Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει πανάξια στη Super League.

ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός Αστέρας 3-0


(8', 85' Μπακαγιόκο, 65' Σιαλμάς)


Πανηγυρικό το κλίμα στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά στους φίλους και οπαδούς του πανηγύρισε και μαθηματικά την άνοδο στη Super League.


Ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει και επίσημα στη Super League.


Οι "ταύροι" επικράτησαν 3-0 του Εθνικού Αστέρα. Στο 8', ο Μπακαγιόκο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση, ενώ στο 65' ο Σκούφαλης πάσαρε με τακουνάκι στον Σιαλμά, που με ανάποδο "ψαλίδι" διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. To τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπακαγιόκο στο 85ο λεπτό.


ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κώτσιος, Κεϊτά, Ανδράλας, Βαγγελής, Σιαλμάς, Φουρτάδο, Μπακαγιόκο.


Εθνικός Αστέρας (Γιάννης Πετράκης): Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Διαμάντης, Σανόκο, Μπενίσκος, Φραντζεσκί, Λουάμο, Παντίδος, Παπαζούδης, Άντονι.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Χρεοκρατία: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή


Το parakalamoscity.blogspot.com προτείνει να δείτε...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.


Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.


Τη μουσική επένδυση προσφέρει οι Γιάννης Αγγελάκας, Ερμής Γεωργιάδης και Άρης RSN και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.


Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.


Δείτε το ντοκιμαντέρ στο http://www.debtocracy.gr/

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Στέγνωσε από ρευστό

Σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικών εκκρεμοτήτων φαίνεται πως έχει περιέλθει το ελληνικό δημόσιο. Στα 10 δισεκατομμύρια οι βεβαιωμένες οφειλές, που μετατίθενται από τρίμηνο σε τρίμηνο
Το Δημόσιο, καθώς έχει υιοθετήσει την πρακτική της αθέτησης πληρωμών, μεταθέτοντας τις οφειλές του στο μέλλον. Αποτέλεσμα, το ποσό που λείπει από την αγορά να υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ και να επιτείνεται η οικονομική ασφυξία.
Το 2010 οι οφειλές του Δημοσίου ανήλθαν σε 5,3 δισ. ευρώ. Οι αστοχίες του πρώτου τριμήνου του 2011 στο σκέλος των εσόδων οδηγούν σε νέες περικοπές δαπανών. Αυτή η λογιστική τακτοποίηση, όμως, έχει ορατές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και εν τέλει σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", οι βεβαιωμένες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ, ωστόσο, εάν συνυπολογιστούν και τα έργα των οποίων η παραλαβή καθυστερεί λόγω έλλειψης κονδυλίων, τότε το συνολικό ποσό που καθυστερεί να αποδοθεί υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ.


Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων και των ταμείων μετατίθενται από τρίμηνο σε τρίμηνο, με συνέπεια το κουβάρι των χρεών να διογκώνεται συνεχώς, παρά τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις. Σε 1,1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα χρέη των νοσοκομείων στους προμηθευτές υλικού, και 1,4 δισ. ευρώ οι οφειλές μαζί με τα ταμεία για φάρμακα. Στάση πληρωμών έχουν κάνει άτυπα και οι δήμοι των οποίων τα χρέη προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους, οργανισμούς) ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ.


Το δεύτερο χαρακτηριστικό της ιδιότυπης στάσης πληρωμών είναι η καθυστέρηση της επιστροφής ΦΠΑ. Το ποσό που οφείλεται υπολογίζεται από 2,5 έως 3 δισ. ευρώ. Και δεν είναι μόνον η επιστροφή του ΦΠΑ. Στη φορολογία φυσικών προσώπων οι επιστροφές φόρου προς τους δικαιούχους για το 2010 ακόμη δεν έχουν τακτοποιηθεί.


