Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ναι» σε εθνική κυβέρνηση, «όχι» σε Σαμαρά- Βενιζέλο

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα μπορούσε στις 18 Ιουνίου να στηρίξει μια εθνική κυβέρνηση, υπό τον όρο να μην μετέχουν σε αυτήν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο «ακριτικό Αιγαίο». είπε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα πέρα από την Ελλάδα των δημοσκοπήσεων και των διλημμάτων που βάζουν κάποιοι, και όπου, όπως είπε, οι πολίτες «δεν έχουν φάρμακα, ζουν χωρίς συγκοινωνία, και ζητούν από το αθηνοκεντρικό κράτος και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί τους».
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος στερούνται σοβαρότητας».
«Στερούμαστε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία η κ. Μπακογιάννη τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και τα πήγε στο Λονδίνο. Ο κ. Σαμαράς βέβαια δεν ασχολήθηκε με αυτό το ένα εκατομμύριο δολάρια της κ. Μπακογιάννη και πιθανώς και με άλλα εκατομμύρια τα οποία κάποιοι πολιτικοί βγάζουν στο εξωτερικό, άλλοι με τις μαύρες σακούλες της Siemens» είπε ο κ. Καμμένος.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και πωλούσε παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθη χθες (26-05-2012) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και  Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του προς πώληση:
Τετρακόσιους είκοσι (420) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD).
Εκατόν πενήντα πέντε (155) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κλειστά τα δικαστήρια από 14 έως 19 Ιουνίου λόγω εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα από τις 14 μέχρι και τις 19 Ιουνίου, λόγω των εκλογών.
Η αναστολή εργασιών των δικαστηρίων που αποφασίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μικρότερη από κάθε άλλη φορά - πρόσφατα ήταν 6 μέρες - ενώ μόνο για το Πρωτοδικείο Αθηνών η αναστολή εργασιών παρατείνεται έως και τις 20 Ιουνίου.

ΑΡΤΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού για κλοπή μοτοποδηλάτου.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου που είχε συμβεί την 20-04-2011 στον Παχυκάλαμο Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπές τροχοφόρων.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει το δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 43χρονης ημεδαπής, από τον Παχυκάλαμο Άρτας.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στην ιδιοκτήτρια ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη προχθές (25-05-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων , ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 32χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (1,1) γραμμαρίου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΕΕ; Ο κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ή κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

Έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει την άποψη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις, δεν έχουν ως στόχο τους να ελέγξουν και να πιστοποιήσουν, ανάλογα, τις γνώσεις που απόκτησαν οι υποψήφιοι στο σχολείο, αλλά να τους κατανείμουν, μ’ έναν «ομαλό» τρόπο, στα ΑΕΙ, ώστε και η ταξική κρησάρα να λειτουργεί και να αποφεύγονται οι κοινωνικές εντάσεις.
Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει και τον διεκπεραιώνει εδώ και πολλά χρόνια (ιδίως απ’ την περίοδο Αρσένη και μετά) η ΚΕΕ, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, με εργαλείο τα θέματα που βάζει κάθε φορά στα εξεταζόμενα μαθήματα και, ειδικότερα, τον λεγόμενο «βαθμό δυσκολίας» τους. Κύριο μέλημα της Επιτροπής είναι να μην υπάρχουν ούτε πολύ υψηλές βαθμολογίες, που θα ξεσκεπάσουν τον παράλογο χαρακτήρα του συστήματος εισαγωγής, ούτε βέβαια πολύ χαμηλές, που θα «απαξιώσουν» τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Στο πλαίσιο αυτό όλοι, λίγο πολύ, θυμόμαστε τις εναλλαγές ανάμεσα στα «βατά» θέματα και στα «παλούκια». Θέματα με σαφείς ερωτήσεις, μέσα απ’ την διδαχθείσα ύλη και το σχολικό βιβλίο, κοντά στις δυνατότητες του μέσου μαθητή-μαθήτριας απ’ τη μια, και θέματα με ερωτήσεις στριφνές, ασαφείς, στα όρια (ή και εκτός ενίοτε) της ύλης, εκτός βιβλίου, με επικαλυπτόμενες απαντήσεις, πολύ μακριά απ’ τις δυνατότητες των μέσων, και όχι μόνο, μαθητών!
Όμως η ακροβασία αυτή, πάνω στο λεπτό σχοινί των πολιτικών σκοπιμοτήτων, δεν μπορεί πάντα να είναι επιτυχής. Πολύ περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους και συμφέροντα, με ανωνυμίες (αλήθεια, γιατί δεν ανακοινώνονται τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, έστω μετά το πέρας των εξετάσεων;), με κύκλους πανεπιστημιακών, με φιλοκυβερνητικούς και μη, με κολλητούς υπουργών κ.τ.λ. Όλο και κάποιοι θα είναι ανεπαρκείς, όλο και κάποιοι θα είναι άσχετοι με την τάξη και την διδασκαλία, όλο και κάποιοι θα χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους, όλο και κάποιοι θα είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στα λάθη. Όπως πέρσι στα Μαθηματικά π.χ, που έκαναν ένα μικρό λάθος στη διατύπωση ενός θέματος και, αντί να στείλουν συμπληρωματική διόρθωση, πανικόβλητοι, απέσυραν όλα τα θέματα και τα έστειλαν εκ νέου, μολονότι αυτά είχαν ήδη μοιραστεί στους υποψήφιους!
Όπως φέτος που, με το «καλημέρα» των εξετάσεων, έδωσαν στους μαθητές για περίληψη ένα «απερίληπτο», διασκευασμένο (!), προφανώς απ’ αυτούς, κείμενο της κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ, που ανάθεμα αν μπορούσαν και οι ίδιοι να το πυκνώσουν! Κι ενώ ο τόπος βούιξε απ’ τις διαμαρτυρίες και την κατακραυγή, βγήκε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και δήλωσε ότι τα θέματα ήταν μέσα στις δυνατότητες των μαθητών. Άραγε, κυρίες και κύριοι της ΠΕΦ, αισθανθήκατε, στα μάγουλά σας, το ηχηρό ράπισμα της ίδιας της κ. Αρβελέρ, που δήλωσε χθες ότι τα κείμενά της δεν είναι για μαθητές και ότι ποτέ η ίδια δεν θα έβαζε, σε πανελλαδικές εξετάσεις, δικό της κείμενο;
Άραγε, κυρίες και κύριοι της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, αισθάνεστε το μέγεθος των ευθυνών σας; Γιατί η υπόθεση είχε και συνέχεια, όχι μόνο με το λάθος στην διατύπωση του Γ4 θέματος στη Φυσική της κατεύθυνσης, αλλά και με την βιαστική, αδικαιολόγητα βιαστική, πανικόβλητη, απόφασή σας να «ακυρώσετε» το θέμα και να κατανείμετε στα υπόλοιπα τα μόριά του. Έτσι διαπράξατε όχι απλώς λάθος, αλλά αδικία! Κι αν το λάθος μπορεί να δείχνει, ίσως, μια στιγμιαία αβλεψία, μια αμέλεια, έστω ανεπάρκεια (όλα ασυγχώρητα γι’ αυτό το επίπεδο), η αδικία δείχνει πολύ περισσότερα και βαρύτερα πράγματα! Αυτά προς το παρόν για τα λάθη και τις εξετάσεις.
Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα.
Ωστόσο θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμα. Αν είναι, κατά κάποιον τρόπο, δικαιολογημένη για τον παρόντα χρόνο η ανωνυμία των μελών της Επιτροπής, μήπως μπορούμε να μάθουμε ποιος τους διόρισε;
Πιστεύουμε όχι η κ. Κιάου, δεν προλάβαινε. Τους βρήκε διορισμένους από ποιόν;
Απ’ την κ. Διαμαντοπούλου;
Τον κ. Μπαμπινιώτη μήπως;
Επιτρέπεται να το μάθουμε ή αποτελεί απόρρητο, κρατικό μυστικό;


ΠΗΓΗ: http://anexartitosima.wordpress.com

Στεγαστικά για 50 χρόνια!!!

Φρένο στις πιστωτικές κάρτες


Αντιμέτωποι με ένα νέο, τελείως διαφορετικό τοπίο θα βρεθούν οι πελάτες των τραπεζών, καθώς είναι ζήτημα χρόνου να αλλάξουν πλήρως τα δεδομένα σε δάνεια, κάρτες και καταθέσεις.

