Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

1.344 άτομα στην Ήπειρο έχασαν τη δουλειά τους μόνο τον Ιανουάριο!

Στο «μη παρέκει» η κατάσταση, γι’ αυτό άμεσα χρειάζονται έργα και όχι λόγια
Η ΑΠΡΑΞΙΑ … ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!
Μπορεί, υπό όρους, να αποδώσει το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές

Πιο έντονη από κάθε άλλη φορά έχει γίνει πλέον η ανάγκη για λήψη μέτρων ανάσχεσης της ανεργίας στην Ήπειρο, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία.
Τα χθεσινά στοιχεία του ΟΑΕΔ που δείχνουν ότι μέσα σε ένα μόλις μήνα, 1344 άτομα στην περιοχή μας έχασαν τη δουλειά τους είναι αποκαλυπτικά της πολύ δύσκολης κατάστασης και δείχνουν, ότι ο μόνος τρόπος για να παταχθεί αυτή η μάστιγα είναι οι παραγωγικές και με σχέδιο επενδύσεις ή επιχειρηματικές κινήσεις, που θα εξασφαλίσουν βιωσιμότητα και των θέσεων εργασίας.
Με δεδομένο ότι πλέον όσες θέσεις «ανοίξουν» θα είναι σχεδόν αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα, απαιτούνται σημαντικές και άμεσες παρεμβάσεις, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Και σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται πράξεις και έργα, όχι μόνο λόγια, θεωρίες και… ευχολόγια!
Καιρός ήταν!..
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος γνωστοποίησε πως επανενεργοποιείται άμεσα η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, μετά από 3,5 χρόνια! Στόχος είναι η κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας (αναλυτικά στη σελ. 5).
«Η διαβούλευση σε εθνικό επίπεδο, ο αναγκαίος κυβερνητικός συντονισμός και η διεύρυνση της χρηματοδότησης των δράσεων είναι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου της ενίσχυσης της απασχόλησης και της αναχαίτισης της ανεργίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός.

Η 1η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για το 2013, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Με την συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου

Στα Κάτω Ρεβένια η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου, πραγματοποίησε ευρεία συγκέντρωση πολιτών, για να εξετάσει το νέο στοιχείο που προέκυψε γύρω από το ζήτημα της εγκατάστασης της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην περιοχή μας!
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γ.Γ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Ιπποκράτης Κατσένης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών και για το ως άνω θέμα.
Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι η δημιουργία και του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κακαβιά, ακριβώς στα σύνορα , δίπλα στα «οικόπεδα» της ΕΟΖ.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ΕΟΖ Πωγωνίου και Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Κακαβιάς, είναι αλληλένδετα , ότι «πάνε πακέτο».
Οι πρώτοι φόβοι μας ότι μερικοί βιάζονται πάρα πολύ να μετατρέψουν το Πωγώνι όχι μόνο σε Τριτοκοσμική Περιοχή αλλά και σε πραγματικό κολαστήριο ανθρωπίνων ψυχών δυστυχώς δεν ήταν αβάσιμοι !
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία για την όλη εξέλιξη και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, την δράση τους ακόμη πιο οργανωμένα, ενημερώνοντας για κάθε εξέλιξη στα παραπάνω ζητήματα, πρώτα απ όλα τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου, όλες τις αδελφότητες , και όλους τους φορείς.
Για το σκοπό αυτό ομόφωνα εξέλεξαν Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή.


