Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη στο Καλπάκι, την Κυριακή 12 Μαΐου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης σας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 12 το μεσημέρι, για την παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ορίζοντες Ηπείρου: Πρόγραμμα Leader: Κάνουμε προσωπική μας δέσμευση την προεκλογική εξαγγελία του απερχόμενου


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια ακόμη προφανή προεκλογική κίνηση πανικού ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μοιράσει, μετά τις εκλογές, εκατομμύρια ευρώ μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου και του προγράμματος Leader ΤΑΠΤοK.
Πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει για μια ακόμη φορά να εγκλωβίσει τους πολίτες της Ηπείρου και θα εξαγοράσει την ψήφο τους για να αποτρέψει το μοιραίο και αναπόφευκτο τέλος της καταστροφικής κυριαρχίας του.
Τον ενημερώνουμε ότι όλα αυτά δεν μπορούν πλέον να τον σώσουν. Οι πολίτες της Ηπείρου έχουν ήδη αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πάντα. Να εμπιστευθούν το «σχέδιο e» με το οποίο οι Ορίζοντες Ηπείρου θα κυβερνήσουν την Ήπειρο την επόμενη τετραετία.
Ανεξαρτήτως όμως αυτού, καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και δεσμεύομαι προσωπικά ότι ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα πληρωθείτε όλοι έως το τέλος του χρόνου.»

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου: Περιοδεία Αλέξανδρου Καχριμάνη και υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων στον Δήμο Δωδώνης, την Πέμπτη 9 Μαΐου



Περιοδεία του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων στον Δήμο Δωδώνης, την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λήξη συνεργασίας με τον προπονητή κ. Πετράκη


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την λήξη συνεργασίας με τον προπονητή κ. Πετράκη μετά από 5,5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πάγκο της ομάδας μας.
Ο κ. Πετράκης αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας ήρθε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας με έναν ξεχωριστό άνθρωπο, δάσκαλο και προπονητή που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του συλλόγου.
Ζήσαμε στιγμές μαζί, που δεν θα ξεχαστούν ποτέ, στιγμές μεγάλες και για τον ιστορικό σύλλογο του ΠΑΣ αλλά και για την πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα.
Στιγμές γεμάτες συναισθήματα.
Θα είσαι πάντα μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και θα είναι πάντοτε σπίτι σου η πόλη.
Ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία.
Από την πλευρά του ο κ. Πετράκης ζήτησε επί ευκαιρίας της δημοσίευσης να στείλει και το δικό του μήνυμα:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.
Τον πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες άμεσους και έμμεσους, τους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα τον κόσμο που ήταν κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα.
Όλα αυτά τα 5,5 χρόνια εισέπραξα πολύ μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που υπηρέτησα αυτή την ομάδα!
Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου. Ο ΠΑΣ ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα!»


"ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ": Το πρόγραμμα των περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Δημήτρη Δημητρίου


Το πρόγραμμα των περιοδειών της παράταξης "Ήπειρος Όλον" έχει ως εξής:
1. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ-ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ-ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ-ΔΟΛΙΑΝΑ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 09/05/2019, ΩΡΑ: 17:00
2. ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ-ΚΟΠΑΝΗ-ΘΕΡΙΑΚΗΣΙ-ΜΕΛΙΓΓΟΥΣ-ΔΩΔΩΝΗ-ΜΑΝΤΕΙΟ-ΔΡΑΜΕΝΙΟΙ-ΤΥΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/05/2019
ΩΡΑ 17:00
3. ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΜΑΤΙ-ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ-(ΚΟΝΙΤΣΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ 11/05/2019 ΩΡΑ 09:30
4. ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ-ΣΥΡΡΑΚΟ- ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 12/05/2019, ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 09:30
5. ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΕΡΒΙΑΝΑ- ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ-ΠΕΣΤΑ-ΣΚΛΙΒΑΝΗ-ΚΡΥΦΟΒΟ-ΑΒΓΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/05/2019 ΩΡΑ 17:30
6. ΛΟΓΓΑΔΕΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ-ΚΑΣΤΡΙΤΣΑ-ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ-ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΡΙΤΗ 14/05/2019 ΩΡΑ 18:00
7. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ-ΣΤΑΥΡΑΚΙ-ΜΑΡΜΑΡΑ-ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ-ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/05/2019 ΩΡΑ 18:00
8. ΑΣΦΑΚΑ-ΠΕΤΣΑΛΙ-ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ-ΕΛΕΟΥΣΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05/2019 ΩΡΑ 18:00
9. ΜΠΑΛΝΤΟΥΜΑ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ-ΑΝΘΟΧΩΡΙ-ΑΝΗΛΙΟ-ΜΕΤΣΟΒΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ 18/05/2019 ΩΡΑ 09:30
10. ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ-ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ-ΚΗΠΟΙ-ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 19/05/2019, ΩΡΑ 09:30
11. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ-ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ-ΚΟΥΡΕΝΤΑ-ΚΛΗΜΑΤΙΑ-ΖΙΤΣΑ-ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05/2019 ΩΡΑ 17:00
12. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ-ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ-ΚΡΑΝΟΥΛΑ-ΚΡΥΑ-ΠΕΡΑΜΑ ΤΡΙΤΗ 21/05/2019 ΩΡΑ 18:00
13. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΙΑ-ΜΠΑΦΡΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05/2019 ΩΡΑ 18:00
14. ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ-ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΓΡΑΜΜΕΝΟ-ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ-ΚΟΝΤΣΙΚΑ-ΚΟΣΜΗΡΑ-ΠΕΔΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/05/2019 ΩΡΑ 18:00

