Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Βεβαιώσεις Αμπελοκαλλιεργητών για έκδοση άδειας απόσταξης

Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβίκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7Ε του ν. 2669/2001) το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων ότι:
- Η αποστακτικής περιόδου από το Υπουργείο Οικονομικών ορίζεται από 20 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2014.
- Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου-ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, τη θέση και την έκταση του αμπελιού, καθώς και της ποσότητας των πρώτων υλών που παρήχθησαν. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (19 Δεκεμβρίου 2014) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
- Για την έκδοση βεβαίωσης απαιτείτε προηγουμένως υποχρεωτικά από τους παραγωγούς η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το  έτος  2014  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
- Οι αμπελουργοί των οποίων οι αμπελώνες ή οι κληματαριές τους καταλαμβάνουν έκταση μικρότερη του 1 στρέμματος και το παραγόμενο προϊόν δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή, απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής. 
Στους παραγωγούς αυτούς η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τον οικείο Δήμο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου-ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 117 ή στο τηλέφωνο 2651 0 87117 και στους υπαλλήλους Στέφο Λάμπρο & Βασδέκη Ευστάθιο.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr