Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τον Διευθυντή του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη, 24/08/2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του ΟΑΕΔ, μεταξύ του Διευθυντή του Τμήματος και της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη. Κατά τη συνάντηση, η Βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τη γενική λειτουργία του ΟΑΕΔ, καθώς και για τα τρέχοντα Προγράμματα, αλλά και για αυτά που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο κ. Πανούλας ανέφερε, αρχικά, ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα προγράμματα, το καθένα σε διαφορετικό στάδιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την επιχορήγηση απασχόλησης 1.295 ανέργων ηλικίας 25-29 ετών, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών για 1.639 θέσης πλήρους απασχόλησης για ανέργους άνω των 18 ετών, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 17 Δήμους της χώρας, για 3.494 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ένα Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας. Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου, απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού, τόνισε ότι εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα «τρέξει» και το πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών). Όσον αφορά στο πρόγραμμα για τα ΑμεΑ, σχολίασε ότι βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της ΚΥΑ, ενώ, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, ανέφερε ότι το πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών στον ιδιωτικό τομέα δεν είχε μεγάλη απορροφητικότητα, σε αντίθεση με το πρόγραμμα για τους νέους, το οποίο υπερκαλύφθηκε. Παράλληλα, ενημέρωσε τη Βουλευτή για την επικείμενη πρόσληψη 360 εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ Πανελλαδικά, περίπου δέκα εκ των οποίων στην Ήπειρο.

Συνελήφθη σε δασική περιοχή στο Δελβινάκι Πωγωνίου, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα (25-08-2017) νωρίς το πρωί, σε δασική περιοχή στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα, στην ανωτέρω περιοχή, ο 37χρονος, ο οποίος κατείχε πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov» και τρεις σάκους με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov», με ξιφολόγχη και γεμιστήρα, με 29 φυσίγγια,
• τρεις σάκοι, που περιείχαν 12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48 κιλών και 900 γραμμαρίων και
• δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς, ο οποίος όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Σύνδεση Τουρισμού και αγροτοδιατροφής

Για άμεση και δυναμική σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις του στο σταθμό μας τονίζει ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης αξιοποίηση του τουριστικού ρεύματος ώστε η προστιθέμενη αξία να διαχυθεί σε όσο τον δυνατόν περισσότερους παραγωγικούς κλάδους και ιδίως στον αγροτικό τομέα.
Αυτό το ρόλο εξάλλου έχουν οι περιοδικές εκθέσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια με τη συνεργασία παραγωγών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ήδη έγινε μια έκθεση στα Σύβοτα και από αύριο έως και την Κυριακή θα παρουσιαστεί στην παραλία της Πρέβεζας.
Από τις 8 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου θα οργανωθεί στην Άρτα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας σε πανελλαδικό επίπεδο η συνεισφορά των ξενοδοχείων στο ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε στο 3,5% το 2016.

Στην Ήπειρο το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 1% αν και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός αναπτύσσεται δυναμικά, αποτελώντας βασικό πυλώνα μεγέθυνσης. Την ίδια στιγμή και ειδικά στους προσφιλείς προορισμούς του Ιονίου, καταγράφεται η ανάγκη κατασκευής σύγχρονων και μεγαλύτερων καταλυμάτων.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (24-08-2017) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, ο 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών.
Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στην Αετόπετρα Ιωαννίνων

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στην Αετόπετρα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 27 και 29 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18-03-2015 σε εξοχική κατοικία στην Αετόπετρα Ιωαννίνων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Αρχίζουν εντός του Σεπτεμβρίου οι κληρώσεις 1.000 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα.
Η πρώτη κλήρωση θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας». Κάθε χρόνο, με βάση το σχεδιασμό, θα μοιράζονται 12.000.000 ευρώ (1.000.000 ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.
Πώς θα λειτουργεί η φορολοταρία
Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Τα στοιχεία θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ώστε να ταυτοποιηθούν οι δαπάνες που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο συγκεκριμένος αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (ένας λαχνός ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

