Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ''ΛΕΣΥ''.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα Ηγουμενίτσας, σε ΙΧΕ όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν οπίου, κρυμμένη μέσα στο σασί του αυτοκινήτου, στο μπροστινό δεξιό και αριστερό μέρος του οχήματος, συσκευασμένη μέσα σε είκοσι έξι (26) πακέτα,, συνολικού μικτού βάρους δέκα κιλών και διακοσίων είκοσι γραμμαρίων (10,220kgr).
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, η οποία πρόκειται να αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου "Ο Άγιος Δημήτριος": Ετήσια χοροεσπερίδα και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ HALL


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ της Αδελφότητας των Απανταχού Χαραυγιτών Πωγωνίου ο Άγιος Δημήτριος προσκαλεί όλα τα μέλη αλλά και όλους τους φίλους στην καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Κυριακή, 12:30 το μεσημέρι. Στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ HALL αίθουσα δεξιώσεων που βρίσκεται Καρπενησίου 20 στο Περιστέρι (παράλληλη της Λ. Θηβών).
Η ορχήστρα του Τάσου Μαγκλάρα και η φωνή του Χρήστου Πότση θα είναι εκεί για άλλη μια φορά να μας διασκεδάσουν.
Μαζί θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.
Τιμή πρόσκλησης είναι στα 20 Ευρώ με πλήρες μενού αναψυκτικά, κρασί, εμφιαλωμένο νερό και φρούτα.
Για τα παιδιά η πρόσκληση θα είναι στα 10 Ευρώ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!!

Καχριμάνης Αλέξανδρος: «Πρέπει να συντονιστούμε όλοι, να γίνει ένα μέτωπο για τους διευρωπαϊκούς δρόμους στην Ήπειρο»


«Μέτωπο» για την κατασκευή των Διερευπαϊκών Οδικών Αξόνων ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την ανάγκη να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή των Διευρωπαϊκών Οδικών Αξόνων στην Ήπειρο, τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής στην Αθήνα και στην ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό Υποδομών Κωνστ. Καραμανλή, από την οποία προέκυψε ότι επί πέντε χρόνια υπήρξε απόλυτη στασιμότητα ως προς την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής των οδικών αξόνων. «Όλες οι συζητήσεις με τον τότε υπουργό κ. Σπίρτζη γινόταν απλά για τη συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως άλλες δύο υποσχέσεις του πρώην υπουργού για χρηματοδοτήσεις έργων που αφορούσαν τις οδικές συνδέσεις Μηλιές- Πράμαντα και Τετράκωμο- Καστανιά δεν τηρήθηκαν.
Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό – η οποία έγινε μετά τις εξελίξεις για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά- όλοι οι παρόντες συμφώνησαν να προωθηθεί το αίτημα προς την Ε.Ε. για κατασκευή οδικού άξονα τετράιχνης διατομής με σύμβαση παραχώρησης, λαμβάνοντας ως δεδομένο το υψηλό κόστος του έργου. Υπενθύμισε μάλιστα ότι για να καταστεί δυνατή η κατασκευή της Ιόνιας οδού, χρειάστηκε να ενταχθεί στην παραχώρηση (και να εισπράττονται διόδια) και τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών- Χαλκίδας. Αναλυτικά μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΧΟΙ): Παραδοσιακό γλέντι και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 13:30, στο CEZARIA Νεοκαισάρια


Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΧΟΙ) σας προσκαλεί την Κυριακή το μεσημέρι 2 Φεβρουαρίου στο CEZARIA σε μια γιορτή γεμάτη κέφι και χορό!
Αν σας αρέσει η καλή παραδοσιακή μουσική και ο χορός ελάτε να γίνουμε όλοι μας μια μεγάλη παρέα και να περάσουμε μια Κυριακή αξέχαστη!
Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Ορίζοντες Ηπείρου: Οι θεσμικές διαδικασίες διαλόγου και ελέγχου στην Ήπειρο καταργήθηκαν!


Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου αρνείται να συμβιβαστεί με την σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων του προσφυγικού, της διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανολοκλήρωτων οδικών έργων, για τα οποία η Ήπειρος εξακολουθεί να εμπαίζεται από το κεντρικό κράτος, με τη μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό ασφαλώς, να ανήκει στο κομματικό, νυν Περιφερειάρχη και πρώην Νομάρχη Ιωαννίνων.
Αντί λοιπόν εμείς, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προσφέρουμε στην Περιφερειακή Αρχή άλλοθι για να ξεφεύγει όταν στριμώχνεται από τη μη βολική επικαιρότητα, όπως ακριβώς συνέβη στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη συζήτηση για τα υπαρκτά, μεγάλα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ηπείρου, οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ζήτησα από την πρώτη στιγμή: έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε τη συζήτηση των επίκαιρων κάθε φορά θεμάτων της επικαιρότητας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτή τη δύναμη, πρέπει επιτέλους να την εκμεταλλευτούμε, με ένα μίνιμουμ μεταξύ μας συνεννόησης.
Ο κ. Περιφερειάρχης δεν απαξίωσε μόνο να συζητήσει τα φλέγοντα ζητήματα του προσφυγικού και της διαχείρισης των σκουπιδιών, στις ερωτήσεις που του τέθηκαν αλλά δεν έπραξε ούτε το στοιχειώδες: την ενημέρωση στο σώμα, για τη σύσκεψη της Αθήνας, αναφορικά με τους οδικούς άξονες της Ηπείρου. Και ως προς αυτό το θέμα, κλήθηκε να τοποθετηθεί, μετά από ερώτηση του Περιφερειακού μας Συμβούλου, κ. Δημήτρη Παππά.
Ο κ. Καχριμάνης ωστόσο, προτίμησε την άνεση του τηλεοπτικού «διαγγέλματος», την επομένη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν και όφειλε να πει όσα είπε στη συνέντευξή του σήμερα, ενώπιον των Περιφερειακών Συμβούλων της Ηπείρου την Τετάρτη, για να ακούσει και τον αντίλογο! Αντί αυτού, προτίμησε την υπεκφυγή και την παραπομπή της κρίσιμης σήμερα συζήτησης για τους οδικούς άξονες, στο αόριστο μέλλον, όταν σίγουρα θα έχουν κριθεί τα πάντα χωρίς καμία απολύτως δική μας πρωτοβουλία, σε σχέση με δρόμους όπως ο άξονας Γιάννενα-Κακαβιά…
Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι ο κ. Καχριμάνης παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου και θεσμικής διαδικασίας. Για τους Ορίζοντες Ηπείρου είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Τρεις συλλήψεις στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθησαν, χθες (29-01-2020) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, τρία άτομα (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες, βρήκαν 23 φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους (79) κιλών και (750) γραμμαρίων καθώς και μία φιάλη που περιείχε οινοπνευματώδες ποτό (κρασί), βάρους (23) κιλών.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα ανωτέρω προϊόντα δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ οι συλληφθέντες δεν διέθεταν κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων ποτών κατασχέθηκαν. 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αδελφότητα Κτισμάτων Πωγωνίου: Ετήσιος χορός και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 μ.μ. στο κέντρο “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ”, Θράκης 80, Καματερό



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κτισμάτων και Νεοχωρίου σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:30 μ.μ. στο κέντρο  “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ” Θράκης 80, Καματερό, με τους Κώστα Σταύρου στο κλαρίνο και την Παγώνα Αθανασίου με τον Βαγγέλη Κυριαζό στο τραγούδι.

Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατινίστας Πωγωνίου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατινίστας Πωγωνίου διοργανώνει ηπειρώτικο γλέντι και κόβει την Πρωτοχρονιάτικης  πίτας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30, στο κέντρο «το Έλατο».

Άρτα: Ενημέρωση κτηνοτρόφων για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπροβάτων και βοοειδών)


Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπροβάτων και βοοειδών), βάσει των διατάξεων του άρθρου 17, του Ν. 4056/2012.
Οι ιδιοκτήτες των ζώων αυτών οφείλουν να διαθέτουν ενώτια στα ζώα τους (σκουλαρίκια) με τον αριθμό του μητρώου τους στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, τα οποία εφόσον κυκλοφορούν εκτός της σταβλικής τους εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκονται υπό τη συνεχή και μόνιμη επιτήρηση του ιδιοκτήτη τους.
Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούνται ανεπιτήρητα, οπότε η σχετική επιτροπή του Δήμου Αρταίων, αφενός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει  τα ανάλογα πρόστιμα που κυμαίνονται στο ποσό των 150€ το ζώο, αφετέρου εντέλλει το αρμόδιο συνεργείο περισυλλογής για την περισυλλογή των ζώων και ταυτόχρονα επιβάλλει πρόστιμο κατά την παράδοση στον ιδιοκτήτη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ο έλεγχος της πρόκλησης τυχόν ζημιών σε κοινόχρηστες, δημοτικές αλλά και ιδιωτικές εκτάσεις.
Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται αποδέκτης πολλών αναφορών πολιτών, για ζημιές και καταστροφές περιουσιών οι οποίες προξενούνται από την ανεξέλεγκτη δράση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία


Χτες το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία.
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.Β. και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν τους Συλλόγους Βλάχων και τις δραστηριότητές τους καθώς και τα ζητήματα της ξένης Προπαγάνδας που τελευταία παρουσιάζουν μία έξαρση με πρόσχημα το ανύπαρκτο γλωσσικό ζήτημα.
Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματά μας και αφού ενημερώθηκε εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην Ομοσπονδία και στο έργο των πολιτιστικών συλλόγων των Βλάχων.
Ο κ. Μαγειρίας αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων.

Η σημασία της εκπαίδευσης στην Ιατρική


Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης σήμερα και οι περισσότεροι δεν αμφισβητούν την τεράστια σημασία της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης. 
Η εκπαίδευση αλλάζει ζωές.
Ειδικά σε τομείς, όπως η Ιατρική, η κατάλληλη και η συνεχής εκπαίδευση είναι αυτή που «εξοπλίζει» κατάλληλα τον επιστήμονα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του επαγγέλματός του.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε πρόσφατα μόλις στις 3 Δεκεμβρίου του 2018 την 24η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και στην ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, η UNESCO καλεί τις κυβερνήσεις των μελών της και όλους τους εταίρους της να θέσουν την ποιοτική εκπαίδευση ως κύρια προτεραιότητά τους παγκοσμίως.
Η Αγγελιοφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ Μαλάλα Γιουσαρφάι είπε κάποτε: «Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο». Ο Νέλσον Μαντέλα χαρακτήρισε την εκπαίδευση «το πιο ισχυρό όπλο, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για να αλλάξεις τον κόσμο».
«Ουδείς, νομίζω, αμφισβητεί ότι χρειαζόμαστε εκπαίδευση για να μειώσουμε τις  ανισότητες και να βελτιώσουμε την δημόσια υγεία. Δεν είναι τυχαίο που η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», επισημαίνει η κυρία Ανατολή Παταρίδου MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής-τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr).