Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ίλιτς, και  για τους «κυανέρυθρους» ο Καραμάνος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος μοιράστηκαν τους βαθμούς σε ένα παιχνίδι που οι δυνατές μονομαχίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Ίλιτς στο 23' εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ, ο Διούδης αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 1-0 του ΠΑΣ.
Στο 84' ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ, η μπάλα καταλήγει στον ανενόχλητο Καραμάνο, ο οποίος με όμορφο πλασέ κάνει το 1-1.
Ο ΠΑΣ όσο και ο Πανιώνιος ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες.
Συγκεκριμένα, ο Μανιάς αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά (74’ και 76’) και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες ενώ στο 78ο λεπτό τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο Ρισβάνης με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς, Ναδάλες (90' Γιάκος), Ακόστα, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90' Ηλιάδης)
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (64' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Καθάριος (58' Τζανδάρης), Μασούρας (46' Ανσαριφάρντ), Καραμάνος

Νέα άφιξη προσφύγων στην μαθητική εστία των Δολιανών

Άλλοι 200 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν το βράδυ της Δευτέρας, στην μαθητική εστία Δολιανών.
Έρχονται να προστεθούν σε αυτούς που στεγάζονται από την Παρασκευή στην μαθητική εστία Δολιανών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση ενημερώθηκε και πάλι την τελευταία στιγμή για τον διπλασιασμό των φιλοξενούμενων προσφύγων ενώ εξ αρχής είχε ξεκαθαριστεί πως η εστία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

ΟΑΕΔ: Tην Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις για νέο πρόγραμμα για πρόσληψη 50αρηδων


Tην Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».
Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.
Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν τον μήνα υποβολής της αίτησής τους δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις ανέργων, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.
Το ύψος της επιχορήγησης διαμορφώνεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. 

Σύσκεψη κλιμάκιο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων για θέματα υγείας και επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας Δολιανών και Κόνιτσας

Η Ν.Ε. του Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ και η ΟΜ Νοσοκομείων Ιωαννίνων, διοργάνωσαν το Σάββατο 19 Μαρτίου στα γραφεία της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ συζήτηση μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ηπείρου που ασχολούνται με τα προβλήματα υγείας στην περιοχή μας και σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), αλλά και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, καθώς και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τους χώρους στέγασης προσφύγων στα Δολιανά και στην Κόνιτσα, καθώς και το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, όπου συνομίλησαν με τους υπεύθυνους και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία.

Τέλος στις επιβαρύνσεις για πληρωμές με κάρτες

Απαγορεύεται οποιαδήποτε επιβάρυνση στους καταναλωτές λόγω της χρήσης μέσων πληρωμής με κάρτες, είτε πρόκειται για πιστωτικές είτε για χρεωστικές.
Όπως διευκρινίζει ο Συνήγορος Καταναλωτής, αυτό προβλέπεται με το άρθρο 56 του ν. 4370/2016 που τροποποιεί τον ν. 2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή. Σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, επισημαίνεται ότι  η απόλυτη απαγόρευση επιβολής τέτοιων επιβαρύνσεων είχε θεσμοθετηθεί ήδη με τον ν. 3862/2010 (άρθρο 49 παρ. 3 εδ. β΄).
Ωστόσο, μετά τη θέση σε ισχύ της Υ.Α Ζ1-891/2013 (ΦΕΚ Β΄ 2144), από τις 13.6.2014, η οποία απαγόρευε τη χρέωση των καταναλωτών για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής μόνο «για δαπάνη υπερβαίνουσα το κόστος χρήσης αυτού του μέσου», εμφανίστηκαν από ορισμένους προμηθευτές πρακτικές επιβολής χρεώσεων σε καταναλωτές λόγω πληρωμής μέσω κάρτας.