Ελένη Κουρμαντζή: ''Νεοελληνική Αναγέννηση στα Γιάννενα''. Ο Γιαννιώτικος Διαφωτισμός, από τον πάροικο έμπορο στον Αθανάσιο Ψαλίδα και τον Ιωάννη Βηλαρά




Αποτέλεσμα εικόνας για ελένη κουρμαντζή
Ελένη Κουρμαντζή
Νεοελληνική Αναγέννηση στα Γιάννενα
Από τον πάροικο έμπορο στον Αθανάσιο Ψαλίδα και τον Ιωάννη Βηλαρά (17ος – αρχές 19ου αιώνα)
Εκδόσεις: Gutenberg
Η πόλη των Ιωαννίνων είναι το πνευματικό κέντρο στο οποίο εστιάζει η μελέτη της καθηγήτριας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Ελένης Κουρμαντζή- Παναγιωτάκου, τόπος καταγωγής της συγγραφέα και πολλών πνευματικών ανθρώπων που έγιναν φορείς των σύγχρονων ιδεών του Διαφωτισμού και ίδρυσαν τα πρώτα νεωτεριστικά σχολεία (από τα μέσα ήδη του 17ου αιώνα) αλλά και τα πρώτα ελληνικά τυπογραφεία στις σπουδαιότερες πόλεις της Δύσης όπως η Βενετία και η Βιέννη.
Το πρώτο κεφάλαιο της μελέτης της Κουρμαντζή είναι αφιερωμένο στις παροικίες των πεφωτισμένων γιαννιωτών εμπόρων και λογίων που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του νεοελληνικού διαφωτισμού. Οι γιαννιώτες έμποροι ήρθαν σε επαφή με τις Επιστήμες και τον Ορθολογισμό της Δύσης όταν η νέα δομή οικονομίας με την άνθηση του εμπορίου τούς επέτρεψε να δημιουργήσουν εστίες σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπως η Βενετία, το Λιβόρνο, η Τεργέστη, το Βουκουρέστι, το Ιάσιο, η Μόσχα, η Οδησσός, η Βιέννη κ.ά. Σε αυτές τις πόλεις διαμορφώνονται οι νέες αντιλήψεις του νεότερου ελληνισμού και προετοιμάζεται η ελληνική Επανάσταση.
Η συγγραφέας παραθέτει σημαντικά στοιχεία που αφορούν την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας από τους Έλληνες που ζούσαν στη Ρωσία και αλλού. Στο βιβλίο γίνεται λεπτομερής καταγραφή των εμπορικών σχέσεων των ελληνικών γιαννιώτικων οικογενειών, των πόλεων δράσης τους στην Ευρώπη, μέσα από τα επίσημα αρχεία των χωρών, και πώς αυτές συνέβαλαν στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Επίσης δίνεται έμφαση στη συμβολή των εύπορων Γιαννιωτών στη δημιουργία και χρηματοδότηση σχολείων, με τις ευεργεσίες, στα οποία δίδαξαν λόγιοι όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Αθανάσιος Ψαλίδας κ.ά.
Το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο στον εκπαιδευτικό και λόγιο Αθανάσιο Ψαλίδα. Η συγγραφέας προσεγγίζει το κριτικό πνεύμα του Ψαλίδα μέσα από τα έργα του «Αληθής Ευδαιμονία», «Καλοκινήματα» και «Έρωτος Αποτελέσματα» τα οποία συγκρίνει με έργα όπως «Ο Ανώνυμος του 1789», «η Ελληνική Νομαρχία» και «ο Ρωσσαγγλογάλλος», έργα που η Κουρμαντζή ισχυρίζεται, μέσα από την τεκμηριωμένη, αναλυτική σύγκρισή τους, πως γράφτηκαν από τον Ψαλίδα. «Ο Ψαλίδας, γράφει η Κουρμαντζή, χρησιμοποιεί κάποιες θρησκευτικές αρχές ως προκάλυψη της φιλοσοφικής του σκέψης και τις απονεκρώνει αποκόπτοντάς τες από το περιεχόμενό τους και τελικά τις απορρίπτει ολοκληρωτικά». Παράδειγμα η ιδέα του Θεού για την οποία καταλήγει ότι τα επιχειρήματα των Φιλοσόφων περί υπάρξεως του θεού δεν ισχύουν για τον ίδιο, γιατί τελικά «ο Νους δεν μπορεί να μας δείξει την ύπαρξη του Όντος έξω τούτου του Κόσμου, εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν να υποπίπτει στις αισθήσεις μας». 
Ο Ψαλίδας αρνείται, επίσης, τις θεωρίες των φυσικών φιλοσόφων για την Ειμαρμένη και την Ελευθερία και συνδέει την Ελευθερία με την ανθρώπινη βούληση.
Η Κουρμαντζή υποστηρίζει ότι αρκετές θέσεις που συναντάμε στα έργα του Ψαλίδα εντοπίζονται και στην «Ελληνική Νομαρχία» αλλά και στον «Ρωσσαγγλογάλλο». 
Για τον λόγο αυτό προβαίνει σε αντιπαραβολή της «Ελληνικής Νομαρχίας» με έργα του Ψαλίδα συγκρίνοντας έννοιες κοινωνικές, πολιτικές, φιλοσοφικές και ιστορικές που περιέχονται σε αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έννοια της Ελευθερίας που στην «Αληθή Ευδαιμονία» είναι μια από τις προϋποθέσεις της «ανθρώπινης ευδαιμονίας». Η ίδια θέση υπάρχει στην «Ελληνική Νομαρχία»: «ιδού λοιπόν οπού απεδείχθη, αγκαλά και συντόμως πλην με σαφήνειαν και αλήθειαν, τι εστί ελευθερία, οπόσον είναι αναγκαία εις την ανθρώπινον ευδαιμονίαν…». 
Στον «Ρωσσαγγλογάλλο» υπάρχει η βασική θέση του Ψαλίδα ότι δεν πρέπει ο ελληνισμός να περιμένει την απελευθέρωσή του από τις Ξένες Δυνάμεις. Επίσης κοινό θέμα όλων των έργων είναι η προτροπή για Ελευθερία.

