Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Νέα νίκη για τον Α.Σ. Καλπακίου (3-1)-Βαριά ήττα για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (5-0)

* Μεγάλη νίκη σημείωσε σήμερα το απόγευμα στο Καλπάκι η ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου καθώς επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟ Κουτσελιού.
Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν ο Ζώτος Ευάγγελος στο 1΄, ο Μακρής Χρήστος στο 48΄ και ο Κατσάνος Ιωάννης στο 88΄.
Οι φιλοξενούμενοι  ισοφάρισαν στο 25΄ σε 1-1.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κουβεντάρης Αθανάσιος, Ηλίας Μιχαήλ (Κατσαβριάς Βασίλειος 46΄), Ηλίας Βασίλειος (Παπαδόπουλος Χρήστος 83΄), Γόγολος Ευάγγελος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Ντέλλας Κωνσταντίνος, Μακρής Χρήστος (Γκόνης Πέτρος 75΄), Μπονόβας Νικόλαος, Κατσάνος Ιωάννης, Ζώτος Ευάγγελος, Κοττίκας Ιωάννης 

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  1-0
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ 1-1  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-0
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 5-0
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2-2  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-2  
****
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 0-1
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 3-1  

Βαθμολογία (7η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 17 
2. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 16
3.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 16
4.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 14
5.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 14
6. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 13     
7.  Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 12  
8.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 12 
9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 9 
10. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 9  
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 8
12.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 7 
13. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 7 
14. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 7 
15. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 7   
16.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 6  
17.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 

18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1

Ξεφορτώνονται όσο-όσο τα ακίνητά τους λόγω υπερφορολόγησής τους

Η υπερφορολόγηση των ακινήτων, με τελευταίο χτύπημα την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, πυροδότησε ανησυχία στην αγορά και νέο κύμα πωλήσεων ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά
Όσο-όσο πουλάνε πλέον οι Έλληνες την ακίνητη περιουσία τους για να πληρώσουν υποχρεώσεις, να αποφύγουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον κίνδυνο μεγαλύτερης μείωσης των τιμών.
Διαμερίσματα που δεν βρίσκουν ενοικιαστή, σπίτια στην επαρχία τα οποία δεν κατοικούνται καθώς ανήκουν σε κατοίκους που διαμένουν στην πόλη και καταστήματα ή γραφεία που δεν προσφέρουν ούτε ένα ευρώ στους ιδιοκτήτες τους παρά μόνο κόστος, βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εκποιήσεων.

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα από κοινού, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα

Συνελήφθησαν, σήμερα (11-10-2014) τα ξημερώματα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες, τρεις υπήκοοι Συρίας (ένας 22χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 18 και 21 ετών) και ένας 28χρονος υπήκοος Ιράκ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά τέσσερις αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Κατά τον έλεγχο, οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν τέσσερις πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από έτερο αλλοδαπό, έναντι του χρηματικού ποσού των (1.600) ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές χθες (10-10-2014) από τα Ιωάννινα, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι διακινητές θα λάμβαναν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκαν για τη λαθρομεταφορά
τέσσερις πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας
το χρηματικό ποσό των (645) ευρώ
δύο κινητά τηλέφωνα
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και εξιχνιάσεις ανάλογων υποθέσεων για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.
Ειδικότερα:
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, ένας 37χρονος υπήκοος Συρίας, διότι επέδειξε, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστή ταυτότητα Ελληνικών Αρχών, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στην Ιταλία.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα ναρκωτικό χάπι.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, συνελήφθη στην Περάνθη Άρτας, 32χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( snack-bar ), χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή. Επίσης η 34χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, συνελήφθη στην Παναγιά Πρέβεζας, ημεδαπός γιατί κατελήφθη να εκτελεί οικοδομικές εργασίες στην οικία του και να στερείται την προβλεπόμενη άδεια από αρμόδια αρχή.

Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. 
Παρά την μείωση της τιμής, όμως, οι καταναλωτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για παραγγελίες προς το παρόν.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», το πετρέλαιο, μετά και τη μείωση του ειδικού φόρου και με βάση τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση των διεθνών τιμών, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα επίπεδα των 1,07 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,25 ευρώ πέρυσι.
Για όσους δικαιούνται επίδομα, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 0,72 ευρώ το λίτρο (με πλαφόν κατανάλωσης), έναντι 0,90 ευρώ πέρυσι.
Πάντως, παρά τη μείωση των τιμών έναντι της περσινής χρονιάς, στελέχη του χώρου κρατούν μικρό καλάθι.
Έρευνες αγοράς που έχουν στα χέρια τους δείχνουν ότι παρά τη μείωση του φόρου αλλά και την πτωτική τάση των διεθνών τιμών, το ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένει χαμηλό και δεν περιμένουν παρά 10% αύξηση πωλήσεων έναντι της περσινής σεζόν.

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:30 η ''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, στην πλατεία, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου

Τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου μπροστά από το ''καζάνι''
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου.
 Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου από άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και δημότες του Δήμου Φυλής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική.
Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις.
Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
Για τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης και συσπειρώνει τα μέλη του.
Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους.
Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι, χωρίς , κατ' ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
Γι' αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος Νίκος Μάλαμος και τα μέλη του ΔΣ δεν υπολογίζουν τον προσωπικό τους χρόνο για την επιτυχία του δρώμενου. 
Τον διαθέτουν απλόχερα για να προσφέρουν στους συντοπίτες τους αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι αεικίνητοι, αυτό εξάλλου έδειξαν οι εκδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων και βέβαια εξαιρετικοί οικοδεσπότες.
Αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ηπειρώτικης φιλοξενίας και κέρδισαν την αναγνώριση των προσκεκλημένων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσας.
 Άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρεψαν με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη Ορχήστρα και γεύτηκαν το τσίπουρο, που κύλισε σταγόνα - σταγόνα στα ποτήρια από τον παραδοσιακό αποστακτήρα.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ηπειρώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στις 20.30' το βράδυ, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.
Όσοι θα παρευρεθούν, θα διασκεδάσουν με την Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου, με τον Κώστα Μήτση στο τραγούδι.
Θα χορέψουν όλοι, μετά την χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου και των χορευτικών γειτονικών Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων.
Και επειδή το τσίπουρο δεν πίνεται ψηροσφύρι θα προσφερθούν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν, θα ζυμώσουν και θα φουρνίσουν και ψήσουν οι γυναίκες του Συλλόγου.

Απολαύστε 2 video με ηπειρώτικους σκοπούς από τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο
www.youtube.com/watch?v=6qqvc3mbeCU
www.youtube.com/watch?v=ITuTk5YC4Fg

Βεβαιώσεις Αμπελοκαλλιεργητών για έκδοση άδειας απόσταξης

Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβίκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7Ε του ν. 2669/2001) το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων ότι:
- Η αποστακτικής περιόδου από το Υπουργείο Οικονομικών ορίζεται από 20 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2014.
- Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου-ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, τη θέση και την έκταση του αμπελιού, καθώς και της ποσότητας των πρώτων υλών που παρήχθησαν. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (19 Δεκεμβρίου 2014) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Metron Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Metron Analysis για τον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika 90,1 ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει προβάδισμα 5,9% επί της Νέας Δημοκρατίας και το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα!
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,7%
ΝΔ: 19,8%
Ποτάμι: 6,9%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
ΚΚΕ: 4%
ΠΑΣΟΚ: 3,4%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 30% έναντι 23% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.