Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» σε δασική περιοχή στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, πάνω από (156) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, σ υνελήφθη σήμερα (15-08-2017) μετά τα μεσάνυχτα, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη καθώς προέκυψε ότι επιτηρούσε σε δασική περιοχή στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα).
Σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ σάκοι, που περιείχαν εκατόν πενήντα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (156) κιλών και (320) γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Με λαμπρότητα και ο εφετινός εορτασμός στη Παναγιά Σιταριάς

Με λαμπρότητα κάτω από τον παχύ ίσκιο των αιωνόβιων βελανιδιών εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Παναγίας, στην Παναγιά Σιταριάς Πωγωνίου.
Οι χωριανοί αλλά και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή, τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή της Παναγίας.
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν το παραδοσιακό φαγητό, υπό τους ήχους του κλαρίνου του γνωστού κλαρινίστα Χαλιγιάννη Χρήστου.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (14-08-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, οι δύο δράστες κατείχαν από κοινού τα παρακάτω:
 τρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (30,9) γραμμαρίων
 μία συσκευασία που περιείχε MDMA (μεθαμφεταμίνη), βάρους (1) γραμμαρίου
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Βουτσαρά Ιωαννίνων: Γενική Συνέλευση του "Καθαρού Καλαμά", την Κυριακή 20 Αυγούστου

Δολό Πωγωνίου: Αντάμωμα χωριανών-Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 17 Αυγούστου

Αντάμωμα χωριανών-Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 17 Αυγούστου στο Δολό Πωγωνίου.

Αργυροχώρι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 17 Αυγούστου στο Αργυροχώρι Πωγωνίου.

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 20 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή 20  Αυγούστου στο Μαυρονόρος Πωγωνίου.

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 19 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι 
Σάββατο 19 Αυγούστου
Για Μια Αξέχαστη Βραδιά
Για αυτό μη Λείψει κανείς!
Σας περιμένουμε.

Γιάννης Καραγιάννης: Εθνική συνεννόηση στο αγροτικό ζήτημα

Τη σημασία που έχει ο περιφερειακός-χωροταξικός σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση της χώρας και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιάννης Καραγιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει παράλληλα ότι απαιτείται η εθνική συνεννόηση πάνω στο αγροτικό ζήτημα, γιατί ο κόσμος που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής περιμένει ουσιαστικές λύσεις . Σημειώνει ότι «η αποκάλυψη των μεγάλων αγροτικών σκανδάλων είναι χρέος της πολιτείας, όπως και η αποκατάσταση της συνεταιριστικής ιδέας».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
Έχετε αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης πάνω στο αγροτικό ζήτημα. Πώς προσδιορίζετε την ανάγκη αυτή και αν υπάρχει περίπτωση να γίνει;
Η μέχρι τώρα στάση όλου του πολιτικού συστήματος για το αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τρεις βασικές ελλείψεις:
Έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης και συναίνεσης για ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας.
Έλλειψη αυτοκριτικής για πολιτικές, πράξεις, λάθη και παραλήψεις, που οδήγησαν στη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής και του συνεταιριστικού κινήματος.
Έλλειψη καινοτόμων προτάσεων και στρατηγικών για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, βασικών πυλώνων παραγωγικής ανασυγκρότησης και δημιουργίας εθνικού πλούτου.
Δεν μπορεί, κατά την άποψη μου, να διεξαχθεί ειλικρινής δημόσιος διάλογος, με όρους εθνικής συνεννόησης για το αγροτικό ζήτημα, αν φυγοδικούμε με τις παραπάνω ελλείψεις. Ο αγροτικός κόσμος περιμένει κάθαρση, λύσεις στα μεγάλα του προβλήματα και σχέδιο αγροτικής ανασυγκρότησης.

ΕΔΑΕ: Συμβουλές για σεξ με ασφάλεια στις διακοπές

Το καλοκαίρι προδιαθέτει για εντονότερη σεξουαλική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χαλάρωση των διακοπών σε συνδυασμό με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο ευνοούν τις ερωτικές επαφές, οι οποίες συχνά γίνονται με περιστασιακούς συντρόφους ή/και σε ασυνήθιστους χώρους.
Παρότι όμως δεν συνηθίζουμε να μιλάμε με τις παρέες μας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αυτά καραδοκούν και έχουν χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε χρόνο, προειδοποιούν οι ειδικοί της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ). Και σπεύδουν να επισημάνουν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς.
* Μην κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Έρευνες στη χώρα μας έχουν δείξει ότι από τους σεξουαλικά ενεργούς Έλληνες τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα ενηλίκους και ένας στους δύο εφήβους απολαμβάνουν το σεξ χωρίς προφυλακτικό. Ωστόσο αυτό τους εκθέτει σε αυξημένο κίνδυνο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία είναι πάρα πολύ συχνά. Διεθνείς στατιστικές αποκαλύπτουν ότι το τουλάχιστον 75% των νεαρών ανδρών και γυναικών μολύνονται κάποια στιγμή στη ζωή τους από ιό ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ορισμένα στελέχη του οποίου προκαλούν κονδυλώματα και άλλα καρκίνο. Επιπρόσθετα, ένα στα έξι άτομα 14-49 ετών είναι μολυσμένα με τον ιό του έρπη γεννητικών οργάνων (HSV-2), ενώ χιλιάδες είναι και τα κρούσματα λοιμώξεων από χλαμύδια, τριχομονάδες, γονόκοκκο, καθώς και τα περιστατικά σύφιλης, ηπατίτιδας και HIV/AIDS λοίμωξης. 
* Μην αφήνετε τα προφυλακτικά στο αυτοκίνητο. Είναι εξαιρετικά ευάλωτα στη ζέστη και μπορεί να υποστούν φθορά που σας αφήνει εκτεθειμένους στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και σε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Επομένως αν βρείτε ένα ξεχασμένο προφυλακτικό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, πετάξτε το.