Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Άρτας Βασίλη Τσίρκα για τις εισπρακτικές εταιρείες

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Νομού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις απαράδεκτες μεθόδους που ακολουθούν οι «εισπρακτικές εταιρίες» έναντι δανειοληπτών, των οποίων οι οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, αλλά και σχετικά με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία των «εισπρακτικών εταιριών» ρυθμίζεται από δύο ψηφισμένους νόμους του κράτους και συγκεκριμένα τον Ν. 3758/2009 αλλά και τον μετέπειτα Ν. 4038/2012, με τον οποίο μάλιστα νομοθετήθηκε η επιβολή κυρώσεων, προστίμων αλλά και επιβολής διαγραφής από τα οικεία Μητρώα, οι εταιρίες αυτές συνεχίζουν να πράττουν με αθέμιτο και παραπλανητικό τρόπο, προσβάλλοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη των ατόμων κατά των οποίων απευθύνονται, προκειμένου δήθεν να τους ενημερώσουν, με εκφοβισμούς, απειλές και επανειλημμένες οχλήσεις, κατά παράβαση της οικείας νομοθεσίας αλλά και του Συντάγματος.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

O  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” για  την καλύτερη  και  ταχύτερη  ενημέρωση  των  μελών  του  αλλά  και  του  συνόλου  των  αγροτοκτηνοτρόφων  καθώς  και  κάθε  ενδιαφερομένου, έχει  δημιουργήσει  ιστοσελίδα  την  οποία  έχετε  την  δυνατότητα  να  επισκέπτεστε  στην  διεύθυνση  www.enosiagroton.gr 
Οι  επισκέπτες  της  ιστοσελίδας  θα  έχουν  την  δυνατότητα  της  πλήρους  ενημέρωσης  για  όλα  τα  θέματα  τα  οποία  αφορούν  τους  αγροτοκτηνοτρόφους (επιδοτήσεις, αναπτυξιακά προγράμματα, φορολογικά  θέματα, γεωργικές  προειδοποιήσεις, τρέχουσα  επικαιρότητα κλπ), καθώς  επίσης  να  λαμβάνουν  γεωργοκτηνοτροφικές  συμβουλές  από  το  έμπειρο  επιστημονικό  προσωπικό  του  Συν/σμού  αλλά  παράλληλα  και  απαντήσεις  σε  ερωτήματα  τα  οποία  θα  υποβάλλουν  μέσω  της  ιστοσελίδας www.enosiagroton.gr


Για  τον  Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”
Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ

Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος

11.260 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο με πέντε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Με πέντε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι πρώτες 11.260 μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, εφορίες, ταμεία, ΔΕΗ και φορείς του υπουργείου Εργασίας.
Πρόκειται για προσλήψεις προσωπικού που είναι στην άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς υπάρχουν πολλά κενά σε προσωπικό στους παραπάνω τομείς.
Οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι διοικητικοί, γιατροί, μηχανικοί, τεχνίτες, υπάλληλοι πληροφορικής, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εφοριακοί, Επιθεωρητές εργασίας κ.α.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια, όπως ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, τα ανήλικα τέκνα και η προϋπηρεσία.
Οι μόνιμες θέσεις που ανοίγουν επιμερίζονται ως εξής:
-Υπουργείο Υγείας: 4.500
-Υπουργείο Παιδείας: 4.000
-Υπουργείο Εργασίας: 1.800
-ΔΕΗ: 560
-Υπουργείο Οικονομικών: 400

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων “έμεινε” στη Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου


Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες ενός λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όταν λόγω μηχανικής βλάβης, το όχημα που κατευθυνόταν προς την Αθήνα, ακινητοποιήθηκε στο ύψος των Καμαρών.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, προκαλώντας την κινητοποίηση των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, οι οποίοι ειδοποίησαν όχημα της Ολυμπίας Οδού για να απομακρύνει το λεωφορείο που έκλεινε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Οι επιβάτες τελικά συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο.


ΠΗΓΗ: www.patratora.gr

Θεία λειτουργία την Τρίτη του Πάσχα στην Ιερά Μονή Σωσίνου

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή, μόνιμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών, τελέστηκε την Κυριακή του Πάσχα ο καθιερωμένος πλέον Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μονή Σωσίνου, από τον π. Διονύσιο Τάτση, με τη συνοδεία πολλών ιεροψαλτών.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, σε όλους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά.

Προφήτης Ηλίας
Τη Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε Θεία Λειτουργία, στο αναδομηθέντα μοναστήρι του Προφήτη Ηλία (άλλοτε μετόχι της Ι.Μ. Σωσίνου), ενώ την Τρίτη του Πάσχα, θα τελεστεί Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Φωτό: Dimitris Ntotis