Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Είναι εύκολο να κάνουμε κριτική…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ
22-08-2011

Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη όταν είναι καλόπιστη και την δεχόμαστε σαν Δημοτική αρχή.
Πολλές φορές δε, μας βοήθα ώστε το έργο μας να είναι πιο αποτελεσματικό.
Δεν είναι όμως φρόνιμο και σωστό αγαπητοί συνδημότες όταν κάνεις κριτική και υποδεικνύεις τι να γίνει να βάλεις και το όνομά σου κάτω από το κείμενο;


1. Τι φοβάται ο άγνωστος «Ακάκιος» και δεν βάζει το όνομά του;
Μήπως νομίζει ότι πίσω από την ανωνυμία του θα επιχορηγηθεί γι΄ αυτά που γράφει (μαθημένος είναι σ΄ αυτή την πρακτική!)


2. Του συνιστώ όταν δίνει κάποια κατά τη γνώμη του στοιχεία να προσπαθεί να βρίσκει τα σωστά και να μην αρέσκεται σε αοριστολογίες.
Ας πάρει τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου να δει τα ποσά που δόθηκαν για τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πωγωνίου.


3. Έγινε λοιπόν αυτός ο κύριος τιμητής των πάντων και υβριστής όσων του έκοψαν την επιχορήγηση…

Ε λοιπόν αυτές οι πρακτικές του παρελθόντος τελείωσαν.


Αυτός ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου πράττουν και θα πράττουν αυτό που οι συνδημότες, μας ανέθεσαν όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους «Ακάκιους- Λεύκες-Τσεκούρια- Πριόνια κλπ»


ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΟΓΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ


Η αδυναμία και αδράνεια της παράταξης " Όλοι Μαζί" να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίετευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πωγωνίου, πρέπει να κάνει τον επικεφαλής της Φάνη Στεργίου να αναλογιστεί την ευθύνη και το χρέος του απέναντι στους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Και ο δρόμος είναι αυτός που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της παράταξής του:
Η παραίτησή του και η διαδοχή του από τον πρώτο επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο και ακόμη και την εκκίνηση των διαδικασιών διαδοχής του στην ηγεσία της δημοτικής κίνησης "΄Ολοι μαζί".


΄Ηρθε η ώρα της ευθύνης και της απόφασης κ. Στεργίου!


Ακάκιος

MYKHTAΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μύκητας προσέβαλε και καταστρέφει μεγάλο αριθμό πλατανιών στην ευρύτερη περιοχή Πωγωνίου- ΄Ανω Καλαμά, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Δασαρχείο Ιωαννίνων.



Ο μύκητας πιθανόν να μεταφέρθηκε στην περιοχή από χωματουργικά μηχανήματα που είχαν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιοχές στις οποίες υπήρχε το πρόβλημα.
Η Δασική Υπηρεσία καταβάλλει προσπάθεια να μην επεκταθεί η μόλυνση σε περισσότερα πλατάνια.

Μανούρης Παναγιώτης

ΔΗΜΟΣΙΟ: Τι χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το νέο μισθολόγιο

Τι θα προβλέπει το νέο γενικό μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το νέο βαθμολόγιο θα έχει έξι βαθμούς (ενδεικτικά θα αναφέρονται ως ΣΤ, Ε, Δ, Γ, Β, Α). Στον ΣΤ βαθμό θα παραμένουν για 2 χρόνια -τη δοκιμαστική εισαγωγική περίοδο- όλοι οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι.