Η μετάθεση πληρωμών είναι γενική πρακτική σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, στο σκέλος των λειτουργικών τους εξόδων. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε η συγκράτηση των λεγόμενων καταναλωτικών δαπανών του προϋπολογισμού στο 4,6% το πρώτο τρίμηνο. Οι προμήθειες της κεντρική διοίκησης ήταν μόλις 7 εκατ. ευρώ και οι λειτουργικές της δαπάνες 62 εκατ. ευρώ.
Το άλλο μαξιλάρι της κυβέρνησης είναι οι δημόσιες επενδύσεις. Σε σύνολο 8,5 δισ. ευρώ που προϋπολογίζονται να διατεθούν το 2011 έχουν καταβληθεί μόλις 677 εκατ. ευρώ.


Ο επιχειρηματικός κόσμος κάνει λόγο για στάση πληρωμών του Δημοσίου και με τη σειρά του δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κράτος και τους εργαζόμενους μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Και το γαϊτανάκι πάει στα ασφαλιστικά ταμεία, από εκεί στα νοσοκομεία, επιστρέφει στις εταιρείες και διαχέεται στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και στους εργαζόμενους.

ΑΘΗΝΑ 2004: Υπερκοστολογήσεις έργων κατά 423%!!!

Το φιάσκο των Ολυμπιακών αγώνων.


Έντεκα φορές πάνω από τους Αυστραλούς πλήρωσε ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος για τη οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπερκοστολογήσεις έργων κατά 423%Τη στιγμή που κάθε Αυστραλός έδωσε για τους αγώνες του Σίδνεϊ το ποσό των 75 ευρώ, νέα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν το χρυσό ολυμπιακό κατά κεφαλήν χαράτσι για την οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που ανέρχεται στα 843,604 ευρώ και το οποίο προέκυψε από εξωπραγματικές υπερκοστολογήσεις έργων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τα νέα στοιχεία ρίχνουν φως στα έργα και τις ημέρες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, την περίοδο της Ολυμπιάδας.
Ο λόγος για το σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με απευθείας αναθέσεις από την Ομοσπονδία για πέντε ολυμπιακά έργα, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα.
Κόλαφος ήταν το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφού εντοπίστηκαν σοβαρές παρατυπίες, ύποπτες αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις.
Πάντως, παραδόξως η υπόθεση έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη εκδικαστεί, παρότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.
Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα του υπουργείου Οικονομικών, το 2005, προκύπτει ότι η Ολυμπιάδα του 2004 ήταν απόλυτα κρατοδίαιτη, με την χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα να φτάνει στο 16%.
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, οι επιτελείς της Οργανωτικής Επιτροπής υποκοστολογούσαν μεγάλα έργα, για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις κατά τη περίοδο προετοιμασίας των Αγώνων, ενώ λίγους μήνες μετά την τέλεσή τους, άλλαξαν εντελώς τακτική, υπερκοστολογώντας τα με... γεωμετρική πρόοδο.
Και κάπως έτσι, το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών αγωνιστικών εγκαταστάσεων, υπερκοστολογήθηκε κατά 423%, ενώ μόνο στο σύμπλεγμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας, η διακύμανση εκτοξεύτηκε στο... 2.074%.

Ι.Χ.: Πτώση στην αγορά αυτοκίνητου τον Απρίλιο κατά 18,1%

Μόλις 15 ημέρες κράτησε η χαρά εισαγωγέων και εμπόρων αυτοκινήτων καθώς στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι πωλήσεις καινούριων ΙΧ “βυθίστηκαν” και πάλι, ίσως και εξαιτίας του Πάσχα, κλείνοντας τελικά τον 4ο μήνα του 2011 με αρνητικό πρόσημο όπως και τους υπόλοιπους τρεις. Ειδικότερα οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση 18,1% καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 10.191 νέα ΙΧ έναντι 12.448 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.


