Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ορίζοντες Ηπείρου: Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον κορωνοϊό


Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον κορωνοϊό
Κ. Περιφερειάρχα,
Δεδομένου ότι η Ήπειρος και συγκεκριμένα το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί την πύλη εισόδου της χώρας μας προς την υπόλοιπη Ευρώπη και την Ιταλία, η οποία τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα δεκάδες κρούσματα ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο κορωνοϊό και
Δεδομένου επίσης, ότι και από τα χερσαία μας σύνορα μέσω των τελωνειακών πυλών, μπορεί μέσω της Αλβανίας να περάσει κάποιος προερχόμενος από την Ιταλία ασθενής, ο οποίος δεν ελέγχθηκε στη γειτονική μας χώρα,
ρωτάμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:
- Ποιος ο βαθμός εμπλοκής της Περιφέρειας Ηπείρου και των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο προληπτικό σχέδιο εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, αν υπάρχει ως τώρα τέτοιο από πλευράς της οργανωμένης πολιτείας;
- Ποιες οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου και της προαναφερθείσης Γενικής Διεύθυνσης για την ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά την απαιτούμενη εφαρμογή προληπτικών μέτρων απέναντι στον ιό;
- Πέρα από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας που μαζί με αυτό της Πάτρας, αποτελεί τόπο ενεργοποίησης κατά τις τελευταίες ώρες, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, γνωρίζετε αν υπάρχει σχέδιο αποτροπής εισόδου ασθενών και στα τελωνεία και μεθοριακούς σταθμούς των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας;
Κ. Περιφερειάρχα,
Προτού βιαστείτε να μας απαντήσετε πως «τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ηπείρου…», σας τονίζουμε πως η δημόσια υγεία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να την προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Διότι αν υπάρξει απώλεια ζωής στην Ήπειρο τότε θα έχουμε αποτύχει ως Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επιπλέον, προτείνω την επανεξέταση του Προϋπολογισμού γιατί ίσως χρειαστεί να στηρίξουμε οικονομικά τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Γιατί όπως λέμε και στην διαχείριση κρίσεων η πρόληψή είναι πάντα πιο φθηνή  από την αντιμετώπιση.
Όπως και για το Μεταναστευτικό οι Ορίζοντες Ηπείρου, έγκαιρα και πρώτοι για ακόμη μια φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Αλλιώς θα επαναληφθεί το φιάσκο του Μεταναστευτικού. Με μια διαφορά όμως, εάν δεν θωρακιστούμε θα έχουμε κόστος ανθρώπινης ζωής και αυτή η «ζημιά» είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Με εκτίμηση,
Σπύρος Ριζόπουλος
Επικεφαλής της Παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου

Σε ατύχημα έχασε τη ζωή του 57χρονος Γιαννιώτης επιχειρηματίας


Ατύχημα σε εργαστήριο παραγωγής κατεψυγμένης ζύμης στο 8ο χλμ Ιωαννίνων-Αθηνών είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 57χρονος ιδιοκτήτης του.
Σύμφωνα μα τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας κατά την προσπάθειά του να επισκευάσει μηχανή παραγωγής φύλλου σφολιάτας, οι κύλινδροι του μηχανήματος μπήκαν σε κίνηση  εγκλωβίζοντας τα χέρια του και τον άνδρα να χάνει τις αισθήσεις του.
Οι άνδρες της Π.Υ. που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με τους γιατρούς να διαπιστώνουν το θάνατό του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αποκριές 2020»


O Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Αποκριές 2020».

