Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μείωση του κόστους για την έκδοση αδειών οδήγησης

Αλλαγές στη διαδικασία και το κόστος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης επήλθαν με την εφαρμογή του Νόμου 4155 (ΦΕΚ 120/29-5-2013 τεύχος Α’).
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου, αυτές είναι οι εξής:
1. Για την αρχική χορήγηση, ανανέωση και επέκταση άδειας οδήγησης σε μια από τις κατηγορίες C ή C1 ή D ή D1, καταργείται το διπλότυπο των 90 ευρώ Εθνικής Τραπέζης, που αφορούσε την εξέταση από ιατρούς (οφθαλμίατρο και παθολόγο) και αντικαθίσταται από όμοιο των 50 ευρώ και απόδειξη κάθε ιατρού στο κατώτατο όριο αμοιβής των συμβεβλημένων με το Δημόσιο ιατρών (10 ευρώ). Το συνολικό όφελος για τον πολίτη ανέρχεται σε 20 ευρώ.
2. Για την χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων, καταργείται το διπλότυπο των 70 ευρώ Εθνικής Τραπέζης και αντικαθίσταται από όμοιο των 20 ευρώ για κάθε εξέταση, θεωρητική και πρακτική, με όφελος έως 30 ευρώ.
3. Για την εξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ) καταργείται το διπλότυπο των 90 ευρώ Εθνικής Τραπέζης και αντικαθίσταται από δύο (2) όμοια των 50 και 20 ευρώ. Το όφελος για τον ενδιαφερόμενο ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Μειωμένο εφάπαξ από το 2014 στην προσπάθεια μηδενισμού των ελλειμμάτων των Ταμείων

Σχέδιο που μετατρέπει το εφάπαξ από Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες σε έντοκη επιστροφή εισφορών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση ότι από το 2014 (σ.σ.: και όχι για όσους αποχωρήσουν από την επόμενη χρονιά) τα Ταμεία Πρόνοιας θα πρέπει να μηδενίσουν τα ελλείμματά τους και να δίνουν τόσα εφάπαξ όσα επιτρέπουν τα οικονομικά τους.
Στις παραμέτρους που μπαίνουν για το «νέο» εφάπαξ, σύμφωνα με έγγραφο ζητείται να υπολογιστεί η αξία των αποθεματικών των ταμείων με ημερομηνία 31/12/2012 δηλαδή μετά το κούρεμα κατά 53%, που σημαίνει ότι οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ θα είναι πολύ πάνω από 10% και 20%.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κατασχέθηκαν ένα σετ ανίχνευσης μετάλλων, δύο αυτοσχέδιες ράβδοι και σκαπτικά εργαλεία

Συνελήφθησαν χθες (06.06.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., πέντε ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 69 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 (1) πλήρες σετ ανίχνευσης μετάλλων, αποτελούμενο από έναν ενισχυτή σήματος, έναν πομποδέκτη και μία μεταλλική κατασκευή σε σχήμα κεραίας),
 (2) ζεύγη αυτοσχέδιων μεταλλικών ράβδων,
 (2) χειρολαβές μεταλλικών ράβδων,
 σκαπτικά εργαλεία χειρός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι το ίδιο απόγευμα προέβησαν με τη χρήση των ανιχνευτών, σε έρευνα για την ανεύρεση θησαυρού στην περιοχή του Αμπελώνα Θεσπρωτίας.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Περί Ύβρεως … και αγροτικήν οδόν εντός της Παμβώτιδος θα διανοίξομεν…

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

  Ο ιδιότυπος αυταρχισμός «Νεοοθωμανικού τύπου» που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή δια του Φίλιππα Φίλιου, παρά τις συντεταγμένες πολιτικές επικρίσεις ακόμα και της ΔΗΜΑΡ (τελευταίο πολιτικό λιμάνι) τείνει να μετατρέψει τα Γιάννενα, από ιδρυτικό μέλος Δικτύου Πράσινων Πόλεων, σε μνημείο περιβαλλοντικής ασυδοσίας και βαρβαρότητας καθώς η τελευταία εξέλιξη της ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ εντός της Παμβώτιδας σε Ζώνη Ειδική Προστασίας αποτελεί σενάριο νοσηρής φαντασίας…
  Η ιδιοκτησιακή αντίληψη και η νεοπλουτίστικη νοοτροπία καθιέρωσης ενός αστικού θαλάσσιου αθλήματος, χάριν της «Μαρκησίας» θα προκαλέσουν σοβαρούς τριγμούς στο οικοδόμημα των χειμερινών ανακτόρων…
    Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδεις αρχές αειφορίας, και υγιούς διαβίωσης, καθόσο η ακεραιότητα, διατήρηση και πρόληψη βλάβης του περιβάλλοντος αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας.

Η θεατρική παράσταση ''Οι γαμπροί της Δυστυχίας'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Μαρία-Έλενα, Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα

Την Κυριακή στις 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 20.00 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Μαρία-'Ελενα (Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα) Άγιοι Ανάργυροι, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων  «Ο ΠΥΡΡΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ανεβάζει την Θεατρική Παράσταση « Οι γαμπροί της Δυστυχίας», σε κείμενα, επιμέλεια, σκηνοθεσία Βαρβάρας Μπότσαρη-Παπαθανασίου.
Παρουσίαση -Αφήγηση Νατάσα Ζάγκα
Σας περιμένουμε κοντά μας για να παρακολουθήσετε τα παντρολογήματα της Παρθένας.
Οι Τυχεροί-Άτυχοι Γαμπροί πολλοί.
Ο τυχερός ένας και μοναδικός.
Μα ποιός θα είναι αυτός;
Εμφανίζονται: Bασιλείου Τάσος, Βέτσα Ευγενία, Βέτσα Αντιγόνη, Γιαννούλη Βιβή, Γρηγοροπούλου Βίκυ, Ζάγκας Ιωάννης, Ζάγκα Αθηνά, Ζάγκας Γρηγόρης, Κανελλόπουλος Νίκος, Λύρου Βικτωρία, Νικολόπουλος Μπάμπης, Νικολοπούλου Μαρία, Ράλλη Σία , Σταθακόπουλος Στέλιος.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου 2013 , από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:
 1. Συνελήφθησαν συνολικά (1.194) άτομα. Ειδικότερα:
 Λαθρομετανάστες: 935 άτομα
Ανθρωποκτονία από πρόθεση:1 άτομο
Λαθρομεταφορά κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών λαθρομεταναστών: 2 άτομα
Ληστεία :3 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 46 άτομα
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 27 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 13 άτομα
Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 3 άτομα
Διακίνηση λαθρομεταναστών: 9 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών» : 68 άτομα
Παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: 2 άτομα
Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:1 άτομο
Απειλή - Εξύβριση: 11 άτομα
Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: 1 άτομο
Σωματικές βλάβες: 2 άτομα

Άρτα: Σύλληψη 48χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη στις 04-06-2013 το απόγευμα στην Γέφυρα Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 48χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για φοροδιαφυγή.

Γιάννενα: Άγνωστοι λήστεψαν ζεύγος ηλικιωμένων

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι την Τρίτη (04-06-2013) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, εισήλθαν παραβιάζοντας παράθυρο, σε ισόγειο διαμέρισμα και αφού ακινητοποίησαν, με τη χρήση βίας, ηλικιωμένο ζευγάρι ημεδαπών, στη συνέχεια  αφαίρεσαν   από τους χώρους του σπιτιού χρηματικό ποσό, μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη 18χρονου Ρομά στην Άρτα για κλοπή

Συνελήφθη στις 04-06-2013 το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 18χρονος ημεδαπός Ρομά,  διότι μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, στις 03-06-2013 το μεσημέρι αφαίρεσαν από επαγγελματικό χώρο εμπορευμάτων και υλικών που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Άρτας -  Ιωαννίνων, διάφορα κομμάτια αλουμινίου και χαλκού καθώς και εργαλεία, συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.

Γιάννενα: Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή από πολυκατάστημα

Συνελήφθησαν στις 04-06-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 36 ετών,  διότι αφαίρεσαν από πολυκατάστημα στα Ιωάννινα διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας (100) ευρώ.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.