Πέτρα στο νεφρό: Γιατί είναι πιθανότερη το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αυξάνονται τα κρούσματα κολικού από πέτρα στο νεφρό, με τον Αύγουστο να είναι ο μήνας της κορύφωσής τους.
Τα περιστατικά νεφρολιθίασης, όπως λέγεται η πάθηση, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια (σύμφωνα με μερικές έρευνες φτάνει το 30%), εξαιτίας κυρίως της ακολούθησης μιας διατροφής με πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη ή/και αλάτι και πολλές ζωικές πρωτεΐνες (π.χ. κρέατα). Ωστόσο για την θερινή αύξηση των κρουσμάτων, ο κύριος ένοχος είναι η αφυδάτωση.
Όπως εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Ηρακλής Πούλιας, MD, PhD, επιστημονικός συνεργάτης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ-Μητέρα και πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, καθώς αυξάνεται η περιβαλλοντική θερμοκρασία, ιδρώνουμε περισσότερο και έτσι έχουμε μεγάλες απώλειες υγρών. Εάν τα υγρά αυτά δεν αναπληρώνονται, τα παραγώμενα ούρα είναι «συμπυκνωμένα» και περιέχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από τα άλατα που δημιουργούν τις πέτρες. «Για να καταλάβει κάποιος αν ενυδατώνεται καλά, δεν έχει παρά να κοιτάξει το χρώμα των ούρων του: αν είναι σχεδόν διάφανο, πίνει άφθονα υγρά, ενώ αν κίτρινο ή σκούρο κίτρινο, δεν πίνει αρκετά», συνιστά.
Τί είναι όμως οι πέτρες στα νεφρά και πώς δημιουργούνται; «Ο οργανισμός  αφομοιώνει από τα τρόφιμα τα συστατικά που του χρειάζονται και αποβάλλει στα ούρα όσα είναι περιττά», απαντά ο Δρ. Πούλιας. «Οι λίθοι σχηματίζονται όταν ορισμένες από τις αποβαλλόμενες ουσίες (όπως το ασβέστιο και τα οξαλικά και τα φωσφορικά άλατα) βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις και στο κατάλληλο περιβάλλον ούρων, με αποτέλεσμα την κρυσταλλοποίησή τους. Ανάλογα με τις ουσίες που έχουν κρυσταλλοποιηθεί, οι νεφρικοί λίθοι χωρίζονται σε λίθους ασβεστίου (οξαλικού και φωσφορικού), λίθους ουρικού οξέος, φλεγμονώδεις λίθους και λίθους κυστίνης».
Οι λίθοι ασβεστίου είναι οι πιο συνηθισμένοι (80% των περιπτώσεων) και συχνά δημιουργούνται σε αλκαλικό περιβάλλον ούρων (λίθοι φωσφορικού ασβεστίου). Αντίστοιχα, οι λίθοι ουρικού οξέος συνήθως δημιουργούνται όταν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση  ουρικού οξέος  στα ούρα και όξινο περιβάλλον ούρων. Ωστόσο αν υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση ουρικού οξέος στα ούρα, από μόνη της είναι ικανή να προκαλέσει κρυστάλλωση και ανάπτυξη λίθων (την αποβολή ουρικού οξέος στα ούρα αυξάνουν τα διαιτολόγια με υπερβολικά πολλές ζωικές πρωτεΐνες, όπως κρέας, ψάρι, οστρακοειδή κ.λπ.).

