Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (03-07-2014) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20 και 28 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

ΟΑΕΔ: Από 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακού επιδόματος

Από τις 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ. 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.
Συγκεκριμένα:
- την 14η Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω
- την 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και
- την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:
- η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή
- τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή
- τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή
- τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας- λοχείας.
Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη. 
Σημειώνεται ότι για τους ασφαλισμένους που ασκούν το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας ισχύουν οι οδηγίες που περιέχονται στα με αριθμ. πρωτ. Β117233/5-6-2006 και Β127990/3-8-2012 γεν. έγγραφα της Δ/νσης Ασφάλισης.
Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει:
- να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν
- αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα
- να είναι άγαμα.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά οικογενειακού επιδόματος που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.
Το επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε πάνω από 300.000 οικογένειες, θα είναι φέτος μειωμένο κατά 50% λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Ηγουμενίτσα: Εκτροπή απορριμματοφόρου με δύο τραυματίες

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ηγουμενίτσα, όταν απορριμματοφόρο του Δήμου που κινούνταν προς το Δρέπανο, ξέφυγε από την πορεία του σε μία στροφή και ανατράπηκε καταλήγοντας σε γκρεμό 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα δύο από τα τρία άτομα που επέβαιναν.
Ο ένας εργάτης καθαριότητας είναι πολυτραυματίας και μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου διακομίστηκε αρχικά, με σοβαρά κατάγματα και τραύματα σε άλλα όργανα.
Αστυνομικοί της τροχαίας Ηγουμενίτσας διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Ιόνια Οδός: Ξεκινά η διάνοιξη Κλόκοβας, 1.600 άτομα στο έργο

1.600 άτομα σε 4 εργοτάξια απασχολούνται αυτή την εποχή στο έργο των 196 χιλιομέτρων

Καθώς οι μήνες περνούν και τα έργα στην Ιόνια Οδό όλο και προχωρούν, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους ρυθμούς υλοποίησης, την πρόοδο και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο έργο.
Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015  με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016.   Το υπουργείο ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδιασμού του έργου, που αφορά στην παράκαμψη της εθνικής οδού στην Κλόκοβα (αντί της διαπλάτυνσής της) με δύο δίδυμες σήραγγες 2,9 χλμ.
Η κατασκευή των σηράγγων αποφασίστηκε μετά την απόφαση 4628/13 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για το επίμαχο τμήμα, κατόπιν αίτησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου (για τις επιπτώσεις που το έργο θα είχε στο τοπίο).

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 5η/07-07-2014 συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Σας καλούμε στις 7 Ιουλίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μ.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εκτέλεση του έργου « Καθαρισμός εντός των Παλαιοχριστιανικών τειχών της Αρχαίας Νικόποληςγια την εκτέλεση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 6.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

«Λαβράκια» έπιασε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους στην Ήπειρο

Δεκάδες περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ελέγχους που διενήργησε τον Ιούνιο στο νομό Ηπείρου.

Πανελλαδικά, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 11 φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 21,6 εκατ. ευρώ, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με εικονικά φορολογικά στοιχεία, περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος, ξέπλυμα χρήματος προερχόμενο από τη Ρωσία και φοροδιαφυγή 23.410.000 ευρώ, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε συνταξιούχο.
Ειδικότερα η Περιφερειακή διεύθυνση Ηπείρου διαπίστωσε ότι:
• Τρία αθλητικά ερασιτεχνικά Σωματεία κατά τα έτη 2005-2009 εξέδωσαν βεβαιώσεις για δωρεές ύψους 1.900.000 ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, με σκοπό να τύχουν οι δωρητές φορολογικών ελαφρύνσεων.
• Σε τεχνική εταιρεία και Αγροτικό Συνεταιρισμό καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους 1.995.000 ευρώ για υπερτιμολόγηση έργου ψυκτικών θαλάμων.
• 66 μέλη εταιρειών (πρόεδροι, δ/νοντες σύμβουλοι κ.λπ.) κατά τα έτη 2011-2013 έκαναν χρήση εταιρικών ΕΙΧ αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού χωρίς να τα αναγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις με συνέπεια την απόκρυψη συνολικού εισοδήματος 848.962,00 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Άνοδο των βάσεων σύμφωνα με τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας

Άνοδος των βάσεων σε ιατρικές, πολυτεχνικές και νομικές σχολές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πλέον αρχίζει ο αγώνας δρόμου των μαθητών για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Ανοδικές τάσεις αναμένονται ιδιαίτερα στο 3ο ΠΕΔΙΟ (επιστήμες Υγείας), λόγω των καλών βαθμών σε Βιολογία , Χημεία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης.
Άνοδος, λόγω των διευρυμένων μετεγγραφών, θα υπάρξει στα περιφερειακά τμήματα των περιζήτητων σχολών.

Συγκρατημένη άνοδος αναμένεται, αντίστοιχα, στις σχολές του 1ου ΠΕΔΙΟΥ (ανθρωπιστικές επιστήμες, νομικές) με λιγότερους εισακτέους, ενώ αντίθετα στο 5ο ΠΕΔΙΟ (Οικονομία και Διοίκηση), το ποσοστό του 20,6% των λιγότερων εισακτέων σε σχέση με πέρσι κρατά σταθερές τις βάσεις και στις χαμηλές σχολές θα οδηγήσει σε πτώση.

«Κόβονται» στο μισό τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

Το επίδομα καταργείται από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Μειωμένο κατά 50% θα λάβουν οι περίπου 300.000 δικαιούχοι το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ, λόγω του περιορισμού των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.
Το επίδομα καταργείται από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Με τα νέα δεδομένα, για ένα παιδί η ειδική παροχή από τα 98 ευρώ μειώνεται στα 49 ευρώ, για 2 παιδιά από 295 στα 147 ευρώ, και για τρία παιδιά από 707 ευρώ στα 332.
Επιπλέον, εξαιτίας της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, υποχώρησε κατά το ήμισυ η εισφορά που κατέληγε στη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας. Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα αποφασίσει οριστικά τι θα γίνει με το συγκεκριμένο επίδομα, αν δηλαδή θα βρεθούν κονδύλια για να συνεχίσει να χορηγείται στις περίπου 30.000 γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μητέρες και λαμβάνουν τη συγκεκριμένη παροχή, ή εάν θα το περικόψει ή εάν θα το καταργήσει.

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»


Συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής


Η δράση τους έλαβε τέλος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικός εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση, προσποιούμενος τον αγοραστή

Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης πάνω από (200) γραμμάρια, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (19.100) ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (02-07-2014) το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, δυο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης).
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικός προσποιούμενος τον αγοραστή, παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης Αττικής.
Στο ραντεβού εμφανίστηκε ο 49χρονος, προκειμένου να πουλήσει ποσότητα κοκαΐνης, σε μορφή βράχων, βάρους (204) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (12.000) ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της «αγοραπωλησίας», ο 49χρονος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας (τσέπης) καθώς και τέσσερα (4) κινητά τηλεφώνα.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευθεί λίγο νωρίτερα από τον 58χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία τoυ 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,5) γραμμαρίων.
μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (0,7) γραμμαρίων.
μία συσκευασία με όπιο, βάρους (6,2) γραμμαρίων.
ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.
το χρηματικό ποσό των (19.100) ευρώ.
οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.