Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

«Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις»

Μόλις δύο μέρες μετά τον σάλο που δημιούργησε καταστηματάρχης που αγνόησε απόφαση του ΣΔΟΕ για 48ωρο λουκέτο στο νυχτερινό του κέντρο επειδή δεν έκοβε αποδείξεις και να λειτουργήσει, οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις αποφάσεις των αρχών.
Σε μπαράζ ελέγχων της οικονομικής Αστυνομίας ακόμα τρία άτομα συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή για παραβίαση σφράγισης που είχε επιβάλει ο δήμος στα καταστήματα για φορολογικές παραβάσεις ενώ η αστυνομία σταμάτησε και τη λειτουργιά τους. Πρόκειται για ένα καφέ μπαρ στη Καλλιθέα, ένα beach bar στις καλύβες και μια πιτσαρία στην Καλλικράτεια.
Μέσα σε δύο μέρες ελέχθησαν 500 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά 77 παραβάσεις και συνελήφθησαν 22 άτομα.
Το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας βεβαίωσε σε δυο από τα μεγαλύτερα κέντρα διασκέδασης στην περιοχή τέσσερις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, τρεις παραβάσεις για εργαζομένους που δεν είχαν καταχωρηθεί ενώ για ένα από τα καταστήματα διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος.

Θα σφραγίζουν καταστήματα και οι υπάλληλοι των εφοριών
Το ενδεχόμενο να σφραγίζουν καταστήματα μετά από τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων και οι υπάλληλοι εφοριών εκτός από τους συναδέλφους τους του ΣΔΟΕ προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής
Συγκεκριμένα είπε: «έχουμε καταστρώσει ένα σχέδιο για να μπουν συνεργεία προληπτικού έλεγχου από όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε να βοηθήσουμε τη δουλειά που κάνει το ΣΔΟΕ με τα δικά του συνεργεία και εξετάζουμε με ποιες διατάξεις θα μπορεί να γίνεται και από τις εφορίες».
«Δεν ζητούν αποδείξεις γιατί φοβούνται τον κόσμο της νύχτας»
Το newpost επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ινστιτούτο Καταναλωτή, Γιώργο Λεχουρίτη, ο οποίος μας κατήγγειλε πως ο «τσαμπουκάς» των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης θα πρέπει να σταματήσει.
«Ο κόσμος δεν ζητάει αποδείξεις από τους ανθρώπους των νυχτερινών κέντρων γιατί φοβάται» είπε και πρόσθεσε: «Ας βρεθεί ένας, βάζω και τον εαυτό μου μέσα που δεν θα του φέρουν απόδειξη σε νυχτερινό κέντρο και θα σηκωθεί να φύγει, αν προλάβει να βγει από την πόρτα θα είναι τυχερός».
«Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν»
Ο κ Λεχουρίτης δεν παρέλειψε να μας πει πως η φοροδιαφυγή έχει ξεφύγει και εννιά στις δέκα επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα φοροδιαφεύγουν.
«Πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, οι υπηρεσίες του κράτους πρέπει να λειτουργήσουν όπως πρέπει, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στα νυχτερινά κέντρα, ούτε οι καφετέριες κόβουν αποδείξεις. Τα εστιατόρια συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν ενώ τους μειώθηκε ο ΦΠΑ από το 23% το 13%, οι πινακίδες είναι για τα μάτια του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψη τους ή παρουσιάζει αυτού του είδους τις περιπτώσεις είτε στο ΣΔΟΕ είτε στον ΙΝΚΑ έστω και ανώνυμα.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr