Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία σε σπίτι στη Γραμμενίτσα Άρτας

Συνελήφθη χθες (09-02-2014) αργά το βράδυ, στη Γραμμενίτσα Άρτας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία σε σπίτι ημεδαπών. Ο δράστης συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι είναι αστυνομικοί, ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Ειδικότερα, ο 46χρονος χθες (09-02-2014) αργά το βράδυ, αφού παραβίασε με λοστό την κύρια είσοδο του σπιτιού, ερεύνησε τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσε χρυσαφικά.
Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι και συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον δράστη. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει, τους επιτέθηκε, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες.
Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία καθώς και ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα ελαστικό γάντι, που τα χρησιμοποιούσε για να μην αφήνει αποτυπώματα.
Ο 46χρονος, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014

300 έως 2.800 ευρώ όφελος για αγορά καινούριου

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων.
Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, το κίνητρο της απόσυρσης εφαρμόζεται για την αγορά νέου αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού που αποσύρεται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για το οποίο η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2000 και έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.
Όσοι αγοράσουν το 2014 καινούριο αυτοκίνητο έως 2.000 κ. εκ. αντικαθιστώντας παλαιότερο ηλικίας 12 ετών και άνω θα έχουν όφελος από 300 έως 2.800 ευρώ στο τέλος ταξινόμησης.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε το μέτρο της απόσυρσης για τρίτη συνεχόμενη φορά από το 2011.

Πώς θα ψηφίσουν ετεροδημότες, ένστολοι και ναυτικοί στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οδηγίες, σχετικά με το πώς θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι ετεροδημότες, οι ένστολοι και οι ναυτικοί, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το άρθρο 95 της Εκλογικής Νομοθεσίας οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα στον τόπο διαμονής τους.
Οι αιτήσεις για εγγραφή ή διαγραφή τους από τους ειδικούς καταλόγους υποβάλλονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.
Επισημαίνεται όμως ότι για τις εκλογές Μαΐου 2014, οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 14 Μαρτίου. (θα ρυθμιστεί νομοθετικά).
Το ίδιο ισχύει και για όσους μεταδημοτεύσουν μέχρι την 14η Μαρτίου. (θα ρυθμιστεί νομοθετικά).

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (60,96) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (09-02-2014), δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή τους μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (60,96) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (09-02-2014), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 24 ετών, οι οποίοι μαζί με 32χρονο ομοεθνή τους που αναζητείται, εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα επί της Δημοτικής Οδού Κατσικά-Μπάφρας, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς, ο 33χρονος αλλοδαπός και ύστερα από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε τσουβάλια, σίδερα και εξαρτήματα σιδήρων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος είχε αφαιρέσει τα σιδερικά, λίγο νωρίτερα, από επιχείρηση σιδηροκατασκευών στον Κατσικά Ιωαννίνων ενώ είχε προβεί στην ίδια πράξη τουλάχιστον άλλη μία φορά στο παρελθόν.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος δράστης χρησιμοποιούσε σπίτι, στο οποίο διαμένουν και οι άλλοι δύο δράστες, ως χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων ενώ προέκυψε επιπρόσθετα εμπλοκή του 24χρονου δράστη σε κλοπή, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, από διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην πόλη των Ιωαννίνων.
Μετά από έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα επεξεργασίας σιδήρου, μεγάλος αριθμός αυτοδιάτρητων βιδών και τρυπάνια, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την προαναφερθείσα επιχείρηση σιδηροκατασκευών.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την διερεύνηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης, καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών που εμπλέκονται σε αυτή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Σύλληψη στον κόμβο της Ελεούσας αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (9-2-2014) το βράδυ, στον κόμβο της Ελεούσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας (στον κόμβο Ελεούσας), οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 39χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με ελληνικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του.
Ο οδηγός συμμορφώθηκε και μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (τρεις γυναίκες, ηλικίας 39,30 και 55 ετών και έναν άνδρα, ηλικίας 25 ετών).

Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Όλες οι αλλαγές για τις φορολογικές δηλώσεις

Τα μυστικά και οι παγίδες

Ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, τόσο στον τρόπο συμπλήρωσης, όσο και στον τρόπο υπολογισμού αλλά και καταβολής του φόρου εισοδήματος θα ισχύσουν από φέτος για 8,3 εκατ. φορολογούμενους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» οι φορολογούμενοι, όσον αφορά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεών τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εξής αλλαγές:
* Οι δηλώσεις των περισσότερων συνταξιούχων και μισθωτών θα είναι προσυμπληρωμένες από το ΥΠΟΙΚ (τα στοιχεία για τα φορολογητέα ποσά των μισθών και των συντάξεων, τους αναλογούντες και τους παρακρατηθέντες φόρους εισοδήματος.
* Οι δηλώσεις όλων των φυσικών προσώπων θα είναι προσυμπληρωμένες ως προς τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες, τα ΙΧ, τα σκάφη και τις πισίνες.

Η εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές.
Αποφάσισαν στις ερχόμενες εκλογές, να μην ισχύει η λίστα στα ευρωψηφοδέλτια αλλά να γίνουν με σταυρό προτίμησης και να διπλασιαστεί ο αριθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών (από 21 σε 42) σε κάθε ψηφοδέλτιο.
Η απόφαση τους αυτή, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ελήφθη για να υπάρχει πιο άμεση αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για να ανανεωθεί η «επετηρίδα» των υποψηφίων ευρωβουλευτών με νέα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.