Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (09-02-2014), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 24 ετών, οι οποίοι μαζί με 32χρονο ομοεθνή τους που αναζητείται, εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα επί της Δημοτικής Οδού Κατσικά-Μπάφρας, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς, ο 33χρονος αλλοδαπός και ύστερα από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε τσουβάλια, σίδερα και εξαρτήματα σιδήρων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος είχε αφαιρέσει τα σιδερικά, λίγο νωρίτερα, από επιχείρηση σιδηροκατασκευών στον Κατσικά Ιωαννίνων ενώ είχε προβεί στην ίδια πράξη τουλάχιστον άλλη μία φορά στο παρελθόν.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος δράστης χρησιμοποιούσε σπίτι, στο οποίο διαμένουν και οι άλλοι δύο δράστες, ως χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων ενώ προέκυψε επιπρόσθετα εμπλοκή του 24χρονου δράστη σε κλοπή, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, από διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην πόλη των Ιωαννίνων.
Μετά από έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα επεξεργασίας σιδήρου, μεγάλος αριθμός αυτοδιάτρητων βιδών και τρυπάνια, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την προαναφερθείσα επιχείρηση σιδηροκατασκευών.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την διερεύνηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης, καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών που εμπλέκονται σε αυτή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.