρα στο επίκεντρο μία παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον” και προανήγγειλε κινήσεις εντός και εκτός χώρας. “Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και ενωτικός” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου ”κραυγή αγωνίας ενός πρωθυπουργού που έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση μέσα στην κοινωνία” και το δημοψήφισμα "παρωδία”, απόδειξη “έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας”.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι “όσο η δανειακή συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει και όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα” και πρόσθεσε ότι για το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει αναστάτωση στις αγορές και στην Ευρώπη.

ΔΕΗ: Παρατείνεται κατά δύο μήνες η προθεσμία συμβάσεων σύνδεσης στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Δίμηνη παράταση δίνει η ΔΕΗ στην προθεσμία συμβάσεων σύνδεσης των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ η παράταση δίνεται σε όσους αγρότες «αδυνατούσαν για αντικειμενικούς λόγους μη οφειλόμενους σε υπαιτιότητά τους να προσκομίσουν εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία».
Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται μετά από την τρίμηνη που ανακοίνωσε η ΔΕΗ στις 22 Ιουλίου.

Ειδικότερα όσοι αγρότες υπέγραψαν συμβάσεις σύνδεσης στο διάστημα από 23 Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου και δεν έχουν ακόμα καταφέρει να συλλέξουν τα απαραίτητα έγγραφα θα έχουν επιπλέον περιθώριοπλευράς των τραπεζών της χώρας μας, τόσο σε θέματα έκδοσης εγγυητικών επιστολών, όσο και έγκρισης δανειακών συμβάσεων, κρίνεται επιβεβλημένη η χρονική παράταση της ισχύος των όρων σύνδεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς επαγγελματιών αγροτών.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας συνελήφθη σήμερα (02-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση.
Αναλυτικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι αλλοδαπός διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Άρτας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε γενόμενο έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ηρωίνης βάρους (1,82) γραμμαρίων ποσότητα κοκαΐνης βάρους (0,66) γραμμαρίων το χρηματικό ποσό των (5.270) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Πανελλαδική απεργία, αύριο Πέμπτη 3 και μεθαύριο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Πανελλαδική απεργία, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 3 και 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιούν οι δικηγόροι, με συνέπεια το σύνολο σχεδόν των δικών να αναβληθούν. Η απόφαση για αποχή είχε ληφθεί κατά την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους που συνήλθαν στις 22 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα.
Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της δικηγορικής κοινότητας.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: 13,5 εκατ. ευρώ στα κόμματα...εκτάκτως!

Εν μέσω κρίσης μοιράζονται λεφτά σε ΟΛΑ τα κόμματα για να μην ... χρεοκοπήσουν !


Η κυβέρνηση, παρότι δεν διασφαλίσθηκε η έκτη δόση από την τρόϊκα, αποφάσισε τελικά να ενισχύσει οικονομικά τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εδώ και καιρό έχουν κηρύξει «στάση πληρωμών», αδυνατώντας να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης με απόφασή του, κατανέμει στα πολιτικά κόμματα το ποσό των 13.504.656 ευρώ, που αντιστοιχεί την δόση του τρίτου τριμήνου του 2011 της κρατικής ενίσχυσης.
Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής:
ΠαΣοΚ: 5.436.332,61 ευρώ
Ν. Δ: 4.249.890,51 ευρώ
ΚΚΕ: 1.306.274,48 ευρώ.
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ευρώ.
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ευρώ.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20 ευρώ.
Με την απόφαση του κ. Καστανίδη αναγνωρίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία η κρατική επιχορήγηση προς τα πολιτικά κόμματα θα μειωθεί περίπου 25%.
Η ρύθμιση αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν θα πάρουν την τέταρτη δόση για το 2011. Η τακτική τους χρηματοδότηση, δηλαδή, όπως και η οικονομική τους ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, θα μειωθεί κατά 13,5 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση, βεβαίως, που πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα τα πολιτικά κόμματα θα επιχορηγηθούν μ΄ένα νέο ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 30% της εκλογικής αποζημίωσης την οποία λαμβάνουν σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενημέρωση για τις Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης

Παρουσιάστηκε σήμερα από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου το έργο «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από στελέχη της Ε.Δ.Α. και της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.» έγινε παρουσίαση της μεθοδολογίας σύνταξης των Ολοκληρωμένων Σχεδίων και της διαδικασίας υποβολής και επεξεργασίας των προτάσεων των Δήμων.

Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα «σχέδια αποτελούν μια ανάσα για τους Δήμους, οι οποίοι την περίοδο αυτοί δεν έχουν άλλους χρηματοδοτικούς πόρους». Πρόσθεσε ακόμη ότι η προεργασία είχε ξεκινήσει από την πρώην Κρατική Περιφέρεια, η οποία είχε αναθέσει σε τμήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την εκπόνηση ειδικής μελέτης για τις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, βάσει δε αυτής της μελέτης προέκυψαν και οι επιλεγείσες περιοχές. Επίσης επεσήμανε ότι οι προτάσεις που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται ως επιλέξιμες στο πρόγραμμα «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ». «Τώρα- κατέληξε ο Περιφερειάρχης- καλούνται οι Δήμοι που περιοχές τους περιλαμβάνονται στα σχέδια να ετοιμάσουν τα τεχνικά δελτία και να έχουν ώριμες μελέτες».
O Γενικός Διευθυντής της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.» κ. Γεράσιμος Παπαηλίας, ανέφερε ότι τα έργα που μπορούν να ενταχθούν πρέπει αφορούν την Κοινωνική Μέριμνα, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την Επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω όμως των Δήμων. Κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί πλαφόν στις προτάσεις, τόσο ως προς το κατώτατο, όσο και προς το ανώτατο όριο προϋπολογισμού, ενώ το συνολικό ύψος της δαπάνης για την Ήπειρο, υπολογίζεται σε 15 εκ. ευρώ.
Η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» αύριο ξεκινά την αποστολή εγγράφου προς όλους τους Δήμους, με επισυναπτόμενο τεχνικό δελτίο, καλώντας τους να υποβάλλουν εντός 15 ημερών προτάσεις με έργα που θα είναι επιλέξιμα και θα είναι ώριμα σε σημαντικό βαθμό.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τη δεύτερη δόση

Έως τις 9 Νοεμβρίου η καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Στο διαδίκτυο ανάρτησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών 592.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς.
Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (http://www.gsis.gr/ ) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».
Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ ποσοστό 83% των ειδοποιήσεων αυτών προέκυψε από την εκκαθάριση δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος 2011 που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω TAXISnet και κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν ήδη τη δυνατότητα να τις ανακτήσουν από το διαδίκτυο.
Οι πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εκτυπώσουν την εν λόγω ειδοποίηση πληρωμής της 2ης δόσης προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για την εξόφληση στα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., κ.α.).
Εναλλακτικά, για την πληρωμή της 2ης δόσης στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον η δόση αυτή είναι ισόποση με την 1η δόση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απόδειξη πληρωμής της 1ης δόσης, ή το απόκομμα πληρωμής της 1ης δόσης που είναι ενσωματωμένο στα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνονται για την πληρωμή και στη Δ.Ο.Υ.
Οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα, των οποίων δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί η δήλωση φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2011, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.
Ο υπολογισμός των εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος ν.3986/2011 που τους αντιστοιχεί θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος έχει παραταθεί μέχρι και την 09/11/2011.

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ: Διοργανώνει εκδήλωση μουσικής περιπλάνησης, ''στα σοκάκια της Ηπειρώτικης ζωής'' μέσα από το τραγούδι, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 17:30 μ.μ.

ΟΕΚ: Απόφαση για ρύθμιση των οφειλών

Έως τις 30 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις.



Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τη ρύθμιση των οφειλών των δικαιούχων στεγαστικών προγραμμάτων στον ΟΕΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30-12-2011, στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ για οφειλές που προέρχονται από δάνεια χορηγηθέντα μέχρι την δημοσίευση του Νόμου 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α/30-9-2011) αποκλειστικά από το στεγαστικό του κεφάλαιο, για αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση, επισκευή, αγορά ή ανέγερση κατοικίας, είτε από παραχώρηση κατοικίας ή αγορασμένου διαμερίσματος και εξυπηρετούνται και παρακολουθούνται από τις Υπηρεσίες του ΟΕΚ.
Με βάση την απόφαση οι οφειλές ρυθμίζονται κατά κατηγορία ως εξής:
α) Εφόσον μέρος του ποσού ή ολόκληρο το ποσό της οφειλής του δικαιούχου κατέστη ληξιπρόθεσμο κατά τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου, ο δικαιούχος δύναται να εξοφλήσει το ποσό αυτό, καθώς και τις παντός είδους επιβαρύνσεις, είτε εφάπαξ με ποσοστό έκπτωσης 80% επί των επιβαρύνσεων, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων. Ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από έξι (6) και μεγαλύτερος από εικοσιτέσσερις (24) και το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.
Ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται με βάση το ύψος του οφειλόμενου ποσού. Μέχρι του ποσού των 600 Ευρώ η εξόφληση ακολουθεί τη ρύθμιση της εφάπαξ καταβολής, ενώ για ποσά από 600 Ευρώ μέχρι 1.000 Ευρώ αναλογούν έξι (6) δόσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.oek.gr

Αθώωσε το δικαστήριο blogger στην Ηλεία

Για ανάρτηση που αφορά τον πρώην αντιδήμαρχο Ζαχάρως.



«Έγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ' αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο αθώωσε τον υπογράφοντα για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως.
Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία η απόφαση αναφέρει πως :«Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος-διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων του κατόχου-διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα. Ο κάτοχος-διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός αν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό».
«Επομένως, το ιστολόγιο είναι ένα διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου».
«Το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».
Και σε άλλο σημείο τονίζεται: «Ελλείψει νομοθετικής ρύθμισης και νομολογιακής επίλυσης του υπό έρευνα ζητήματος, η αντιμετώπιση του αναφυέντος κενού νόμου επιτυγχάνεται με αναλογική εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, τόσο σε επίπεδο ουσιαστικού όσο και σε επίπεδο δικονομικού ελέγχου».
«Στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής, συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Νόμος 1178/1981 για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή για αρδευτικά έργα Α και Β ζωνών λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Στην πίστωση των λογαριασμών 366 δικαιούχων για το Μέτρο 125A της Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση τμημάτων αρδευτικών δικτύων ζωνών Α και Β λεκανοπεδίου Ιωαννίνων προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, πρόκειται για πληρωμή του ποσού των 92.882,50 ευρώ.

Liberation: "Η Ελλάδα παίζει κορόνα γράμματα το ευρώ"

Με την λέξη "χάος" γραμμένη με ελληνικά, κεφαλαία γράμματα, η γαλλική εφημερίδα Liberation δημοσιεύει σήμερα Τετάρτη ένα μεγάλο αφιέρωμα για το πως η αναγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα έχει τρομοκρατήσει αγορές και Ευρωζώνη.

Στο δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα τονίζει πως η Αθήνα "παίζει κορώνα – γράμματα" το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της Ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού, ενώ αναφέρεται αναλυτικά στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το βράδυ ως τη στιγμή που αποφασίσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά για να δώσει εξηγήσεις στους εταίρους του για τις κινήσεις του.
Η εφημερίδα γράφει πως η απόφαση για δημοψήφισμα επί της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Κορυφής έσπειρε τον πανικό στις αγορές και απ΄άκρου εις άκρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ουσιαστικά συνταράζει την Ευρωζώνη.
Την οδηγεί στο … χάος.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Εντός του Νοεμβρίου τα "ραβασάκια"

Την εγκύκλιο με τις οδηγίες για τη διάθεση των ειδικών σημάτων των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών απέστειλε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Η αποστολή των σημάτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και να προμηθευτούν το σήμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
Σε διαφορετική περίπτωση (εκπρόθεσμης προμήθειας) θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους που τους αναλογεί.
Υπενθυμίζεται ότι τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με πέρυσι (με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε στη Βουλή) διαμορφώνονται έως εξής:
Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 31/10/2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα τους:
Έως 300 κυβικά εκατοστά 20 ευρώ
Από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά 55 ευρώ
Από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά 120 ευρώ
Από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά 135 ευρώ
Από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά 240 ευρώ
Από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά 265 ευρώ
Από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά 300 ευρώ
Από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά 660 ευρώ
Από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά 880 ευρώ
Από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά 1.100 ευρώ
Από 4.001 και άνω κυβικά εκατοστά 1.320 ευρώ


Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Για τον υπολογισμό λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αμετακίνητος στο θέμα του δημοψηφίσματος



Κανονικά στο δημοψήφισμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, απόφαση που επανέλαβε στη χθεσινή συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης των μελών της κυβέρνησης, λίγο μετά τις 3.00 το πρωί, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε:
«Το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του. Το δημοψήφισμα θα γίνει το συντομότερο δυνατό, αμέσως μετά τη διαμόρφωση των βασικών σημείων της συμφωνίας στήριξης».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, θα συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα εξετάσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, τον χρόνο και το ερώτημα, αφού προηγουμένως αποτυπωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της σύμβασης.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: «Αψυχολόγητη η πρωτοβουλία για δημοψήφισμα»

Ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας!

Τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ζητά, με επιστολή της στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Χαρά Κεφαλίδου.


Η βουλευτής επισημαίνει δε μπορεί να στηρίξει μια επιλογή δημοψηφίσματος ως «υπεκφυγή μιας κυβέρνησης που δείχνει απρόθυμη να κυβερνήσει», ενώ χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να αναγγείλει δημοψήφισμα «αψυχολόγητη».