Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζαρακίου: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

Κόνιτσα: Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα», από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2017

Η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος (Ε.Δ.Ι.Π.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Διαβητολογικό Κέντρο της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και το Δήμο  Κόνιτσας  διοργανώνει  επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2017 στην Κόνιτσα.
Ο Δήμος Κόνιτσας συνεχίζοντας την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας και απασχόλησης κυρίως των νέων δημοτών, ανακοινώνει, ότι σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων θα υλοποιήσει άμεσα ένα (1) πρόγραμμα κατάρτισης για 25 Δημότες του Δήμου Κόνιτσας, με τίτλο
«ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΠΩΛΗΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ /ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ (ΑΡΩΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑ)».
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 60 ωρών.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Κόνιτσας έως 6/10/2017:
1) Αίτηση
2) Φωτοτυπία τίτλου σπουδών (Απολυτήριο Δημοτικού/ Γυμνασίου/Λυκείου κλπ)
3) Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:
 2655023000 (Κέντρο Πληροφόρησης)

 2655360309 (Δήμος Κόνιτσας)

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε η ΝΔ, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

Ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης του κ. Μητσοτάκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, πραγματοποίησε την Δευτέρα 25/9/2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας ανέφερε ότι η εν λόγω συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τον Υπουργό Άμυνας, αποτελεί μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδάλου, αφού το αφήγημά της περί ολικής καταστροφής της οικονομίας έχει καταρρεύσει. Επίσης, επεσήμανε την παράλογη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίζει ακόμα και σε όσα συμφωνεί, καθώς μια τέτοια στάση αποτελεί απειλή για την ίδια τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε παράλληλα για το σχέδιο υλοποίησης της Κυβέρνησης για μια νέα Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία, χωρίς αυτούς που έχουν βαριά την ευθύνη της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, που θυσίασαν την ανάπτυξη στο βωμό των θαλασσοδανείων, αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία απροστάτευτη.
Στη συνέχεια υπογράμμισε τη θετική πορεία της οικονομίας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή τη νέα περίοδο η χώρα έχει επιστρέψει σταδιακά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και στασιμότητας. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και βαίνει μειούμενη, ενώ οι δημοσιονομικές επιδόσεις κινούνται πάνω από τον στόχο με τους δείκτες ζωτικών οικονομικών δραστηριοτήτων, να καταγράφουν δυναμική άνοδο», για να καταλήξει πως: «Όλα αυτά αποτελούν την αντικειμενική πραγματικότητα την οποία αρνείται να την αποδεχτεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν μπορεί πλέον να αντιπαρατεθεί σε κανένα πεδίο πολιτικής, αφού η ίδια έχει να επιδείξει μόνο τις συνέπειες των καταστροφικών της πολιτικών».

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών από την ΕΚΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδίας, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Φέτος, στις 29 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (WHF) παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση, κοινοποιώντας συμβουλές υγείας για την καρδιά και παρακολουθώντας εκδηλώσεις φωτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Με σκοπό να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς 2017, οι εκδηλώσεις φωτισμού διεξάγονται σε εμβληματικά σημεία-ορόσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Table Mountain στη Νότια Αφρική, η οθόνη Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης, o τροχός SingaporeFlyer, ο Sky Tower στη Νέα Ζηλανδία και πολλά άλλα.
Στην  Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, θα φωταγωγηθεί το ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών επί της οδού Πανεπιστημίου, με στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων πολιτών, δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, εκτός της φωταγώγησης του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, θα προχωρήσει και σε πρόσθετες ενέργειες  ευαισθητοποίησης του κοινού όπως:
• Δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης του κοινού σε χώρους μαζικής προσέλευσης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (10.00-15.00) μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ιατροί και νοσηλευτές) θα βρεθούν στο MALL ATHENS και στο GOLDEN HALL προκειμένου  να ενημερώσουν τους πολίτες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
• Διοργάνωση σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς αθλητικών γεγονότων όπως το PLAY FOR YOUR HEART και το CARDIO RUN με στόχο την κινητοποίηση των νέων για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 31χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου του επικαθήμενου, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μουσείο και Σχολείο-Σχέση Αλληλεπίδρασης», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, ημερίδα με τίτλο «Μουσείο και Σχολείο-Σχέση Αλληλεπίδρασης» με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίου, αρχαιολόγων και εκπαιδευτικών,  το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Πολωνίας για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση

Κατασχέθηκαν πάνω από (41) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (26-09-2017) το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 43χρονος υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, οδηγός του οχήματος ήταν ο 43χρονος αλλοδαπός ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (8) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (41.450) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

2η φάση κυπέλλου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Τιτάν Λογγάδων 27-09-17/16:30), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αγροτικός Καστρίτσας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 27-09-17/16:30), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Α.Ο. Σταυρακίου 2009- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 27-09-17/16:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   
ΩΡΑ: 16:30  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ      
ΩΡΑ: 16:30  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ     
ΩΡΑ: 16:30  

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Πρόγραμμα 2ης Φάσης Κυπέλλου περιόδου 2017-18
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (16:30)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)  
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (16:30)  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:30)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:30)    
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:30)    
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (16:30)  
Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:30)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:30)  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΚΡΑΨΗΤΩΝ (16:30)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (19:00)  
ΠΥΡΡΟΣ ΒΟΤΟΝΟΣΙΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (19:30)

«Έξυπνες» συσκευές και σακίδια «απειλούν» τον παιδικό σκελετό

Παιδιά του Δημοτικού και έφηβοι είναι σήμερα πολλές ώρες καθημερινά με το κινητό ή το τάμπλετ στο χέρι. Τι σημαίνει αυτό για το σώμα τους;
Η… κληρονομιά από την «επιδημία» σκυψίματος πάνω από τις λεγόμενες «έξυπνες» συσκευές είναι κυρτές σπονδυλικές στήλες, πόνοι στο κεφάλι, στον λαιμό, στον ώμο, στην πλάτη, στον αυχένα. Αλλά και στα δάχτυλα παρατηρείται πόνος και μούδιασμα, από το μανιώδες scrolling και τη γραφή μηνυμάτων και posts.
Η παρατεταμένη χρήση των smartphones επηρεάζει διάφορα μέρη του σώματος των παιδιών, όπως έδειξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο Swansea. Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανέφεραν μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία για πόνο στην πλάτη και στον λαιμό.
Η έρευνα της Βρετανικής Χειροπρακτικής Ένωσης κατά τη διάρκεια των ετών έχει βρει παρόμοιες τάσεις, και μάλιστα ήδη από το 2005, το 45% των παιδιών είχε υποστεί κάποιο είδος πόνου στην πλάτη μέχρι την ηλικία των 11 ετών.
Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Η. Γουδέβενος, φυσικοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης, οι αυχενικές δυσλειτουργίες εξαιτίας του κινητού τείνουν να γίνουν επιδημία. Και τα «έξυπνα» κινητά είναι μικρά σε μέγεθος. Δεν είναι εργονομικά σχεδιασμένα για να κάνουν επαναλαμβανόμενες ενέργειες για παρατεταμένες  χρονικές περιόδους.
«Οι παθήσεις αυτές προκαλούνται, όταν τα παιδιά κάθονται με τα κεφάλια τους πεσμένα μπροστά, κοιτάζοντας τις κινητές συσκευές για αρκετές ώρες κάθε μέρα», λέει ο Dr Γουδέβενος.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου: Ετήσια γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Δολιανιτών Αγίου Κωνσταντίνου 57, 5ος όροφος

Ετήσια γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Δολιανιτών Αγίου Κωνσταντίνου 57, 5ος όροφος.
..και μιας που θα βρεθούμε ... ένα τσίπουρο θα το πιούμε!!!
Να είμαστε όλοι εκεί!
Για το χωριό μας, την Αδελφότητά μας!!!
Έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά!!!!

Όλοι μαζί!!!!

''Tραγουδάμε για την Ήπειρο'': Ηπειρώτικο πολυθέαμα και πανηγύρι που συνδιοργανώνουν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, Αγίου Δημητρίου 186, πλατεία Βελουχιώτη

«Τραγουδάμε για την Ήπειρο»: Ηπειρώτικο  πολυθέαμα και πανηγύρι που συνδιοργανώνουν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, Αγίου Δημητρίου 186, πλατεία Βελουχιώτη.

Εκδήλωση το Σάββατο στην Άρτα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ. στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Φιλοθέη Άρτας) με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια η Γενική Γραμματέας Ισότητας  των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα, ενώ τον κατάλογο των ομιλητών-τριών συμπληρώνουν μεταξύ άλλων αιρετές και γυναίκες που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ήπειρο. Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για όλους, θα γίνει αναφορά σε ζητήματα ενίσχυσης της παρουσίας γυναικών σε θέσεις ευθύνης και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την ενδυνάμωση των γυναικών στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
09:00-09:30  Άφιξη και Εγγραφή
09:30-10:00 Εναρκτήριες Ομιλίες
·  Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη
·  Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά
· Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Άρτας κ. Χρήστο Τσιρογιάννη
10:00-10:30 Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων «Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση και την Επιχειρηματικότητα: Εμπόδια και Προκλήσεις»
10:30-10:45 Γιούλα Μητροκώστα, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Ισότητας των Φύλων «Πολιτικές Ισότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»                     
10:45-11:00 Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Δήμαρχος Σουλίου
"Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης-γυναίκες στην αγορά εργασίας: διακρίσεις- στερεότυπα" Αναστασία Τάσιου-Σίμου, Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας
«Γυναίκες και Τοπική Αυτοδιοίκηση»
11:15-11:30 Ελένη Μαραγκουδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης με έμφαση στην Κοινωνική Ανισότητα των Φύλων, Tομέας Παιδαγωγικής, Tμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.), Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων « Οι Ελληνίδες σήμερα: Κατακτήσεις και Ανοικτά Ζητήματα»
11:30-11:40 Ευγενία Μπράτη, Γραμματέας ΠΕΠΙΣ Ηπείρου
«Η προστασία της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα λήψης αποφάσεων»
11:40-12:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:00-12:30 Γυναικεία Επιχειρηματικότητα -Από την Θεωρία στην Πράξη
Ομιλήτριες: Βασιλική Κασκανάκου, Ιωάννινα
Αικατερίνη Βάσιου, Βλαχέρνα Άρτας
Αρετή Χρηστιά-Καρβούνη, Νέα Κερασούντα Πρέβεζας
12:30-13:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Πρωϊνός Λόγος: Ανεβαίνει το θερμόμετρο σχετικά με τη λίμνη…

Φωτό: Michael Vakaros
Την Πέμπτη ο Σπύρος Ριζόπουλος, με κεντρικό άρθρο του στο rizopoulospost (http://www.rizopoulospost.com/limni-pamvotida-afiste-ta-paramithia-kai-peite-tin-alitheia/ ), κατέδειξε τις ευθύνες της ίδιας της Περιφέρειας Ηπείρου στο θέμα της μόλυνσης της λίμνης Παμβώτιδας και έχει ως αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε χώρο απόθεσης λυμάτων και μπαζώματος σημαντικών της τμημάτων.
Σήμερα, ο Πρωινός Λόγος και η αρθρογράφος Εύη Κουτσολιόντου, αναδεικνύουν  το ζήτημα της μόλυνσης της λίμνης και των ευθυνών και του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Η αρθρογράφος παραθέτοντας τις δηλώσεις Καχριμάνη ότι «όταν βρέχει κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία αυτά που έχουν συγκεντρώσει σε παράνομες δεξαμενές, να τα διοχετεύουν στη Λίμνη», αναρωτιέται «ποιους εννοεί ο Περιφερειάρχης και αν τους γνωρίζει. Κι αν ναι, ας τους κατανομάσει» προσθέτοντας παράλληλα πως «η Περιφέρεια Ηπείρου που συχνά εξαπολύει μύδρους, γιατί δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια της, από την στιγμή μάλιστα που η ίδια προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες;».   
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:
«Ποιοι ρυπαίνουν τη Λίμνη και μένουν στο απυρόβλητο;
Μια ακόμη συζήτηση για την προστασία της θρυλικής Λίμνης Παμβώτιδας, την έφερε και πάλι στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την τύχη του Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και την πορεία επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού. Μάλιστα, όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων επιχειρεί να… αποτινάξει από πάνω της κάθε ευθύνη για την όποια κωλυσιεργία, λες και δεν είναι αυτή υπεύθυνη για τη λειτουργία του Δήμου τα τελευταία 3,5 χρόνια! Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα είναι προσφιλής η τακτική όσων βρίσκονται στην εξουσία, τοπική ή κεντρική, πάντα για ό,τι κακό συμβαίνει, τις ευθύνες να τις ρίχνουν σε κάποιους άλλους. Είτε αυτοί είναι οι προηγούμενοι, είτε οι «κακές» δημόσιες υπηρεσίες, είτε ο… ανάδρομος Ερμής!