Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Τρίκαλα: Στο Νοσοκομείο κατέληξαν μετά από συμπλοκή μαθητές, που ήταν εκδρομή από Λάρισα και Γιάννενα

 


Άσχημη εξέλιξη είχε η εκδρομή, για μαθητές από Λάρισα και Γιάννενα που είχαν έρθει εκδρομή στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι μαθητές βρίσκονταν στο κέντρο των Τρικάλων, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο λογομάχησαν, και μάλιστα τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Η άγρια συμπλοκή που ακολούθησε, κατέληξε με τρία αγόρια να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Τρικάλων για παροχή πρώτων βοηθειών, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να έχει κάτι σοβαρό.

Προανάκριση για το περιστατικό μεταξύ των ανηλίκων διεξάγει η Aστυνομία στην οποία μάλιστα οδηγήθηκαν οι συνοδοί καθηγητές για να καταθέσουν για το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων για την εξακρίβωση των εμπλεκόμενων μαθητών, βρέθηκαν 11 λεωφορεία γεμάτα μαθητές από τη Λάρισα, τα οποία αναχώρησαν αφού ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι.

ΠΗΓΗ: https://www.trikalanews.gr/

Δείτε αν κερδίσατε στην κλήρωση της φορολοταρίας Δεκεμβρίου

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φορολοταρία Δεκεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ η φορολοταρία που «μοιράζει» από 1.000 ευρώ και 50.000 ευρώ.

Πρόκειται για την 24η δημόσια κλήρωση και αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο 2023, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η μεγάλη κλήρωση της χρονιάς πριν τα Χριστούγεννα.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην διεύθυνση www.aade.gr   

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν από 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν από 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Τα ποσά που μοιράζονται από τη φορολοταρία  είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δείτε τα αποτελέσματα https://aade.gr/sites/default/files/2023-12/lottery_a1004_new_24-1.pdf

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την εορταστική περίοδο

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τροχονομικών δράσεων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Τα μέτρα θα αναπτυχθούν σταδιακά από 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024, ενώ θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Συνελήφθη άντρας σε περιοχή της Άρτας που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης

 


Συνελήφθη σήμερα (19-12-2023) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας άντρας, διότι, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αρνητική γνωμοδότηση για αιολικούς σταθμούς στη Θεσπρωτία


 Αρνητικές ήταν  οι Γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη σημερινή της συνεδρίαση για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δύο αιολικών σταθμών στη Θεσπρωτία. Η μία Μ.Π.Ε. αφορά έργο ισχύος 28MW στη θέση «Κοκκινίτσα» του Δήμου Φιλιατών και η δεύτερη έργο ισχύος 22,5 ΜW στη θέση «Βάραθρον» των Δημοτικών Ενοτήτων Παραποτάμου και Ηγουμενίτσας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, επικαλούμενος τις παρατηρήσεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ανέφερε, πως  «οι επιπτώσεις από τα υπό μελέτη έργα εκτιμάται να είναι σημαντικότατες και μη αναστρέψιμες για την περιοχή, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του έργου στις ορεινές εκτάσεις, και της ακεραιότητας των οικοσυστημάτων».

Αρνητική ήταν η Γνωμοδότηση και για τη Μ.Π.Ε. του έργου «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,68 MW, Πλατανούσα, Δ.Ε. Κατσανοχωρίων, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Π.Ε. Ιωαννίνων».

Στην τοποθέτησή  του ο   Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι  παρατηρήσεις της  Υπηρεσίας, επισημαίνοντας πως πρέπει  να προβλεφθεί η κατασκευή ιχθυοδιαδρόμου στο ρέμα Γκούρα, καθώς εκεί απαντώνται κάποια είδη ιχθύων, ενώ υπογράμμισε πως κοντά στο σημείο που προτείνεται η κατασκευή του σταθμού παραγωγής διέρχεται το «Μονοπάτι της βίδρας».

Άρτα: Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών (ημεδαπής και αλλοδαπής), που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, δύο ημεδαποί εντόπισαν αγγελία σε ιστοσελίδα πώλησης οχημάτων, σχετικά με την πώληση φορτηγού.

Ύστερα από τηλεφωνική τους επικοινωνία με άτομο που φέρεται ότι είχε αναρτήσει την αγγελία, πείστηκαν για την αγορά του φορτηγού και κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό το συνολικό χρηματικό ποσό των -9.320- ευρώ, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο γυναικών, κατόχων των τηλεφωνικών συνδέσεων με τις οποίες επικοινώνησαν οι παθόντες.

Η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζονται, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ευχές για τις γιορτές

 


                   Από τη διεύθυνση και το προσωπικό            

     του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής

                θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και

      ένα έτος γεμάτο υγεία, ευτυχία, δημιουργία και πρόοδο!  

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Ευχές για τις γιορτές

 


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Αδελφότητας εύχεται σε όλους τους Παρακαλαμιώτες, απόδημους και μη, καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το νέο έτος 2024 με υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη για όλο τον κόσμο!

