Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από καφενείο στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση κλοπής από καφενείο στην Άρτα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε την 27-04-2016 σε καφενείο στην Άρτα , όπου αφαιρέθηκαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τις Διεθνείς Συμφωνίες TTIP, CETA και TISA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους  κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού - Εξωτερικών - Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Υγείας - Οικονομικών - Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις Διεθνείς Συμφωνίες TTIP, CETA και TISA.
Οι παραπάνω εμπορικές συμφωνίες, που προωθούνται σε συνθήκες μυστικότητας από πολυεθνικές και λόμπυ, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προσπάθεια να επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η πλήρης απελευθέρωση της ασυδοσίας των αγορών και των εταιριών ενάντια στις ανάγκες των κοινωνιών και την προστασία της φύσης. Οι συμφωνίες αυτές θα επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας, ανατρέποντας κατακτήσεις δεκαετιών, ενώ ευνοούν χώρες και επιχειρήσεις με μαζική βιομηχανική παραγωγή και είναι καταδικαστικές για χώρες με μικρή παραγωγή, όπως η Ελλάδα, της οποίας απειλείται άμεσα η εγχώρια αγροτική παραγωγή και τα προϊόντα ονομαστικής προέλευσης (ΠΟΠ).
Με αυτές τις συμφωνίες συνεπάγεται μεταφορά εξουσίας από τα κράτη στις εταιρίες, απειλώντας την κυριαρχία των κρατών αλλά και τη δημοκρατία, αφού οι πολίτες και οι κυβερνήσεις τους δεν θα μπορούν να αλλάξουν τα συμφωνηθέντα. Επίσης, απορυθμίζονται οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής και ελέγχου για τα αγροτικά προϊόντα (γενετικά τροποποιημένα, επεξεργασμένα με επικίνδυνες χημικές μεθόδους κλπ.), γεγονός που δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Τέτοιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές και συμφωνίες θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του πλανήτη αλλά και τα συμφέροντα της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε να ενημερωθούν σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις υπό διαπραγμάτευση συμφωνίες TTIP, CETA και TISA αλλά και σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναμένεται αυτή να πάρει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για τις συμφωνίες αυτές.  

Ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Οι δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ήπειρο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013, παρουσιάζονται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days).
Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε ταυτόχρονα σήμερα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, στις οποίες παρέστησαν και χαιρέτισαν Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος και εκπρόσωποι των Εφορειών Αρχαιοτήτων, καθώς οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία τους.
Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2007-2013" κρίνονται απόλυτα επιτυχημένα τόσο ποσοτικά, όσο κυρίως ποιοτικά. Όπως τονίστηκε στις εναρκτήριες εκδηλώσεις με τα συγχρηματοδοτούμενα έργα  βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι υποδομές της Ηπείρου στους τομείς μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης, αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας. Συνολικά ο αριθμός τους ανήλθε σε 250  και το επιλέξιμο  κόστος των έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν  από το Πρόγραμμα   έφτασε   περίπου σε 283 εκ €.

Το πρόγραμμα του 3ου βιωματικού σεμιναρίου για τους χορούς στην Ήπειρο με θέμα «Χοροί της περιοχής Πάνω Πωγωνίου», την Κυριακή 22 Μαΐου

Το 3ο βιωματικό σεμινάριο για τους χορούς στην  Ήπειρο, με θέμα «Χοροί της περιοχής Πάνω Πωγωνίου» διοργανώνουν η Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Δήμο Πωγωνίου, την Κυριακή 22 Μαΐου.  
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
•09.15-10.00: Περιήγηση με ξενάγηση στην Πωγωνιανή και επίσκεψη στο  λαογραφικό μουσείο.
•10.15-12.45: Σεμινάριο παραδοσιακού χορού με εισηγητή τον χοροδιδάσκαλο κ. Βαγγέλη Γούσια (Συνεδριακό Κέντρο  Πωγωνιανής).
•13.00-15.00: Μεσημεριανό κοινό τραπέζι-Πανηγύρι στην Πωγωνιανή. 
•15.30-17.00:  Πεζοπορία  από την Πωγωνιανή στο Δολό, στο φαράγγι του Κουβαρά, (πορεία που ακολουθούσαν καθημερινά οι μαθητές από το Δολό, για να φτάσουν στο σχολείο της Πωγωνιανής).
•18.00-19.00:  Επίσκεψη στους τύμβους του Παλαιόπυργου και στο ποτάμι.
•19.30: Παραδοσιακό γλέντι στον Παλαιόπυργο, με τη συμμετοχή ντόπιων κατοίκων και τοπική ορχήστρα.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η αναχώρηση θα γίνει την  Κυριακή 22 Μαΐου, και ώρα 8:00 το πρωί από την Περιφέρεια Ηπείρου (Πλ. Πύρρου).
Δηλώσεις Συμμετοχής:
1.Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  στο σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και να μετακινηθούν με το λεωφορείο, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (κα. Αναστασία Φυλακτακίδου, Τηλ. 26510 06442 & 6972360330, Email: folkdance@cc.uoi.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
2.Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με δικά τους οχήματα και να συμμετάσχουν σε ένα μέρος των εκδηλώσεων, παρακαλούμε επίσης να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων.

