Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη προχθές (17-02-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 23χρονος ομογενής διακινητής, ο οποίος διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, σε σήμα στάσης που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ επιχείρησε αιφνιδιαστική στάση του οχήματος από το οποίο αποβιβάστηκαν τρία άτομα, ενώ το όχημα κατευθύνθηκε προς το Σταυράκι Ιωαννίνων, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επέβαινε σε αυτό ως οδηγός ένας 23χρονος ομογενής, ο οποίος είχε επιβιβάσει στο όχημα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, με σκοπό να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.
Μετά από επισταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο λαθρομετανάστες, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
1.755 ευρώ.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα με έξι (6) κάρτες SIM .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.