Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τέρμα στην ceta

Γράφει ο Παναγιώτης Μανούρης

Το ζήτημα που προέκυψε με την εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (ceta), την ψήφισή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από Έλληνες Ευρωβουλευτές και η αναμενόμενη εισαγωγή της απ’ την Κυβέρνηση  προσεχώς στο Ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση, συνεχίζει να προκαλεί δικαίως πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, ιδίως στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.
Ασφαλώς  γενικότερα  στη συμφωνία αυτή υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν. Όμως για τη χώρα ο κίνδυνος απ’ την εν λόγω συμφωνία, είναι μεγαλύτερος απ΄ τα όποια πιθανά οφέλη. Η ουσιαστική παραχώρηση του δικαιώματος παραγωγής της φέτας στον Καναδά, έστω και σε ομογενείς  επιχειρηματίες, αποτελεί κατά τη γνώμη μου την «κερκόπορτα» δυσμενών επιπτώσεων αφού εν τη πράξει χάνεται το πλεονέκτημα της Π.Ο.Π. και της παραγωγής  της από  αιγοπρόβειο γάλα ελληνικής παραγωγής, αφού ο καθένας θα μπορεί να παράγει τυρί που θα το βαπτίζει φέτα από γάλα οποιασδήποτε προέλευσης. Και ουδείς  καταναλωτής του εξωτερικού θα αντιληφθεί τη διαφορά, πιθανόν εκτός της τιμής τους  όπου η «ιμιτασιόν»  θα είναι κατά πολύ φθηνότερη της γνήσιας ελληνικής. Ακούσαμε το επιχείρημα από κάποιους ευρωβουλευτές ότι με τη συμφωνία αυτή θα αυξηθούν οι εξαγωγές στον Καναδά λόγω μείωσης του φόρου που επιβάλλει στα εισαγόμενα προϊόντα η χώρα αυτή.
Αλήθεια, το πιστεύουν; Όταν το ελληνικό προϊόν με γνήσιο αιγοπρόβειο γάλα θα είναι ακριβότερο του καναδέζικου ή βουλγάρικου ή αφρικάνικου  ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα προέλευση προϊόντος που θα πλασάρεται ως φέτα.
Όταν αποκλείεται να εξάγουμε αιγοπρόβειο γάλα που ούτε υπάρχει και αν υπήρχε ούτε θα μπορούσε να εξαχθεί.
Άρα,  οι Ελληνικές εταιρίες παραγωγής φέτας  αν θέλουν να διατηρήσουν μερίδιο στην εξαγωγή του προϊόντος θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές  πώλησης , μειώνοντας το κόστος παραγωγής και  με δυσάρεστη συνέπεια  να πληγεί βάναυσα η ελληνική κτηνοτροφία που θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή!
Αυτά τα λίγα αυτονόητα οι Έλληνες  ευρωβουλευτές, βουλευτές κα πρώτιστα  η κυβέρνησή μας θα πρέπει να τα σκεφτούν μια και δυο και τρεις φορές και να προβούν σε κινήσεις αναθεώρησης της συμφωνίας. 

Τρόπος υπάρχει: Να μην εγκριθεί στη Βουλή η συγκεκριμένη  συμφωνία και να γίνει συζήτηση στη Ε.Ε. υπό νέα βάση.

Εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κατά της κατάργησης της αστυνόμευσης των ορεινών και παραμεθορίων περιοχών τη Δευτέρα 13 Μαρτίου

Εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, κατά της κατάργησης της αστυνόμευσης των ορεινών και παραμεθορίων περιοχών.
Αρκετοί Ηπειρώτες εκπρόσωποι Συλλόγων και Αδελφοτήτων των ορεινών και των παραμεθορίων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε, υπό την αιγίδα της ΠΣΕ τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, από τις Ομοσπονδίες Αποδήμων, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Καλαμά και Μουργκάνας.
Θέμα της εκδήλωσης, "Η κατάργηση της αστυνόμευσης των ορεινών περιοχών μας και οι προκαλούμενες άμεσες συνέπειες της ανασφάλειας των παραμεθόριων περιοχών της πληθυσμιακής και οικονομικής ερήμωσης και της συρρίκνωσης των εθνικών μας συνόρων".
Οι Ομοσπονδίες μας, που εκπροσωπούν τους χιλιάδες απόδημους των περιοχών αυτών, που μαζί με τους διαβιούντες ακόμη στα χωριά μας, ακρίτες, και εκπροσωπούνται από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημάρχους) ενημέρωσαν τους φορείς της Πολιτείας και τον παρευρισκόμενο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη, για την πλήρη ανασφάλεια που νοιώθουν οι διαβιούντες στα χωριά μας με τις καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις οικιών, εκκλησιών και μικροοικονομικών μονάδων και την εγκατάλειψη των χωριών μας από τους λίγους εναπομείναντες σ΄ αυτά, και επιδιώκουν, όχι μόνο να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη ολική κατάργηση της αστυνόμευσης των ορεινών περιοχών, ή η υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών με κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων, όπως π.χ. Α.Τ. Πυρσόγιαννης, αλλά να καταρτισθεί και να εφαρμοσθεί σχέδιο οργανωμένης αστυνόμευσης, για να αποτραπεί η ολική ερήμωση των χωριών και η εθνικά επικίνδυνη συρρίκνωση των συνόρων μας κατά 30-40 χλμ.

