Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΓΑ: Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

Στο 67ο έτος της ηλικίας τους δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας.
Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους. Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β’ εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013.
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν.

Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη

Οργή και αγανάκτηση εξέφρασαν οι 13 Περιφερειάρχες στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά.

Οι Περιφερειάρχες ζήτησαν από τον Υπουργό να δοθούν στις Περιφέρειες οι επενδυτικοί πόροι που οφείλει το Κράτος για το 2012, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Οι επενδυτικοί πόροι αφορούν δαπάνες για:
Συντηρήσεις - ηλεκτροφωτισμό- διαγραμμίσεις των δρόμων
Αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (αποχιονισμοί, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, καθαρισμός ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, και άλλα)
Δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια
Δαπάνες για την Αγροτική Ανάπτυξη
Δαπάνες για την Τουριστική Ανάπτυξη
Δαπάνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό
Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των Περιφερειαρχών δήλωσε ότι το Κράτος αναγνωρίζει τις οφειλές προς τις Περιφέρειες και δεσμεύτηκε ότι εντός ολίγων ημερών θα μπορέσει μετά τις επαφές του με τους συναρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλών.
Κατά τη συζήτηση οι Περιφερειάρχες υπενθύμισαν ότι οι Περιφέρειες από την έναρξη της λειτουργίας τους το 2011 έχουν προσφέρει από μόνες τους στην τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%.
Επιπλέον, έχουν ήδη επωμισθεί το βάρος της μείωσης των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (Κ.Α.Π.) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ι. Σγουρός επανέφερε το αίτημα για άμεση συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος όλα τα θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες, ένα νέο θεσμό που πρωταρχικό στόχο έχει την ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο.
Ο κ. Σγουρός έθεσε και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις Περιφέρειες με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων (ΙΔΑΧ ΔΕ) και το αδιέξοδο που έχει προκύψει, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Ε.Μ.Υ.: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης

Βροχές και καταιγίδες έρχονται από τα δυτικά


Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
*τους ενισχυμένους νοτίους ανέμους που θα φτάσουν σήμερα Τετάρτη (28-11-2012) στο Ιόνιο και αύριο Πέμπτη (29-11-2012) και στα υπόλοιπα πελάγη τα 8 και πρόσκαιρα τοπικά τα 9 μποφόρ. Εξασθένηση προβλέπεται αύριο το απόγευμα στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
*τις βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη (28-11-2012) στα δυτικά και αύριο Πέμπτη (29-11-2012) θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τόπους θα είναι έντονες.
Συγκεκριμένα:
1) Σήμερα Τετάρτη (28-11-2012) από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη δυτική στερεά.
2) Αύριο Πέμπτη (29-11-2012) τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της Πέμπτης (29-11-2012) στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (30-11-2012) και στις υπόλοιπες περιοχές.
Κατά διαστήματα όμως έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σε ετοιμότητα είναι και η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων όχι μόνο των επόμενων ωρών, αλλά και γενικότερα για όλο τον χειμώνα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ορχήστρα νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013

Αν είστε 14 έως 24 ετών, παίζετε κάποιο όργανο συμφωνικής ορχήστρας και είστε υπήκοοι μιας από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να πάρετε μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό για συμμετοχή στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013.

Πρόκειται για μία μοναδική Ορχήστρα, στην οποία συμπράττουν οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Ευρώπης, υπό τη μπαγκέτα διάσημων μαέστρων και προσφέρουν άριστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα υπερβαίνοντας τις πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητές τους.
Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας το Καλοκαίρι του 2013 και την Άνοιξη του 2014.
Λήξη προθεσμίας υποβολής της αίτησης ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και στα 210 606 6116, 210 606 6117 .
email: euyo.gr.artepapa@gmail.com

Από σήμερα μόνο με άδεια κυκλοφορίας και ΑΦΜ στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας για το 2013

