Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δρυμάδες Πωγωνίου: Με μαχαίρια λήστεψαν 80χρονη μέρα μεσημέρι

Τον τρόμο έζησε μέσα στο σπίτι της μία 80χρονη μέρα μεσημέρι στους ακριτικούς Δρυμάδες Πωγωνίου.
Λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης η ηλικιωμένη γυναίκα βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της, δύο άγνωστοι μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή μαχαιριών και αφού την χτύπησαν, της πήραν όλα τα χρήματα που βρήκαν στο σπίτι, περίπου 1.800 ευρώ και τρεις χρυσές λίρες και εξαφανίστηκαν.

«Πράσινο» φως για προσλήψεις σε δήμους

Ποιοι δήμοι της Ηπείρου επωφελούνται και ποιες θέσεις βγαίνουν

Τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκριναν προσλήψεις συνολικά 1340 υπαλλήλων σε δήμους και ΝΠΔΔ.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν τις αποφάσεις για:
-Έγκριση σύναψης 262 θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και σαράντα εννέα 49 συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών της Χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, για το έτος 2013-2014.
Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, καθώς και τις διατάξεις του πδ524/1980 για χρονικό διάστημα έως 8 ή έως 11 μήνες ή έως ένα έτος για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Στο στόχαστρο και για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας μπαίνουν εργαζόμενοι των Δήμων

Στην τοπική αυτοδιοίκηση θα αναζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση το πλεονάζον προσωπικό που θα μπει στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας.
Για το θέμα του επόμενου κύματος διαθεσιμότητας είχε ερωτηθεί στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του.
«Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό, όταν έρθει η ώρα» είπε, μιλώντας στο Mega.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν «Τα Νέα της Τετάρτης», οι περίπου 90.000 εργαζόμενοι των Δήμων αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική δεξαμενή για τους 12.500 «διαθέσιμους», που πρέπει να βρεθούν -βάσει μνημονιακής υποχρέωσης- έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιχείριση αξιολόγησης των υπηρεσιών τους προχωρούν ήδη οι Δήμοι, σύμφωνα και με τη σχετική επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθη Αλβανός για διάρρηξη καφενείου

Συνελήφθη  λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγο νωρίτερα, αφού έσπασε τζαμαρία καφενείου στην Κεστρίνη, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (77) ευρώ.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Μέτρα ΤΩΡΑ … η Ήπειρος σβήνει!

Οι συνταξιούχοι … σώζουν ακόμη κάπως την τοπική μας οικονομία
Εάν τα Γιάννενα δεν ήταν πόλη κυρίως  παροχής υπηρεσιών, εάν δεν υπήρχε το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ηπείρου και τα δυο μεγάλα Νοσοκομεία, καθώς  και κάποιες άλλες πολυπληθείς υπηρεσίες και κυρίως εάν δεν υπήρχαν οι πολλοί συνταξιούχοι (!), τότε η Ήπειρος θα είχε… εξαφανιστεί από τον χάρτη!
Τα πράγματα τα τελευταία χρόνια δυστυχώς βαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο, αφού η υπογεννητικότητα πλήττει σε μεγαλύτερο βαθμό την Ήπειρο (τρεις γεννήσεις, τέσσερις θάνατοι!),  τα περισσότερα χωριά μας έχουν ερημώσει, με αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων και άλλων υπηρεσιών, ενώ και η πλήρης αποβιομηχάνιση της περιοχής μας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, σε μια περιφέρεια που η ανάπτυξη φαίνεται πώς ακόμη είναι… άγνωστη λέξη!
Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία για να υπάρξει στροφή σε παραγωγικές επενδύσεις, που θα … ξεκολλήσουν τους εναπομείναντες νέους από την νοοτροπία του δημοσίου ή και για να τους αποτρέψει από την φυγή στο εξωτερικό, σε μια περίοδο που η ανεργία στην Ήπειρο κρατά την… πρωτοκαθεδρία, τότε η κατάσταση κινδυνεύει να οδηγηθεί εκτός ελέγχου. 

