Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Υφυπουργούς Υγείας και Απόδημου Ελληνισμού

 


Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τους Υφυπουργούς Υγείας κ. Ζωή Ράπτη και Απόδημου Ελληνισμού κ. Κων. Βλάση, με τους οποίους συζήτησε  θέματα της αρμοδιότητάς τους.

«ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2020» λιτός ο εορτασμός και χωρίς αναπαράσταση

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  οι φετινές εκδηλώσεις τιμής «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2020» που είναι αφιερωμένες στο Έπος του ’40  ήταν λιτές και   χωρίς την Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου.



Την απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 με λίγους επίσημους καλεσμένους και τηρώντας όλα τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε  η κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Μαχητή της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου.

 

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε lockdown τα Γιάννινα, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, γνωστοποίησε ότι στο «κόκκινο» επίπεδο εντάσσονται, πλέον, Ιωάννινα και Σέρρες.

Στο Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Σερρών.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

Κινηματογραφικές προβολές

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

Μουσικές σκηνές

Εστίαση- επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και διέλευσης με όχημα (drive through)

Παιδότοποι

Κάθε είδους αθλητικών αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

Γυμναστήρια

Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Λιανεμπόριο

Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

Συνέδρια – Εκθέσεις

Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Όσον αφορά τις μεταφορές προβλέπεται: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μεταφοράς, 65% σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι 1 επιβάτης σε taxi, περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα

Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους (διέπονται από ειδικές διατάξεις κοινών υπουργικών αποφάσεων), ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

ΕΟΔΥ: Δώδεκα θάνατοι σήμερα, 1.259 νέα κρούσματα


62  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δώδεκα νέοι θάνατοι, 1.259  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».    

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη, χθες (26-10-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 26ου Ανακριτή του Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών και Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης για όλες τις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Άνω Πωγωνίου

 


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης για  α΄ και β΄ εξάμηνο 2019 και το πάγιο του 2020 για όλες τις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Άνω Πωγωνίου, με ημερομηνία λήξης 30 Νοεμβρίου 2020.

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών υπόθεση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

 

Ο δράστης, με τη χρήση δύο κλεμμένων τραπεζικών καρτών του παθόντος, πραγματοποίησε αγορές – συναλλαγές, αφαιρώντας από το λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των -14.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ασφάλειας Φιλιατών, υπόθεση κλοπής και αγορών – συναλλαγών με τη χρήση κλεμμένων τραπεζικών καρτών.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο κατηγορούμενος, αφαίρεσε από την κατοχή ηλικιωμένου ημεδαπού δύο τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια κατά το χρονικό διάστημα από 31-10-2019 έως 03-07-2020 με τη χρήση των κλεμμένων καρτών, πραγματοποίησε αγορές και άλλες συναλλαγές, αφαιρώντας συνολικά από το λογαριασμό του παθόντος το χρηματικό ποσό των -14.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Τριάντα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.683) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(240) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(183) στην Αττική,

(41) στη Θεσσαλονίκη,

(6) στη Θεσσαλία,

(5) στην Κεντρική Μακεδονία,

(4) στην Ήπειρο και

(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.020) σχετικές παραβάσεις.

(9) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (4) καταστήματα από τα οποία (3) στη Θεσσαλονίκη και (1) στη Δυτική Ελλάδα.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (990) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (81) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (219) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (235) σχετικές παραβάσεις.

(1.172) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(650) στην Αττική,

(126) στη Θεσσαλονίκη,

(77) στη Στερεά Ελλάδα,

(54) στην Κεντρική Μακεδονία,

(52) στη Θεσσαλία,

(38) στην Ήπειρο,

(38) στα Ιόνια Νησιά,

(29) στη Δυτική Ελλάδα,

(28) στο Βόρειο Αιγαίο,

(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(22) στη Δυτική Μακεδονία,

(16) στο Νότιο Αιγαίο,

(11) στην Κρήτη και

(8) στην Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (26.526) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (26.507) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (19) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγεία

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ της Τρίτης 27 Οκτωβρίου και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου (ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το βράδυ της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

2. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.

Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες.

Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου και στις υπόλοιπες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι (κεκλεισμένων των θυρών)

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.

 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της

εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ

Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 18318/13-3-2020 του Υπ.Εσωτερικών.

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής .

 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού

μελών Ο.Ε.

 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της

Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην κεκλεισμένων των θυρών τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 30η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή & ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά» του Δήμου Πωγωνίου.

2. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά» αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΟΕ».

3. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πωγωνίου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης όπισθεν της παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Βασιλικού» Δήμου Πωγωνίου.

4. Έγκριση κατάρτισης μητρώου ιδιοκτητών (εταιρειών - φυσικών προσώπων) οχημάτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών με τη διαδικασία της

πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έγκριση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος Δήμου Πωγωνίου.

5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για το έργο «Επείγουσες στερεωτικές εργασίες σε νερόμυλο περιοχής Καλπακίου του Δήμου Πωγωνίου».