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Κοζάνης


Ταυτοποιήθηκαν επτά ημεδαποί, μέλη της ομάδας, εκ των οποίων και το αρχηγικό μέλος
Εξιχνιάστηκαν συνολικά -11- περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -210.000- ευρώ
Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Κοζάνης.
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας επτά ημεδαπών, έξι ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας από 21 έως 67 ετών, μελών της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό στέλεχος.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, μέσα από την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων - δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους ομάδας.
Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών και οι μεταξύ τους σχέσεις.
Όπως προέκυψε, οι δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν μεταξύ τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα από τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2018 και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν κλοπές κάθε είδους (από σπίτια, επιχειρήσεις, αγροκτήματα, αποθήκες), σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.
Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αρχηγικό μέλος ήταν ο 67χρονος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους κατά περίπτωση (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης - διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», προπομποί).
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι μετέβαιναν από περιοχή της Βέροιας στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπρατταν τις κλοπές και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός, διευκόλυναν τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Επίσης, για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες είτε με τα στοιχεία τους, είτε με στοιχεία συγγενικών τους προσώπων, είτε με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών («αχυράνθρωπων»).
Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν -11- κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις -210.000- ευρώ.
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται στα παρακάτω αδικήματα:
Κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 5-10-2018, διέρρηξαν δύο μονοκατοικίες στην Ανατολή και στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρηματικά ποσά, κοσμήματα, 10 χρυσές λίρες και φορητό υπολογιστή.
Κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 20-02-2019, από αποθήκη και αγρόκτημα στην Καλαμπάκα Τρικάλων, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο και (25) οικόσιτα ζώα.
Κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 24-02-2019, από δύο αγροκτήματα στην Καμπή και στην Γραμμενίτσα Άρτας, αφαίρεσαν (40) οικόσιτα ζώα.
Κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 22-03-2019, από δύο πτηνοτροφικές μονάδες και από αγρόκτημα σε περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, αφαίρεσαν συνολικά (354) οικόσιτα ζώα.
Κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-03-2019, από αποθήκη στην Ανέζα Άρτας, αφαίρεσαν (40) οικόσιτα ζώα και εργαλεία.
Κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 24-05-2019, από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, αφαίρεσαν (4.500) μέτρα καλωδίων χαλκού, αξίας (200.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Αποκριάτικο μασκέ πάρτι για τους μικρούς, την Κυριακή των Αποκριών, στο «Plegma Cafe Bar», ώρα 12:00 το μεσημέρι


Αποκριάτικο μασκέ πάρτι για τους μικρούς, την Κυριακή των Αποκριών,  στο «Plegma Cafe Bar», ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Παρακάλαμο.

Απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στην Ανατολή Ιωαννίνων

Σήμερα (25-02-2020) και ώρα 05:09΄ στην Ανατολή Ιωαννίνων, άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να προξενήσουν έκρηξη, με τη χρήση υγραερίου, σε Αυτόματη Ταμειολογική Μηχανή (Α.Τ.Μ.) τραπεζικού καταστήματος, με σκοπό την αφαίρεση χρηματικού ποσού.
Στο μηχάνημα προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία κατασβήσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.  