Συναντήσεις στης Μερόπης Τζούφη με στελέχη του IKA

Την Τετάρτη, 23/08/2017, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της Μερόπης Τζούφη, αρχικά στο κτίριο όπου στεγάζεται η μονάδα υγείας ΠΕΔΥ με τον υπεύθυνο της μονάδας κ. Φώτο, καθώς και με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και των εργαζομένων του ΠΕΔΥ και στη συνέχεια στο υποκατάστημα ΙΚΑ Ιωαννίνων με τον Διευθυντή του υποκαταστήματος κ. Γρηγορίου.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης με τον κ. Φώτο και τους εκπροσώπους των ιατρών και των εργαζομένων του ΠΕΔΥ, η Βουλευτής ζήτησε μια γενική ενημέρωση σχετικά με τις υποδομές, τη στελέχωση και τη γενικότερη λειτουργία της μονάδας, καθώς και μια ιεράρχηση των αναγκών που χρειάζεται να καλυφθούν. Ο κ. Φώτος ανέφερε ότι, σε γενικές γραμμές η μονάδα υγείας ΠΕΔΥ λειτουργεί καλά, αφού και μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων υπάρχει και τα περισσότερα εργαστήρια είναι επαρκώς εξοπλισμένα, πλην εξαιρέσεων. Παρόλα αυτά, συνέχισε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας του ακτινολογικού και του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, στην πρώτη περίπτωση λόγω βλάβης στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στη δεύτερη λόγω σοβαρών τεχνικών διαχρονικών παραλείψεων, αλλά και σε μικρότερο βαθμό του βιοπαθολογικού εργαστηρίου, για το οποίο ζήτησε επιπλέον μικροβιολόγο, μιας και ένας εκ των υπαρχόντων ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη. Το λόγο, στη συνέχεια, πήραν οι εκπρόσωποι των ιατρών και των εργαζομένων του ΠΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν να βρεθεί λύση για την αμεσότερη κάλυψη μικρών εξόδων, ώστε η μονάδα να λειτουργεί πιο ομαλά, ενώ θέσανε στη Βουλευτή και κάποια ερωτήματα για τις αλλαγές που θα προκύψουν στην οργάνωση των μονάδων υγείας με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου.