Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Σπύρος Ριζόπουλος: Έτοιμοι να κυβερνήσουμε με Εφικτό Πρόγραμμα Ανάπτυξης


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου οι Ορίζοντες Ηπείρου. 
Η ατζέντα περιλάμβανε μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπως το πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει καταρτίσει η παράταξη, τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, τη διεύρυνση της παράταξης σε άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και φυσικά την έκβαση των συζητήσεων για συνεργασίες και συμπράξεις με τα τρία κόμματα εξουσίας που είχε αναλάβει προσωπικά ο επικεφαλής Σπύρος Ριζόπουλος.

Εκτός από τον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Ριζόπουλο στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι Δημήτρης Παππάς – Μέλος Επιτροπής Στρατηγικής Ψηφοδελτίου / Γραμματέας Παράταξης , Μιχάλης Νάτσης – Συντονιστής Υποψηφίων / Υπεύθυνος Σύνθεσης Ψηφοδελτίου και Άλκης Λάνταβος – Συντονιστής Διεύρυνσης Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα σημείο υπεροχής των Οριζόντων Ηπείρου

Την αρχή στις τοποθετήσεις έκανε ο Σπύρος Ριζόπουλος που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα έργων και δράσεων των Οριζόντων Ηπείρου. Σήμερα για πρώτη φορά το πρόγραμμα είδε το φως της δημοσιότητας και όπως το χαρακτήρισε ο κύριος Ριζόπουλος είναι απλό, συνεκτικό και κυρίως εφικτό.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισες ότι το πρόγραμμα περιέχει 4 άξονες ανάπτυξης για τις 4 Περιφερειακές Ενότητες, για αυτό και έχει τίτλο «4χ4». Το πρόγραμμα δεν είναι θεωρητικό, είναι ουσιαστικό και είναι το σημείο υπεροχής των Οριζόντων Ηπείρου σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην κούρσα των εκλογών.

Ο κύριος Ριζόπουλος ολοκλήρωσε την αρχική του τοποθέτηση με την δήλωση πως το πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και  είμαστε πανέτοιμοι να κυβερνήσουμε για να το κάνουμε πράξη.

Στην Πρέβεζα υποψήφιος ο Μιχάλης Νάτσης

Το δεύτερο θέμα που έθιξε ο Σπύρος Ριζόπουλος και μάλιστα αποτελεί είδηση είναι πως ρίχνεται στην μάχη για στην Π.Ε. Πρέβεζας ένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης ο κύριος Μιχάλης Νάτσης.

Όπως τόνισε,  η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι καθόλου συμβολική, είναι ουσιαστική με στόχο η Πρέβεζα να ανατρέψει τους αρνητικούς δείκτες που καταγράφει για χρόνια ολόκληρα. Κεντρικό  σύνθημα πλέον όπως υπογράμμισε ο κύριος Ριζόπουλος είναι «Πρώτοι από την Πρώτη», εννοώντας πρώτοι από την πρώτη Κυριακή.

Δ. Παππάς:  Οι Ορίζοντες Ηπείρου πολεμήθηκαν αλλά κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δημήτρης Παππάς.

Ο κύριος Παππάς αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος αύξησε τον αριθμό των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο. Εξήγησε ότι η αιτιολογία αύξησης των υποψηφίων για να συμμετέχουν στα κοινά είναι κατ’ επίφαση και ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε ήταν για να δυσκολέψει συνδυασμούς οι οποίοι δεν έχουν στήριξη από τα μεγάλα κόμματα και τις ανεξάρτητες παρατάξεις όπως είναι οι ορίζοντες Ηπείρου.

Εν συνεχεία, κατέρριψε την άποψη ότι ο νέος νόμος προάγει τη συμμετοχή, αφού στην προσπάθεια να καλυφθούν οι υπεράριθμες θέσεις στα ψηφοδέλτια, παραγκωνίζεται η ποιοτική συμμετοχή. Ο κύριος Παππάς ολοκλήρωσε λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι Ορίζοντες Ηπείρου «πολεμήθηκαν» από το νόμο αυτό αλλά και από την διαπλοκή στην Ήπειρο, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Μιχάλης Νάτσης: Βρισκόμαστε στο 100% του ψηφοδελτίου

Τρίτος τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Νάτσης. Ο κύριος Νάτσης αναφέρθηκε στην μετάβαση που ολοκλήρωσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου από ένα απλό συνδυασμό σε  μια αυτοδιοικητική παράταξη με Αρχές και κανονισμούς.

Στη συνέχεια ο κύριος Νάτσης αναφέρθηκε στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου και την επίτευξη του 100% των θέσεων του ψηφοδελτίου  μέχρι τις 28 Αυγούστου και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες. Ωστόσο αυτό το νούμερο ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η διαδικασία και η και εισροή υποψηφίων  βρίσκεται  και σε εξέλιξη

Α. Λάνταβος: Απόλυτα επιτυχημένη η διεύρυνση προς τις δημοκρατικές δυνάμεις

Οι αρχικές τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με τον Άλκη Λάνταβο. Ο κύριος Λάνταβος αναφέρθηκε στα ζητήματα που εξετάστηκαν στην παράταξη με στόχο τη διεύρυνση προς άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στόχος του ήταν το «άνοιγμα» των Οριζόντων Ηπείρου  στην κεντροαριστερά και ο «γάμος» με το ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία προχωρούσε σε θετικό δρόμο, γεγονός που αποδεικνύεται από την η υποψηφιότητα για βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  της Μάγδας Τάτση, αντιπρόεδρου των Οριζόντων Ηπείρου.

Ο κύριος Λάνταβος αναφέρθηκε και στο παράδοξο ότι η πρώτη σε σταυρούς με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές Μάγδα Τάτση, κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές με τους Ορίζοντες Ηπείρου ενώ με το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει  η τρίτη σε σταυρούς.

Ολοκλήρωσε λέγοντας πως η ασυμφωνία με το ΠΑΣΟΚ είναι αποκλειστική ευθύνη του κόμματος.