Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ανέβηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021

 


Αναρτήθηκαν το taxisnet το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2021.

Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.


Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή

Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με

κωδικούς TAXISnet

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Νίκος Χαρδαλιάς: Διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ απόψε στις 21:00

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα επισήμανε μεταξύ άλλων «Το απόλυτο στοίχημα για όλους μας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, γιατί περιορίζοντας τις μετακινήσεις περιορίζουμε τη μεταφορά και μετάδοση του ιού».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, ενώ τόνισε ότι «τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να περιοριστεί το ταχύτερο δυνατό η διασπορά του ιού, να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας». Όπως είπε, το κλειδί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι «να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις, να αποφύγουμε κάθε μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη, να κάνουμε χρήση της δυνατότητας κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης όταν είναι απολύτως αναγκαία».

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

ΕΟΔΥ: Τριάντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 3.038 νέα κρούσματα

 


11  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα οκτώ νέοι θάνατοι, 3.038 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 3.038 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δήλωση του Δημάρχου Ζίτσας για την απαγόρευση του κυνηγίου

 

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απαγόρευση του κυνηγίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζοντας ότι επιτρέπεται η εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων,  γνωρίζοντας επίσης ότι επιτρέπεται το άθλημα της σκοποβολής, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε πως προέκυψε η διάταξη για την απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος. Εάν τα παραπάνω αποτελούν πρόταση της επιστημονικής ομάδας των λοιμοξιολόγων, είμαστε οι τελευταίοι που θα το αμφισβητήσουμε. Αν όμως αποτελούν εμμονική θέση  κάποιων θα θέλαμε να προτείνουμε στους αρμόδιους να επαναπροσδιορίσουν τις αποφάσεις τους.

Με δεδομένο πως οι αγρότες του Δήμου μας περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις  για τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους από τις επιδρομές αγριόχοιρων και γνωρίζοντας επίσης πως  οι 200.000 κυνηγοί της χώρας  δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα χρήματα που διέθεσαν πριν ένα μήνα για την θεώρηση των αδειών τους εκτιμούμε πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την εν λόγω απόφαση με γνώμονα πάντα την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την πανδημία και στα πλαίσια της ατομικής άσκησης αυτών των δραστηριοτήτων».  

ΠΗΓΗ: https://www.zitsa.gov.gr/

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: "Μή δώσετε τήν χαριστικήν βολήν εἰς τόν τόπον αὐτόν, τόν ποτισμένον μέ πλῆθος αἷμα Ἑλληνικόν"

 

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής  &  Κόνιτσης κ.κ. Ανδρέα, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κόνιτσα και του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης ο δρόμος «Γιάννινα- Κακαβιά»

 


Παίρνει "πράσινο φως" για την υλοποίησή του

 

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα έως την Κακαβιά παίρνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την υλοποίησή του.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου τμήματος αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου Πωγωνίου που με επανειλημμένες επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία ζητούσε την ολοκλήρωσή του καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής σε ολόκληρη στην χώρα.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώθηκα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ένταξη του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο αιχμής για την φτωχή περιφέρεια της Ηπείρου και ένα ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου. Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου είναι επιτακτική καθώς θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης που έχει. Χαιρετίζουμε την απόφαση κι ευελπιστούμε να δούμε σύντομα την έναρξη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου» σημείωσε.

Εργασίες κοπής και κλάδευσης επικίνδυνων δέντρων σε Τ.Κ. του Δήμου Πωγωνίου

 


Εργασίες κοπής και κλάδευσης επικίνδυνων δέντρων πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου.

Το έργο, που έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, αφορά επικίνδυνα δέντρα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων και κακοκαιρίας καθώς και κλαδιά που κατευθύνονται σε παρακείμενα κτίρια ή «κρύβουν» πινακίδες σήμανσης.

«Η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Το έργο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες κι ευχαριστούμε τους Προέδρους και κατοίκους του Δήμου για τις επισημάνσεις τους για τα επικίνδυνα δέντρα. Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη και η συνεργασία με το Δήμο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης.

