Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Σύλλογος τρίτης ηλικίας Κουκλιών Πωγωνίου: Ακυρώνεται λόγω καιρού, η εκδρομή για μπάνιο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

 


Με λύπη μας σας ανακοινώνουμε ότι δυστυχώς λόγω καιρού η εκδρομή μας για μπάνιο στο Δρέπανο ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Σύντομα θα διοργανώσουμε κάτι άλλο!

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία του Αυγούστου

 


Πραγματοποιήθηκε η 20η κλήρωση της Φορολοταρίας από την ΑΑΔΕ για συναλλαγές που έγιναν από τους φορολογούμενους τον Ιούλιο, με 556 τυχερούς που θα λάβουν έως και 50.000 ευρώ.

Σήμερα στην κλήρωση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων μοίρασε από 1.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ σε αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Δείτε αν κερδίσατε: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Χρηματοδότηση για την κατάρτιση νέων αγροτών στην Ήπειρο

 


Σε 14.642 ανέρχονται οι δικαιούχοι νέοι αγρότες που εντάσσονται στις δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες.

Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι αγρότες της 3ης πρόσκλησης  για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης του υπομέτρου 6.1 (έτος 2021), στο Μέτρο 01 «Δράσεις μετάδοσης γνώσεων και ενημέρωσης» του ΠΑΑ 2014-2020.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 11.00 π.μ.. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η & 2η): «Ε.Π.Ο. εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 35.280 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Ασβεσταριές», Τ.Κ. Πέτα, Δήμου Νικολάου Σκουφά, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Ε.Π.Ο. αύξησης δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας, από 30.000 σε 50.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Κρυόβρυσης, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Ε.Π.Ο. αύξησης δυναμικότητας υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, από 17.500 σε 36.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, αποτελούμενη από δυο επιμέρους πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, 17.000 και 19.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής αντίστοιχα, στη θέση «Βάλτος», Τ.Κ. Πολυδρόσου, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Γνωμοδότηση , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Ε.Π.Ο. αύξησης δυναμικότητας υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, από 19.000 σε 37.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Μουζακαίων, Δ.Ε. Παμβώτιδος, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Μπαράζ κατασχέσεων το Φθινόπωρο σε όσους δεν εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις της εφορίας

 


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να πιέσει να «πάνε στο ταμείο» όσοι χρωστούν και αγνοούν το «κάλεσμα» της εφορίας αναμένεται να εξαπολύσει το φθινόπωρο μπαράζ κατασχέσεων.

Το ενδιαφέρον για επανένταξη στις ρυθμίσεις 72 και 120 ήταν τουλάχιστον… χαλαρό και όπως λένε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών νέες ρυθμίσεις δεν σχεδιάζονται πλην κάποιων βελτιώσεων στην πάγια των 24 – 48 δόσεων. Έτσι λοιπόν, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία να βρίσκονται μια «ανάσα» από τα 105 δισ. ευρώ, η ΑΑΔΕ σφίγγει τον κλοιό γύρω από 4 εκατομμύρια οφειλέτες επιστρατεύοντας και τα δυο νέα εισπρακτικά κέντρα. Πρόκειται για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) τα οποία θα λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αποκλειστικό σκοπό το στενό μαρκάρισμα των οφειλετών και την ενίσχυση των εισπράξεων από παλαιές και φρέσκες «κόκκινες» φορολογικές οφειλές.

Όσοι από τους οφειλέτες του Δημοσίου χρωστούν ποσά μεγαλύτερα από 500 ευρώ κινδυνεύουν επιπλέον και με κατασχέσεις σε κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους.Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 4.184.515 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τους οφειλέτες αυτούς, 2.031.656 απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.455.216 έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ημεδαπό, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 35,38 γραμμαρίων, την οποία είχε προηγουμένως παραλάβει σε δέμα από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Άρτας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ριζόπουλου το μόνο σχόλιο το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι: «Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

 


Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ριζόπουλου το μόνο σχόλιο το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι:

«Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων


Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προκηρύχθηκαν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Οι εξετάσεις αρχικής χορήγησης αδειών θα διεξαχθούν την Πέμπτη 19/10/2023 και οι για ανανέωση αδειών την Πέμπτη 5/10/2023 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ιωάννινα).

Οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων την Υ/Δ του Διευθυντή Σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα Δικαιολογητικά των υποψηφίων έως και την Παρασκευή 22/9/2023.

Υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα δηλωθούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Δήμος Κόνιτσας: Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Smolikas Trail Run, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

 


Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει τον 2ο αγώνα ορεινού τρεξίματος Smolikas Trail Run (www.smolikasrace.gr ) στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 με αφετηρία την Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής.

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν αρκετά απαιτητικό αγώνα ορεινού τρεξίματος 23 km (κυκλική διαδρομή) με 1750 μ. υψομετρική διαφορά.

Είναι ο μοναδικός αγώνας, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από το 2ο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, αλλά και την ξακουστή Δρακόλιμνη του Σμόλικα!

Παράλληλα θα διεξαχθεί και ένας αγώνας 8 χιλιομέτρων με την ίδια αφετηρία.

Να σημειωθεί ότι και ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται φέτος στις εκδηλώσεις του https://www.konitsathlon.gr/events   και μαζί με το Grammos Mountain Run (www.grammosrun.gr ) στο Πληκάτι καθιερώνουν το Δήμο μας ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην πατρίδα μας για ορεινό τρέξιμο.