Ομάδα Πρωτοβουλίας κατά της ΕΟΖ στο Πωγώνι

Συνελήφθη στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (18-02-2013) το βράδυ στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24 και 22 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
1.030  ευρώ.
1.700  leke Αλβανίας, ένα αμερικανικό δολάριο και δύο (2) λέβα Βουργαρίας
 Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Ιωαννίνων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Βορειοηπειρώτικων Ομοσπονδιών Αποδήμων Άνω και Κάτω Δερόπολης, προς τιμήν του Εθνομάρτυρα Βασίλη Σαχίνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013, η εκδήλωση προς τιμήν του Εθνομάρτυρα Βασίλη Σαχίνη και συναγωνιστών του. Οι ομοσπονδίες Άνω και Κάτω Δερόπολης αφιέρωσαν την εκδήλωση στους αγωνιστές και τους ήρωες που πολέμησαν για πραγματική λευτεριά και δημοκρατία. Με την εν λόγω εκδήλωση ανέδειξαν την μακραίωνη ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, η οποία είναι συνυφασμένη με τους αγώνες ανθρώπων που ξεχάστηκαν στο διάβα των χρόνων.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι το βίντεο για τη ζωή και τους αγώνες του ηγέτη της Βορειοηπειρωτικής Αντίστασης, Βασίλη Σαχίνη.
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν μετά θάνατον εκτός από τον Βασίλη Σαχίνη και τέσσερις ελληνοδιδάσκαλοι, οι οποίοι εκτελέστηκαν για τους αγώνες και τις προσπάθειές τους για την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού φρονήματος και των ελληνικών ιδεωδών.
Τιμητική πλακέτα εις μνήμην του Εθνομάρτυρα Βασίλη Σαχίνη, απονεμήθηκε από τον Έπαρχο Κάτω Δερόπολης κ. Δημήτρη Μαλιούκη, ως ένδειξη αναγνώρισης για τους αγώνες του υπέρ του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και την προσήλωσή του στην ελληνική ιδέα. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο ανιψιός του Βασίλη Σαχίνη, κύριος Γιώργος Σαχίνης.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και εις μνήμην των ελληνοδιδασκάλων Θεοδόση Λαζάκη από το Κλεισάρι, Ανδρέα Ανδρεάδη (Ανδρίκος) από την Καλογοραντζή, Ευθύμιο Τάταρη από την Δρόβιανη και Ευθύμιο Γκίκα από τη Σωπική.
Στη συνέχεια οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Ηλέκτρα Κίκη και Παναγιώτης Λέκκας, αναφέρθηκαν στα φρικαλέα εγκλήματα της σκληρής περιόδου του 1943, που έγιναν με σκοπό τον εκφοβισμό και τον διασυρμό του ελληνικού στοιχείου. Αναφέρθηκαν σε ηρωικές μορφές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που αγωνίστηκαν για τα ελληνικά συμφέροντα, σε φυλακισμένους που εκτελέστηκαν για τον αγώνα τους για ελεύθερη και ανεξάρτητη Βόρειο Ήπειρο, καθώς και σε πρώην πολιτικούς κρατούμενους που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από την κομμουνιστική θηριωδία.
Ο εκπρόσωπος των φυλακισμένων κ. Μηνάς Λέκκας έκανε γνωστές σε όλους μας φυσιογνωμίες φυλακισθέντων, που επιθυμούσαν διακαώς πλήρη δικαιώματα για τους Βορειοηπειρώτες και δεν συμφωνούσαν με την κομμουνιστική προπαγάνδα.
Ο Κονιτσιώτης δικηγόρος Μιχάλης Μαρτσέκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων περιοχής Κόνιτσας, αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή διάσταση του βορειοηπειρωτικού ζητήματος.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωσε έδωσε το χορευτικό  συγκρότημα  της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης ''ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ'', παρουσιάζοντας τους λεβέντικους Ηπειρώτικους παραδοσιακούς χορούς, αφού η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Εν κατακλείδι, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν πράξη τις υπόγειες προγονικές φωνές, τις μυστικές παρακλήσεις των αδικοχαμένων πατέρων μας, την ίδια τη φωνή της μοίρας, που μας καλεί να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία και να παλέψουμε για τη δική μας γη και τη δική μας ιστορία.

