Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

1η (18η) αγωνιστική του 2ου γύρου το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Ανάργυροι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 5-01-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος –Περίβλεπτος 5-01-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- ΑΠΟΕΛ 5-01-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Σερβιανών (4-01-13/17:15 μ.μ.), για την 18η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

Έναρξη του Β' Γύρου με αγώνες Α' και Β' Ερασιτεχνικής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 17:15 μ.μ.

Α.Ο. ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΠΟΕΛ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

Το πρόγραμμα 18ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 
Πεντέλη-Ζωοδόχος
Δαβάκης-Πρωτόπαπα
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 
Αγία Μαρίνα-Σταυράκι
Ραφταναίοι-Βουνοπλαγιά
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αμπελόκηποι
Ασβεστοχώρι-Αμφιθέα
Κεφαλόβρυσο-ΑΠΟΕΛ
Πωγωνάτος-Περίβλεπτος
Ανάργυροι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

Το πρόγραμμα 18ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 
Προοδευτική Περάματος-Θύελλα Κατσικά
Ροδοτόπι-Κόντσικα
Ατρόμητος '95-Κουτσελιό
Χαροκόπι-Α.Ο. Βελισσαρίου
Α.Ε. Μικρασιατών-Πίνδος Κόνιτσας
Σερβιανά-Καλπάκι
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 
Κάστρο-Λαψίστα
Θύελλα Ελεούσας-Κρύα

Πεδινή-Α.Ο. Ανατολής

Για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην 'Ηπειρο

Κοινή συνεδρίαση και απόφαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των Ομοσπονδιών Αποδήμων Πωγωνίου, Κόνιτσας και Μουργκάνας