Ήδη οι τραπεζίτες έχουν στο συρτάρι τους σειρά από νέα προϊόντα, κυρίως δάνεια, τα οποία σχεδιάζουν να διαθέσουν αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα υπερχρέωση.
Μεγαλύτερη διάρκεια, έως και 50 χρόνια, δυνατότητα αποπληρωμής μόνο τόκων, δυνατότητα παράλειψης δόσεων και σειρά από άλλες διευκολύνσεις περιλαμβάνονται στα δάνεια νέας γενιάς. Ζητούμενο σε όλα αυτά τα προϊόντα είναι να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες που βλέπουν να τους πνίγει η δόση των δανείων τους ενώ ταυτόχρονα τα εισοδήματά τους μειώνονται.
Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", στόχος των τραπεζών είναι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η μηνιαία δόση για ένα μέσο στεγαστικό δάνειο να έρθει στα επίπεδα του ενοικίου. Έτσι επιδιώκουν να ανασχέσουν το κύμα των επισφαλειών που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα στη στεγαστική αλλά και την καταναλωτική πίστη. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα, ανάλογα με την τράπεζα, τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια ξεπερνούν το 10% του συνόλου, ενώ στα καταναλωτικά και στις πιστωτικές κάρτες οι επισφάλειες υπερβαίνουν το 25%.
Την ίδια στιγμή, ήδη το ψαλίδι στις αιτήσεις για κάρτες αλλά και καταναλωτικά δάνεια έχει φτάσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου. Πλέον οι τράπεζες αρνούνται να εκδώσουν πιστωτικές κάρτες, ακόμα και σε πελάτες τους με μόνιμη δουλειά και σταθερό εισόδημα.
Ακόμα και όταν το κάνουν, το όριο σπανίως ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, όταν στο παρελθόν με άνεση ενέκριναν όρια των 3.000, 5.000 ή και 10.000 ευρώ. Επιπλέον, πολύ συχνά προχωρούν σε μείωση του πιστωτικού ορίου, ακόμα και στο μισό, στις υπάρχουσες κάρτες, ουσιαστικά δηλαδή μειώνοντας τη δυνατότητα δανεισμού των νοικοκυριών.
Παράλληλα, και ο τζίρος με πλαστικό χρήμα σημειώνει μείωση της τάξης του 30% και πλέον σε ετήσια βάση, καθώς από τη μία οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών δεν ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα και, από την άλλοι, πολλές κάρτες έχουν φτάσει στο όριο και οι κάτοχοί τους δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν πλέον.
Αντίστοιχα, στα καταναλωτικά δάνεια, ακόμα και για αναχρηματοδοτήσεις οφειλών της τάξης των 10.000 - 15.000 ευρώ σχεδόν απαραίτητη είναι η ύπαρξη κάποιου περιουσιακού στοιχείου για προσημείωση, καθώς υπό άλλες συνθήκες τα δάνεια απλώς δεν εγκρίνονται.
Ενδεικτικό είναι ότι ήδη 8 στις 10 αιτήσεις καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων δεν φτάνουν ποτέ στο γκισέ είτε γιατί οι τράπεζες τις κόβουν είτε γιατί οι δανειολήπτες κάνουν πίσω βλέποντας τις προϋποθέσεις που πλέον επιβάλλουν οι τράπεζες.
Όπως αναφέρουν στελέχη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το πάρτι δανεισμού που κράτησε μέχρι το 2007 ανήκει ολοκληρωτικά στο παρελθόν και, πλέον, οι χορηγήσεις θα γίνονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.
Στο μέτωπο των καταθέσεων, τα υψηλά επιτόκια κυριαρχούν στο τοπίο προσφέροντας σημαντικές αποδόσεις, ακόμα και πάνω από το 5% σε εκείνους που εμπιστεύονται τα χρήματα τους στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Προϋπόθεση: Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους και να πέσουν στην αγορά τα νέα προϊόντα, είναι να προχωρήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.
Όπως εξηγούν, για να πάρει μπροστά ξανά η αγορά, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα νέων, μαζικών αναχρηματοδοτήσεων, οι τράπεζες θα πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον.
Και βέβαια, να διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια, ώστε να μπορέσουν να διαθέσουν κάποια από αυτά στην αγορά, είτε πρόκειται για επιχειρηματικά δάνεια, είτε για αναχρηματοδοτήσεις στεγαστικών και καταναλωτικών.

Κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών, την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών, στις 17 Ιουνίου.
«Λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, προκειμένου οι αίθουσες τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας. Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης θα αποσταλούν, για την εγγραφή τους στα γυμνάσια, στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία, θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων», αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας.

Παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων

Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου - λόγω των εθνικών εκλογών- η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.
Η προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση έως και τις 15 Ιουλίου.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι

Συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 28χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, ο 28χρονος συνοδηγός του και ένας ακόμη αλλοδαπός επιβαίνων, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν στις πόρτες και στον αποθηκευτικό χώρο του εν λόγω οχήματος κρυμμένα λαθραία τσιγάρα, συνολικά χίλια πεντακόσια εξήντα πακέτα, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό.
Επίσης, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 52χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, διακόσια σαράντα λαθραία πακέτα τσιγάρα, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και η ποσότητα των τσιγάρων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: : Αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις αλλοδαπών

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα Ιωάννινα, διενεργούνται καθημερινά αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις αλλοδαπών, που διαμένουν παράνομα στην πόλη.

Στo πλαίσιο αυτών των δράσεων, σήμερα (26-05-12) το πρωί, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, με την παρουσία του κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της παραλίμνιας περιοχής της πόλης μας, στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν τριάντα (30) αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δέκα (10), διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.