Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Με την συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου

Στα Κάτω Ρεβένια η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου, πραγματοποίησε ευρεία συγκέντρωση πολιτών, για να εξετάσει το νέο στοιχείο που προέκυψε γύρω από το ζήτημα της εγκατάστασης της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην περιοχή μας!
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γ.Γ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Ιπποκράτης Κατσένης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών και για το ως άνω θέμα.
Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι η δημιουργία και του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κακαβιά, ακριβώς στα σύνορα , δίπλα στα «οικόπεδα» της ΕΟΖ.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ΕΟΖ Πωγωνίου και Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Κακαβιάς, είναι αλληλένδετα , ότι «πάνε πακέτο».
Οι πρώτοι φόβοι μας ότι μερικοί βιάζονται πάρα πολύ να μετατρέψουν το Πωγώνι όχι μόνο σε Τριτοκοσμική Περιοχή αλλά και σε πραγματικό κολαστήριο ανθρωπίνων ψυχών δυστυχώς δεν ήταν αβάσιμοι !
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία για την όλη εξέλιξη και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, την δράση τους ακόμη πιο οργανωμένα, ενημερώνοντας για κάθε εξέλιξη στα παραπάνω ζητήματα, πρώτα απ όλα τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου, όλες τις αδελφότητες , και όλους τους φορείς.
Για το σκοπό αυτό ομόφωνα εξέλεξαν Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή.


Ομάδα Πρωτοβουλίας κατά της ΕΟΖ στο Πωγώνι