                                                    Αθήνα 3-1-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Το προεδρείο της ΠΣΕ στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, από κοινού με τους προέδρους των Ομοσπονδιών Κόνιτσας, Πωγωνίου και Μουργκάνας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, διερεύνησε για ακόμη μια φορά σε βάθος το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας στις παραμεθόριες κυρίως περιοχές αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Διαπιστώθηκε από όλους η επικίνδυνη όξυνση του προβλήματος στη μεθόριο και σε ολόκληρη την ΄Ηπειρο, όπου τα έρημα χωριά γίνονται έρμαια συμμοριών, ενώ τα σύνορα είναι διάτρητα και η περιφρούρηση ανύπαρκτη. Καυτηριάστηκε η ολιγωρία του υπουργείου και της πολιτείας, που παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις και διαμαρτυρίες, αναλώνεται σε υποσχέσεις που ουδέποτε πραγματοποιεί. Όπως υπογράμμισε εισηγητικά ο πρόεδρος της ΠΣΕ, σε όλη την Ήπειρο – ειδικότερα όμως στις τέσσερεις επαρχίες της παραμεθορίου- η παραβατικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο διότι, εκτός των άλλων, οι συνοριοφύλακες μετακινήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στον Έβρο, είτε μεταφέρθηκαν σε αστικά κέντρα απασχολούμενοι με διαδηλώσεις ή άλλα ελλάσονα προβλήματα.
Κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν προσπάθειες συγκράτησης αλλά και πύκνωσης του πληθυσμού και ανάσχεσης του ξενιτεμού με τη μεταφορά και εγκατάσταση νέων από όλη την Ήπειρο και τη χώρα για φοίτηση σε ανακαινισμένα σχολεία, όπου μετά τη φοίτησή τους θα υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εγκατάστασης και εργασίας. Το ίδιο επίσης μπορεί να ισχύσει και για τους συνοριοφύλακες.
Για την επίλυση του προβλήματος επισημάνθηκε η ανάγκη να κατηγοριοποιηθεί η εγκληματικότητα από την απλή άσκηση βίας έως το εμπόριο ναρκωτικών και τη διακίνηση όπλων ή και ανθρώπων ακόμα, ώστε να αντιμετωπιστεί  ανάλογα. Επειδή εξάλλου η Ήπειρος είναι πέρασμα, λόγω και της συνθήκης ΣΕΓΚΕΝ, Βαλκανικών και εισαγόμενων συμμοριών που λυμαίνονται τον τόπο,  απαιτείται διασυνοριακή και διακρατική συνεργασία και διεθνοποίηση του προβλήματος.
Προτάθηκαν επομένως λύσεις άμεσης αντιμετώπισης, αφού υιοθετήθηκε αρχικά το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Πωγωνίου για άμεση επιστροφή των φυλάκων και του στρατού, βελτίωση της υποδομής και επανίδρυση αστυνομικών τμημάτων:
 -Να υπάρξει επαρκής φύλαξη των Συνόρων, με διασφάλιση  επάρκειας των αναγκαίων  μέσων (οχήματα, όπλα, σκυλιά, κάμερες,). Να απορριφθούν  εκβιασμοί για δημιουργία κέντρων-στρατοπέδων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών (που κατ’ ευφημισμό  ονομάζονται «φιλοξενίας»), γιατί με μέτρα φύλαξης και με καταστολή μόνο προσωρινά λύνονται τα όποια προβλήματα, υπογραμμίστηκε με έμφαση..
 Στο βασικό ερώτημα (και τώρα τι κάνουμε;) συμφώνησαν όλοι πως το πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων της Ηπείρου – όπως και όλης της χώρας – και της όξυνσης της εγκληματικότητας είναι πολιτικό, γι’ αυτό η λύση του πρέπει να δοθεί από την πολιτεία.  Πρέπει εντωμεταξύ η ΠΣΕ να οργανώσει στην Αθήνα συνέντευξη τύπου και συγκεντρώσεις ώστε το πρόβλημα να γίνει κύριο μέλημα της αποδημίας, και με τα σωματεία μέλη της, τους Ηπειρώτες της διασποράς και όλους τους Δήμους Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές και φορείς  να πιέσει την πολιτεία για λύσεις. Γι’ αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα, μετά από πρόταση του προέδρου της Π.Σ.Ε η σύσταση ενδεκαμελούς επιτροπής η οποία να απαρτίζεται από τρία μέλη του προεδρείου της Π.Σ.Ε. και οκτώ από τις τέσσερεις Ομοσπονδίες της παραμεθορίου της Ηπείρου, για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις περαιτέρω ενέργειες επίλυσης του προβλήματος.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΠΣΕ υπογράμμισε την κοινή διαπίστωση όλων, ότι το θέμα θα πάρει πολύ  χρόνο και θα έχει δυσκολίες, ενώ  χωρίς την κατάργηση του διάτρητου κειμένου (όπως ομολογούν πια αξιωματούχοι της Ε.Ε.) του  Δουβλίνου 2 το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης  δεν λύνεται. Διαβεβαίωσε δε ότι σύντομα θα ασχοληθεί και το Δ.Σ. της ΠΣΕ. Και έστω να σώσουμε και μια ζωή από τα ναρκωτικά κέρδος θα είναι, είπε, διερμηνεύοντας τη σκέψη όλων, οπότε  η συνεδρίαση κατέληξε με την αισιόδοξη διαπίστωση ότι ήδη έχει δοθεί ισχυρό ερέθισμα για να σωθούν τα έρημα χωριά μας και γεννήθηκαν ελπίδες ότι τελικά θα τελεσφορήσουν οι προτάσεις και οι αγώνες, αρκεί να γίνουμε τώρα όλοι φύλακες με πράξεις και προτάσεις.
                                  
Το Γραφείο  Τύπου  της  Π.Σ.Ε.

Η «Κιβωτός» στην ακριτική Πωγωνιανή έμβλημα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς

Έμπρακτα στηρίζουν οι Ηπειρώτες την λειτουργία της…
Πολλές και συγκινητικές οι προσφορές εκκλησίας, φορέων ιδιωτών, αποδήμων κ.α.

Όσο κι αν η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και παρά το γεγονός ότι πλέον οι ειδήσεις μιλούν συνεχώς για αυξήσεις φόρων, «χαράτσια» και ανεργία, τόσο πιο πολύ δυναμώνει το «κύμα» αλληλεγγύης που έχει εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και κυρίως την αίσθηση ότι τουλάχιστον στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, δεν χάθηκε η ανθρωπιά.
Οι Ηπειρώτες και φέτος, περισσότερο βέβαια τις μέρες των Χριστουγέννων, στάθηκαν και πάλι δίπλα σε συνανθρώπους τους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, συμμετέχοντας ενεργά στα καλέσματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και άλλων φορέων και συλλόγων, δίνοντας οι πιο πολλοί όχι από το περίσσευμα, άλλα από το υστέρημά τους.

