Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-2

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό στους "Ζωσιμάδες" απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2 χάρη σε ισάριθμα γκολ του Μάζουρεκ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Παναιτωλικός φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 43'  ο Γουίλιαν έκανε καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάζουρεκ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε τον Βελλίδη για το 0-1. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Πετράκης έκανε τις αλλαγές, αλλά το σκηνικό δεν άλλαζε.
Στο 77΄ ο Αθανασιάδης, είχε ένα άσχημο τέλειωμα της φάσης.
Όσο ο χρόνος περνούσε οι φιλοξενούμενοι, θέλοντας να κρατήσουν  το αποτέλεσμα, κατέφευγαν σε εκνευριστικές καθυστερήσεις «παγώνοντας» την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Ο Μανά στο 95' έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, έστρωσε τη μπάλα στον Μάζουρεκ και εκείνος με πλασέ έκανε το τελικό 0-2 για τον Παναιτωλικό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας (Αποστολόπουλος 46'), Κακούμπα, Νικολιάς, Γιάκος, Κούζικ (Βιντάλ 60'), Κριζμάν, Ξύδας (Αθανασιάδης 68')
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας):  Κυριακίδης, Μαρινάκης, Πάουλο, Μάζουρεκ, Μοράρ (Καμαρά 79'), Ντίας, Ρότσα, Μαλής, Άργκους (Χαντάκιας 73'), Λουσέρο, Μπαρμπόσα (Μανά 68')

Τεσσάρα ο Αγροτικός Αστέρας στον Κένταυρο Μουσιωτίτσας (Κένταυρος Μουσιωτίτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-4)

*Νικηφόρο πέρασμα  του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, από την Μουσιωτίτσα καθώς επικράτησε του τοπικού Κένταυρου με 1-4 για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Ο Αγροτικός Αστέρας άνοιξε το σκορ με γκολ του Παππά Θωμά. 
Οι  γηπεδούχοι που ισοφάρισαν στο 17΄ με τον Αντωνίου.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 52΄ όταν ο Παππάς Θωμάς έβγαλε σέντρα και ο Πανίδης Νικόλαος με κεφαλιά έκανε το 1-2. 
Ο Παππάς Θωμάς στο 67΄ με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-3.
Στο 70΄ ο Τσόκρης Λάμπρος σούταρε η μπάλα χτύπησε στα σώματα για να καταλήξει στα δίχτυα του Κένταυρου για το τελικό 1-4.
Στο 83΄ ο Αλεξίου απόκρουσε  πέναλτι του Παππά Θωμά και λίγο μετά πλασέ σε τετ-α-τετ του Μακρή Χρήστου.
Κένταυρος Μουσιωτίτσας (Αντωνίου Χρήστος): 
Αλεξίου Αλέξανδρος, Χήρας, Ζάβαλης (Κατσάνος 52΄),  Κίτσος Σταύρος, Τσάνταλης, Αντωνίου, Γιαννούλης, Παππάς, Καραπαπάς, Αλέξιου Ιωάννης (Δήμος Λάμπρος 65΄), Ναούμης (Δήμος Ιωάννης 67΄)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):

Γρηγοριάδης Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης (Σκόρδος Κων/νος 84΄), Τσόκρης Λάμπρος (Τάσσος Παναγιώτης 73΄), Πανίδης Νικόλαος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Ταΐρης Γεώργιος, Μακρής  Χρήστος, Καράβας Αναστάσιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Παπαρούνας Στέφανος, Παππάς Θωμάς (Μπενέκος Αχιλλέας 84΄)

Τα αποτελέσματα της 6ης  αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-3
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5-1
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-4
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 2-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2-2
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-1
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (16:00)


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 14
2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 14
3.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 14
4.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 12
5.   ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 11
6.   Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 11
7.    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 10
8.   ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 9
9.   ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8
10.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 5
11.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 5
12.   Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  5 (5)
13.   Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 4 (5)
14.   Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 4
15.   Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1

16.   ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 0

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιδείνωσης θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες θα  είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από  χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά:
1. Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου
α. Οι βροχές που θα σημειώνονται από το μεσημέρι της Κυριακής  21 Οκτωβρίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, βαθμιαία θα ενταθούν και  από τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου θα εκδηλωθούν  σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου θα είναι κατά  τόπους ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις  Σποράδες και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις υπόλοιπες  ηπειρωτικές περιοχές (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).
β. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και
βαθμιαία θα ενισχυθούν στο Ιόνιο σε 7 με 8 μποφόρ.
2. Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου
α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο  Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία,  τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη  και βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
β. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής  και βόρειας χώρας.
γ. Οι άνεμοι θα φτάσουν πρόσκαιρα στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ.