6. Έγκριση της υπ. αρ. 771/26-10-20 Απόφαση Δημάρχου με θέμα: Aνάθεση σε δικηγόρο για

σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με αγωγή του κ. Ε.Δημούτση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά του Δήμου Πωγωνίου.

7. Σχετικά με διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών μισθωμάτων δημοτικών καταστημάτων Δήμου Πωγωνίου σε εφαρμογή κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του COVID 19».

8. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Β.Μεντής στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου - Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.

9. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Α. Χρηστείδη στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου - Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.

10. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Πωγωνίου.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Μαρία Κεφάλα: Χαιρετισμός για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 


Οι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν για όλους εμάς φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες στιγμές, στις μεγάλες αποφάσεις, στα μεγάλα ΟΧΙ...

Η φετινή επέτειος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη από τις συνεχείς και ανεξέλεγκτες προκλήσεις της Τουρκίας.

 Στις μεγάλες μάχες το έθνος μας ήταν  και είναι πάντα ενωμένο. Αυτή η  ενότητα του Ελληνισμού δίνει και τώρα τις πιο ηχηρές απαντήσεις σε κάθε επίδοξο επιβολέα.

 Ταυτόχρονα η πανδημία δημιούργησε και την αδυναμία να τιμήσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτή την ημέρα με την λαμπρότητα που της πρέπει.

Αλλά όσα εμπόδια κι αν εμφανίζονται στην πορεία μας για μια καλύτερη Ελλάδα, ούτε μας φοβίζουν , ούτε μας πτοούν. Προχωράμε αποφασιστικά. Ποτέ όμως δεν ξεχνάμε τη λεβεντιά της Ελληνικής ψυχής. Αυτή που κληρονομήσαμε από τους ήρωες που πολέμησαν γενναία και μας έδειξαν τον δρόμο.

Οι Έλληνες ενωμένοι πάντα νικούν.

Ζήτω το έθνος, χρόνια πολλά!

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δυο αγρών στις θέσεις Παραλείβαδα & Οβείρα της Τ.Κ. Αρετής

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 121/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 217/2020 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δύο ποτιστικών αγρών που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

ΑΡΘΡΟ 1) Περιγραφή της  έκτασης

α) Ποτιστικός αγρός εκτάσεως 5.125 τ.μ. (αρ. τεμαχίου 16) που βρίσκεται στη θέση «Παραλειβάδα»  της Κοινότητας Αρετής  - Δήμου Πωγωνίου.

β) ποτιστικός αγρός εκτάσεως 1.299 τ.μ. (αρ. τεμαχίου 53) που βρίσκεται στη θέση «Οβείρα»  της Κοινότητας Αρετής  - Δήμου Πωγωνίου.

ΑΡΘΡΟ 2) Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική ,φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου ,οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή ,προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Ως τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών

 


Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να εναρμονιστεί η προθεσμία με τον χρόνο έναρξης της υποχρεωτικής διαβίβασης στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βιβλίων – myDATA.

Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Διευκρινίζεται ότι η ειδική προθεσμία, που έθεσε ο ν. 4174 για απόσυρση χωρίς κυρώσεις παλαιότερων μοντέλων ΦΗΜ, που έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί βάσει της ΠΟΛ1196/2017, δεν αλλάζει και παραμένει η 30ή Νοεμβρίου 2020.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση ΕΜΥ για εκδήλωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων (με βροχές, καταιγίδες κ.α.), τα οποία θα επηρεάσουν τμήματα της Ηπείρου από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.

Έχοντας υπόψη το ανωτέρω Δελτίο εφιστάται η προσοχή Δήμων-Υπηρεσιών και πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στυτική δυσλειτουργία: Υψηλά ποσοστά άγνοιας στην Ευρώπη

 


Αν και ένας στους δύο άντρες άνω των 40 ετών αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη στύση  του, η άγνοια πάνω στο θέμα, τη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης λόγω διαδικτύου, σοκάρει: Μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα για τη στυτική δυσλειτουργία αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν, καν, ιδέα περί τίνος πρόκειται ακριβώς.

Μεγαλύτερη άγνοια σύμφωνα με την έρευνα έχουν οι Γερμανοί, ενώ αντίθετα καλύτερα ενημερωμένοι  είναι οι Ισπανοί!

Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, σε μια προσπάθεια να διευκρινιστεί αν και κατά πόσο ένα τόσο κοινό πρόβλημα, που επηρεάζει άμεσα τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική ζωή των ζευγαριών, είναι γνωστό στις λεπτομέρειές του στο ευρύ κοινό. Οι επιστήμονες, ωστόσο, έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν πόσοι άνδρες και γυναίκες δεν γνωρίζουν για το τόσο κοινό αυτό πρόβλημα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.032 άνδρες και γυναίκες από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας από 20 έως 70 χρόνων.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει άγνοια καθώς δεν ξέρει τι, ακριβώς, περιλαμβάνει η στυτική δυσλειτουργία. Ένας στους τέσσερις, δε, δεν έχει ακούσει ποτέ καμία από τις πιο κοινές θεραπείες για το πρόβλημα, που συνιστά «εφιάλτη» πολλών ανδρών.