Πρόσκληση για την άσκηση υποψηφίων δικηγόρων στην Περιφέρεια Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα   με την  αριθμ. πρωτ. Πρόσκληση 205110/13858/18-12-2023 (ΑΔΑ: 6ΞΩ47Λ9-Ι7Ω), παρακαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησης τους στα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου  να μελετήσουν την Ανακοίνωση, να συμπληρώσουν την αίτηση όπως αυτή επισυνάπτεται και να την υποβάλουν με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &   ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, Πλατεία Πύρρου 1, Διοικητήριο – Τ.Κ.  45 221 (τηλ. επικοινωνίας: 26513-64235).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στο κατάστημα της έδρας της Περιφέρειας Ηπείρου και στην ιστοσελίδα της, ήτοι από 20 Δεκεμβρίου 2023 έως και 29 Δεκεμβρίου 2023.

ΠΗΓΗ:  www.php.gov.gr/               

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Κόνιτσας

 


Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμος Κόνιτσας υποδέχτηκε την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου με μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας.

Με τη συμμετοχή πολλών συνδημοτών και επισκεπτών φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Δήμαρχο Νικόλαο Εξάρχου, παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ανδρέα Παπασπύρου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

Τα μικρά παιδιά με ενθουσιασμό μέτρησαν αντίστροφα για τη φωταγώγηση, ενώ απολαύσαμε όλοι ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές», τη Νεανική και Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας.

Παράλληλα, οι μαθητές των σχολείων μας και Σύλλογοι της Κόνιτσας πραγματοποίησαν εορταστικό Bazaar στον χώρο της πλατείας, το οποίο θα συνεχιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Την Τετάρτη 20/12/2023 και ώρα 18:00 το Οικοτροφείο «Νόστος» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. καλεί μικρούς και μεγάλους να φωτίσουμε όλοι μαζί τον ουρανό με ιπτάμενα φαναράκια εν όψει των Χριστουγέννων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, 

το Δημοτικό Συμβούλιο 

και το προσωπικό  του Δήμου, 

σας εύχονται 

Καλά Χριστούγεννα  και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Χρόνια πολλά!!

Καταβάλλονται τα πρώτα επιδόματα των Χριστουγέννων

 


Oλοκληρώνεται  η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους ευάλωτους συνταξιούχους κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, καταβάλλεται το επίδομα των 150 ευρώ σε περίπου 930.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους καταβλήθηκε κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, ή προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023 αθροιστικώς, συνολικού καθαρού προ φόρου ποσού έως και επτακόσια (700) ευρώ και οι οποίοι κατά τον μήνα αυτό είχαν ποσό προσωπικής διαφοράς συντάξεων ίσο ή μικρότερο των δέκα (10) ευρώ ή αρνητικό ποσό προσωπικής διαφοράς ή χωρίς προσωπική διαφορά.

Επίσης, καταβάλλεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε περίπου 46.000 δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

 


Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00- 20:00

Ιωάννινα, Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

 


Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια αυτοάνοση, πολυδιάστατη πάθηση που προσβάλλει τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και τα μάτια. Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό, οδηγώντας τον πάσχοντα σε σωματική ανικανότητα, στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής του. «Στο παρελθόν η νόσος, λόγω του ότι η εξέταση αναγνώρισής της αφορά στον εγκέφαλο δεν είχε διερευνηθεί σε βάθος. Όμως, στη σύγχρονη εποχή, με την εξέλιξη της επιστήμης, όχι μόνο στη νευρολογία αλλά και επιστημών γύρω από αυτήν και την ιατρική γενικότερα, όπως είναι η ανοσολογία, η γενετική, η μαγνητική τομογραφία, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη θεραπευτική προσέγγισή της» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης Διευθυντής Τμήματος Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στο Metropolitan Hospital και Καθηγητής Νευρολογίας Νευροανοσολογίας στο ΕΚΠΑ.

Τι ακριβώς προκαλεί στον οργανισμό;

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς «επιτίθεται» και καταστρέφει τη μυελίνη, τη λιποειδή ουσία που προστατεύει τα νεύρα και τους επιτρέπει να λειτουργούν και να στέλνουν τα σήματα που ελέγχουν την κίνηση, την ομιλία και μια σειρά από άλλες λειτουργίες. Στη θέση της κατεστραμμένης μυελίνης, δημιουργείται ουλώδης ιστός, οπότε τα νευρικά σήματα δεν μεταδίδονται σωστά.

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται;

Η σκλήρυνση κατά πλάκας συναντάται συχνότερα μεταξύ των ηλικιών 20 και 40, χωρίς όμως να αποκλείεται η εμφάνισή της νωρίτερα ή αργότερα από τις συγκεκριμένες ηλικίες. Χαρακτηρίζεται ως η συχνότερη νευρολογική νόσος της νεαρής και παραγωγικής ηλικίας του ατόμου, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής του, καθώς δυσκολεύει την κινητικότητα, προσβάλλει την ουροδόχο κύστη και με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα.

Επιπλέον, εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες και σε ό,τι αφορά τη φυλή, πιο πολύ στη λευκή, ενώ η πιθανότητα προσβολής στον γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1:1.000. Επίσης, φαίνεται ότι η κληρονομικότητα παίζει κάποιο ρόλο στην εμφάνισή της. Τα άτομα των οποίων νοσεί ένας γονιός ή μία αδελφή ή ένας αδελφός, παρουσιάζουν 1-3% πιθανότητα να νοσήσουν και τα ίδια. Το αντίστοιχο ποσοστό για δίδυμα αδέλφια είναι περίπου στο 30%.