Συνέντευξη του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου, στο αποδημικό περιοδικό «Τα Ζαγορισιακά Νέα»

Συναντήσαμε τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στα γραφεία της στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου στον έβδομο όροφο της οδού Κλεισθένους 15.
Ο Σουλιώτης, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που ιδρύθηκε το 1937, Γιώργος Οικονόμου δικηγόρος είναι ο 13ος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής και η θητεία του άρχισε από τις αρχές του 2011.  Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Αποδήμων Παπίγκου Γιώργο Δόση.
Ερώτηση.
Κύριε πρόεδρε το περιοδικό της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών τα «Ζαγορισιακά Νέα» θέλει μια συνέντευξη από εσάς για τις δραστηριότητες του μεγάλου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αντιπροσωπεύει όλους τους απόδημους Ηπειρώτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Θέλουμε να ενημερώσουμε του αναγνώστες μας Ζαγορίσιους και όχι μόνο για το τι είναι η Πανηπειρωτική; Ποια είναι τα μέλη της; Ποιες είναι οι δραστηριότητές της; Και σε τι ελπίζουν οι απόδημοι απανταχού ηπειρώτες ότι θα κάνει γι' αυτούς;

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Θεία Λειτουργία την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη θεία Λειτουργία για το νέο χρόνο θα τελεστεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου. 

Ο διεθνής Καμερουνέζος Franck Steve Songo'o, στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή ποδοσφαιριστή , με το Καμερούν, Franck Steve Songo'o.
Ο Franck Steve Songo'o δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στο pasgiannina.gr:
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Είμαι ευχαριστημένος που ανήκω κι εγώ στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και υπόσχομαι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στις επιτυχίες της ομάδας
Ο Franck Steve Songo'o, γεννήθηκε στις 14 Μαίου 1987 και έχει ύψος 1,78.
Προηγούμενες ομάδες: Barcelona C, Portsmouth,Bournemouth, Preston North End, Crystal Palace, Sheffield Wednesday,Zaragosa, Real Sociedad, Albacete, Portland Timders, Γλυφάδα.

Νέα Κερασούντα Πρέβεζας: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 43χρονο ομοεθνή του

Οι δύο αλλοδαποί εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής

Συνελήφθη χθες (02-01-2014) το μεσημέρι, στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 43χρονο ομοεθνή του.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί σε κτηνοτροφική μονάδα 45χρονου ημεδαπού, όπου απασχολούνταν οι δύο αλλοδαποί, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού τους για εργασιακές διαφορές, ο 28χρονος χρησιμοποιώντας μαχαίρι, τραυμάτισε σοβαρά τον 43χρονο στα χέρια και στο λαιμό.
Ο παθών μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Από την έρευνα που ακολούθησε συνελήφθη επίσης ο 45χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, καθότι όπως προέκυψε απασχολούσε παράνομα τον 28χρονο δράστη, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου, μέσα σε εμπορικό κατάστημα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου, που έλαβε χώρα την 31-12-2013 μέσα σε εμπορικό κατάστημα στην πόλη της Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών Ρομά, ηλικίας 41 και 34 ετών, οι οποίες εμπλέκονται στην κλοπή, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Ειδικότερα, το πρωί της 31-12-2013, οι προαναφερόμενες μαζί με ένα ανήλικο κορίτσι, εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό, αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού 76χρονου ημεδαπού, ο οποίος περίμενε στην ουρά ταμείου καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Αλλάζουν όλα στην εφορία

Ενημερότητα μόνο για ένα μήνα

 «Σοκ» σε εφόρους και σε πολίτες από τις μεγάλες ανατροπές που ισχύουν τυπικά πλέον ήδη από χθες στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για αυτές ακόμη ούτε οι εφορίες, ενώ εκτιμάται ότι θα περάσουν και τουλάχιστον μία ως δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν και αν εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι νέες ρυθμίσεις.
Η μη υποβολή πάσης φύσεων δηλώσεων τιμωρείται πλέον αυστηρότατα με πρόστιμα που ξεκινούν από 100 ευρώ για εκπρόθεσμες απλές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων έως και το διπλασιασμό της οφειλής για δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λπ. Επιπλέον, ουδείς θα λαμβάνει φορολογική ενημερότητα (η οποία πλέον θα δίνεται μόνο για ένα μήνα) εάν έχει παραλείψει να υποβάλει οποιαδήποτε δήλωση την τελευταία 5ετία.
Από το πρωί της Πέμπτης και μέχρι αργά το βράδυ, εκατοντάδες έφοροι έχουν κληθεί να κάτσουν ξανά «στα θρανία» και να μετάσχουν σε ειδικά σεμινάρια του υπουργείου, για να μάθουν τι θα ισχύει πλέον στα θέματα χρεών, φορολογικών παραβάσεων, υποβολής δηλώσεων, πληρωμών φόρων κλπ.