Σημαντική πτώση στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης

Ο χάρτης των βάσεων

Σημαντική πτώση στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με το «Έθνος», μετά και την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψήφιων με τις προτιμήσεις για τις σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, συμπληρώθηκε και το τελευταίο κομμάτι του «παζλ» που ρυθμίζει την κίνηση των βάσεων.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υποψήφιοι που στοχεύουν στα υψηλόβαθμα τμήματα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια.
Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων, αφού εκεί θα οδηγηθούν και αρκετοί υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους.
Πτώση των βάσεων η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες-υψηλόβαθμες σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων που «υπόσχονται» επαγγελματική αποκατάσταση.
Συγκεκριμένα, καθοδικά κινούνται τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πτώση σε αυτά τα τμήματα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 με 400 μόρια.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική παράσταση «Το αμάρτημα της Μητρός μου» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 7 Αυγούστου

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το αμάρτημα της Μητρός μου», στο Καλπάκι Πωγωνίου, την Τετάρτη 7 Αυγούστου  και ώρα 9:30 μ.μ..
 

«Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις»

Μόλις δύο μέρες μετά τον σάλο που δημιούργησε καταστηματάρχης που αγνόησε απόφαση του ΣΔΟΕ για 48ωρο λουκέτο στο νυχτερινό του κέντρο επειδή δεν έκοβε αποδείξεις και να λειτουργήσει, οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις αποφάσεις των αρχών.
Σε μπαράζ ελέγχων της οικονομικής Αστυνομίας ακόμα τρία άτομα συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή για παραβίαση σφράγισης που είχε επιβάλει ο δήμος στα καταστήματα για φορολογικές παραβάσεις ενώ η αστυνομία σταμάτησε και τη λειτουργιά τους. Πρόκειται για ένα καφέ μπαρ στη Καλλιθέα, ένα beach bar στις καλύβες και μια πιτσαρία στην Καλλικράτεια.
Μέσα σε δύο μέρες ελέχθησαν 500 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά 77 παραβάσεις και συνελήφθησαν 22 άτομα.
Το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας βεβαίωσε σε δυο από τα μεγαλύτερα κέντρα διασκέδασης στην περιοχή τέσσερις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, τρεις παραβάσεις για εργαζομένους που δεν είχαν καταχωρηθεί ενώ για ένα από τα καταστήματα διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Θετικά τα συμπεράσματα, αισιόδοξα τα μηνύματα από το πρώτο φιλικό της ομάδας

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου εντατικών προπονήσεων, θετικό ήταν το πρώτο τεστ της ομάδας του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο Παρακαλάμου.
Ο Αγροτικού Αστέρα επικράτησε με 3-1 της ομάδας του ΠΑΟ Κόνιτσας, στο πρώτο φιλικό στα πλαίσια της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ντρουμπάλης, Χαρίσης Αλ., και Ντάρας.
Ο προπονητής κ. Νάκας είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει όλους τους ποδοσφαιριστές, παλαιούς αλλά και νέους, με τα πρώτα συμπεράσματα να είναι πέρα για πέρα θετικά.

Αρχές Σεπτέμβρη κάλπες για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων

Στην τελική ευθεία, εν αναμονή της έγκρισης του καταστατικού του, βρίσκεται η Ίδρυση του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων-Ένωση Αγροτών του «διαδόχου» της σημερινής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με βάση τον νόμο 2810/2011, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει ως 4015/2011.
Αυτές τις ημέρες αναμένεται η απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, για την ίδρυση του νέου φορέα των αγροτών. Σύμφωνα με όσα ισχύουν από τον νέο νόμο, μετά την επικείμενη έγκριση του καταστατικού υπάρχει προθεσμία 45 ημερών για να στηθούν κάλπες και να αποκτήσει την πρώτη διοίκηση ο νέος Συνεταιρισμός.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων και προσωρινός του Ενιαίου Συνεταιρισμού, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης προσδιορίζει για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να τηρηθεί και η προθεσμία και να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα οι αγρότες-μέλη του νέου φορέα για να εκλέξουν την διοίκηση.

14ο Αντάμωμα Λιππιωτών το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013