Κατόπιν θα περνά μετά από αξιολόγηση στον βαθμό Ε μόνο ένα ποσοστό που υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι το 90%.
Όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί τόσο θα μειώνεται το ποσοστό των υπαλλήλων που θα μπορούν να προαχθούν.
Υπολογίζεται ότι στους ανώτερους βαθμούς (Β και Α) μόνο 30% θα μπορεί να ανέλθει βαθμίδα αφού θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Οι υπάλληλοι ΥΕ θα έχουν καταληκτικό βαθμό τον Δ και οι εργαζόμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να φτάσουν στον βαθμό Γ διανύοντας μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από βαθμό σε βαθμό απ' ό,τι οι συνάδελφοί τους που είναι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Για τους υπάλλήλους ΠΕ προβλέπεται η εξέλιξη ανά τετραετία σε κάθε βαθμό. Θα μπορούν
να φτάσουν στον βαθμό Α μετά από 16 χρόνια και να κριθούν για προϊστάμενοι, αντί για 13 χρόνια που ισχύουν σήμερα.
Σημαντικές ανατροπές έρχονται για τους δημοσίους υπαλλήλους με το νέο Γενικό Μισθολόγιο, αφού στο "μάτι του κυκλώνα" μπαίνουν οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων (ΔΕ και ΥΕ) οι οποίοι αναμένεται να έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες στους μισθούς τους.
Η κατάργηση του συνόλου των επιδομάτων παρά το γεγονός ότι ένα μέρος τους θα ενσωματωθεί στους βασικούς μισθούς θα οδηγήσει σε ετήσιες απώλειες που θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 550 έως 1.100 ευρώ.
Στο 6-10% θα κυμανθούν μεσοσταθμικά οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι θα καταγράψουν τις μικρότερες ενσωματώσεις επιδομάτων στους βασικούς μισθούς, αφού με το νέο μισθολόγιο θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά 3,37% και κατά 9,77% των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Σε βάθος 7ετίας, οπότε και θα εξανεμιστεί το σύνολο των υψηλών επιδομάτων που λαμβάνουν κυρίως οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, θα καταγράψουν συνολικές απώλειες της τάξης του 20%, αν και οι βασικοί εισαγωγικοί μισθοί θα αυξηθούν κατά 10,55% (ΤΕ) και 10,86% αντίστοιχα.
Τα παραπάνω στοιχεία περιγράφει το τελικό σχέδιο για το Γενικό Μισθολόγιο και Βαθμολόγιο που επεξεργάζεται η επιτροπή από στελέχη των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Τι περιλαμβάνει
Το τελικό σχέδιο για τους βασικούς μισθούς που επεξεργάζεται η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στις προτάσεις για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στις βασικές αποδοχές που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ με εξαίρεση την κατηγορία των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο νέο Βαθμολόγιο θεσμοθετούνται 6 βαθμοί, 4 μισθολογικά κλιμάκια μεταξύ των βαθμών που θα αποδίδουν ωριμάνσεις ανά διετία εάν ο υπάλληλος "πιάσει" το 50% του ετήσιου παραγωγικού στόχου που θα προσδιοριστεί για τον ίδιο και την υπηρεσία, ενώ οι αυξήσεις θα αντιστοιχούν στο 2% του βασικού μισθού που λαμβάνει ο εργαζόμενος.
Η αρχιτεκτονική του νέου μισθολογίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας περιλαμβάνει τη σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα, την ουσιαστική αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων ετησίως, καθώς και την ιδιαίτερη βαρύτητα που θα δοθεί στις σπουδές σε σχέση με την προϋπηρεσία.
Με τον προσδιορισμό ποσοστών υπαλλήλων που θα μπορούν να ανέβουν την κλίμακα των 6 βαθμών μόνο οι καλύτεροι θα μπορούν να ανέλθουν στη βαθμολογική πυραμίδα, ενώ όσοι δεν κρίνονται άξιοι να αλλάξουν βαθμό θα μένουν σταθεροί στις αποδοχές τους μέχρι να αξιολογηθούν θετικά.

