Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η Αδελφότητα Βησσανιωτών κόβει την πίτα της, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.



Η Αδελφότητα Βησσανιωτών κόβει την πίτα της, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ..

Ευχές με χωριανούς και φίλους αντάλλαξε η οικογένεια Φούσα


«Φωτισμένο το 2020 για τους Έλληνες»

Ουδέποτε έκρυψε την αγάπη της για την ιδιαίτερη πατρίδα, τα Γιάννινα, η οικογένεια Φούσα.
Πρόσφατο παράδειγμα το - αφιερωμένο σε χωριανούς και φίλους- τριήμερο των Φώτων από τον π. Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα και τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.
Δεν παρέλειψαν μάλιστα να εκδηλώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, υποδεχόμενοι στο πατρικό τους τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Σταύρο Κόντο και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σίνη.
Στο παραδοσιακό δείπνο της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο της Ρεπετίστας, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Τζιμογιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πωγωνίου κ. Κώστας Μυριούνης, χωριανοί αλλά και φίλοι της οικογένειας Φούσα.
Ανήμερα των Φώτων, ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε αφενός στη Δοξολογία στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και στον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων, στην Παμβώτιδα και αφετέρου να ανταλλάσσουν ευχές με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ και άλλους επίσημους. 
Αναμφίβολα, μόνο απαρατήρητη δεν υπήρξε η παρουσία τόσο του π. Υπουργού όσο και του Συντονιστή Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General στην εορταστική εκδήλωση του "Πρωινού Λόγου".

Ιωάννινα: Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για απόπειρα διάρρηξης ζαχαροπλαστείου


Συνελήφθη, σήμερα (10-01-2020) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να διαρρήξει ζαχαροπλαστείο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο (σκύλα).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ομόφωνη απόφαση για συνέχιση της αποχής έως 26 Ιανουαρίου από τη σύνταξη κάθε συμβολαιογραφικής πράξης



Στους -8,5ο Κελσίου η θερμοκρασία στη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά

Νέα «βουτιά» στους -8,5ο  Κελσίου έκανε ο υδράργυρος το πρωινό της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2020  στη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά.

Λόγω του ψύχους που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, πάγωσε τμήμα της λίμνης Ριαχόβου.

Πυρκαγιά σε οικία στην Άρτα

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Μάξιμου Γραικού στην Άρτα, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις απογευματινές ώρες χθες.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Κοπή Πίτας το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ώρα 20:15, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, αίθουσα «Μακεδονία Α΄+Β΄)


Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και ο Δήμαρχος Πωγωνίου σας προσκαλούν στην κοπή Πίτας το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ώρα 20:15, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, αίθουσα «Μακεδονία Α΄+Β΄).

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Προοδευτική Περάματος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 11-01-20/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΣΚΑΣ      
ΩΡΑ: 15:00

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:00) 
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:15)              
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)            
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  (15:00)     

23ος Μπιζάνιος Δρόμος την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συνδιοργανώνει μαζί με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων», τον «23ο Μπιζάνιο δρόμο» (τρέξιμο σε δημόσιο δρόμο, 11.500 μέτρα) την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ..
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στο Μπιζάνι, στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020 στις 15.00 μ.μ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους  τον «Μπιζάνιο Δρόμο», τον ξεχωριστό αυτό ιστορικό αγώνα της πόλης μας.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pkdi.gr/bizanios

Κοπή της βασιλόπιτας στην Τ.Κ. Κάτω Ραβενίων Πωγωνίου


Οι κάτοικοι της Τ.Κ. Κάτω Ραβενίων Πωγωνίου γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους, με μια όμορφη γιορτή που ετοίμασαν για την κοπή της βασιλόπιτας, το περασμένο Σάββατο.
Το χωριό μας τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Φωτίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Μάτσιας, ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Νάκης, ο εφημέριος του χωριού μας Φίλιππος Τσιδώνης και πολλοί συγχωριανοί και φίλοι!
Ο πρόεδρο της κοινότητας κ. Μπόσιος Ανδρέας, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Χρυσάνθη Πέτσιου και μέλη του ΔΣ έκοψαν και μοίρασαν την πίτα.
Ο δήμαρχος κ. Καψάλης χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε σε προγραμματισμένα έργα που αφορούν το χωριό.
Αισιόδοξα μηνύματα που μας γεμίζουν χαρά κι ελπίδα.
Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και του χρόνου με υγεία, αγάπη και ομόνοια!

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Σ. Αχέρων Ρωμανού 12-01-20/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Ο. Αμπελόκηποι 12-01-20/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ    ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ             
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ      

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ  
    
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ   (15:00)      
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020                
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ   (15:00)                
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)   
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)                
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ (15:00)

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι στο κοσμικό κέντρο "Το έλατο" στη Χασιά


Σας προσκαλούμε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:30 το μεσημέρι, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στο κοσμικό κέντρο "Το έλατο" στη Χασιά.
Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε Ηπειρώτικα και να καμαρώσουμε τα παιδιά των χορευτικών μας τμημάτων.
Μενού ενηλίκων 20 €, παιδικό 12 €.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο Μύτικα Πρέβεζας


Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έγινε στο Μύτικα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή από ανασφάλιστο Ι.Χ. Φορτηγό που έγινε την 21-10-2019 το απόγευμα στο Μύτικα Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το κρύο


Ο χειμώνας μπορεί να είναι σκληρός με τα μαλλιά, καθώς επηρεάζονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες στους υπαίθριους χώρους, σε συνδυασμό με την ξηρότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. 
Μολονότι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τη φροντίδα του δέρματός τους τον χειμώνα, εντείνοντας π.χ. την ενυδάτωση, λίγοι γνωρίζουν ότι πρέπει να παράσχουν έξτρα φροντίδα και στα μαλλιά τους.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), οι εναλλαγές της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας κάνουν τα μαλλιά να χάνουν την λάμψη και τον όγκο τους, ενώ ο ξηρός, παγωμένος αέρας έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση του δέρματος στο κρανίο και κατ' επέκταση στα μαλλιά.
«Δίχως την κατάλληλη φροντίδα, τον χειμώνα τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και επιρρεπή στην ψαλίδα, παρουσιάζουν φριζάρισμα και στατικό ηλεκτρισμό, ενώ στο δέρμα του κεφαλιού μπορεί να εκδηλωθεί ξηρότητα και έξαρση της πιτυρίδας ή άλλων δερματοπαθειών (π.χ. ψωρίαση του τριχωτού, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα)», λέει. «Πολλοί άνθρωποι, μάλιστα, παρουσιάζουν και αυξημένη τριχόπτωση την οποία θεωρούν φυσιολογική. Ωστόσο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τον χειμώνα ο οργανισμός παράγει περισσότερη μελατονίνη, η οποία είναι η φυσική ορμόνη που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών. Επομένως θα έπρεπε να χάνουμε λιγότερα μαλλιά. Επειδή, όμως, παρά τις σκληρές χειμερινές συνθήκες δεν αλλάζουμε τη ρουτίνα καθαρισμού και περιποίησής τους, αυτά αφυδατώνονται και γίνονται εύθραυστα.