Ενημέρωση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία για τον Διαβήτη στην εποχή του Κορωνοϊού SARS-2 (COVID-19)

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ (14 Νοεμβρίου 2020)

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η συχνότητα του Σακχαρώδους Διαβήτη αυξάνεται δραματικά και υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 11 άτομα στο Δυτικό Κόσμο και στη Χώρα μας πάσχουν από τη νόσο. Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των ατόμων που παραμένουν αδιάγνωστα, δεν γνωρίζουν δηλαδή ότι έχουν τη νόσο. Αν ο ρυθμός αύξησης των περιστατικών του Διαβήτη εξακολουθήσει, το 2025 αναμένονται περισσότερα από 430 εκατομμύρια Άνθρωποι να πάσχουν από Διαβήτη σε όλον τον Κόσμο. Από το σύνολο των περιστατικών, ποσοστό περίπου 90% έχει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 που σχετίζεται με αυξημένο βάρος σώματος.

Ο Πρωθυπουργός Δικαιώνει τους «Ορίζοντες Ηπείρου»

 


Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση του κορονοϊού στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή και σε μια διάθεση αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός ήταν σαφής για το πλαίσιο ευθυνών της κατά περιοχές καθυστέρησης του lockdown. 

Η καθυστέρηση κατά τόπους ως εκ τούτου και στα Γιάννενα οφείλεται αποκλειστικά στις «διαπραγματεύσεις» των αυτοδιοικητικών με την κυβέρνηση.  

Συνεπώς και με τον πιο επίσημο τρόπο η κριτική των «Οριζόντων Ηπείρου» δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ως προς την ορθότητα του προσδιορισμού της πιο έγκαιρης ανάγκης για lockdown 

 

Ευτυχώς που δεν θα κληθεί η Περιφέρεια Ηπείρου να υπερασπιστεί τη χώρα στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. 

Συμβουλές για την καρδιά μας την εποχή της πανδημίας COVID-19

 


Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2) προκαλεί την ασθένεια COVID-19 (Corona Virus Disease–19). Μέχρι στιγμής, όσοι έχουν προσβληθεί από COVID-19 έχουν συνήθως ήπια συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης που περιλαμβάνουν πονόλαιμο, βήχα, αδιαθεσία και πόνους, πυρετό. Ωστόσο, ένα ευτυχώς μικρό ποσοστό αυτών θα εμφανίσουν συμπτώματα σοβαρής πνευμονίας και επιπλοκές από την καρδιά, όπως μας ενημερώνει ο Ιωάννης Παληός, M.D., Ph.D., Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς στο Metropolitan Hospital.

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα;

Δεδομένης της φλεγμονώδους αντίδρασης που προκαλεί ο ιός, υπάρχει θεωρητικά κίνδυνος η λοίμωξη να προκαλέσει κάποια ρήξη αθηρωματικής πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες και να οδηγήσει σε οξύ στεφανιαίο επεισόδιο (έμφραγμα). Η σοβαρή φλεγμονώδης αντίδραση δημιουργεί επίσης συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόκληση αρρυθμιών, ακόμη και κολπικής μαρμαρυγής σε κάποια άτομα. Η οξεία φλεγμονή που προκαλείται από την ιογενή λοίμωξη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε οξεία μυοκαρδίτιδα και να επιδεινώσει την καρδιακή λειτουργία.

Ποιές μπορεί να είναι οι σοβαρότερες επιπλοκές στην καρδιά από τη λοίμωξη COVID-19;

Οξεία μυοκαρδίτιδα, απορρύθμιση προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου (καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση, αρρυθμίες, αρτηριακή υπέρταση), οξύ καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα του μυοκαρδίου).

Τι είναι η οξεία μυοκαρδίτιδα και πως ανιχνεύεται;

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα

 


Συνελήφθη χθες (12-11-2020) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός φυγόποινος.  

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -2- ετών για κλοπή. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.  

Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης στο Δήμο Πωγωνίου για το έργο POLYPHONIA

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΗΔΗΣ

(κάτω των ορίων του Ν.4412/2016)

 

Ο Δήμος Πωγωνίου προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων, μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., για την επιλογή αναδόχου παροχής γενικών Υπηρεσιών με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης στο Δήμο Πωγωνίου για το έργο “Thematic Tourism Development Through The Preservation Of Polyphonic Music, Unique Element Of The Cross-Border Cultural Heritage” (ακρωνύμιο POLYPHONIA).

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Προϋπολογισμός: 103.444,35 €, πλέον ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 128.271,00 €)

Γλώσσα: Ελληνική

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV):72224000-1 Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης έργων

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της Σύμβασης έως τις 20/07/2021.

Χρηματοδότηση: H παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania2014-2020”» και από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑ 60-6162.003 του προϋπολογισμού έτους 2020 του Δήμου. Σχετική η υπ’ αριθ. Α-271/2020 απόφαση του Δημάρχου για τη διάθεση της πίστωσης (ανάληψη υποχρέωσης) και η βεβαίωση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί της ανωτέρω απόφασης, για την ύπαρξη διαθέσιμου ποσού, τη συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ 1α του άρθρου 4 του ΠΔ 80/2016 και τη δέσμευση στα οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16.

Δικαίωμα συμμετοχής

1. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ' της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

2. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.

3. Στις περιπτώσεις υποβολής προσφοράς από ένωση οικονομικών φορέων, όλα τα μέλη της ευθύνονται έναντι της Αναθέτουσας Αρχής αλληλέγγυα και εις ολόκληρον.

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 2.068,89 ευρώ (δύο χιλιάδων εξήντα οκτώ ευρώ και ογδόντα εννιά λεπτών).

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr .

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 04-12-2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας θα ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης, ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού.

Η ημέρα έναρξης παραλαβής προσφορών είναι η 12η-11-2020 και η ώρα έναρξης η 13:00 μμ.

Το πλήρες τεύχος της Διακήρυξης καθώς και τα συνημμένα τεύχη βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. με συστημικό αύξοντα αριθμό: 101657 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου, www.pogoni.gr στη διαδρομή: Ο ΔΗΜΟΣ Νέα►Ανακοινώσεις ► Διακηρύξεις.

Κάθε είδους επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr   του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Προδικαστικές προσφυγές: Στοιχεία αρμόδιου φορέα για τις διαδικασίες προσφυγής: Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) Διεύθυνση: Λεωφ.Θηβών 198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, κτίριο Κεράνης, Αθήνα Τηλέφωνο: +30 2132141216 Ε-mail: aepp@aepp-procurement.gr   

Διεύθυνση Διαδικτύου: (URL) http://www.aepp-procurement.gr  

Σε περίπτωση προσφυγής κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, ισχύουν οι διατάξεις του Βιβλίου ΙV (άρθρα 345 έως 374) του ν. 4412/2016, και το υπ’αριθ. 39 Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ) (ΦΕΚ 64/04-05-2017/τεύχος Α) περί «Κανονισμός εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών(ΑΕΠΠ)»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1: Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων από την ΠΕΑΝΔ

 


Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη "ΠΕΑΝΔ" διοργανώνει για 3η χρονιά το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο προηγούμενων προγραμμάτων, μέσω των οποίων εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 580 σχολικοί νοσηλευτές, η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με καταξιωμένους ομιλητές, οργανώνει για 3η χρονιά ένα νέο, δυναμικό και διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η επιδημία του κορωνοϊού.

Σκοπός της ΠΕΑΝΔ είναι η αμέριστη στήριξη και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Σχολικών Νοσηλευτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και των Γονέων παιδιών με ΣΔτ1, προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές σχολικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την φροντίδα των παιδιών με Διαβήτη τύπου 1 σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται και είναι σχεδιασμένο για νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που είναι διορισμένοι για το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔτ1 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε νοσηλευτικό προσωπικό που επιθυμεί να επιμορφωθεί πάνω στο ΣΔτ1. Επιπλέον, η ΠΕΑΝΔ παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος και σε γονείς παιδιών με ΣΔτ1, καθώς συμμερίζεται την αγωνία και την ανάγκη τους για συνεχιζόμενη εκπαίδευση.