Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ξεπέρασαν τις 50.000 οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Περισσότερες από 50.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με το Mega, τα πρώτα αυτά στοιχεία του ΚΕΠΥΟ δείχνουν ότι οι δικαιούχοι -που συνολικά ανέρχονται σε 580.000- σπεύδουν με ταχύτερους ρυθμούς να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις εφέτος σε σχέση με πέρυσι.
Το ποσό της προκαταβολής του επιδόματος αναμένεται να εκταμιευθεί 20 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή θα εγκριθεί, και θα εισπραχθεί μέσω τράπεζας.


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, ενώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,35 ευρώ.
Το 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος θέρμανσης θα προκαταβάλλεται άπαξ ανά περίοδο χορήγησης κατ' επιλογή του δικαιούχου, ενώ το υπόλοιπο 75% του ποσού, που δικαιούται ο αιτών θα καταβάλλεται βάσει της πραγματοποιηθείσας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.