Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Στις 4:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00.

«Θέμα ημερών» η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

Θέμα μιας – δυο ημερών το πολύ θεωρούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, για 680.000 παραγωγούς, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός, καθηγητής, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, από την περασμένη εβδομάδα.

Το συνολικό ποσό για το 2012 που θα λάβουν οι παραγωγοί τις επόμενες μέρες ανέρχεται περίπου στο 1,1 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιτόπιων και διοικητικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και οι συμφωνίες για την εξασφάλιση ρευστότητας της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων, στις 8 Ιουλίου 2012».

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών, 8 χμ δυτικά της Πρέβεζας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:20 το απόγευμα, εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λευκάδας και 8 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας και είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, τη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

ΑΡΤΑ: Τραγικός θάνατος 27χρονου εργάτη μέσα σε εκκλησία

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα (23.10.2012) το πρωί, ένας 27χρονος Αλβανός εργάτης, μέσα στον ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού, όπου και εργαζόταν, προκειμένου να επιδιορθώσει τον τρούλο, στην περιοχή Τρίγωνο Άρτας.
Ο άτυχος 28χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο υπεύθυνος εργολάβος συνελήφθη.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Δεν ψηφίζω τα μέτρα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης.


Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται επιβεβαίωσε ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής σε ραδιοφωνική συνέντευξή του «Στο Κόκκινο 105,5».
Ο κ. Κασσής επέμεινε στην απόφασή το και ανέφερε:
«Δεν μπορεί να λέμε άλλα προεκλογικά κι άλλα μετεκλογικά. Σ’ αυτό θα μείνω κι η στάση μου κατά κύριο λόγο είναι αρνητική όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων με βασικό λόγο αυτόν. Πέραν του ότι, όπως σας είπα, τα μέτρα είναι άδικα κι ακουμπούν πάλι τους ίδιους, ανθρώπους, τις ίδιες κοινωνικές ομάδες, που υποφέρουν αυτή τη στιγμή πάρα πολύ».
Ο κ. Κασσής πρόσθεσε:
«Δεν πρόκειται να αλλάξω σε ό,τι έχει σχέση με τις σκέψεις μου πηγαίνοντας προς την ψήφιση, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικα τα μέτρα αυτά».
Επίσης ο βουλευτής αμφισβήτησε την ορθότητα της επιλογής να ψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο: «Δεν ξέρω αν σώζεται η χώρα και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούμε αυτό το επιχείρημα προκειμένου να ψηφίζονται τόσο σκληρά μέτρα για την κοινωνία. Θα έπρεπε να υπάρξουν άλλες κατευθύνσεις κι άλλες πηγές εσόδων προκειμένου να μειωθούν αυτά τα μέτρα, παρότι κάποια είχα ψηφιστεί με τη δεύτερη σύμβαση».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης, συνδιοργανώνει με το Α΄ Σώμα Στρατού, μουσικό αφιέρωμα στο έπος του 40΄, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19:30, στην αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Α΄ Σώμα Στρατού και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργανώνουν μουσικό αφιέρωμα για το «Έπος του '40».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης και περιλαμβάνει τραγούδια των Πυθαγόρα Παπασταματίου, Γιάννη Ρίτσου, Μίμη Τραϊφόρου , Οδυσσέα Ελύτη κι άλλων γνωστών στιχουργών .
Την μουσική εκτέλεση των τραγουδιών έχει η ορχήστρα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στα Ιωάννινα υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Μαργώνη, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η κα Άννα Παπαδοπούλου .
Παράλληλα στο φουαγιέ της αίθουσας θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών με θέμα « το Έπος του ' 40».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Φοροκαμπάνα» 500 εκατ. μέσω των αγροτεμαχίων

Ακόμα και με αφορολόγητο μηδέν, το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να πιάσει το στόχο των 3 δισ. ευρώ από τον νέο Φόρο Ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι είτε η νέα κλίμακα θα πρέπει να γίνει πιο «βαριά» για μικρές και μεγάλες ιδιοκτησίες είτε θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλες πηγές το περίπου 1 δισ. ευρώ που λείπει από τον έως τώρα σχεδιασμό.