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου


Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2018) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και 19-10-2018, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (8) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευθύνης των αγοραστών γεωργικών προϊόντων.
*Χθες το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης (16) μηνών, για το αδίκημα της αντίστασης.
*Χθες το απόγευμα στο Μάζι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Γιάννινα: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 84χρονο πεζό



Χθες (19-10-2018) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 20χρονο αλλοδαπό, παρέσυρε 84χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 84χρονου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Το τελευταίο κοινωνικό μέρισμα 800 εκατ. ευρώ θα δοθεί τον Δεκέμβριο


Για τρίτο συνεχόμενο έτος η κυβέρνηση θα διανείμει το κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ανάλογα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Το μέρισμα που θα δοθεί φέτος θα είναι και το τελευταίο αφού από το 2019 τα όποια υπερπλεονάσματα θα αξιοποιούνται εκ των προτέρων.
Αυτό αποτυπώνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019.
Χωρίς παρεμβάσεις, στο σενάριο βάσης που προβλέπει την περικοπή των συντάξεων το πρωτογενές πλεόνασμα θα έφτανε το 4,14% του ΑΕΠ, αλλά μετά την εφαρμογή των «προτιθέμενων δημοσιονομικών παρεμβάσεων», δηλαδή των θετικών μέτρων, το πλεόνασμα διαμορφώνεται σε 3,56% του ΑΕΠ, ελαφρώς πάνω από τον μεταμνημιακό στόχο 3,5% του ΑΕΠ..
Το οικονομικό επιτελείο βλέπει και φέτος να δημιουργείται ένα σημαντικό υπερπλεόνασμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη λίστα των δικαιούχων βρίσκονται φέτος νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες ενώ ένα μέρος του φετινού υπερπλεονάσματος θα δοθεί υπό μορφή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης, μετά την εκτίναξη των λιανικών τιμών στη ζώνη του 1,15 ευρώ το λίτρο.

Χάνι Δελβινακίου: Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του "Έπους του 1940", την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ώρα 6:15 μ.μ.


Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία θα υψωθεί κατά την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου από τους Εθνοφύλακες Ιωαννίνων


Φέτος μαζί με τις εκδηλώσεις για την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου θα υψωθεί παράλληλα και η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ διαστάσεων 30χ50 (1,5 στρέμμα) από τους Εθνοφύλακες Ιωαννίνων.
Θα είναι εκδήλωση τιμής προς τους πεσόντες για την πατρίδα το
Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 στο μνημείο του μαχητή.

Έρχεται τροπολογία για το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  έχει έτοιμη την τροπολογία με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών για τις επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ.
Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης δεν καθόρισε ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία της κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή, τονίζοντας βέβαια ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί στη Βουλή».

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας κας  Έφης Αχτσιόγλου τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2018.
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 71.224.778,94 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής Οκτωβρίου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 315.031.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 22-10-2018 έως 28-10-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 22 έως 28 Οκτωβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (22-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (23-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (24-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (25-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (26-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (28-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (22-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (23-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (24-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (25-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (26-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (27-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (22-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (23-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (24-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (25-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (26-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (22-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη-Μεσοπόταμος-Αμμουδιά-Αγία Κυριακή-Λιβαδάρι-Αγιά.
Τρίτη (23-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (24-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (25-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (26-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (27-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (22-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (23-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (24-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (25-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (26-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (28-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί – Γλυκή.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Μόναχο


Από το οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, το δεκαήμερο του Αυγούστου, πριν και μετά της Παναγίας, στο Μόναχο από 25 εώς 29 Αυγούστου, βρέθηκε ο κ. Στέφανος Φούσας για να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο.
Σε μια επιστημονική εκδήλωση με 30000 συνέδρους από όλο τον κόσμο και κυρίως την Ευρώπη, αναδείχτηκαν ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα, για τα οποία ο συμμετέχων στο Προεδρείο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, θεωρεί υποχρέωση να ενημερώσει σε γλώσσα κατανοητή και απλή τους συμπατριώτες του.
Τα κύρια μηνύματα του συνεδρίου έχουν ως εξής:
Στους ηλικιωμένους υπερτασικούς η πίεση να είναι στο 12-13.
Οι έγκυες, μεγαλύτερης ηλικίας, πρέπει να παρακολουθούνται συχνά από το γιατρό για τους καρδιαγγειακούς κινδύνους.
Η φλεγμονή συσχετίζεται με την αθηροσκλήρωση.
Αβέβαιη κρίνεται η χρήση της ασπιρίνης στην πρωτογενή πρόληψη.
Σε ασθενείς με μακρά νοσηλεία σε Νοσοκομεία απαιτείται εν συνεχεία αντιπηκτική αγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα και με ιατρική οδηγία.
Σε υψηλού κινδύνου παχύσαρκους ασθενείς η φαρμακευτική αγωγή για αδυνάτισμα δεν αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Τέλος, πέρα από των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιολογίας, στο πεδίο του Συνεδριακού-Ιατρικού Τουρισμού υπάρχει η αναγκαιότητα στην Ελλάδα για την κατασκευή ενός σύγχρονου μεγάλου συνεδριακού χώρου των 30000 συνέδρων που να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα ευρωπαϊκά συνέδρια. Ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί πολλά να προσφέρει, όπως άλλωστε έδειξε η ραγδαία αύξηση των ιατρικών συνεδριών στα Ιωάννινα, κυρίως μετά την πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και του τότε προέδρου της κ. Στέφανου Φούσα, να γίνουν τα μεγάλα της πανελλήνια συνέδρια στην πόλη με μεγάλα οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στη Λέρο


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επισκέφθηκε τη Λέρο από 11 έως 14  Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της στήριξης που προσφέρει σε παιδιά και οικογένειες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. 
Κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της Ένωσης, πραγματοποιήθηκε  διανομή καινούργιων υποδημάτων TOMS σε  παιδιά που στηρίζονται από την κοινωνική υπηρεσία του νησιού, δωρήθηκαν 27 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα σχολεία και στο τμήμα νοσηλευτικής χορηγία της εταιρείας Accenture  καθώς και εξοπλισμός στους παιδικούς σταθμούς του νησιού χορηγία της Mothercare. 
Επίσης,  προσφέρθηκαν σχολικά είδη τα οποία προέρχονταν από δωρεά των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών. Παράλληλα, η Ένωση θα προμηθεύσει δυο από τα δημοτικά σχολεία του νησιού με πολυμηχανήματα χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ.
Σε συνεργασία με τον δήμο Λέρου και το Κέντρο Κοινότητας Λέρου οργανώθηκαν δωρεάν επιμορφωτικές ομιλίες στο Λακκί και στα Άλιντα για τους κατοίκους του νησιού. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του τύπου 1 και του τύπου 2 σακχαρώδους διαβήτη, για τον αυτισμό και τις μαθησιακές δυσκολίες. Ενώ έγιναν δύο ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τέσσερα σεμινάρια που αφορούσαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR).
Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν συγκινητική και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις ενώ διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα και επακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση.
Την έναρξη των ομιλιών κήρυξε ο δήμαρχος της Λέρου, κ. Μιχαήλ Κόλιας ο οποίος ευχαρίστησε την Ένωση για την προσφορά της και ευχήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας με το φιλόξενο αυτό ακριτικό νησί.
Εκ μέρους της Ένωσης ο επίτιμος Πρόεδρος, Καθηγητής Χρήστος Μπαρτσόκας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία των στελεχών του Μαζί για το Παιδί. Ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για  την εξαιρετική συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του δήμου. Παρουσίασε το έργο των σωματείων-μελών του Μαζί για το Παιδί, ενώ έκανε αναφορά στην προσφορά της υπηρεσίας της Πανελλαδικής Συμβουλευτικής Γραμμής  115 25  του Μαζί για το Παιδί η οποία ανταποκρίνεται στις οικογένειες όλης της χώρας σε θέματα που αφορούν το παιδί. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της συγκεκριμένης αποστολής.
Χορηγός της μετακίνησης των στελεχών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ήταν η Aegean Airlines.
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».
Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr  | http://www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi  |Twitter/Instagram:@mazigiatopaidi

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: 8 tips για υγεία και ευεξία


Οι ταχύτατοι καθημερινοί ρυθμοί, το άγχος, το στρες και ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος έχουν επηρεάσει πολύ τις διατροφικές συνήθειες των ενηλίκων, αλλά και των παιδιών όλων των ηλικιών.
Τα αυξημένα και επιβαρυμένα ωράρια εργασίας και ο συνδυασμός υψηλής επαγγελματικής προσπάθειας και χαμηλής ικανοποίησης έχουν οδηγήσει σε μια σύγχρονη μάστιγα, το σύνδρομο «burnout» ή αλλιώς σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης. Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει κυρίως τους επαγγελματίες, που αναπτύσσουν σχέση φροντίδας και υπευθυνότητας με άλλα άτομα και χαρακτηρίζεται από μια κατάσταση σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάντλησης.
«Είναι αποδεδειγμένο ότι, όσοι πάσχουν από το σύνδρομο «burnout», έχουν 36% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. Επίσης, όπως είναι λογικό, η κούραση στον χώρο εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου για ατυχήματα, τραυματισμούς και προβλήματα υγείας», μας εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr).
«Μάλιστα το στρες, που δημιουργείται λόγω της ανάγκης μας να μην αφήσουμε εκκρεμότητες, μας έχει οδηγήσει στο σημείο να αγνοούμε ακόμη και το φαγητό μας, όπως το κολατσιό κατά την διάρκεια του διαλείμματος στην δουλειά, που πέρα από ένα γεμάτο στομάχι, μας χαρίζει και ένα πιο καθαρό μυαλό. Σε ακόμη χειρότερες περιπτώσεις, δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που τρώνε μόνο ένα γεύμα την ημέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάμπτεται η ψυχολογία μας και έτσι οδηγούμαστε στον εύκολο δρόμο του γρήγορου φαγητού και των συμπληρωμάτων διατροφής. Ο καθένας μας θα επιθυμούσε ευεξία και ζωντάνια, πράγμα που θα τόνωνε την αυτοπεποίθησή του, αλλά αναρωτήθηκε άραγε κανείς αν αυτό το μονοπάτι είναι τόσο ακίνδυνο όσο φαίνεται;».
Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες, αλλά και τα παιδιά. Η πρόχειρη διατροφή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σωματικής ανάπτυξης, συγκέντρωσης στο σχολείο, αλλά και να επηρεάσει την κοινωνικότητα και κατά συνέπεια τον χαρακτήρα τους.