Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Super League: Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1 - 1

Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο με λίγες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο εικοσάλεπτο, στην συνέχεια η ομάδα της Βοιωτίας ισορρόπησε το ματς και είχε και μια ευκαιρία με τον Λισγάρα.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα γκολ και τον Λεβαδειακό να είναι λίγο πιο δραστήριος.
Το τελικό 1-1 σίγουρα άφησε και τις δύο ικανοποιημένες καθώς παρέμειναν στο κόλπο για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κασμερίδης, Μουλόπουλος (80' Μαχαίρας), Χοσέμι, Λισγάρας, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι, Μάρτινς (86' Μίλιεβιτς), Ακόστα, Βασιλείου (72' Ρομέου).
 ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Γεωργίου (63' Βιλά), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (90' Κοροβέσης), Ίλιτς (78' Κειτά).

Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας

Συνελήφθησαν (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 32, 28 και 24 ετών.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με  το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, τριμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εκμεταλλευόμενα  την απουσία των πολιτών από τις οικίες τους εισέρχονταν στα σπίτια και αφαιρούσαν  χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. 
Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πρέβεζας και ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, τρεις  υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 32,28 και 24 ετών που είναι μέλη της σπείρας,  με τις κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και  παραβάσεων της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων:
• διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων σε οικίες   όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.
• προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης  (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και φθορές ενώ δε δίσταζαν να διαρρήξουν διαδοχικά γειτονικές οικίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
• τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα χωριά Θέμελο, Σταυροχώρι, Κορώνη, Κορυφούλα και Άνω Δεσποτικά.
• προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές, είδη ρουχισμού, εργαλεία και άλλα αντικείμενα ενώ σε μία περίπτωση  αφαιρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει είκοσι τέσσερις (24) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια  ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους και σε δύο διαρρήξεις καταστημάτων (καφενεία).
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι πολίτες προτιμούν να μην παίρνουν αποδείξεις

Ένας στους δύο πολίτες προτιμούν να μην παίρνουν αποδείξεις με τις αγορές τους, αναζητώντας καλύτερες τιμές!

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας που θα δώσει στην δημοσιότητα, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Δημήτρης Ασημακόπουλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στα εισοδήματα των πολιτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που σας αποκαλύπτει  το www.Real.gr  το 93% των πολιτών έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά τους. Το πιο σημαντικό όμως εύρημα της έρευνας έχει να κάνει με την φορολογική συνείδηση των καταναλωτών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα παρατηρείται επικίνδυνη, όπως χαρακτηρίζεται, υποχώρηση της φορολογικής συνείδησης καθώς ένας στους δύο πολίτες – για λόγους επιβίωσης - προτιμούν να μην παίρνουν αποδείξεις με τις αγορές τους, αναζητώντας καλύτερες τιμές.
Δηλαδή, αρκετοί πλέον καταναλωτές διαπραγματεύονται με τους εμπόρους την αξία των προϊόντων που θέλουν να αποκτήσουν χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα λάβουν την απόδειξη.
Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος «διαπιστώνεται ότι το ... αερόστατο των κέντρων λήψης αποφάσεων υπερίπταται της γήινης πραγματικότητας».

Μαίνεται η κόντρα βουλευτών-Στουρνάρα για τη φορολόγηση των ακινήτων

Διευρύνεται η ομάδα βουλευτών της συμπολίτευσης που βγαίνουν στο «αντάρτικο» με αφορμή την επικείμενη φορολόγηση των ακινήτων καθώς μετά τις βολές των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, ήρθαν οι κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης και Γιάννης Μιχελάκης να εξαπολύσουν κριτική για την φορολογική πολιτική.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης με επιστολή – ερώτηση προς τον κ. Γιάννη Σουρνάρα   υποστηρίζει ότι η επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων στερείται «πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάλυσης» και τονίζει ότι «προοιωνίζονται αψυχολόγητα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα».
Εξηγεί ότι η υπερφορολόγηση ακινήτων δεν θα αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία παραλληλίζοντάς την με «το βλακώδες μέτρο της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης που, αντί της προσδοκώμενης αύξησης μείωσε τα δημόσια έσοδα».
Σημειώνει ότι πως οι «τεχνοκράτες της τριμερούς εποπτείας των δανειστών μας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος εάν δεν εξαιρεθούν τα μη εκμεταλλευόμενα αγροτεμάχια και μέχρις 100 τμ. τα ακίνητα που βαρύνονται με ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια ή ιδιοκατοικούνται ως πρώτη κατοικία» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση οφείλει, προς πάσης ανακοίνωσης, να αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη την επελθούσα μείωση κατά 30-40% της εμπορικής τους αξίας και την καθίζηση της κτηματαγοράς. Τέλος οφείλει πριν ανακοινώσει οποιαδήποτε μέτρα, να γνωστοποιήσει τη συνολική αξία ακινήτων που διέφυγαν ως τώρα, μεσω offshore εταιριών…».

Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή από τεχνικό γραφείο στην πόλη της Άρτας

Συνελήφθη την Παρασκευή  (01-02-2013) το μεσημέρι, στις Κεραμάτες  Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή από τεχνικό γραφείο.
Ειδικότερα,  τα ξημερώματα τις 31-01-2013 στην πόλη της Άρτας, ο δράστης, σπάζοντας παράθυρο, διέρρηξε γραφείο τεχνικής εταιρείας και  αφαίρεσε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Στο πλαίσιο άμεσης αστυνομικής κινητοποίησης και αξιοποίησης στοιχείων, προσήχθη και συνελήφθη ο 36χρονος, ο οποίος προέκυψε δακτυλοσκοπικά ότι ήταν ο δράστης της κλοπής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες πράξεις.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη στις 03-02-2013 το πρωί στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), 38χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για υπεξαίρεση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για κλοπή από αγροτεμάχιο

Συνελήφθη  το απόγευμα της 31-01-2013 μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  23χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος αφαίρεσε  από περιφραγμένο αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού στη Σκορπιώνα Θεσπρωτίας, μία αντλία νερού και άλλα εργαλεία.
Τα κλοπιμαία, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου. Κοπή Πίτας και εορτασμός της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, το πρωί

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου ''Ο Πύρρος'', πιστή στις παραδόσεις και στο ραντεβού με την ιστορία της Ηπείρου, γιορτάζει την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και κόβει την πίτα της την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.
Στις 10:00 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και η κοπή της πίτας στις 12:00 στον 1ο όροφο του Κ.Υ.Β.Ε., Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, Περιστέρι, με τη συνοδεία ηπειρώτικης μουσικής και παραδοσιακών μεζέδων.

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Πρέβεζας διοργανώνει συνεστίαση την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, το μεσημέρι στο ''Διπλόχορδο'', Λ. Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας, 'Ανω Πατήσια

Η ετήσια συνεστίαση - χορός του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού Πρέβεζας ''Τα Λέλοβα'', θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2013, Κυριακή μεσημέρι, στο καλλιτεχνικό μεζεδοπωλείο ''ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ'' , Λ. Γαλατσίου και Αγ. Λαύρας 13, Άνω Πατήσια (δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων) τηλ. 210 2283863.
 Στο κέντρο θα μας διασκεδάσει, η μουσική  κομπανία του Δημήτρη Ρίζου ''ΟΙ ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ'' με αυθεντική παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική και τραγούδια.
Ελάτε να γλεντήσουμε και να χορέψουμε!

"Καμπάνα" έως 5.000 ευρώ για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων

Με πρόστιμο από 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ θα τιμωρείται ο εργοδότης που εντοπίζεται να απασχολεί παράνομα επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο.
Κυρώσεις θα υπάρχουν και για τον άνεργο όπως στέρηση του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας για 2 χρόνια και καταβολή 1 επιδόματος.
Η ρύθμιση προβλέπεται, σύμφωνα με την Ημερησία, στο σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ, το οποίο πρόκειται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Η πλήρης ρύθμιση προβλέπει ότι "αν κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ διαπιστώνεται, ύστερα από αμελλητί διαβίβαση του δελτίου ελέγχου τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ προς διασταύρωση, ότι κάποιος απασχολείται με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης σε εργοδότη χωρίς ο τελευταίος να τον έχει δηλώσει νομίμως στις αρμόδιες αρχές, επιβάλλονται πλέον των προβλεπόμενων στο άρθρο 25 του ν. 3996/2011 και πάντως σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 24 του ίδιου νόμου οι κάτωθι διοικητικές κυρώσεις:
Στον εργοδότη πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο ή πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο όταν έχει προηγηθεί εικονική καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον ίδιο εργοδότη.
Στο παρανόμως απασχολούμενο - επιδοτούμενο άνεργο, πρόστιμο ύψους 1 μηνιαίου βασικού επιδόματος ανεργίας και αποστέρηση του δικαιώματος λήψης επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 2 ετών από την έκδοσης της απόφασης διακοπής της επιδότησης.
Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για την παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων αποφασίστηκαν να θεσμοθετηθούν, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα του ΟΑΕΔ το συμπληρώνουν απασχολούμενοι ακόμη και στον ίδιο εργοδότη.
Ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2013 προβλέπει, πάντως, μείωση κατά 309 εκατ. ευρώ (στο 1,124 δισ. ευρώ από 1,433 δισ. ευρώ) του κονδυλίου για τις επιδοτήσεις ανεργίας λόγω αυστηροποίησης των όρων επιδότησης και παρά τη συνεχιζόμενη, ως συνέπεια της ύφεσης, αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr