Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  5η Νοεμβρίου 2013, ημέρα   ΤΡΙΤΗ & ώρα 12:30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση μελέτης, καθορισμός όρων της διακήρυξης και διάθεση της πίστωσης για την υλοποίηση της υπηρεσίας (Π.Δ.28/80): «Promote indigenous development by enchansing local Branding through primary, secondary and tertiary economic sector Clusters and Innovation Notes» που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα: “GREECE – ALBANIA IPA CROSS BORDER PROGRAMME 2007-2013”.
2. Σχετικά με κατακύρωση δημοπρασίας έργου «Αντικατάσταση στέγης του κτιρίου του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Δελβινακίου.»
3. Ανάθεση και διάθεση πίστωσης μελέτης Η-Μ  με τίτλο «Μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου».
4. Ανάθεση και διάθεση ψήφισης της μελέτης με τίτλο «Αντικατάσταση εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Βασιλικού (Η-Μ Μελέτη)».
5. Σχετικά με υποχρεωτική αναμόρφωση μετά από έλεγχο των οικονομικών αποτελεσμάτων Α΄ εξαμήνου 2013 του Δήμου Πωγωνίου.
6. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.


Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Σε ισχύ από σήμερα το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Από σήμερα Παρασκευή 1η Νοεμβρίου επανέρχεται  η χρέωση του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.

Όσοι χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο μπορούν να εξοικονομούν έως 45% της χρέωσης ανά κιλοβατώρα, ενώ παράλληλα έχουν μηδενικό κόστος για χρεώσεις του δικτύου μεταφοράς, διανομής, καθώς και μειωμένες τιμές για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Οι κτηνοτρόφοι του Πωγωνίου, ενημερώθηκαν για την ηλεκτρονική απογραφή, τις αδειοδοτήσεις, και άλλα τρέχοντα ζητήματα

Σε συνάντηση κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, που έγινε στο Δελβινάκι, παρέστη το βράδυ της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την οποία έγινε εκτενής ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Καραμπίνας, Οδ. Πότσης, Κων. Ντέτσικας, σύμβουλοι κ.ά.
Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν, ήταν και αυτά που αφορούν στην ηλεκτρονική απογραφή των αιγοπροβάτων (που ξεκίνησε από σήμερα), την αδειοδότηση των μονάδων, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την εξισωτική αποζημίωση, τον εξηλεκτρισμό των μονάδων. 

Άρτα: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα και τα διέλυε για ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία αποσυναρμολογούσε και τα διέθετε προς πώληση, με πεδίο δράσης τους Νομούς Αττικής, Άρτας, Πρέβεζας και Ακαρνανίας.
 Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει τέσσερις ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης) και άλλους τρεις τουλάχιστον συνεργούς τους. 
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (31-10-2013) τα ξημερώματα στην Άρτα, δύο μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που έκλεβαν φορτηγό, ενώ εντοπίστηκε μάντρα στο Αγρίνιο, στην οποία μεταφέρονταν τα κλεμμένα οχήματα.

Έναρξη των μαθημάτων στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό (Δ.Ε.Α.Π.) Πανεπιστήμιο Πωγωνίου

Ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο ( Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου ) τα μαθήματα. Το εναρκτήριο μάθημα, παρέδωσε ο ομότιμος καθηγητής κ. Απόστολος Παπαϊωάννου.
Ο κ. καθηγητής ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα, του Ε της Ελευθερίας, καθώς και της Πωγωνιακής Καταγραφής.
Την προσφορά των Ηπειρωτών και ειδικότερα των ανδρών και γυναικών εκ του Πωγωνίου.

Την ένθεν και ένθεν καταγραφή των όσων αφορούν το Πωγώνι κλπ.
Εκτός των συμμετεχόντων φοιτητών, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης και αρκετοί καθηγητές.

ΠΗΓΗ: http://panepistimio-pogoniou.blogspot.gr/

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Πεντέλη-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-11-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τους Αμπελόκηπους (3-11-13/15:00 π.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Αετό Πρωτόπαππας (3-11-13/15:00 π.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με την Πεδινή (2-11-13/15:00 μ.μ.), για την 11η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΔΙΝΗΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΕΔΙΝΗ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΕΝΤΕΛΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Το πρόγραμμα 11ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
ΑΠΟΕΛ-Δαβάκης
Ραφταναίοι-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
Δόξα Αναργυρων-Αστήρ Αμφιθέας
Πωγωνάτος-Αετός Πρωτόπαππας
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αλμυρός Βουνοπλαγίας
Πεντέλη-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Αγία Μαρίνα -Περίβλεπτος
Κεφαλόβρυσο-Αμπελόκηποι
Σταυράκι-Ζωοδόχος

Νέα ρύθμιση για 97.000 δάνεια του ΟΕΚ

Νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ θα αφορά 97.000 άτομα που τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να αναδιαπραγματευτούν τους όρους του δανείου τους με τις τράπεζες.

Με τη ρύθμιση όσοι δανειολήπτες του ΟΕΚ βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση μπορούν να διαπραγματευτούν εκ νέου τους όρους του δανείου τους με τις τράπεζες χωρίς όμως να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου.
Η παραπάνω ρύθμιση λύνει τα χέρια σε χιλιάδες δανειολήπτες του ΟΕΚ καθώς μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να προβούν σε διακανονισμό με την τράπεζα καθώς η όπια αλλαγή θα επέβαλλε απώλεια της επιδότησης.

Ξεπέρασαν τις 50.000 οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Περισσότερες από 50.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με το Mega, τα πρώτα αυτά στοιχεία του ΚΕΠΥΟ δείχνουν ότι οι δικαιούχοι -που συνολικά ανέρχονται σε 580.000- σπεύδουν με ταχύτερους ρυθμούς να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις εφέτος σε σχέση με πέρυσι.
Το ποσό της προκαταβολής του επιδόματος αναμένεται να εκταμιευθεί 20 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή θα εγκριθεί, και θα εισπραχθεί μέσω τράπεζας.