Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Σε λειτουργία τίθεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 700.000 πολίτες.
Τα ποσά που θα λάβουν είναι 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριών.
Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ το μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.
Επιπλέον το Κοινωνικό Εισόδημα συνδέεται με σειρά από συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, οι οποίες είναι οι εξής:
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων.
Παροχή σχολικών γευμάτων.
Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, σήμερα (02-01-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή - κλεμμένη άδεια διαμονής.
 Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή του καιρού αναμένουμε
σταδιακά από το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου με αυξημένες νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές, ενώ στα ανατολικά ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με αποτέλεσμα η θερμοκρασίας θα ανέβει λίγο.
Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ οι κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν.
Θερμοκρασιακά ο καιρός θα είναι γενικά ηπιότερος από ότι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου τα φαινόμενα θα ενταθούν, η θερμοκρασίας θα σημειώσει πτώση, και δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΔΕΗ: Νέα προγράμματα διακανονισμών ληξιπρόθεσμων οφειλών

Στο 1.150.000 ανέρχονται οι οικιακοί πελάτες και οι επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στις ρυθμίσεις των 36 δόσεων
Νέα προγράμματα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και μειώσεις στα τιμολόγια για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ.
Παράλληλα η δημόσια επιχείρηση παρέτεινε σιωπηρά μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίαση του την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μηνός την καθιέρωση νέων κινήτρων για τη ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών.
Πηγές αναφέρουν πως θα καθιερωθούν προγράμματα ρυθμίσεων με δόσεις πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο του «παγώματος» χρεών χαμηλού ύψους και μείωσής τους εφόσον οι οφειλέτες είναι εμπρόθεσμοι στην αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών.

Μύτικας Πρέβεζας: Συνελήφθη με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, προχθές (31-12-2016) το απόγευμα στον Μύτικα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν μείγμα καπνού και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Παρακάλαμος: Στους -6 βαθμούς ο υδράργυρος το πρωί της Δευτέρας

Παγετός στον Παρακάλαμο Πωγωνίου με τον υδράργυρο το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2017 να είναι σταθερά κάτω από μηδέν βαθμούς, ενώ  άγγιξε και τους -6 βαθμούς! 

Μπαράζ αυξήσεων σε έμμεσους φόρους με το καλημέρα του 2017

Κύμα αυξήσεων από την Πρωτοχρονιά σε σειρά από έμμεσους φόρους, που θα στοιχίσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για τις τσέπες των καταναλωτών.
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση αγγίζει τα 8 λεπτά ανά λίτρο και στο υγραέριο κίνησης τα 10 λεπτά το λίτρο.
Κάθε φλιτζάνι καφέ θα είναι τουλάχιστον 10 λεπτά ακριβότερο από Δευτέρα, ενώ η επιβάρυνση ανά κιλό καφέ για την αγορά από το ράφι (σούπερ μάρκετ, καφεκοπτείο κ.λπ.) αναμένεται να κυμανθεί κατά μέσο όρο σε ποσοστό περί το 25%.
Από 1η Ιανουαρίου, ακριβαίνουν και τα τσιγάρα, κατά τουλάχιστον μισό ευρώ στο πακέτο και ως ένα ευρώ στο σακουλάκι καπνού.
Επιβάλλεται και ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Κατά 6% φουσκώνουν οι λογαριασμοί σε σταθερή τηλεφωνία και Internet.

Η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με συνοδεία της ηπειρώτικης ζυγιάς ''Οι Λαλητάδες'' έψαλε τα κάλαντα στον κ. Αλέξη Τσίπρα


Αριθ. Πρωτ. 3017  Αθήνα 2-1-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Πρωτοχρονιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα
Το Σάββατο το πρωί 31 Δεκεμβρίου 2016, παραμονή της πρωτοχρονιάς, τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ρίζου,  και το χορευτικό νέων και ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'', επισκέφτηκε  τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,  του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου και έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα.
Την χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνόδευαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας, ο ΄Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο ΄Έφορος Τύπου Αντώνης Κοντός, ο Έφορος Πνευματικού Κέντρου Χριστόφορος Τζαρτζούλης και τα μέλη του Δ.Σ. Μαίρη Καραγιώργου, υπεύθυνη της Χορωδίας της ΠΣΕ και Ηλέκτρα Κίκη.
Κατά την προσφώνηση του, ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής είπε ότι ''Η Ηπειρώτικη παράδοση και ο Ηπειρώτικος πολιτισμός αποτελούν ελπίδα, για μία ζωή με αξιοπρέπεια και τόνισε ότι, διαχρονικά οι Ηπειρώτες πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και συμμετείχαν στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες με αποκορύφωμα την αυτοθυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, τις γυναίκες της Πίνδου στο Έπος του 40, αλλά και τις προσφορές των Ηπειρωτών Ευεργετών, στη δημιουργία των υποδομών του Κράτους μας''. 
Ακόμη αναφέρθηκε στις δράσεις της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, στο ρόλο της για τη διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας, ως και στον διεκδικητικό της χαρακτήρα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, για ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και στήριξης των κατοίκων της πατρώας γη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο, αυτή την περίοδο, ρόλο και έργο της Κυβέρνησης, μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει τον κοινωνικό και ενισχυτικό ρόλο και έργο της. Ευχήθηκε δε κλείνοντας την προσφώνηση του, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της και ειδικά ο επόμενος κυβερνητικός στόχος, η εκκίνηση της ανάπτυξης της χώρας να τεθεί υπό επιτυχία και έτσι να ξεπεραστεί η κρίση.
Στην αντιφώνηση του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  ευχήθηκε Καλή Χρονιά και αφού αναγνώρισε το πλούσιο έργο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη διατήρηση της παράδοσης, αλλά και της διεκδίκησης σε ζητήματα που έχουν σχέση με  την ανάπτυξη, το περιβάλλον, αλλά και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Ηπείρου, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, θα κάνουν όλες τις ενέργειες και προσπάθειες για το καλύτερο για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Εις ανάμνηση της επίσκεψης ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ  Κώστας Κωνής επέδωσε στον Πρωθυπουργό της Χώρας ένα ιστορικό άλμπουμ με γραμματόσημα και φάκελο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας- ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ του 2012, ύστερα από αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων, από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, και των Ιωαννίνων.

Πρόσθετα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής Λίλιαν Παπαδοπούλου, προσέφερε στον Πρωθυπουργό, παραδοσιακά ηπειρωτικά γλυκά, πίτες και εδέσματα, που παρασκευάζουν οι Ηπειρώτισσες τις εορτάσιμες μέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Μετά τα κάλαντα,  η Ηπειρώτικη ζυγιά  ''Οι Λαλητάδες'' και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, έπαιξαν και τραγούδησαν Ηπειρώτικους  σκοπούς, από τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και το Πωγώνι που σιγοτραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και απέδωσαν χορευτικά,  καταχειροκροτούμενοι και ανεβάζοντας τη διάθεση, μέλη του  χορευτικού τμήματος νέων και ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι''.
Και του χρόνου


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Σύλλογος Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρεβέζης "Ο Άγιος Χριστόφορος": Ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο διασκέδασης "Λάμψη"(16ο χλμ Λεωφόρος Πάρνηθος, Αχαρναί


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρεβέζης "Ο Άγιος Χριστόφορος" σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο διασκέδασης "Λάμψη"(16ο χλμ Λεωφόρος Πάρνηθος, Αχαρναί).
Στο Κλαρίνο ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Τραγουδούν οι Αντώνης Κυρίτσης, Νίκος Βλαχοδήμος, Χριστόδουλος Κωσταρέλλος, Δήμητρα Μπέκιου, Πόπη Καραμπά και η Σοφία Βότα.
Τιμή Πρόσκλησης: 20 ευρώ.

Παιδιά έως 12 ετών Δωρεάν.

Πώς θα χτίσετε το αφορολόγητο από την πρώτη μέρα του χρόνου

Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου

Χιλιάδες φορολογούμενοι επισκέφτηκαν τις τράπεζες τις τελευταίες μέρες του 2016 για να αιτηθούν κωδικούς e-banking καθώς αλλά και την έκδοση χρεωστικών καρτών. Και αυτό γιατί από την πρώτη μέρα του χρόνου, το αφορολόγητο για τα εισοδήματα του 2017 και των επόμενων ετών θα συνδέεται υποχρεωτικά με δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών. Το ύψος των δαπανών αυτών θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος.
Οι δαπάνες που θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος για να «χτίζεται» το αφορολόγητο θα ανέρχονται στο 10% του δηλωθέντος εισοδήματος για ύψος εισοδήματος έως 10.000 ευρώ, στο 15% για το κλιμάκιο του εισοδήματος από 10.001 ευρώ 30.000 ευρώ και στο 20% για το υπερβάλλον εισόδημα και μέχρι ποσού 30.000 ευρώ συνολικά.
Το ανώτατο όριο αποδείξεων που απαιτεί η εφορία ανεξαρτήτως εισοδήματος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.
Στη περίπτωση που δεν καλύπτεται το απαιτούμενο όριο δαπανών με πλαστικό χρήμα με το πραγματικό, στη διαφορά τους θα υπολογίζεται φορολογικός συντελεστής 22%. Έτσι στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ πραγματοποιήσει δαπάνες με πλαστικό χρήμα 3.000 ευρώ αντί για 4.000 ευρώ που απαιτούνται για να πάρει το αφορολόγητο τότε επί της διαφοράς των 1.000 ευρώ θα υπολογιστεί φόρος 22%, δηλαδή 220 ευρώ.