Όπως αποδείχθηκε μάλιστα από τα τελικά αποτελέσματα του Απριλίου επιβεβαιώθηκαν και οι επιφυλάξεις που διατηρούσαν κάποιοι εισαγωγείς αλλά και η πλειονότητα των εμπόρων οι οποίοι παρά τις αυξημένες πωλήσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο 15νθήμερο (+25,7%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι πίστευαν πως η άνοδος της αγοράς οφείλεται σε συσσωρευμένες πωλήσεις προηγούμενων εβδομάδων οι οποίες προήλθαν από το μέτρο της απόσυρσης.

OAEΔ: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις δράσεις στήριξης των ανέργων

Κοινή πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ και του επιχειρηματικού κόσμου για τη στήριξη των καθημερινών αναγκών των ανέργων θα ανακοινωθεί αύριο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του Οργανισμού.
Θα παρουσιασθούν επίσης στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των δράσεων του Ο.Α.Ε.Δ., ο σχεδιασμός των νέων προγραμμάτων απασχόλησης και άλλες πρωτοβουλίες του Οργανισμού.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα» » του Δημήτρη Βλαχοπάνου, από Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Πρέβεζας το Σάββατο 14 Μαΐου,ώρα 7.30 μ.μ. στη «Δημοτική Αγορά»


Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Πρέβεζας και των εκδόσεων Εμπειρία Εκδοτική, παρουσιάζεται το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στη «Δημοτική Αγορά» της Πρέβεζας το μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα» του Δημήτρη Βλαχοπάνου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι κα Έφη Γιώτη και κ. Κοσμάς Κοψάρης.
Απoσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν εκπαιδευτικοί της Πρέβεζας.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η κα Μέμη Ρούγκα, εκπαιδευτικός.


Στο μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα» καταγράφεται με ρεαλισμό η φθορά των ανθρώπινων σχέσεων και η παρακμή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι άλλο θέλουν να είναι και άλλο τελικά είναι. Ή άλλο δείχνουν και άλλο στην πραγματικότητα είναι. Το ζήτημα είναι πως όλοι περιμένουν κάτι άλλο. Κάποιοι το χρήμα και το γρήγορο κέρδος. Κάποιοι τον έρωτα. Κάποιοι την τρυφερότητα και την αγάπη. Άλλοι το σεξ και την ωραία ζωή. Αλλά εντέλει όλοι νιώθουν κουρασμένοι. Ο μέγας φόβος είναι η ήττα, το περιθώριο, η ομολογία της αποτυχίας.


Το μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα» είναι μια ερωτική κατά βάση ιστορία, που εξελίσσεται ωστόσο μέσα σ’ ένα τοπίο απρόσμενων και πολύπλοκων πολιτικών μεταβολών, οι οποίες σημάδεψαν το νεότερο βίο μας και προετοίμασαν το έδαφος για να φτάσουμε σταθερά και απαρέγκλιτα στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.


Η Μαρία και ο Μάνος, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας, θα χαθούν και θ’ αγνοεί ο ένας τη μοίρα του άλλου. Μα ο χρόνος κυλά και δεν περιμένει. Όλα στη ζωή τους κινούνται πια πάνω στις τροχιές του τυχαίου. Μα, χωρίς και οι ίδιοι να νιώθουν γιατί, επικοινωνούν νοερά, παρατηρώντας από απόσταση τα γεγονότα των 30 τελευταίων χρόνων της ιστορίας. Τι γυρεύουν να βρουν; Πιθανόν εκείνο που έχασαν και δε βρήκαν στα πρόσωπα που τους έστειλε η ζωή. Θα αποδεχτούν αυτή τη μοίρα, που ίσως να ’βαλαν κι εκείνοι το χέρι τους για να γίνει, ή θα παλέψουν να την αλλάξουν;
Τι μας ενώνει; Τι μας χωρίζει; Αν ψάχνεις γι’ απάντηση, είναι σα να θέλεις να κρατήσεις στη χούφτα τον άνεμο. Το ελάχιστο γίνεται μέγιστο. Και το μέγιστο γίνεται ελάχιστο. Και μετέωρος ο άνθρωπος μέσα σ’ αυτόν «τον κόσμο το μικρό το μέγα», αναζητά μια δικαίωση και μια νίκη. Να προλάβει. Γιατί απειλείται απ’ το χρόνο, απειλείται απ’ την ιστορία, απειλείται απ’ τον εαυτό του, απειλείται απ’ όλα. Να προλάβει να ζήσει αυτό που δεν έζησε. Και να διαχειριστεί αυτός τη ζωή του. Για να κερδίσει ό,τι δικαιούται απ’ αυτήν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Τέλος το αφορολόγητο για όσους χρωστούν!