Αποφασίστηκε στην συγκέντρωση αυτή, προεξάρχουσας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο καλύτερος σχεδιασμός δράσης, για τη σωτηρία των χωριών μας, που είναι αποστολή και καθήκον των αποδημικών οργανώσεων.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο 33χρονοι ημεδαποί για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (13-03-2017) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο 33χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, χθες το μεσημέρι, εισήλθαν σε γραφείο του Δήμου Αρταίων και εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του υπαλλήλου, αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή (laptop), ιδιοκτησίας του.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε ο κλεμμένος υπολογιστής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

23η αγωνιστική την Τετάρτη 15 Μαρτίου στη Β΄ ερασιτεχνική, με ντέρμπι κορυφής στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αετός Νήσου 15-03-17/16:45), με ντέρμπι στον Παρακάλαμο (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Ζωοδόχου 15-03-17/16:45), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Ο. Κόνιτσας 15-03-17/16:45)

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 16:45    

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 16:45   

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  

ΓΗΠΕΔΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 16:45    

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ - Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:45)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ - Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:45)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:45)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (16:45)
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:45)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:45)
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:15) 

Α.Π.Ο.Ε.Λ. - Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (19:30)

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη τριών υπηκόων Αλβανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθησαν, χθες (13-03-2017) το μεσημέρι, στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, τρείς υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47, 48 και 76 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, βρήκαν δέκα επτά (17) φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους -62,5- λίτρων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα, δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ οι συλληφθέντες δεν διέθεταν κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου ποτού και το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τους Επικουρικούς Ιατρούς του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων

Συνάντηση με Επικουρικούς Ιατρούς που εργάζονται στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Ιωαννίνων πραγματοποίησε το Σάββατο 11 Μάρτη η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.
Στη συνάντηση οι Επικουρικοί Ιατροί επισήμαναν τα θετικά βήματα που έγιναν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη θέσπιση της αύξησης της διάρκειας της θητείας των επικουρικών γιατρών και την ουσιαστική επανίδρυση των ΠΕΔΥ, δύο αποφάσεις που συνέβαλαν στην καλύτερη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Στη συνέχεια ζήτησαν να ενημερωθούν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά το θεσμό των Επικουρικών Ιατρών, για τους μόνιμους διορισμούς που σχεδιάζει το Υπουργείο το επόμενο διάστημα, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την ανάδειξη της προσφοράς των κατά τόπους ΠΕΔΥ στο κοινωνικό σύνολο.
Από τη μεριά της, η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε για την εξομοίωση των Επικουρικών Ιατρών με τους μόνιμους όσον αφορά στις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται, στο σημαντικό αριθμό προσλήψεων ιατρικού προσωπικού που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση, καθώς και στην αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία μετά από πολλά χρόνια μειώσεων, αναστρέφοντας μια πορεία αποδόμησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ειδικά, που είχαν ακολουθήσει με τις πολιτικές τους  οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η Ν.Δ.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και την εξυπηρέτηση των ασθενών με την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), τονίζοντας στους συνομιλητές της ότι αυτό θα σημάνει ακόμα περισσότερες προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, ότι θα είναι επιπλέον των ΠΕΔΥ που ήδη λειτουργούν και ότι η χρηματοδότηση για το εγχείρημα αυτό είναι εξασφαλισμένη.

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για τους δασικούς χάρτες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Αριθ. πρωτ.: 3077   Αθήνα 13-3-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για τους δασικούς χάρτες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι μετά την θεώρηση και την με αριθμ. 18113/10-02-2017 (ΑΔΑ: 7ΙΞΛΟΡ1Γ-ΝΧΠ) απόφαση της Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων στις 10-02-2017, αναρτήθηκαν στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ΕΚΧΑ, οι δασικοί χάρτες όλων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ των Δήμων, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου, Ιωαννιτών (πλην των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανατολής και Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών) και Πρέβεζας και πρόσκλησης υποβολής αντιρρήσεων.
Οι ανωτέρω δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx  και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr ).
Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και λήγει την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017.
Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.
Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ, με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να ενημερωθούν για τους δασικούς χάρτες και την υποβολή τυχόν αντιρρήσεων επ' αυτών, οι Ηπειρώτης της Αττικής και τα μέλη των, Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, που ανήκουν στη δύναμη της, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με ειδικούς επί του θέματος (Τεχνικό-Δασοτεχνικό γραφείο του συμπατριώτη μας  Δημήτρη Κόκκα και συνεργατών, Μάνδρα Αττικής),   που θα ενημερώσουν και απαντήσουν σε τυχόν απορίες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στη πλατεία Κοτζιά.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους και όποιους άλλους επιθυμούν, να προσέλθουν για ενημέρωση τους και απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τους δασικούς χάρτες.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

«Μαύρο Φυλαχτό» το νέο βιβλίο του Πρεβεζάνου Βαγγέλη Μπέκα, πρωτοπαρουσιάστηκε τη Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στο Public της πλατείας Συντάγματος


Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public της πλατείας Συντάγματος, η παρουσίαση του βιβλίου του Πρεβεζάνου συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα ''Μαύρο Φυλακτό''
Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς Διονύσης Μαρίνος και Θανάσης Σκρουμπέλος και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μπέκας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο εκτυλίσσεται το 1797. Ιστορικά δεδομένα πλέκονται με δεξιοτεχνία αλλά και μαεστρία με την μυθοπλασία. Ο ήρωας μας είναι ένα νεαρός Σουλιώτης, ο Μάρκος, ο οποίος στέλνεται σαν κατάσκοπος στην Κέρκυρα με σκοπό να μάθει αν οι Γάλλοι έρχονται σαν φίλοι ή εχθροί. Σημαντικό ρόλο στην ζωή του θα παίξει ο έρωτας με μια όμορφη Κερκυραία αλλά και η δολοφονία της αδερφής του.
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και αποτυπώνει τον πρώτο ξεσηκωμό των Σουλιωτών πριν την επανάσταση του 1821.

Ο κ. Θανάσης Σκρουμπέλος μιλώντας για το βιβλίο είπε χαρακτηριστικά πως διαβάζοντάς το είναι σαν να ζεις στο Σούλι, είναι παρόν παρόλο που είναι παρελθόν.
Τον Βαγγέλη Μπέκα των γνωρίσαμε μέσα από το αστυνομικό νουαρ («Το 13ο υπόγειο», το «Φετίχ» και «Οι αισιόδοξοι») και τώρα επιστρέφει με ένα ιστορικό μυθιστόρημα.
Τον ρωτήσαμε για το πως έγινε η μετάβαση αυτή και τι ήταν αυτό που τον ενδιέφερε να δείξει μέσα από αυτό το βιβλίο;

Μας είπε ότι «Μου αρέσουν και τα δύο είδη, τόσο το αστυνομικό νουαρ όσο και το ιστορικό μυθιστόρημα. Αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο είναι να αποτυπώσω το δράμα των ανθρώπων που βίωναν αυτά τα γεγονότα τότε και να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ πως θα λειτουργούσαν οι ήρωες αυτής της εποχής, βάση ποιου ηθικού πλαισίου».
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Ιωάννινα: Συνελήφθη 27χρονος για κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (13-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και μετά από έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα ζευγάρι γάντια και χρηματικό ποσό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα λίγο νωρίτερα στον ίδιο χώρο, είχε διαρρήξει σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας την κλειδαριά της πόρτας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 27χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Δεκέμβριο του 2016, διέπραξε στον ίδιο χώρο και με την ίδια μεθοδολογία δράσης, άλλες πέντε διαρρήξεις-κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, από όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αλλαγές στo φετινό έντυπο Ε1 που αφορούν τους αγρότες

Η νέα φόρμα του εντύπου Ε1, η οποία θα υποβληθεί φέτος περιλαμβάνει ειδικούς κωδικούς για αγρότες, προκειμένου να συμπληρώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 και να φορολογηθούν αναλόγως.
Ακόμη έχει καταργηθεί ο κωδικός για την έκπτωση φόρου για κατοίκους νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων.
Γενικότερα, με 14 αλλαγές στο Ε1 και νέους κωδικούς, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 των δηλώσεων που θα κληθούν να υποβάλλουν στην εφορία τους επόμενους μήνες, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι.
Συγκεκριμένα οι βασικές αλλαγές που αφορούν τους αγρότες στο έντυπο Ε1 εντοπίζονται: στον Πίνακα 2 προστέθηκε περίπτωση 12 «Ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα και είστε ασφαλισμένος στον ΟΓΑ;».
Στον ίδιο πίνακα προστέθηκε και περίπτωση 13 «είστε κατ’ επάγγελμα αγρότης;». Απαλείφθηκε όμως η εξαίρεση φορολογουμένων κατοίκων νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων (και των κατοίκων της Κεφαλονιάς).
Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες που θα συμπληρώσουν τον νέο κωδικό 037 - 038, θα φορολογηθούν με την κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων και συνεπώς δικαιούνται το έμμεσο αφορολόγητο των 8.636 - 9.545 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, ενώ αν είχαν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα τους επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Προγραμματισμός δράσεων της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»


Συγκέντρωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Σύλληψη 36χρονου Αλβανού στο 2ο χμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (12-03-2017) το μεσημέρι στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 36χρονο, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (984) γραμμαρίων, χωρίς παραστατικά εισπρακτέων δασμών από Τελωνειακή Αρχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.