Από σήμερα, μπορείτε να παραλάβετε πολύ εύκολα το τέλος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας για το 2013.
Χρειάζεται να έχετε μαζί σας μόνο την άδεια κυκλοφορίας και το ΑΦΜ σας.
Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας θέλετε ή στα ΕΛΤΑ, πληρώνετε, παίρνετε την απαραίτητη απόδειξη και φεύγετε.
Οι τράπεζες όπου μπορεί κανείς να πληρώσει για το σήμα κυκλοφορίας είναι: Γενική, Εθνική, Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αlpha, Κύπρου, Eurobank, Νέα Proton, Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα, Marfin Egnatia, Millennium, ROBANK.
Η πληρωμή των τελών μπορεί αν γίνει και ATM ή web-banking.
Φέτος, οι πολίτες δε θα παραλάβουν αυτοκόλλητα σήματα.
Οι τράπεζες θα δίνουν αποδεικτικό πληρωμής.
Η προθεσμία για να πληρώσει κανείς είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Όσοι δεν το κάνουν, θα πληρώσουν πρόστιμο, το οποίο θα είναι ίσο με το διπλάσιο τέλος. Δεν αποκλείεται, σε όσους δεν πληρώσουν, να μην επιτρέπεται η υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσω του TAXISnet.
Στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους ή αν δε μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα στοιχεία του οχήματός τους ή αν τα στοιχεία έχουν αφαιρεθεί λόγω παλαιότερης οφειλής.

Λίγο πριν τις γιορτές η εξόφληση του υπόλοιπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς


Έχουν οριστικοποιηθεί οι διεργασίες, ολοκληρώνονται οι έλεγχοι και θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης μετά την 15η Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, στην εκπομπή 1+Ένα της ΕΡΤ3.

Νταλίκα έπεσε σε γκρεμό στο Μεσσοπόταμο Πρέβεζας

Νεκρός ο οδηγός της νταλίκας


Νταλίκα με κατεύθυνση προς Πρέβεζα ξέφυγε από την πορεία της και έπεσε από ύψος περίπου 7 μέτρων στην γέφυρα στο ύψος του χωριού Μεσσοπόταμου στην Πρέβεζα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός της νταλίκας είναι νεκρός.
Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρο καθώς και κλιμάκιο της Π.Υ. Πάργας ενώ έχει φτάσει και όχημα από την τροχαία της Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανατηφόρο Τροχαίο
Σήμερα (28-11-2012) το πρωί στo 44ο χλμ της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (Μεσοπόταμος), Δ.Χ. Φορτηγό Επικαθήμενο όχημα (νταλίκα) που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και αφού προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες γέφυρας έπεσε από ύψος περίπου έξι μέτρων σε παρακείμενο αγρόκτημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ κατά ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: Ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο

Είναι δύσκολο, κάποιες φορές, να αξιολογήσει και να κρίνει κάποιος ένα έργο από τη φύση του δύσκολο. Ακόμη και χαρισματικός να είναι.

Ένα έργο στο οποίο η δυνατότητα να κατανοήσει ορθά το περιεχόμενο και πολύ περισσότερο να το αποδώσει με σαφήνεια και με ακρίβεια είναι περιορισμένη, ακόμη κι αν έχει τις καλύτερες προθέσεις .
Πιο δύσκολο όμως είναι να αξιολογήσει ένα τέτοιο έργο, που αποδίδεται με μια διαφορετική μορφή από εκείνη, στην οποία γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν και με την οποία το γνώρισαν εκατομμύρια άνθρωποι, θρησκευόμενοι και μη. Χριστιανοί και αλλόθρησκοι. Γιατί όλους τους απασχόλησε κάποια στιγμή το ακατανόητο αυτό έργο, που κινείται ανάμεσα στην προφητεία, το όραμα και το παραλήρημα ενός αφιερωμένου στη πίστη του αναχωρητή. Γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές μια τέτοια προσπάθεια προσπέλασης του έργου εγκαταλείφθηκε ή περιορίστηκε στην προσπάθεια της αποκρυπτογράφησης των συμβόλων, των δαιμονικών μορφών ή των σκηνών του θείου μεγαλείου και του τρόμου, που το όραμα αποκαλύπτει.

Όταν όμως αυτό το αποκαλυπτικό, το δυσνόητο έργο, αποδοθεί με μια πρωτότυπη ποιητική μορφή, με απόλυτο σεβασμό στο περιεχόμενο και χωρίς καμία διάθεση ερμηνείας ή αυθαιρεσίας, τότε το έργο παίρνει μια νέα διάσταση, γίνεται μια νέα δημιουργία, ικανή να αποκαλύψει όλο το μεγαλείο του έργου, που ο κοινός άνθρωπος αδυνατεί να κατανοήσει.

Σ’ αυτή τη νέα μορφή το έργο δεν είναι πια ένα θρησκοληπτικό παραλήρημα ακατανόητο, αλλά διαχρονική προφητεία και εκλεκτή ποιητική δημιουργία ικανή να συγκινήσει, να θέλξει και να διδάξει. Και αυτό ακριβώς είναι και η μεγάλη προσφορά φωτισμένων ανθρώπων , που αναλαμβάνουν μέσα σε πείσμα των καιρών που επιδιώκουν να μας καταβάλλουν και να μας ισοπεδώσουν να αντισταθούν μέσα από το έργο τους. Να δημιουργήσουν δηλαδή μέσα από τέτοια τολμηρά έργα, γιατί πράγματι είναι τολμηρό έργο η ποιητική απόδοση ενός τέτοιου μοναδικού έργου όπως είναι η Αποκάλυψη, αισθητική συγκίνηση, ενδιαφέρον και πάθος να μετουσιώσουν ένα απροσπέλαστο κείμενο, κατάλληλο μόνο για ειδήμονες , σε ευχάριστο ποιητικό έργο , στο οποίο την απόλαυση διαδέχεται η έκπληξη και η συγκίνηση.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο θεωρώ ότι πρέπει να είναι πολύ περήφανος για το έργο του ο Νίκος Παπακώστας. Ότι τόλμησε να αγγίξει εκείνο που οι άλλοι απέφευγαν με δέος . Να δει κατά πρόσωπο εκείνο που άγγιξε ο Ελύτης και ο Σεφέρης, χωρίς φόβο, χωρίς σύμπλεγμα κατωτερότητας, αλλά συνάμα και χωρίς θράσος , έστω κι αν στερείται τις περγαμηνές και την διεθνή αναγνώριση των κορυφαίων ποιητών μας. Γιατί και ο στόχος κάτω από τον οποίο προσέγγισε αυτό το έργο δεν ήταν ίδιος. Να κάνει δηλαδή μια ακόμη «Δοκιμή», σε ένα, κατά γενική ομολογία συγκλονιστικό έργο που του προκάλεσε το ενδιαφέρον. Ούτε και το έκανε για ένα στενό κύκλο ανθρώπων, που ενδεχομένως θα τον κατανοούσαν και ήθελαν τη δική του εκδοχή πάνω σ’ αυτό.

Marc: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, πιο κατάλληλη κυβέρνηση για να διαχειρισθεί την κρίση η σημερινή σε σχέση με μια κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά καμία από τις δύο η ιδεατή και τέλος μια έκδηλη απογοήτευση για τις επιπτώσεις της κρίσης και μια απαισιοδοξία για το κατά πόσον η χώρα θα καταφέρει τελικώς να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Στο ερώτημα τέλος του εάν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, οι ερωτηθέντες έδωσαν πρωτιά στην πρόθεση ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23% έναντι 20,8% στη ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,8%, τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7% και έπονται ΠΑΣΟΚ με 5,1%, ΔΗΜΑΡ με 4,8% και ΚΚΕ με 4,5%.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,0%
Ν.Δ.: 26,2%
Χρυσή Αυγή: 12,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,1%
ΠΑΣΟΚ: 6,4%
ΔΗΜΑΡ: 6,1%
ΚΚΕ: 5,7%

24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις περικοπές των μισθών τους.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής ''Ο Πύρρος'', διοργανώνει χοροεσπερίδα, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 21:00, στο κέντρο ''Λάμψη'', στο 16ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Πάρνηθος Αχαρνών

48ωρη απεργία την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου οι εφοριακοί


Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή θα προχωρήσουν οι εφοριακοί.

Η ομοσπονδία εφοριακών υπαλλήλων αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια σε όσα ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμο, αντιστεκόμενη «στους άδικους φόρους και χαράτσια, στη διάλυση των υπηρεσιών, στις άδικες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στις μειώσεις των μισθών»