«Κλειδί» για τις οριστικές αποφάσεις, που μετατέθηκαν για την άλλη εβδομάδα, χαρακτηρίζεται ωστόσο, το όφελος από τη φορολόγηση για πρώτη φορά των εκτός σχεδίου ακινήτων, το οποίο θα υπολογιστεί όταν θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των ιδιοκτητών και της αξίας τους.
Το βασικό σενάριο που συζητήθηκε στη διακομματική Επιτροπή προβλέπει τη φορολόγηση των κατοικιών με κλίμακα χωρίς αφορολόγητο. Για τις πρώτες 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία ο συντελεστής θα είναι 1 ή 2 τοις χιλίοις με δημοσιονομικό όφελος έως και 200 εκατ. ευρώ και ο ανώτατος θα φτάνει τουλάχιστον στο 2%.
Το δημοσιονομικό όφελος από αυτή τη κλίμακα υπολογίζεται περίπου στο 1 δισ ευρώ, αλλά όπως προκύπτει από μια πρώτη... ανάγνωση αυτού του σεναρίου, οι μικρές ιδιοκτησίες θα είναι ωφελημένες.
Για παράδειγμα διαμέρισμα 10ετίας, 120 τ.μ. με αντικειμενική αξία 835 ευρώ/ τ.μ., σήμερα επιβαρύνεται με Τέλος Ακινήτου (το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ) 576 ευρώ και απαλλάσσεται από τον ΦΑΠ, καθώς ισχύει αφορολόγητο 200.000 ευρώ.
Με τον Νέο Φόρο, ακόμα και με μηδενικό αφορολόγητο, η επιβάρυνση του θα περιοριστεί στα 100 ευρώ, εάν το πρώτο κλιμάκιο είναι 0,1%, με 150 ευρώ εάν ο συντελεστής είναι 0,15% ή με 200 ευρώ εάν ο συντελεστής είναι 0,2%. Ωστόσο, τα κόμματα που συμμετέχουν στη διαβούλευση υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση με βάση το Τέλος της ΔΕΗ, καθώς αυτό είχε έκτακτο χαρακτήρα και περιορισμένη διάρκεια, ενώ ο νέος Φόρος θα είναι μόνιμος.
Στο νέο Φόρο θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια και γι' αυτόν τον λόγο οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να υποβάλουν εκ νέου δήλωση στο πρώτο 2μηνο του 2013, καθώς τα στοιχεία των προηγούμενων Ε9 κάπου... ξεχάστηκαν και δεν έχουν καταχωρηθεί, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΚΕΠΥΟ! Υπολογίζεται, πάντως, ότι από τη φορολόγηση τους μπορούν να εισπραχθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν και οι επιχειρήσεις, καθώς σχεδιάζεται η αύξηση του συντελεστή που ισχύει σήμερα για τον ΦΑΠ, που είναι 6 τοις χιλίοις για εμπορική χρήση και 1 τοις χιλίοις για ιδιόχρηση και το προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος υπολογίζεται στα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, με πλαστό ισπανικό διαβατήριο

Συνελήφθη, σήμερα (23-10-2012) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, για χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 25χρονος επέδειξε πλαστό ισπανικό διαβατήριο, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.
Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΛΟΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 380 γραμμαρίων


Συνελήφθησαν χθες (22-10-2012) το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που επιχειρήθηκε να τους γίνει, απέρριψαν σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι μία σακούλα με ποσότητα κάνναβης, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη.
Από το δρόμο και την όχθη του αρδευτικού καναλιού, οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (364) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (16,2) γραμμαρίων.
• ποσότητα ηρωίνης, βάρους (1,2) γραμμαρίων.
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις φυγόποινων

1. Συνελήφθη χθες (22-10-2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φυγόποινος ημεδαπός, ηλικίας 74 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και δέκα (10) μηνών, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και πλαστογραφίας.


2. Χθες (22-10-2012) τις βραδινές ώρες στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν 58χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ (8) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί επιταγών».
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση για την ''Γυναίκα της Πίνδου'', το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19.30΄ στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

Γυναίκες Ηπειρώτισσες, ξαφνιάσματα της φύσης.

Γυναίκες Ηπειρώτισσες
μέσα στα χιόνια πάνε
κι οβίδες κουβαλάνε
Θεέ μου, τι τις πότισες
και δεν αγκομαχάνε

Γυναίκες Ηπειρώτισσες
ξαφνιάσματα της φύσης
εχθρέ γιατί δεν ρώτησες
ποιον πας να κατακτήσεις

Γιαννιώτισσες Σουλιώτισσες
ξαφνιάσματα της φύσης
εχθρέ γιατί δεν ρώτησες
ποιον πας να κατακτήσεις

Γυναίκες απ' τα σύνορα
κόρες, γριές, κυράδες
φωτιά μες στους βοριάδες
Εσείς θα είστε σίγουρα
της Λευτεριάς μανάδες.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη  24  Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:30 μ.μ. στα γραφεία της Π.Ε.Δ.  ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα,  ο Δήμαρχος  Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος  Καψάλης, θα παραχωρήσει  συνέντευξη τύπου για   τις  προγραμματισμένες  εκδηλώσεις των «ΚΑΛΠΑΚΙΩΝ  έτους  2012».

2η συνάντηση όλων των «ISTAS», το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στα Ιωάννινα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία των patrinistas η 1η πρώτη πανελλήνια συνάντηση των «ISTAS» το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 στη Πάτρα. Ομάδες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για να γνωριστούν, να οργανωθούν, να συζητήσουν και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους.. (μπορείτε να δείτε αποσπάσματα και στο youtube)

Η συνάντηση μετατράπηκε αμέσως σε ένα πανηγύρι εθελοντισμού με φωτεινά χαρούμενα πρόσωπα από όλη την Ελλάδα. Το κίνημα των elladistas, όπως έχει συνηθιστεί να αποκαλείται, εδώ και ένα χρόνο και ήδη έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες με την ανιδιοτελή προσφορά του και την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και τρόπο ζωής απέδειξε την δυναμική του, την ζωντάνια και την φρεσκάδα του.
Η 2η συνάντηση του κινήματος θα φιλοξενηθεί τη φετινή χρονιά στα Ιωάννινα από τους paguristas το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012.
Μέχρι στιγμής δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών στη συνάντηση οι florinistas(Φλώρινα), kantouristas (Κέρκυρα),Minoistas (Ηράκλειο) pireactive(Πειραιάς), sivotistas (Σύβοτα), Patrinistas (Πάτρα), paguristas (Ιωάννινα), komotinistas(Κομοτηνή), Serealistas (Σέρρες) parginistas (Πάργα) και οι Pogonistas (Πωγώνι Ιωαννίνων)
Η συνάντηση θα περιέχει σημαντικές ομιλίες, ανταλλαγές απόψεων και δράσεων και πολλές ακόμα συζητήσεις για ότι έχει να κάνει για το καλύτερο του κινήματος που βαδίζει σε σωστό δρόμο και το πως αυτό το κίνημα εθελοντών να διαδοθεί περισσότερο και να μπορέσουμε σε Πανελλαδικό επίπεδο να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και αλλαγής νοοτροπίας για το μέλλον αυτού του τόπου.
Σαν pogonistas θα χαρούμε πολύ να δούμε πολίτες της περιοχής μας να έρθουν και να παρακολουθήσουν μια τόσο σπουδαία και διαφορετική συνάντηση καθώς είναι τιμή που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα και να δώσουμε τα εύσημα στους paguristas για τη επίτευξη αυτού του στόχου!

Προς νέα παράταση η απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας

Θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης το προσεχές διάστημα


Νέα παράταση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, για ένα χρόνο, θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και αφορά την πρώτη κατοικία η αντικειμενική αξία της οποίας φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, θα δοθεί και νέα παράταση ενός έτους, (31 Δεκεμβρίου 2013) προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης.
Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι προστατευόμενοι από την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειολήπτες ξεπερνούν τις 130.000. Την πρόταση για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, φέρεται να την έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των δανειστών, εκτιμώντας ότι αυτή η ενέργεια θα απέφερε τη σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων. Από την πλευρά των τραπεζών, η σταδιακή αποσυμπίεση θα μπορούσε να γίνει και με τη μείωση της αντικειμενικής αξίας από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ, προβλέποντας παράλληλα ένα δίχτυ προστασίας για ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι, με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.
Να υιοθετήσουν ψήφισμα με το οποίο να καλείται η κυβέρνηση να δώσει νέα παράταση μέχρι 31.12.2013 στην εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που λήγει στις 31.12.2012, ζητά από τα 325 δημοτικά συμβούλια της χώρας και το Ινστιτούτο Καταναλωτών ενώ ζητά και την ποιοτική επέκταση του μέτρου.