Γιάννενα: Μέτρα για συνοδούς, απαγόρευση επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό λαμβάνει για μία ακόμη φορά μέτρα για συνοδούς ασθενών.

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

             Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

             Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

             Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00 παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

             Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid-19.

Τέλος απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Υπουργείο Παιδείας: Πρόωρη αποχώρηση και στις 14.55 για τα ολοήμερα

 


Με απόφαση υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Δόμνα Μιχαηλίδου διευρύνεται η πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι μαθητές των Ολοήμερων θα μπορούν πλέον να αποχωρούν και στις 14:55, εκτός από τις 15:50 και τις 17:30 που ίσχυε μέχρι τώρα.

«Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στην διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και από τις 14.55′.

Σπύρος Ριζόπουλος: Έτοιμοι να κυβερνήσουμε με Εφικτό Πρόγραμμα Ανάπτυξης


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου οι Ορίζοντες Ηπείρου. 
Η ατζέντα περιλάμβανε μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπως το πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει καταρτίσει η παράταξη, τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, τη διεύρυνση της παράταξης σε άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και φυσικά την έκβαση των συζητήσεων για συνεργασίες και συμπράξεις με τα τρία κόμματα εξουσίας που είχε αναλάβει προσωπικά ο επικεφαλής Σπύρος Ριζόπουλος.

Εκτός από τον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Ριζόπουλο στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι Δημήτρης Παππάς – Μέλος Επιτροπής Στρατηγικής Ψηφοδελτίου / Γραμματέας Παράταξης , Μιχάλης Νάτσης – Συντονιστής Υποψηφίων / Υπεύθυνος Σύνθεσης Ψηφοδελτίου και Άλκης Λάνταβος – Συντονιστής Διεύρυνσης Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα σημείο υπεροχής των Οριζόντων Ηπείρου

Την αρχή στις τοποθετήσεις έκανε ο Σπύρος Ριζόπουλος που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα έργων και δράσεων των Οριζόντων Ηπείρου. Σήμερα για πρώτη φορά το πρόγραμμα είδε το φως της δημοσιότητας και όπως το χαρακτήρισε ο κύριος Ριζόπουλος είναι απλό, συνεκτικό και κυρίως εφικτό.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 29 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Τρισδιάστατη προσομοίωση στη θεραπεία παραμορφώσεων των άκρων

 


Οι μετατραυματικές παραμορφώσεις των άκρων μπορεί να είναι αποτέλεσμα καταγμάτων, που παραμελήθηκαν στην αρχική τους αντιμετώπιση ή αστοχιών στη συντηρητική ή την αρχική χειρουργική θεραπεία τους.

Πέρα από το κοσμητικό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργούν, πολύ συχνά αφήνουν καθημερινά λειτουργικά προβλήματα και προδιαθέτουν για μελλοντικά, όπως η ανάπτυξη αρθρίτιδας και τη καταστροφή των αρθρώσεων.

«Παραδοσιακά, οι παραμορφώσεις αυτές αντιμετωπίζονται με ένα χειρουργείο το οποίο θα πρέπει να αποκαταστήσει το οστό στην αρχική του μορφή. Μέχρι πρόσφατα ο σχεδιασμός αυτός γινόταν με βάση τις απλές ακτινογραφίες και με μετρήσεις με μοιρογνωμόνιο και χάρακα. Αυτό το γεγονός είχε το μειονέκτημα ότι μια τρισδιάστατη παραμόρφωση αντιμετωπιζόταν σε δύο διαστάσεις. Επίσης, υπήρχε και το επιπλέον μειονέκτημα ότι αυτό που είχε σχεδιαστεί στο χαρτί ήταν δύσκολο να αναπαραχθεί στο χειρουργείο», εξηγεί ο κ. Νικόλαος Α. Δαρλής MD, PhD, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Άνω Άκρου και Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στο Metropolitan Hospital, π. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (2021).

«Το Τμήμα Τρισδιάστατης Απεικόνισης και Εκτύπωσης που  δημιουργήθηκε στο Metropolitan Hospital, φέρνει στο ίδιο τραπέζι τους χειρουργούς και τους μηχανικούς για να σχεδιάσουν σύνθετα χειρουργεία που διορθώνουν τις παραμορφώσεις των άκρων», συνεχίζει.

Τρισδιάστατη απεικόνιση και εκτύπωση

«Η ανάπτυξη των τεχνολογιών της τρισδιάστατης απεικόνισης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης ήρθε να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, επισημαίνει ο κ. Δαρλής, ο οποίος αναλύει τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα της μεθόδου.
«Με μόνη προϋπόθεση μια αξονική τομογραφία στο υγιές και στο παραμορφωμένο άκρο και με τη χρήση των κατάλληλων υπολογιστικών συστημάτων είναι δυνατόν να έχουμε μια τρισδιάστατη απεικόνιση των οστών στον υπολογιστή. Στη συνέχεια, η όποια χειρουργική παρέμβαση μπορεί να αναπαρασταθεί στον υπολογιστή και να δούμε κατά πόσο αυτή φέρνει το παραμορφωμένο οστό κοντά στο υγιές. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα απίστευτης ακριβείας στο σχεδιασμό της διόρθωσης, όχι πλέον σε δύο, αλλά σε τρεις διαστάσεις.