Από 11.000-20.000 ευρώ επιδότηση για αγρότες ή κατοίκους υπαίθρου που ενταχθούν στο Μέτρο 6.2

Με ποσά 11.000-15.000 ευρώ για τη δημιουργία γραφείου παροχής υπηρεσιών (π.χ. λογιστικό ή αρχιτεκτονικό γραφείο) και 16.000-20.000 ευρώ για τη δημιουργία μικρής επιχείρησης (π.χ. καφενείο, παντοπωλείο, κομμωτήριο) επιδοτούνται όσοι αγρότες μπούνε στο Μέτρο 6.2 «Ενισχύσεις για τη σύσταση επιχείρησης μη γεωργικών δραστηριοτήτων σε αγροτικές περιοχές» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Το πρόγραμμα δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα και καλό είναι να περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι να βγει η προκήρυξη, γιατί όπως έχει γράψει και το Agro24 έχουν εμφανιστεί πολλοί επιτήδειοι που, με δόλωμα τα επικείμενα προγράμματα, αποσπούν ποσά από αγρότες και κατοίκους της υπαίθρου.
Ακόμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα βγει η προκήρυξη. Σύμφωνα με το σχέδιο του ΠΑΑ 2014-2020 που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μέτρο 6.2 έχει ως εξής:
«Αφορά την παροχή κατ’ αποκοπή ποσού για τη στήριξη της «μικρής» επιχειρηματικότητας (εκκίνηση νέας επιχείρησης) σε επιλεγμένους τομείς του δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με δικαιούχους γεωργούς ή άλλα φυσικά πρόσωπα ήδη εγκατεστημένα σε αγροτικές περιοχές. Στόχος είναι η ενίσχυση των θέσεων απασχόλησης (και αυτοαπασχόλησης) και των οικογενειακών εισοδημάτων σε αυτές τις περιοχές, βοηθώντας στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής. 
Ειδικά, αφορά τα εξής:

Δήμος Πωγωνίου: Πρώτη συνάντηση για την ομάδα πολυφωνικού τραγουδιού

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου, η πρώτη συνάντηση της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου. Έμπειροι τραγουδιστές και μη έγιναν μια μεγάλη παρέα με κοινό στοιχείο την αγάπη για την διατήρηση της παράδοσης.
Τα μαθήματα κάνει ο μουσικολόγος κ. Κώστας Λώλης, που είναι γνώστης του πολυφωνικού τραγουδιού και θα αναλάβει το δύσκολο έργο να συντονίσει αρμονικά ανθρώπους που δεν έχουν το ίδιο επίπεδο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτό που διαφάνηκε ωστόσο είναι ότι υπάρχει όρεξη και διάθεση για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σύντομα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση – πρόβα της ομάδας.

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Σιούτη για τη διάθεση της αίθουσας στο ξενοδοχείο Olympic.

Ριζική αφαίρεση αιμορροΐδων με το επαναστατικό σύστημα υπερήχων Angiodin-Procto

Η πρώτη αναίμακτη ριζική αφαίρεση αιμορροΐδων με   το νέο επαναστατικό-πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων  Angiodin-Procto, που χρησιμοποιείται σε Γαλλία και Γερμανία,  πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα.
Την επέμβαση πραγματοποίησε ο διαπρεπής χειρουργός Δρ Διαμαντής Θωμάς, Διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο METROPOLITAN, παρουσία του δημιουργού του νέου συστήματος υπερήχων   Γάλλου κ. MichelWambach.
«Με το νέο πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων Angiodin-Proctoμπορούμε να έχουμε ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλή και ριζική  αφαίρεση των αιμορροΐδων ακόμη κι αν  βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο» ανέφερε ο Δρ Θωμάς και πρόσθεσε
«Η επαναστατική  τεχνολογία που διαθέτει το Angiodin-Proctoπροσφέρει στους ασθενείς, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα συμβατικές μεθόδους, σημαντικά πλεονεκτήματα καθώς τους απαλλάσσει άμεσα και οριστικά από όλα τα συμπτώματα της αιμορροιδοπάθειας, ενώ λίγες ώρες μετά την αφαίρεση επιστρέφουν σπίτι τους».

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (20-03-2016) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο διακινητές, 31χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου διακινητή, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με έτερο 31χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας μη νόμιμο μετανάστη.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. 

Έως 31 Μαΐου η απόσυρση ΙΧ, αλλά με μειωμένο έως 50% όφελος!

Εγκρίθηκε από την τρόικα η παράταση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ μέχρι τις 31 Μαΐου και έως την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να ψηφιστεί.
Μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε από την τρόικα το οικονομικό επιτελείο αμέσως κινητοποίησε τους μηχανισμούς ώστε σήμερα να έχει υπογραφεί η σχετική τροπολογία από τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και να προχωρήσει άμεσα στη Βουλή για ψήφιση. 

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου

Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα και στις 3:00 θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).