Μισθολογικές ανατροπές
Το νέο βαθμολόγιο θα επιφέρει σημαντικές ανατροπές στη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εργαζομένων στο Δημόσιο, αφού όλοι οι υπάλληλοι θα επανακαταταχθούν σε βαθμό με βάση τη διάρθρωση της νέας εξαβάθμιας βαθμολογικής κλίμακας.
Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων να καταταχθεί σε χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που κατέχει με το σημερινό σύστημα και να δει τις αποδοχές του να μειώνονται αναλόγως.
Αντίστοιχα υπάλληλοι που είχαν τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουν θέση ευθύνης με το υπάρχον σύστημα θα χρειάζονται μερικά χρόνια ακόμα με το νέο βαθμολόγιο για να αξιολογηθούν για προϊστάμενοι.
Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος ΠΕ με 13 χρόνια υπηρεσίας θα μπορούσε να αξιολογηθεί ή να είναι ήδη προϊστάμενος με το υπάρχον βαθμολόγιο ενώ με το νέο σύστημα θα χρειάζεται τρία χρόνια ακόμα για να θέσει υποψηφιότητα για θέση ευθύνης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις μεταβατικές διατάξεις θα προβλέπεται ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων θα διατηρούν τις επιπλέον αποδοχές που διέθεταν με το προηγούμενο βαθμολόγιο ως προσωπική διαφορά η οποία θα μειώνεται κάθε έτος μέχρι να μηδενιστεί.
Όσοι κατέχουν θέση ευθύνης θα αντικατασταθούν μετά την επιλογή των προϊσταμένων με το νέο σύστημα επιλογής μέσω του ΕΙΣΕΠ.

Μέτρα κόστους 18,2 δισ.
Το συνολικό κονδύλι του μισθολογικού κόστους για το Δημόσιο θα είναι 18,2 δισ. ευρώ όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί με βάση τις κοστολογήσεις των σεναρίων που πραγματοποιούν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

16 τα βασικά κλιμάκια - Μισθολογική ωρίμανση ανά διετία ύστερα από τεστ παραγωγικότητας
Μεταξύ των βαθμών (με εξαίρεση τον ΣΤ) θα υπάρχουν 4 μισθολογικά κλιμάκια. Συνολικά δημιουργούνται 16 βασικά κλιμάκια στα οποία θα μπορεί ο υπάλληλος να λαμβάνει μισθολογική ωρίμανση, που θα φτάνει το 2% του βασικού μισθού, ανά διετία. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να έχει "πιάσει" το 50% των ετήσιων στόχων που του έχουν τεθεί.
Η ετήσια αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους τους, που θα ακολουθεί τον εργαζόμενο στον υπηρεσιακό φάκελό του για το σύνολο του εργασιακού του βίου, θα περιλαμβάνει βαθμολόγηση για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων που χειρίζεται, τη συμπεριφορά του στους συναδέλφους του και στο κοινό, την αποδοτικότητά του στην εργασία.
Παράλληλα όμως θα συνυπολογίζεται για κάθε υπάλληλο και η συνολική αξιολόγηση της υπηρεσίας που απασχολείται, βάσει κριτηρίων που θα έχουν σχέση με την παραγωγικότητα και την επίτευξη στόχων, τα οποία θα καθορίσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.


