Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Αστέρας Πωγωνίου-ΓΕ. Ηπείρου, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 2:00 μ.μ., κλειστό Καλπακίου

Με γοργούς ρυθμούς η συναρμολόγηση των ανεμογεννητριών στον Κασιδιάρη

 Με γοργούς ρυθμούς  συνεχίζεται η μεταφορά των τμημάτων και η συναρμολόγηση των ανεμογεννητριών  στον Κασιδιάρη.
Η επιχείρηση μεταφοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

ΟΠΕΚΑ: Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα η καταβολή επιδομάτων


Από εδώ και στο εξής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα πραγματοποιείται η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ σύμφωνα με άρθρο 22 του Ν. 4659/2020.
Σε ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΑ αναφέρει:
«Με τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ευκολότερου οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής των παροχών. Επιπλέον, αποφεύγεται κάθε πιθανή αναστάτωση ή σύγχυση των πολιτών λόγω συχνής αλλαγής στις ημερομηνίες.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Yπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.
Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού αφορά στην πληρωμή της συμπληρωματικής 6ης δόσης του 2019».

Κόνιτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού


Συνελήφθη σήμερα (20-02-2020) μετά τα μεσάνυχτα, στο 62ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε με αυτό έναν αλλοδαπό, στερούμενο των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το όχημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του μη νόμιμου αλλοδαπού, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Αποτελέσματα ΣΟΧ 1_2020

Αποτελέσματα ΣΟΧ 1_2020

Γιάννενα: Συνελήφθη ένας άνδρας κατηγορούμενος για κλοπή και οπλοκατοχή



Συνελήφθη χθες (19-02-2020) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής τσάντας, ιδιοκτησίας ημεδαπού, που περιείχε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet , δύο (2) σκληρούς δίσκους και προσωπικά του έγγραφα και η οποία έγινε το μεσημέρι της 06-01-2020 στην πόλη των Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο κατηγορούμενος.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
σπαθί με μήκος λάμας -71- εκατοστά,
-5- κυνηγετικά μαχαίρια διαφόρων μεγεθών,
διακοσμητικό μαχαίρι,
αστυνομική ράβδος μήκους -64- εκατοστών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Όχι στο πλην Ιωαννίνων για το επίδομα παραμεθόριων περιοχών, από τη Μαρία Κεφάλα


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Βουλευτού Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Αλεξάνδρας Κεφάλα μετά την συνάντηση με την ένωση των Αστυνομικών, όπου ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  την χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών ύψους 100 ευρώ μηνιαίως, στους υπηρετούντες Αστυνομικούς του Νόμου Ιωαννίνων.
Κι ενώ οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα  Ασφαλείας όλης της χώρας λαμβάνουν το επίδομα παραμεθόριων περιοχών στις χαρακτηρισμένες περιοχές, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Αστυνομικούς του Νόμου Ιωαννίνων. 
Αντίθετα οι στρατιωτικοί του ιδίου Νομού που υπηρετούν στην παραμεθόριο λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.
Η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τον Υπουργό να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των περίπου  200 Αστυνομικών του Νομού Ιωαννίνων, που καθημερινά περιπολούν και δίνουν μάχες με την μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα στις ευαίσθητες και νευραλγικές αυτές περιοχές.

Με εκτίμηση
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Λιμίνη Άρτας


Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που έγινε στη Λιμίνη Άρτας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που έγινε βραδινές ώρες της 11-02-2020 στο 5ο χλμ Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου στη Λιμίνη Άρτας, από όπου αφαιρέθηκαν το χρηματικό ποσό των -550- ευρώ, ζεύγος γυαλιών ηλίου και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τσικνοπέμπτη στου "Γάκη" στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

Τσικνοπέμπτη στου "Γάκη" στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.

Παρακάλαμος: Παγίδα θανάτου η μικρή γέφυρα «Μπέλεϊ» στο Γορμό ποταμό

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η  μικρή γέφυρα τύπου «Μπέλεϊ» στη θέση «Μουίλες» του κάμπου του Παρακαλάμου στο Γορμό ποταμό.
Η συγκεκριμένη γέφυρα εξυπηρετούσε στις προηγούμενες δεκαετίες καθημερινά δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, τα τελευταία χρόνια είναι αφημένη στην τύχη της και αποτελεί παγίδα θανάτου για όποιον επιχειρήσει να την διασχίσει.
Είναι πολύ επικίνδυνη και κάποια σημεία που φαίνονται προσβάσιμα στην πραγματικότητα δεν είναι γιατί τα ξύλα έχουν σαπίσει.
Απορία άξιο είναι αν η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου γνωρίζει την ύπαρξη της γέφυρας και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την συντήρησή της.
Μήπως πρέπει να γίνει πρώτα κάποιο ατύχημα;
Και αν το κόστος επισκευής είναι πολύ «μεγάλο» δεν πρέπει να μπει κάποια σήμανση που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα; 






Καινοτόμα εκθέματα αλλάζουν τα δεδομένα στην αποκατάσταση στήθους


Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή αλλά και στην αύξηση για αισθητικούς λόγους, ανοίγει η τεχνολογία με τη δημιουργία  καινοτόμων ενθεμάτων σιλικόνης  (B-Lite®).
Τα νέα ενθέματα, είναι το αποτέλεσμα 10ετους έρευνας και κλινικής δοκιμασίας  και  η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία αυξητικής στήθους, τα τελευταία  30 χρόνια, από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η συνεκτική γέλη σιλικόνης.
Η γέλη των συγκεκριμένων ενθεμάτων είναι εμπλουτισμένη με μικροσφαιρίδια- αδρανή, πολύ υψηλής καθαρότητας, κοίλα, βοροπυριτικά σωματίδια που χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαστημική τεχνολογία. 
Έχουν έγκριση CE από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και τα τελευταία πέντε χρόνια  χρησιμοποιούνται και αποτελούν πρώτη επιλογή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
«Τα  καινοτόμα ενθέματα είναι  απολύτως ασφαλή ,κατά  30% ελαφρύτερα από τα κοινά ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα  στις γυναίκες» αναφέρει  ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν.
Στη δημιουργία των νέων ενθεμάτων συνέβαλε  σημαντικά η εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς η  μείωση του βάρους του ενθέματος οφείλεται στις μοναδικές ιδιότητες της γέλης σιλικόνης του  B-Lite®, η οποία είναι υψηλής συνεκτικότητας , εμπλουτισμένη με μικροσφαιρίδια.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές  τα μικροσφαιρίδια σιλικόνης είναι αδρανή, πολύ υψηλής καθαρότητας, κοίλα, βοροπυριτικά σωματίδια που χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαστημική τεχνολογία ως μία πολύ ελαφριά αλλά και εξαιρετικά ανθεκτική λύση. Έχουν πολυάριθμες εγκεκριμένες κλινικές εφαρμογές, όπως στην ουρολογία, ογκολογία, γυναικολογία κ.α.