Οι φοροφυγάδες και οι οφειλέτες στο Δημόσιο θα χάνουν τα όρια για μηδενικό φόρο.


Τέλος σε όλες τις φορολογικές απαλλαγές και ελαφρύνσεις για όσους χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και για όσους εντοπίζονται να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις, μπαίνει με νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Η δρακόντειου χαρακτήρα ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2011 και όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, θα αφορά όλους όσους οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο ή θα εντοπίζονται να έχουν διαπράξει αδικήματα φοροδιαφυγής, ανεξαρτήτως του ύψους των οφειλών που έχουν ή της φορολογητέας ύλης που απέκρυψαν!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απαλλαγές που θα χάνουν οι φοροοφειλέτες και οι φοροφυγάδες θα συμπεριλαμβάνονται τόσο το βασικό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ όσο και τα τυχόν πρόσθετα αφορολόγητα όρια που δικαιούνται λόγω προστατευόμενων τέκνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Το πορτ μπαγκάζ έκρυβε όπλα και ναρκωτικά

Αναζητούνται οι δράστες.


Μεγάλη ποσότητα κάνναβης και όπλα βρήκαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει άγνωστοι έξω από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Το Ι.Χ. ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού, παρέμενε στο χώρο από την περασμένη Πέμπτη. Χθες, η Αστυνομία έκανε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ 100 κιλά και 145 γραμμάρια κάνναβης, ένα Καλάσνικοφ, μία γεμιστήρα και 21 φυσίγγια.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο Παπανδρέου μας οδηγεί στο χάος

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον «Τύπο της Κυριακής», ανοίγει τα χαρτιά του για την κατάσταση στη χώρα.


«Η παρούσα κυβέρνηση – βασικά ο πρωθυπουργός είναι οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και που τώρα βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα.
Φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ακόμα συλλάβει σε ποιο χάος μας οδηγεί ο προσηλυτισμός του στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου…», σύμφωνα με τις οποίες για να σωθεί μια κοινωνία, πρέπει να επιβληθούν τα περίφημα μέτρα του «σοκ και δέος».
 Με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης η σημερινή κυβέρνηση μας έσυρε στο στόμα του λύκου: του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών».

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωράκης για το αν υπάρχει λύση στην παρούσα κατάσταση, υπογραμμίζει:
«Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Έχουμε να κάνουμε με ένα «γόρδιο δεσμό», που δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ένα τρόπο, το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου».

ΒΟΥΛΗ: Μετά τους τέως ζητούν αύξηση μισθού οι νυν βουλευτές

Ζητούν 250.000 αναδρομικά ο καθένας!!!
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας εκκρεμούν περί τις 284 αγωγές Βουλευτών, που έχουν κάνει προσφυγή διεκδικώντας αυξήσεις, όχι μόνο στις συντάξεις τους, αλλά και στους μισθούς τους!!


Μάλιστα το αίτημα κάνει λόγο για βουλευτικές αποδοχές ανάλογες με το δικαστικό μισθολόγιο.
Όλες οι αγωγές έχουν προσδιοριστεί για να εκδικαστούν, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τους βουλευτές που τις έχουν υποβάλει, ουδείς μέχρι σήμερα έχει δηλώσει παραίτηση από τις επίδικες αξιώσεις, οι οποίες ανέρχονται σε 250.000 για κάθε βουλευτή.