Οι ανεπαρκείς...στάσιμοι
Εφόσον κριθεί θετικά για να μεταβεί σε ανώτερο βαθμό, θα λαμβάνει γενναία αύξηση η οποία υπολογίζεται ότι για τη μετάβαση από τον ΣΤ στον Ε θα παίρνει αύξηση 10% των μηνιαίων αποδοχών του. Αντίστοιχα ποσοστά μεγαλύτερων αυξήσεων θα καθοριστούν στον νόμο και για τους υπόλοιπους βαθμούς.
Ακόμα και σε περίπτωση που ένας υπάλληλος (π.χ. πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) φτάσει στον ανώτερο βαθμό (Α) με κανονικούς ρυθμούς μετά από 16 χρόνια, θα λαμβάνει ανά διετία το ποσό της μισθολογικής ωρίμανσης. Οι υπάλληλοι που δεν αξιολογηθούν ως ικανοί για τη βαθμολογική τους εξέλιξη θα μένουν σχεδόν "στάσιμοι" μισθολογικά, αφού θα λαμβάνουν μόνο ένα μικρό ποσό ως αύξηση ανά δύο έτη που θα αντιστοιχεί στην ωρίμανση η οποία συνδέεται με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και οι Απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης μετά τη δοκιμαστική περίοδο των 2 ετών θα εισάγονται στον βαθμό Γ.
Μέσα σε 6-7 χρόνια - Θα μείνουν 5 από τα 100 επιδόματα που υπάρχουν σήμερα
Σε βάθος 6-7 χρόνων θα καταργηθεί το σύνολο των 100 ειδικών επιδομάτων που δίνονται σήμερα στους δημοσίους υπαλλήλους και θα παραμείνουν μόνο πέντε: το οικογενειακό, το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας (για όσους κάνουν ελέγχους π.χ εφοριακοί ή για εργασίες που ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά π.χ. νοσηλευτές) το επίδομα παραμεθόριων περιοχών με τον επανακαθορισμό των ορίων τους, το επίδομα θέσης ευθύνης και το επίδομα παραγωγικότητας που θα αποδίδεται μετά από αξιολόγηση.
Σύμφωνα με πρόταση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όσοι λαμβάνουν επιδόματα μέχρι και 200 ευρώ αυτά θα εξαλειφθούν σταδιακά σε μία τριετία, όσοι λαμβάνουν επιδόματα έως και 500 ευρώ σε μία πενταετία και όσοι έχουν επιδόματα πάνω από 500 ευρώ σε μία επταετία (θα μειώνεται η προσωπική διαφορά κατά 70-100 ευρώ ετησίως).


Αδείας και εορτών.
Το επίδομα θέσης θα είναι 200 ευρώ για τους προϊστάμενους τμημάτων, 400 ευρώ για τους διευθυντές και 800 ευρώ για τους γενικούς διευθυντές, γεγονός που θα δημιουργήσει ανταγωνισμό για την κατάληψη θέσης ευθύνης.
Θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχίζονται να παρέχονται τα επιδόματα αδείας και εορτών όπως έχουν προσδιοριστεί μετά τις αρχικές περικοπές (συνολικά 1.000 ευρώ ετησίως).

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% των υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών, τον Ιούλιο 2011

Αύξηση 2,5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2010.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2011, σημείωσε αύξηση 0,2%, έναντι αύξησης 0,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2010.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2010 - Ιουλίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2009 - Ιουλίου 2010, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αύξησης 1,2%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Αναστέλλουν την απεργία που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 και 24 Αυγούστου

Την αναστολή της προγραμματισμένης για τις 23 και  24 Αυγούστου 2011 απεργίας, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση των τριών ομοσπονδιών του υπουργείου Οικονομικών (Εφοριακοί, Τελωνειακοί, Λογιστηριακοί) με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου καθώς επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρο της Επιτροπής Μισθολογίου κ. Ηλία Πλασκοβίτη.
Τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό όσο και από τον γενικό γραμματέα υπήρξε δέσμευση ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει νέα δραματική μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ξαναφέρνει τα...αντικειμενικά κριτήρια;

Για 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες αφού απέτυχαν όλα τα άλλα μέτρα!



Η ιστορία κάνει κύκλους και στα ίδια γυρίζει!
Επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες μελετά το υπουργείο Οικονομικών αναζητώντας τη λεπτή ισορροπία μεταξύ δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας, όπως τονίζεται αρμοδίως.
Την ίδια ώρα επιχειρεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στην προσπάθεια αναστολής της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%, η οποία προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς αναγνωρίζει ότι το πλήγμα θα είναι καθοριστικό και για τις τσέπες των καταναλωτών και για την αγορά, την ώρα που η οικονομία βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην ύφεση.
Σχετικές εισηγήσεις έχει δεχθεί και για τα δύο θέματα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλος ο οποίος επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου και των ψηφισμένων αριθμητικών στόχων αλλά και της βούλησης της κυβέρνησης για δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών.
Η κατεύθυνση αυτή αναδεικνύεται και από τη δήλωση κ. Βενιζέλου στα «ΝΕΑ», σύμφωνα με την οποία «… στόχος και ηθική υποχρέωσή μας είναι να προστατεύουμε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να καταστεί πραγματικά δίκαιη η κατανομή του φορολογικού βάρους».