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη προχθές (17-02-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 23χρονος ομογενής διακινητής, ο οποίος διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, σε σήμα στάσης που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ επιχείρησε αιφνιδιαστική στάση του οχήματος από το οποίο αποβιβάστηκαν τρία άτομα, ενώ το όχημα κατευθύνθηκε προς το Σταυράκι Ιωαννίνων, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επέβαινε σε αυτό ως οδηγός ένας 23χρονος ομογενής, ο οποίος είχε επιβιβάσει στο όχημα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, με σκοπό να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.
Μετά από επισταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο λαθρομετανάστες, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
1.755 ευρώ.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα με έξι (6) κάρτες SIM .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στις πολυήμερες εκδηλώσεις των 100στων Ελευθέριων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στις πολυήμερες εκδηλώσεις των 100στων Ελευθέριων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, με αποκορύφωμα την 21η Φεβρουαρίου, η πολυθρύλητη πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα, φοράει τα γιορτινά της και πανηγυρίζει την απελευθέρωση της, από τον πολύχρονο τουρκικό ζυγό.
Φέτος γιορτάζει και γιορτάζουμε, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της, γιορτάζει και γιορτάζουμε τα 100 χρόνια  ενσωμάτωσης της περιοχής στο Ελληνικό κράτος.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ως συνισταμένη όλων των εκτός Ηπείρου συμπατριωτών μας, της Ελλάδος και του Εξωτερικού, με αντιπροσωπεία, που έχει επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Ιπποκράτη Μιχ. Κατσένη, βρίσκεται, όπως κάνει κάθε χρόνο,  στην Ήπειρο, από της έναρξης των εκδηλώσεων, για να παραστεί και συνεορτάσει, το σημαντικότατο αυτό γεγονός, τα 100 χρόνια των Ελευθερίων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, η αντιπροσωπεία της ΠΣΕ, συμμετείχε και κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο των Αγωνιστριών Γυναικών της Τσαριτσάνης και σήμερα  Τρίτη, από το πρωί, συμμετέχει στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στην επίσκεψη στο χώρο των οχυρών του Μπιζανίου, στην επιμνημόσυνο δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Μπιζανομάχων και τέλος στην επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου, όπου έχουν εκτεθεί φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες για πρώτη φορά, από τις μάχες του Εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου του 1912-13.
Η αντιπροσωπεία της  κορυφαίας  αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, θα συμμετάσχει σε όλο, το από την Περιφέρεια της Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών πρόγραμμα, καταδεικνύοντας έτσι τον άρρηκτο δεσμό των Ηπειρωτών όπου γης και τιμώντας την προσφορά όχι μόνο των Εθνικών στρατευμάτων, αλλά και των Εθελοντών Ελλήνων, Ηπειρωτών και μη, της Ελλάδας και του εξωτερικού, που προσέτρεξαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για την Ήπειρο.


Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2013
 Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 26χρονος ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη, τον οποίον απασχολούσε παράνομα

Συνελήφθη, προχθές (17-02-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 26χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά και παράνομη απασχόληση ενός μη νόμιμου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 26χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα.

Επίσης, στα πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 26χρονος απασχολούσε παράνομα τον 49χρονο σε οικοδομικές εργασίες ενώ του παρείχε κατάλυμα, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμονή του στη χώρα.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

«Παγώνουν» οι προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες μέχρι το 2016

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «η αναστολή αφορά σε όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους. Έτσι, ακόμη και εάν έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οριστικοί πίνακες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου (12/11/2012) οι διορισμοί των συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες αυτούς αναστέλλονται».
Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι («ένα νησί ένας δήμος») και οι προσλήψεις για τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα, αλλά με την προϋπόθεση της απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

ΟΑΕΔ: Στους 829.787 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Στα 829.787 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα ο Οργανισμός.
Απ' αυτά τα άτομα, οι 353.596 είναι άνδρες (42,61%) και οι 476.191 γυναίκες (57,39%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 64,00% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,66% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,34%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 47,78% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 35,65%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,44% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,13%.
Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,02% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,82%.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, αύριο Τετάρτη 20 Φλεβάρη

24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως αποφάσισαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία.
Οι δικηγόροι της χώρας θα απέχουν από τα καθήκοντα τους.
Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013» αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωσή της.
«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί. Να διαδηλώσουν κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί κατά γράμμα μια καταστροφική πολιτική, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων, της συλλογικής δράσης, την ισοπέδωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Και όλα αυτά γιατί προετοιμάζει την πιο σκληρή επίθεσή της, καθώς οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προ των πυλών. Σε συνέχεια της εργασιακής «εφεδρείας» και του προσυνταξιοδοτικού καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης των Δ.Ε. Διοικητικού Αορίστου Χρόνου και με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Οργανικών Δομών και ανθρωπίνου δυναμικού, προχωρούν σε καταργήσεις υπηρεσιών και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.
Γι’ αυτό, η καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που ισοπεδώνουν την Ελληνική κοινωνία, είναι υπόθεση όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.