Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με συνοδεία της ηπειρώτικης ζυγιάς ''Οι Λαλητάδες'' έψαλε τα κάλαντα στον κ. Αλέξη Τσίπρα


Αριθ. Πρωτ. 3017  Αθήνα 2-1-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Πρωτοχρονιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα
Το Σάββατο το πρωί 31 Δεκεμβρίου 2016, παραμονή της πρωτοχρονιάς, τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ρίζου,  και το χορευτικό νέων και ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'', επισκέφτηκε  τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,  του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου και έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα.
Την χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνόδευαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας, ο ΄Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο ΄Έφορος Τύπου Αντώνης Κοντός, ο Έφορος Πνευματικού Κέντρου Χριστόφορος Τζαρτζούλης και τα μέλη του Δ.Σ. Μαίρη Καραγιώργου, υπεύθυνη της Χορωδίας της ΠΣΕ και Ηλέκτρα Κίκη.
Κατά την προσφώνηση του, ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής είπε ότι ''Η Ηπειρώτικη παράδοση και ο Ηπειρώτικος πολιτισμός αποτελούν ελπίδα, για μία ζωή με αξιοπρέπεια και τόνισε ότι, διαχρονικά οι Ηπειρώτες πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και συμμετείχαν στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες με αποκορύφωμα την αυτοθυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, τις γυναίκες της Πίνδου στο Έπος του 40, αλλά και τις προσφορές των Ηπειρωτών Ευεργετών, στη δημιουργία των υποδομών του Κράτους μας''. 
Ακόμη αναφέρθηκε στις δράσεις της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, στο ρόλο της για τη διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας, ως και στον διεκδικητικό της χαρακτήρα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, για ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και στήριξης των κατοίκων της πατρώας γη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο, αυτή την περίοδο, ρόλο και έργο της Κυβέρνησης, μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει τον κοινωνικό και ενισχυτικό ρόλο και έργο της. Ευχήθηκε δε κλείνοντας την προσφώνηση του, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της και ειδικά ο επόμενος κυβερνητικός στόχος, η εκκίνηση της ανάπτυξης της χώρας να τεθεί υπό επιτυχία και έτσι να ξεπεραστεί η κρίση.
Στην αντιφώνηση του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  ευχήθηκε Καλή Χρονιά και αφού αναγνώρισε το πλούσιο έργο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη διατήρηση της παράδοσης, αλλά και της διεκδίκησης σε ζητήματα που έχουν σχέση με  την ανάπτυξη, το περιβάλλον, αλλά και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Ηπείρου, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, θα κάνουν όλες τις ενέργειες και προσπάθειες για το καλύτερο για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Εις ανάμνηση της επίσκεψης ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ  Κώστας Κωνής επέδωσε στον Πρωθυπουργό της Χώρας ένα ιστορικό άλμπουμ με γραμματόσημα και φάκελο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας- ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ του 2012, ύστερα από αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων, από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, και των Ιωαννίνων.

Πρόσθετα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής Λίλιαν Παπαδοπούλου, προσέφερε στον Πρωθυπουργό, παραδοσιακά ηπειρωτικά γλυκά, πίτες και εδέσματα, που παρασκευάζουν οι Ηπειρώτισσες τις εορτάσιμες μέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Μετά τα κάλαντα,  η Ηπειρώτικη ζυγιά  ''Οι Λαλητάδες'' και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, έπαιξαν και τραγούδησαν Ηπειρώτικους  σκοπούς, από τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και το Πωγώνι που σιγοτραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και απέδωσαν χορευτικά,  καταχειροκροτούμενοι και ανεβάζοντας τη διάθεση, μέλη του  χορευτικού τμήματος νέων και ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι''.
Και του χρόνου


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