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι το καλύτερο αντίδοτο για τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών δεν είναι άλλο από την πάταξη της φοροδιαφυγής, μία από τις πληγές της οποίας αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.
Τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν ότι 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και 6 στους 10 εμπόρους δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.
Με αυτά τα στοιχεία ανά χείρας, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβληματίζεται εδώ και μήνες για το αν θα καθιερώσει εκ νέου αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης.


Ο υπολογισμός.
Σύμφωνα με την πρόταση που συζητείται, στοιχεία όπως το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας, το ενοίκιο, τα τετραγωνικά και η αντικειμενική αξία της επαγγελματικής στέγης, οι αμοιβές και το πλήθος των εργαζομένων, τα πάγια μηνιαία έξοδα όπως οι λογαριασμοί τηλεφώνων και ηλεκτρισμού αλλά και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος θα χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος.
Τα αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, θα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά με τον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων και τα τεκμήρια και όποια από τις τρεις μεθόδους οδηγεί σε μεγαλύτερο εισόδημα αυτό θα είναι και το φορολογητέο.

«Αυτό το θέμα το συζητάμε αρκετό καιρό» λέει στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που συμπληρώνει όμως ότι «πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ κριτηρίων δίκαιων αλλά και αποτελεσματικών».
Οσον αφορά στον ΦΠΑ της εστίασης, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει στα «ΝΕΑ» ότι υπάρχει προβληματισμός, που δεν έχει όμως οδηγήσει σε απόφαση για την αναστολή της εφαρμογής αύξησης του ΦΠΑ καθώς δεν έχει βρεθεί ισοδύναμο δημοσιονομικό μέτρο.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ: Στο…χωράφι οι αλωνιστικές στη βόρεια Ελλάδα

Με αυξημένες προσδοκίες για τους παραγωγούς καλαμποκιού άνοιξε η χρονιά στη βόρεια Ελλάδα και τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω έλλειψης αποθεμάτων από την προηγούμενη χρονιά και τις τιμές να έχουν φτάσει στα 270-280 ευρώ τον τόνο στον παραγωγό.

Οι παραγωγοί αναμένουν τα πρώιμα καλαμπόκια να έχουν πέρα από τη δεδομένη ζήτηση και καλή τιμή.
Καταλυτικό ρόλο θα παίξει η προσφορά καλαμποκιού από γειτονικές, ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και από τρίτες χώρες, όπου οι προσφορές για συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης κυμαίνονται αυτές τις μέρες περί τα 180 - 190 ευρώ /τόνο.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Οι κυνηγοί έμειναν χωρίς άδειες

Καμία άδεια θήρας δεν έχει εκδοθεί ακόμη.



Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα, όχι και η χορήγηση αδειών στο Νομό Ιωαννίνων.
Κάθε χρόνο λοιπόν, υπάλληλος του δασαρχείου (υπεύθυνος θήρας) πήγαινε στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου, όπου οι κυνηγοί κατέθεταν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νομό, το αντίστοιχο αντίτιμο και εντός δέκα λεπτών έπαιρναν την άδεια για την τρέχουσα σεζόν.
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν τα πάντα κυλούσαν ομαλά, η εξυπηρέτηση ήταν τάχιστη και ουδέποτε είχε ανακύψει το παραμικρό πρόβλημα.
Φέτος όμως η κατάσταση άλλαξε.
Ο υπάλληλος που ορίστηκε δεν έχει πάει ακόμη στα γραφεία του Συλλόγου, κατά πληροφορίες δε απουσιάζει με άδεια.
Τα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται και αποστέλλονται στο δασαρχείο και στους κυνηγούς χορηγείται ένα απλό έγγραφο ότι τα έχουν υποβάλλει.
Έτσι η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε, χωρίς να έχει δοθεί καμία άδεια.


ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr