Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου: Μέτρα πρόληψης, αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού στο Ερασιτεχνικό!!!


Η ανακοίνωση τη Ένωσης:
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση και διάδοση του Sars-Cov-2 (κορονοϊού), κατόπιν ενημέρωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συστήνεται  στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τις ιδιωτικές Ακαδημίες και τις διοικήσεις τους, που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, να προβούν:
Στην απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων ευθύνης τους.
Στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
Στη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία αθλητών, αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Φεβρουάριο έτους 2020 στην Ήπειρο


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 4 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2019). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 2 το 2019)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2019)
3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2018)
Από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 4 παθόντες (έναντι 10 το 2019). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (έναντι 2 το 2019 )
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 1 2019)
3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 7 το 2019)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.888) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.181 για υπερβολική ταχύτητα
80 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
202 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
166 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
82 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησης
64 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
44 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
39 για αντικανονικό προσπέρασμα
15 για φθαρμένα ελαστικά
6 για αντικανονικούς ελιγμούς
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (74) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (746) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις συναλλαγής με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα που έγιναν σε περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις συναλλαγής με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα που έγιναν σε περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 20-02-2020, ο δράστης μετέβη σε δύο περίπτερα στην Ανατολή και στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, όπου και στις δύο περιπτώσεις αντάλλαξε δύο χαρτονομίσματα των -20- ευρώ και ένα χαρτονόμισμα των -10- ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, με γνήσιο χαρτονόμισμα των -50- ευρώ.
Κατασχέθηκαν τα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας -100- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Οι προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου για προσφυγικό και κορονοϊό στο Περιφερειακό Συμβούλιο


«H Περιφερειακή Αρχή δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες»

Η ευκαιρία για μια πλήρη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, αναφορικά με την κατάσταση αντίδρασης του μηχανισμού του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο, στη μέχρι τώρα διάδοση του κορονοϊού, δόθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά την κατάθεση επερώτησης προς την Περιφερειακή Αρχή, από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου».
Στο σώμα παρασχέθηκαν πληροφορίες για το σχέδιο της πολιτείας αλλά και για την κατάσταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που είναι αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό.
Αυτό που επισημάνθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρο Ριζόπουλο, τόσο στην αρχική τοποθέτηση που άνοιξε τη συζήτηση όσο και στη δευτερολογία του, ήταν ο προβληματισμός αφενός για την ικανότητα αντίδρασης των νοσοκομείων στην Ήπειρο, σε μια ενδεχόμενη μεγάλη διασπορά του ιού και αφετέρου, για το βαθμό στον οποίο μπορεί να συνδράμει η Περιφέρεια Ηπείρου την πολιτεία στα χειρότερα σενάρια. «Σε θέματα υγείας, δεν υπάρχει θέμα αρμοδιότητας. Εκεί πρέπει να πέσουμε καταπάνω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.
Υπογράμμισε επίσης, την ανάγκη να υπάρξει ένα πλάνο από πλευράς της Περιφέρειας, με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν προσέγγιση, ως προς τις οικονομικές ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν μελλοντικά, από πιθανή επέκταση των κρουσμάτων και γι’ αυτό, πρότεινε να αναληφθεί η σχετική πρωτοβουλία από τους γιατρούς περιφερειακούς συμβούλους.
Όσον αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, το οποίο επίσης, η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» τόσο μόνη της όσο και με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχε ζητήσει να συζητηθεί προ διμήνου, υπό το πρίσμα των εντάσεων που υπήρξαν τότε στο Νομό Άρτας, ο κ. Ριζόπουλος υπογράμμισε για πολλοστή φορά πως η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, γιατί το θέμα είναι δυναμικό. Επανέλαβε τις θέσεις της παράταξής του, υποστηρίζοντας πως με το παράδειγμα του Βορείου Αιγαίου αποδείχτηκε ότι οι Περιφέρειες έχουν άμεση εμπλοκή στο ζήτημα.
Πρότεινε δε μεταξύ άλλων:
        Να αναλάβει η Περιφέρεια την ευθύνη τακτοποίησης και ενσωμάτωσης των προσφύγων – μεταναστών
        Να γίνει η κατανομή των διαμενόντων στην Ήπειρο σήμερα ανθρώπων, στους Δήμους
        Να χαρτογραφηθούν οι υφιστάμενες δομές που δύνανται μελλοντικά να λειτουργήσουν ως δομές φιλοξενίας προσφύγων.
        Να υπάρξει μια απόφαση οριστικής, δίκαιης κατανομής στου Δήμους, όλων των προσφύγων – μεταναστών, με βάση τη δημογραφική συμμετοχή τους στην Ήπειρο.  
Αυτό προϋποθέτει σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μεταναστευτικού στην οποία θα μετέχουν οι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις της Περιφέρειας, όπως είχαν προτείνει οι Ορίζοντες Ηπείρου μόλις ξέσπασε το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Από το Γραφείο Τύπου

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας η διαδικασία του ασύλου


Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει από την ΕΕ τη μεταφορά της διαδικασίας για την παροχή ασύλου σε άλλη χώρα, εξέφρασε ο πρώην  υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας  στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κουρουμπλής, είπε ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα αντιμέτωπη με μια νέα κατάσταση στα σύνορά της, γιατί ο Ερντογάν κατεδάφισε τη συμφωνία που είχε κάνει με την ΕΕ για τους πρόσφυγες. Κατά συνέπεια η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών»,  για να αντιμετωπίσει την πίεση που υφίσταται στα σύνορά της. «Ορθώς έκλεισε τα σύνορα, αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό; Αυτό έχει κόστος. Με 700 εκατομμύρια που εξήγγειλε η ΕΕ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα μείνουν κλειστά τα σύνορα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση: «Η κυβέρνηση πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,  ο πρωθυπουργός πρέπει να οργώσει την Ευρώπη για να εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις και να καταγγείλει την τουρκική στάση, και φυσικά να ζητήσει πραγματική στήριξη.  Ήρθε η ευρωπαϊκή ηγεσία στον Έβρο και μας χόρτασε με καλά λόγια και με πενταροδεκάρες, αλλά η γερμανική Βουλή αρνήθηκε να πάρει η Γερμανία έστω κι έναν πρόσφυγα.   Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει  έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, στην οποία θα απαιτήσει να φύγει το άσυλο από την Ελλάδα. Η διαδικασία της επιλογής για το άσυλο μπορεί να πάει στην Τουρκία και εκεί να έχει την ευθύνη η FRONTEX. Η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει με βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και να απαιτήσει  κυρώσεις προς την Τουρκία», δήλωσε ο πρώην υπουργός.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι είναι απαράδεκτα τα φαινόμενα των ενόπλων ιδιωτών σε νησιά και Έβρο, γιατί η Ελλάδα είναι συντεταγμένη χώρα. Είπε ακόμα ότι σε τέτοιες κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν μπορεί να αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός, αντιθέτως η χώρα έχει ανάγκη από ήρεμο πολιτικό λόγο και νηφαλιότητα. Ο πρώην υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να μην ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντάλλαγμα την επίσκεψη των τριών Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, «αυτό θα ήταν τραγικό».

Το ΕΚΑΒ και φέτος στα θρανία: Εκπαιδεύει και Εκπαιδεύεται


Μετά την αυξημένη ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του αλλά και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, το ΕΚΑΒ – Παράρτημα Ιωαννίνων διοργανώνει την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 (ώρα προσέλευσης 08:15) στο κτίριο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου (Αρχοντικό Μισίου, Ασωπίου 9, έναντι Γυαλί Καφενέ)  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:   Πρώτες Βοήθειες για τον πολίτη  «Επείγουσες Καταστάσεις-Αρχική Εκτίμηση-Αντιμετώπιση».
Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης – ως μέρος μιας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης  έχει προγραμματιστεί να υλοποιείται μία φορά το μήνα, με αποδέκτες τους συμπολίτες μας. 
Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω σεμινάριο να δηλώνουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά ως εξής: www.ekab.gr/εκπαίδευση/ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Επείγουσες  Καταστάσεις. Αρχική Εκτίμηση – Αντιμετώπιση»./ Για Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης πατήστε εδώ (για πληροφορίες – διευκρινήσεις  στο Τμήμα Νοσηλευτικών Υπηρεσιών τηλ. 2651054363 Κο Κήττα Δημήτριο)
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας  του ΕΚΑΒ μετά την έναρξη του σεμιναρίου δεν επιτρέπεται η είσοδος – συμμετοχή σε καταρτιζόμενο και η αποχώρηση καταρτιζόμενου πριν τη λήξη του προγράμματος συνεπάγεται τη μη χορήγηση βεβαίωσης. 

Εκτός νέας κοινωφελούς εργασίας οι ωφελούμενοι προηγούμενων προγραμμάτων

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ" δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις με αριθ. 8/2018 και 3/2019 Δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ". 
Αυτές οι προσκλήσεις είναι το πρόγραμμα "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 56 Δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος/Φορείς Διαχείρισης και το "Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης".

Διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Λ. Μπουραντά με θέμα «Ανδρομάχη και Τρωικός πόλεμος» την Κυριακή 8 Μαρτίου, ώρα 12:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ώρα 12:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια), στην ομιλία του κυρίου Κωνσταντίνου Λ. Μπουραντά, Καθηγητή Παθολογίας - Αιματολογίας.
Ο προσκεκλημένος θα ομιλήσει με θέμα: «Ανδρομάχη και Τρωικός Πόλεμος».
                                                                                       
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κοροναϊός στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό: Ερωτήσεις και απαντήσεις


Με την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία και την αναβάθμιση του κινδύνου για την Ευρώπη από «μέτριο» σε «υψηλό» είναι λογική η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού. 
Και παρότι τα μέχρι τώρα νέα για τις εγκύους και τα νεογέννητα ήταν ενθαρρυντικά, είναι λογικό να ανησυχείτε. 
Ο Δηµήτρης Α. Μπιλάλης, MBBCH MMedSc FRCOG CCST, χειρουργός-γυναικολόγος, µέλος Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας, διευθυντής Athens Women’s Health Clinic, απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις των εγκύων και των νέων μαμάδων σχετικά με τον κίνδυνο από τον νέο αυτό ιό.
Κοροναϊός στην εγκυμοσύνη: Είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος;
Ο κοροναϊός μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά συμπτώματα σε ανθρώπους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για τη συμπεριφορά του σε εγκύους. 
«Είναι γνωστό πως οι έγκυες μπορεί να παρουσιάσουν πιο σοβαρά συμπτώματα της γρίπης καθώς το ανοσοποιητικό τους είναι σε μια μορφή καταστολής συγκριτικά με τους υπόλοιπους ενήλικες», εξηγεί ο Δηµήτρης Α. Μπιλάλης, MBBCH MMedSc FRCOG CCST, χειρουργός-γυναικολόγος. «Δεν γνωρίζουμε όμως εάν συμβαίνει το ίδιο με τον κοροναϊό. 
Μέχρι στιγμής, οι έγκυες δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τον συγκεκριμένο ιό» συμπληρώνει.
«Εάν κολλήσω κοροναϊό στην εγκυμοσύνη θα επηρεαστεί το μωρό μου;»

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών


Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης -7- ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, προχθές (03-03-2020) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών.
Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου και όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αναζητούνταν ως δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, διότι είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί την 22-02-2003.
Σημειώνεται ότι, εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών, δυνάμει απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών, για κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εγκαταστάσεις συνεταιρισμού στην Πρέβεζα


Για την εμπλοκή του στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής σε εγκαταστάσεις συνεταιρισμού στην Πρέβεζα.
Για την εμπλοκή του στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή από εγκαταστάσεις συνεταιρισμού στην Πρέβεζα, που έγινε βραδινές ώρες της 23/24-10-2019, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χάλκινοι σωλήνες και καλώδια χαλκού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ρινοπλαστική: Πώς να επιλέξω σχήμα και μέγεθος;


Προβληματισμό προκαλεί σε ορισμένους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αλλάξουν την αισθητική της μύτης τους ποιο σχήμα και μέγεθος είναι κατάλληλο γι’ αυτούς. Η ποικιλία είναι τεράστια, αλλά η καλύτερη επιλογή για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο  είναι πάντα το ζητούμενο. Εξάλλου κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές επιθυμίες, με την ψυχολογία και τον χαρακτήρα να έχουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση. Άλλοι επιθυμούν δραστικές αλλαγές και άλλοι διακριτικές, καθόλου αντιληπτές με την πρώτη ματιά. 
Η σωστή προεγχειρητική επικοινωνία μεταξύ ασθενή και ρινοπλαστικού, και η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό άνθρωπο.
«Η καλύτερη επιλογή εξαρτάται από το αρχικό μέγεθος, το σχήμα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ ασφαλώς μια μύτη η οποία είναι πολύ όμορφη στο πρόσωπο κάποιου μπορεί να μην είναι καθόλου καλή επιλογή για κάποιον άλλο», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Υπάρχουν πέντε σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη προτού οριστικοποιηθεί η απόφαση για την εμφάνισή της μετά την επέμβαση. Πρωταρχικό ρόλο έχει η σωστή λειτουργία της, καθώς η ρινική αναπνοή είναι πολύ σημαντική για να έχουμε ξεκούραστο ύπνο, να ασκούμαστε χωρίς αναπνευστικά προβλήματα, να προστατεύουμε τον οργανισμό μας από μολύνσεις και αλλεργίες και γενικά για να έχουμε καλή υγεία. Μετά από μια ρινοπλαστική μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στους αεραγωγούς, εξαιτίας λανθασμένων επιλογών του σχήματος και του μεγέθους της μύτης.