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης -6- ετών και -4- μηνών για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (24-02-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων,  ποινής κάθειρξης -6- ετών και  -4- μηνών, για το αδίκημα της ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύσκεψη και συμπεράσματα Ειδικής Επιτροπής περί Προστασίας της Ακίνητης Περιουσίας του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Αγ. Σαράντα, στις 25 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Αποφασιστικότητα για κινητοποίηση κοινοτήτων και δυναμικού της ΕΕΜ για την καταγγελία και μέτρα αποτροπής τετελεσμένων.
Συνεδρίασε χθες, Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 στη Δερβιτσάνη, υπό την προεδρία του Προέδρου της Οργάνωσης και με συμμετοχή και των Προέδρων στα Παραρτήματα, η Ειδική Επιτροπή περί Προστασίας της Ακίνητης Περιουσίας μελών και κοινοτήτων της ΕΕΜ, του Γενικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ  κ. Βαγγέλης Ντούλες. 
Η Επιτροπή εξέτασε όλες τις παραμέτρους του σύνθετου αυτού ζητήματος, ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον της ΕΕΜ. Χρόνιες σκόπιμες πρακτικές των κρατικών αρχών έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση αναγνωρίζοντας αφενός ιδιοκτησίες με πλαστογραφημένα και άλλες λαθροχειρίες έγγραφα σε κοινότητες και δημόσιες περιουσίες στο χώρο όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζεις ο γηγενής Ελληνισμός.
Επιπροσθέτως επιδεικνύεται εμπράκτως και εφαρμόζεται πολιτική άρνησης αναγνώρισης και εγγραφής ιδιοκτησιών σε μέλη της ΕΕΜ, στις κοινότητες, τις ενορίες και τα μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή της.
Ειδικά εκτεθειμένη η πολιτεία είναι στις συμπράξεις με σκοτεινά συμφέροντα στην παραλιακή ζώνη όπου η ακίνητη περιουσία έχει ιδιαίτερη αξία στην αξιοποίηση της προς οικονομικό όφελος.
Καταγγέλλεται η αδιαφορία κρατικών φορέων εξουσίας, και δη των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών να ενεργήσουν σε περιπτώσεις προφανούς παραβίασης της νομοθεσίας τόσο με τη χάλκευσης αποδεικτικών εγγράφων όσο και με κρατικούς λειτουργούς που τα αναγνωρίζουν και εγγράφουν στη συνέχεια αυτά.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ διαχρονικά έχει φέρει στην επιφάνεια το ζήτημα, τις αρνητικές του συνέπειες και καλεί και πάλι σε κινητοποίηση αντίστασης όλα τα μέλη και τις κοινότητες της ΕΕΜ. Οι θέσεις της έχουν βρει απήχηση και αντανακλούν στις εκθέσεις της ΕΕ για τις διαδικασίες προσχώρησης της Αλβανίας, σε σχετικές αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης και επίσης των μηχανισμών των ΗΠΑ.
Τα περίφημα νομοθετήματα που δήθεν προχωρά η Κυβέρνηση όχι απλά δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα αλλά δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στην αναγνώριση και εγγραφή των ιδιοκτησιών των μελών και φορέων της ΕΕΜ. Η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη διότι διαρκώς κωφεύει στην οξύτητα του προβλήματος συμπράττοντας έτσι στην δια της χρησικτησίας δημιουργία «ιδιοκτήτων». 
Κατόπιν τούτων και ως προτάσεις για αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, η Επιτροπή προτείνει:
-  να συνεχιστεί η παρακολούθηση της υπόθεσης καταγράφοντας όλες τις περιπτώσεις και με έμφαση παραβιάσεις που αποδεδειγμένα αποτελούν καταπατήσεις κατοχυρωμένων ιστορικά περιουσιών των ενοριών, μοναστηριών ή κοινοτήτων
-  εντατικοποίηση της καταγγελίας στους διεθνείς οργανισμούς και ειδικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που παρακολουθεί την κατάσταση στο συγκεκριμένο πεδίο υπό το πρίσμα των διαδικασιών εισχώρησης της Αλβανίας
- την διενέργεια ειδικής ερανικής προσπάθειας ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για τη συνδρομή των κοινοτήτων και ιδιωτών στις προσφυγές τους ενώπιο της δικαιοσύνης για ακύρωση αδίκων αποφάσεων
-  δημοτικές και κοινοτικές αρχές με την βοήθεια ειδικών ομογενών νομικών που καλούμε να βοηθήσουν επί του θέματος

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα: Η κυβέρνηση κοντά στην ξεχασμένη Ελλάδα


Μέριμνα για τους κατοίκους  ορεινών και μειονεκτικών περιοχών μέσω Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής

Διευκολύνεται πλέον η πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόληψη για τους κατοίκους ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, μετά από σχετική διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Αφορμή για την νομοθετική ρύθμιση στάθηκε η ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών της Νέας  Δημοκρατίας Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα (Ιωαννίνων), Χρήστου Μπουκώρου (Μαγνησίας), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας) και Παρασκευής Βρυζίδου (Κοζάνης), προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.
Πιο αναλυτικά, οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους που κατατέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 προς τους αρμόδιους υπουργούς, επεσήμαναν την ανάγκη εκπόνησης σχετικού προγράμματος από τα συναρμόδια υπουργεία, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, προκειμένου η πολιτεία να λειτουργήσει προληπτικά για πληθυσμούς που μειονεκτούν στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. 
Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε την ανάγκη διευκόλυνσης προσβασιμότητας των κατοίκων των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών στις δομές υγείας και υιοθέτησε άμεσα την πρόταση των βουλευτών, θεσπίζοντας ειδικό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με τίτλο «Πρόληψη στο Σπίτι», όπως προβλέπεται στο άρθρο 18 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αποτελεί τμήμα της δημοτικής δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οι βουλευτές, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση της πρότασής τους και τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών, απομακρυσμένων και μειονεκτικών περιοχών.
Επιτέλους, κάτι μεγάλο γίνεται για την ξεχασμένη Ελλάδα μετά από την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκύβει πάνω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, οι οποίοι δεν διέθεταν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, δεν διέθεταν καμία δυνατότητα διαφύλαξης του πολύτιμου αγαθού της υγείας.  Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν πλέον να χαίρουν ακόμη και καθημερινής φροντίδας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος που θα εκπονηθεί παράλληλα με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:  Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν σήμερα.
·  Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
·  Την αρ. 138/19 Α.Δ.Σ. (ΩΘΩΙΩ1Ω-6ΤΡ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
·  Τις αρ. 972/6899/13-9-19· & 1035/7307/1-10-19 αποφάσεις Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε. τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την 26η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη & ώρα 9.00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ για συζήτηση και λήψη του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση- πρόταση του κ. Ζέκιου για εξωδικαστική επίλυση διαφοράς με τον Δήμο Πωγωνίου. Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω στενών χρονικών περιθωρίων που δεν επιτρέπουν την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος σε τακτική συνεδρίαση.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Δ΄ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2019-20, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου (Αγροτικός Καστρίτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 26-02-2020/15:30)


ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 4η φάση του  Κυπέλλου ερασιτεχνών περιόδου 2019-20
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)   
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά για το χτίσιμο του αφορολόγητου

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, διπλάσια θα μετρούν οι ηλεκτρονικές αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου από δεκάδες επαγγέλματα και υπηρεσίες.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει επιπλέον έκπτωση φόρου για όσους έχουν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων και συνεχίζουν να κάνουν αγορές με πλαστικό χρήμα.
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την αύξηση εσόδων κατά 450 έως 500 εκατ. ευρώ από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά

Γιατροί, δικηγόροι μηχανικοί
Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, σοβατζήδες
Συνεργεία αυτοκινήτων και ψυκτικοί
Κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής,
Γυμναστήρια, πολυχώροι
Ξυλουργοί – επιπλοποιοί, κεραμοσκεπές
Τοποθέτηση πατωμάτων, αλουμινίων
Ενοικιάσεις αυτοκίνητων και αυτοκινήτων
Από φέτος το κυνήγι των ηλεκτρονικών αποδείξεων είναι δύσκολο. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύπτουν το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικές αποδείξεις.
Αν δεν τα καταφέρουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή έξτρα φόρου 22% στο ακάλυπτο ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων.

Άνδρες: Ο «δρόμος» από τη διέγερση στο σεξ


Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι άνδρες δεν είναι εγκεφαλικοί τύποι, όταν έχει να κάνει με το σεξ, σε αντίθεση με τις γυναίκες. 
Είναι, όμως, έτσι; 
Η επιστήμη διαφωνεί με αποδείξεις.
Ο ερεθισμός των ανδρών δεν περιορίζεται μόνο στα γεννητικά όργανα. 
Η διέγερσή τους ξεκινά από τον εγκέφαλο, με ερεθίσματα που προέρχονται είτε από την πραγματικότητα είτε από τη φαντασία τους, πολύ συχνά, δε, ακόμη και χωρίς καμία σαρκική επαφή.
Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience, ο εγκέφαλος και των δύο φύλων κατά τη διάρκεια του σεξ μοιάζει πολύ με τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου, που παίρνει ηρωίνη! Μια διαφορά, ωστόσο, ανάμεσα στα δύο φύλα βρίσκεται στην λεγόμενη περιυδραγωγό φαιά ουσία, το σημείο του εγκεφάλου, δηλαδή, το οποίο ενεργοποιείται στις γυναίκες κατά την ερωτική πράξη.
Ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας M.D. (www.krokkas.gr) εξηγεί: 
«Τα μηνύματα ταξιδεύουν από τον εγκέφαλο διατρέχοντας το νωτιαίο μυελό, για να φθάσουν τελικά στα γεννητικά όργανα και να σταματήσουν την εκροή του αίματος από το πέος, οπότε να υπάρξει στύση. Δηλαδή το πέος από μαλακό και μικρό, να σκληρύνει, να επιμηκυνθεί και να ανορθωθεί».