Ανοίγει η εθνική οδός Ιωαννίνων-Τρικάλων μέσω Κατάρας


Από την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων από τη διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως το Μαλακάσι Τρικάλων η οποία τους χειμερινούς μήνες παραμένει κλειστή με την τοποθέτηση μπάρας και την ανάλογη σήμανση.
Η παράδοση στην κυκλοφορία κατέστη δυνατή μετά από συνεννόηση των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των καταπτώσεων και του χιονιού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 9 Μαΐου, ώρα 9:30


Την 09-05-2019, Πέμπτη και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-04-2019 συνεδρίασης.
1.Κατάρτιση του σχεδίου της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2019 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.Έγκριση του από 24-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση και στεγάνωση κτιρίου Κέντρου Υγείας Βουλγαρελίου», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3.Έγκριση του από 24-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου», προϋπολογισμού 200.000,00 € με Φ.Π.Α.
4.Έγκριση του από 19-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι - Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 392.000,00 € με ΦΠΑ.
5.Έγκριση του από 07-05-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 07-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου και επί της ΕΟ Παραμυθιάς - Γλυκής» προϋπολογισμού 74.400,00 με ΦΠΑ.

Ανακοίνωση σχετικά με το νόσημα του αφθώδους πυρετού από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων


Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται σχετικά με το νόσημα του Αφθώδους πυρετού και τη λήψη μέτρων  για την αποφυγή εισόδου στην Ελλάδα:
Μετά από έγγραφη  ενημέρωσή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) πληροφορηθήκαμε την κοινοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας,  εστίας Αφθώδους Πυρετού στα τουρκικά παράλια, στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης , σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από την ανατολική πλευρά του νησιού της Λέσβου.
Ο αφθώδης αποτελεί νόσημα  με σοβαρές άμεσες και έμμεσες
οικονομικές επιπτώσεις λόγω της μείωσης της παραγωγικότητας, της θνησιμότητας, των περιορισμό στο εμπόριο των ζώντων ζώων και προϊόντων και του υψηλού κόστους εφαρμογής των μέτρων ελέγχου και εκρίζωσης του νοσήματος.
Πρόκειται για ιογενές νόσημα που προσβάλει όλα τα δίχηλα ζώα (βοοειδή, αιγοπρόβατα και χοίρους).
Χαρακτηρίζεται από τον σχηματισμό φυσαλίδων, διαβρώσεων και ελκών εσωτερικά του στόματος, στη μύτη, στις θηλές και στα άκρα. Το ποσοστό θνησιμότητας στα ενήλικα ζώα είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα νεαρά που χαρακτηρίζεται υψηλό (θάνατοι λόγω μυοκαρδίτιδας).

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου "Ο Άγιος Δημήτριος": Ετήσια γενική συνέλευση την Κυριακή 12 Μαΐου, ώρα 10:30 π.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Το Δ.Σ της Αδελφότητας Χαραυγής προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών της 12 Μαΐου Κυριακή 10.30 το πρωί. στην έδρα της Αδελφότητας Διπύλου 5 Αθήνα Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ για το έτος 2018.
Προϋπολογισμός για το έτος 2019.
Έκθεση Εξελεγκτικής επιτροπής, Ξενώνας, Εφημερίδα, Οστεοφυλάκιο είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.
Σας περιμένουμε όλους.

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Περιοδεία του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε Τ.Κ. των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου


Τρία ζητήματα κυριάρχησαν στην περιοδεία του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.
Το πρώτο αφορούσε τις δασωμένες εκτάσεις.
Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στις συνεχείς του παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
που υπάρχουν στην Αμπελουργική Ζώνη Ζίτσας και στον κάμπο των Κουκλιών, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρότασή του για αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος.
Μετά την απόφαση να μη γίνει η αναθεώρηση, η μοναδική προοπτική που υπάρχει, όπως ανέφερε ο νυν Περιφερειάρχης, είναι να γίνει αποδεκτή η εναλλακτική πρότασή του, ώστε για τη διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, στη θέση των δασωμένων εκτάσεων να υπολογίζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων και αμπελώνων.
«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, ευελπιστούμε να δοθεί λύση», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.
Το δεύτερο ήταν η προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π. και ιδιαίτερα της φέτας.

