Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

2η συνάντηση όλων των «ISTAS», το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στα Ιωάννινα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία των patrinistas η 1η πρώτη πανελλήνια συνάντηση των «ISTAS» το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 στη Πάτρα. Ομάδες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για να γνωριστούν, να οργανωθούν, να συζητήσουν και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους.. (μπορείτε να δείτε αποσπάσματα και στο youtube)

Η συνάντηση μετατράπηκε αμέσως σε ένα πανηγύρι εθελοντισμού με φωτεινά χαρούμενα πρόσωπα από όλη την Ελλάδα. Το κίνημα των elladistas, όπως έχει συνηθιστεί να αποκαλείται, εδώ και ένα χρόνο και ήδη έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες με την ανιδιοτελή προσφορά του και την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και τρόπο ζωής απέδειξε την δυναμική του, την ζωντάνια και την φρεσκάδα του.
Η 2η συνάντηση του κινήματος θα φιλοξενηθεί τη φετινή χρονιά στα Ιωάννινα από τους paguristas το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012.
Μέχρι στιγμής δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών στη συνάντηση οι florinistas(Φλώρινα), kantouristas (Κέρκυρα),Minoistas (Ηράκλειο) pireactive(Πειραιάς), sivotistas (Σύβοτα), Patrinistas (Πάτρα), paguristas (Ιωάννινα), komotinistas(Κομοτηνή), Serealistas (Σέρρες) parginistas (Πάργα) και οι Pogonistas (Πωγώνι Ιωαννίνων)
Η συνάντηση θα περιέχει σημαντικές ομιλίες, ανταλλαγές απόψεων και δράσεων και πολλές ακόμα συζητήσεις για ότι έχει να κάνει για το καλύτερο του κινήματος που βαδίζει σε σωστό δρόμο και το πως αυτό το κίνημα εθελοντών να διαδοθεί περισσότερο και να μπορέσουμε σε Πανελλαδικό επίπεδο να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και αλλαγής νοοτροπίας για το μέλλον αυτού του τόπου.
Σαν pogonistas θα χαρούμε πολύ να δούμε πολίτες της περιοχής μας να έρθουν και να παρακολουθήσουν μια τόσο σπουδαία και διαφορετική συνάντηση καθώς είναι τιμή που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα και να δώσουμε τα εύσημα στους paguristas για τη επίτευξη αυτού του στόχου!