Συμφωνία για προσλήψεις στο Δημόσιο

10.000 προσλήψεις με προτεραιότητα σε Υγεία-Παιδεία

Η συμφωνία με τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει άνω των 10.000 προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων για φέτος, με προτεραιότητα τους τομείς Υγείας και Παιδείας.
Μέχρι σήμερα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ίσχυε ο κανόνας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις». Συμφωνήθηκε αυτός σταδιακά να χαλαρώσει, υποχωρώντας στο «1-4» το 2017, στο «1-3» το 2018 κ.ο.κ. μέχρι να φτάσει στο «1-1» το 2020.
Για το 2016 προκύπτει έτσι περιθώριο 3.000 προσλήψεων, ενώ περί τις 6.500 προσλήψεις εκκρεμούν από προηγούμενα χρόνια.
Συμφωνήθηκε, επίσης, να μην περιλαμβάνονται στον κανόνα οι προσλήψεις που προκύπτουν από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις (περί τις 1.500), καθώς και εκείνες που προκύπτουν από εκπλήρωση κοινοτικών υποχρεώσεων της χώρας (π.χ. το ωράριο εργασίας των ιατρών να μην ξεπερνά τις 45 ώρες εβδομαδιαίως) και αφορούν κυρίως τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Άρτα: Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (16-05-2016) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Απαραίτητη η επίσκεψη στον ΩΡΛ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Απαραίτητη κρίνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η επίσκεψη της γυναίκας στον ωτορινολαρυγγολόγο, καθώς οι μεγάλες αλλαγές στο σώμα της είναι δυνατόν να επηρεάσουν το κεφάλι και τον τράχηλο, κάνοντας πιθανή την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων!
«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα συμπτώματα είναι ήπια και η αντιμετώπιση απλή, αλλά υπάρχουν και  περιπτώσεις όπου μια επίσκεψη σε ωτορινολαρυγγολόγο κρίνεται απαραίτητη για την σωστή θεραπεία της πάθησης» αναφέρει  ο διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει με έμφαση:
«Οι μεταβολικές και ενδοκρινολογικές μεταβολές που σχετίζονται με την κύηση επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την κεφαλή και τον τράχηλο και μπορεί να προκαλέσουν διάφορες παθήσεις» .
Σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί στην γυναίκα να εμφανιστούν:
  • Ρινική συμφόρηση  ή ρινίτιδα της  αποτελεί μία πολύ συχνή κλινική κατάσταση, γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Συναντάται στο 5 - 32% των εγκύων, εμφανίζεται προς το τέλος του πρώτου τριμήνου, ενώ μπορεί να επιμένει μέχρι και τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει λόγω της γενικευμένης κατακράτησης υγρών στην κύηση και της δράσης των οιστρογόνων.
  • Ρινορραγία  είναι κάτι κοινό και οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Κύριος παράγοντας είναι η αυξημένη αγγειοβρίθεια του ρινικού βλεννογόνου, του οποίου οι μικροτραυματισμοί οδηγούν εύκολα σε ρινορραγία. Η γενικευμένη αυτή αύξηση του αγγειακού ιστού οδηγεί επίσης στην ανάπτυξη βλαβών όπως π.χ. κοκκιώματα άνω και κάτω γνάθου, αιμαγγειώματα ρινός κ.λπ. Οι αγγειακοί αυτοί σχηματισμοί τυπικά εμφανίζονται στη στοματική και στις ρινικές κοιλότητες κατά τους πρώτους μήνες της κύησης και εξαφανίζονται αμέσως μετά τον τοκετό ή τη διακοπή της κύησης

Στο 24% ο ΦΠΑ από 1η Ιουνίου

Αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 23% στο 24%, από την 1η Ιουνίου αλλάζοντας τις τιμές σε βασικά αγαθά.
Αυξήσεις έρχονται στα είδη διατροφής ενώ άνοδος των τιμών θα υπάρξει και στα μέσα μεταφοράς.
Αυξήσεις λόγω του ΦΠΑ θα έχουμε στα τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές)
Αναψυκτικά-χυμοί
 Εστίαση (ταβέρνες, εστιατόρια)-catering
Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.α.) και κόμιστρα ταξί.
Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών
Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες
Άνθη-φυτά
Αποχέτευση
Ζωοτροφές για κατοικίδια.