Άνω Παρακαλαμος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, την Τετάρτη  8 Μαΐου στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας, οι παραβρισκόμενοι παρακάθισαν σε τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά.
Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής

Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την οργάνωση  του παραδοσιακού τραπεζιού την ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
Ιδιαίτερα τους μαγείρους κ.κ. Νάσση Γεώργιο, Τσιάνο Γρηγόριο, Δόση Ιωάννη, Γκέλη Χρήστο και Πέτσιο Πέτρο.
Ευχαριστεί το Πρόεδρο της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνο, το Δήμο Πωγωνίου, τις γυναίκες του χωριού, την νεολαία και όλους τους άλλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστεί θερμά και όλους τους δωρητές για τις ευγενικές προσφορές τους.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών



Συνελήφθη, χθες (07-05-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 27χρονος κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στα Ιωάννινα και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (32,2) γραμμαρίων, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1,6) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (185) ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (266,5) γραμμαρίων.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη και ένας 42χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

1η Προκήρυξη ιδιωτικών έργων τοπικού προγράμματος LLD LEADER ΤΗΣ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ»



Στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020» η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Μέτρου 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» για πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα.
Η προκήρυξη αφορά όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, που είναι το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα προκήρυξη, ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.253.000,00 €.
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης στο ΠΣΚΕ: 14-05-2019 και ώρα 13:00
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης στο ΠΣΚΕ: 30-08-2019 και ώρα 15:00
Αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες υποδράσεις, την πλήρη Πρόσκληση με τα Παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να βρείτε κατεβάζοντας τα συνημμένα αρχεία της Πρόσκλησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr  και στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ http://www.epirussa.gr
Σύντομα θα ανακοινωθεί το Πρόγραμμα Ενημερωτικών Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την ΟΤΔ  της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Απρίλιο 2019 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία ατυχήματα (έναντι 12 το 2018 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία (έναντι 2 το 2018)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2018)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 9 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 11 παθόντες (έναντι 17 το 2018).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3 νεκροί (έναντι 2 το 2018)
1 σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2018)
7 ελαφρά τραυματίες (έναντι 14 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
παραβίαση σήμανσης
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (7.204) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.253 για υπερβολική ταχύτητα.
49 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
230 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
218 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
83 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
42 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
48 για αντικανονικό προσπέρασμα.
16 για αντικανονικούς ελιγμούς.
24 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (67) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (749) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.  

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Βλαχέρνα Άρτας


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 44 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, που έγινε από υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Βλαχέρνα Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, βραδινές ώρες της 4/5-05-2019 αφαίρεσαν από υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Βλαχέρνα Άρτας, τμήματα από τέσσερις μεταλλικούς κρουνούς άρδευσης.
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν κρυμμένα σε αγροτεμάχιο στην περιοχή του Πέτα Άρτας, τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στον ανωτέρω οργανισμό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2020


Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μείωση της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης που υπερβαίνει τα 300 ευρώ για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ θα φέρει η νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα που θα αποκτηθούν από το 2020 και μετά.

Το νέο πακέτο με τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα περιλαμβάνει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους φορολογούμενους με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και τη μείωση της για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα.
Σήμερα η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται σε όσους αποκτούν εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ με συντελεστές που ξεκινούν από 2,2% και κλιμακώνονται έως 10% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα εφαρμοστεί νέα κλίμακα για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης με τους εξής συντελεστές:
0% (από 2,2%) για εισοδήματα 12.000 έως 20.000 ευρώ
2% (από 5%) για το τμήμα του εισοδήματος από 20.001 έως 30.000 ευρώ.
4% (από 6,5%) για το τμήμα του εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ
6% (από 7,5%) για το τμήμα του εισοδήματος από 40.001 έως 65.000 ευρώ
8% (από 9%) για εισοδήματα ως 65.001 έως 220.000 ευρώ
10% (ο συντελεστής παραμένει αμετάβλητος) για εισοδήματα άνω των 220.000 ευρώ.

Άνω Παρακαλαμος: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου την Τετάρτη 8 Μαΐου


Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, την Τετάρτη  8 Μαΐου στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου.

Η ερωτική ζωή των Ελλήνων προεκλογικά


Διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 600 ατόμων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με ισόποση συμμετοχή, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας “Pollfish”
Κατά 30% ανέβηκε η θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας των Ελλήνων προεκλογικά. Αυτό δείχνει πως οι Έλληνες δεν συγκρούονται μόνο με πολιτικά επιχειρήματα αλλά και με τα απλά σωματικά πάθη του έρωτα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
(Γράφημα 1)

«Το γαρ πολύ των εκλογών γεννά παραφροσύνη», παραφράζοντας το μέγα Γκάτσο, πιο θερμόαιμοι όμως αποδεικνύονται οι εκ βορρά ορμώμενοι Θεσσαλονικείς, που νικούν κατά κράτος τους Αθηναίους εραστές. Το σχόλιο πως η Θεσσαλονίκη είναι η πιο ερωτική πόλη, είναι κοινότυπο και βαρετό, η έρευνά μας όμως απλά το επιβεβαιώνει.
Ας δούμε όμως τις πιθανές αιτίες (ποιοτικού τύπου) που ανεβάζουν το θερμόμετρο στο κρεβάτι.